Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Πρόστιμο 5 δισ. δολαρίων στο Facebook για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων



Το Facebook θα καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων για τον διακανονισμό κυβερνητικής έρευνας αναφορικά με την πρακτική του για τα προσωπικά δεδομένα και ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αναδιαρθρώσει την προσέγγισή του στα ζητήματα ιδιωτικότητας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου (FTC).

H FTC με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του διακανονισμού, για την οποία απαιτείται δικαστική έγκριση, παρόλο που οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι ο διακανονισμός δεν ήταν ευρύς και δεν επέβαλε ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο.

«Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις στα δισεκατομμύρια χρηστών της σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσαν να ελέγχουν το πώς μοιράζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες, το Facebook υπονόμευσε τις επιλογές των καταναλωτών», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FTC και Ρεπουμπλικάνος Τζο Σίμονς.

Ωστόσο, ο Δημοκρατικός και μέλος της επιτροπής Ρόχιτ Τσόπρα δήλωσε ότι το πρόστιμο δίνει ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook και «κανένα πραγματικό περιορισμό στο επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook» και «δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτές τις παραβιάσεις».

Σύμφωνα με την FTC, η πολιτική του Facebook για τα προσωπικά δεδομένα εξαπάτησε «δεκάδες εκατομμύρια» ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το εργαλείο αναγνώρισης προσώπου του Facebook και επίσης παραβίασε τους κανόνες της ενάντια στις πρακτικές εξαπάτησης όταν δεν αποκάλυψε ότι οι αριθμοί τηλεφώνου που είχε συγκεντρώσει για την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού ασφαλείας θα χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς λόγους.

Βάσει του διακανονισμού, το συμβούλιο του Facebook θα συστήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή προσωπικών δεδομένων που θα αφαιρεί τον «απεριόριστο έλεγχο από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ αναφορικά με τις αποφάσεις που επηρεάζουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών».

Ο Τσόπρα καθώς και η επίσης Δημοκρατική και μέλος της επιτροπής Ρεμπέκα Σλότερ, που ήταν κατά του διακανονισμού, δήλωσαν ότι το πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων ίσως είναι χαμηλότερο από τα κέρδη που άντλησε το Facebook παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένων των χρηστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μπήκαν να κλέψουν και τους έπιασαν στα πράσα


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 21-7-2019, στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 21 και 24 ετών για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση.

Ειδικότερα, οι δράστες μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν εισέλθει από μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα στην περιοχή των Βριλησσίων.

Πλην όμως κατά την ενεργοποίηση του συναγερμού του διαμερίσματος επιχείρησαν να διαφύγουν, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους ανωτέρω αστυνομικούς, οι οποίοι παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν δύο εξ αυτών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Βριλησσίων, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών από οικίες και εταιρείες στις περιοχές των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τα 9 σημάδια με τα οποία εκδηλώνεται σωματικά η κατάθλιψη



Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της διάθεσης που προκαλεί επίμονο αίσθημα θλίψης και απώλειας ενδιαφέροντος. Επηρεάζει το πώς αισθάνεστε, σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα.

Περισσότερο από απλά μια χρονική περίοδο μειωμένης ευδιαθεσίας, η κατάθλιψη δεν είναι αδυναμία, ούτε και κάτι που μπορεί ο ασθενής “απλά να την ξεπεράσει”. Η κατάθλιψη μπορεί να απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα με φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη ή και τα δύο.

Είναι, επίσης, σημαντικό, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον στενό κύκλο κάποιου ατόμου με συμπτώματα κατάθλιψης να μπορούν να τα αναγνωρίζουν εγκαίρως, για να τον βοηθήσουν και να τον στηρίξουν όσο τον δυνατόν περισσότερο.

Δείτε ποια είναι εκείνα τα συμπτώματα της κατάθλιψης που γίνονται εύκολα αντιληπτά, αρκεί να ξέρει κανείς τι “ψάχνει” στην συμπεριφορά κάποιου:

1. Προβλήματα ύπνου:Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια, αλλά μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας καθώς επίσης και το μυαλό σας. Τα προβλήματα ύπνου, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Η δυσκολία στο να αποκοιμηθεί κανείς, αλλά και τυχόν ανήσυχος ύπνος με πολλές διακοπές είναι συχνά συμπτώματα. Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να φτάσουν στο άλλο άκρο και να κοιμούνται πάρα πολλές ώρες την ημέρα.

2. Πόνος στο στήθος:Οι πόνοι στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος της καρδιάς, των πνευμόνων, ή και του στομάχου. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Αυτή η ψυχική κατάστασημπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί.

3. Κόπωση και εξάντληση:Αν αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι, ώστε δεν έχετε ενέργεια για τις καθημερινές σας εργασίες (ακόμα και όταν κοιμάστε ή ξεκουράζεστε πολύ), αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετεκατάθλιψη. Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ανεξήγητη κόπωση, ενώ τα άτομα με κόπωση είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να γίνουν καταθλιπτικά.

4. Μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις:Ο πόνος και η κατάθλιψη συνδέονται στενά. Η καθημερινή “πάλη” με έναν χρόνιο πόνο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Και η ψυχική ασθένειαη ίδια μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, επειδή οι δύο παθήσεις “μοιράζονται” τους χημικούς αγγελιοφόρους που μεταφέρουν σήματα στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι τρεις φορές περισσότερες πιθανό να αναπτύξουν χρόνιο πόνο.

5. Πεπτικά προβλήματα:Ο εγκέφαλος και το πεπτικό μας σύστημα είναι στενά συνδεδεμένοι και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν στομαχόπονους ή ναυτία, όταν είναι στρεσαρισμένοι ή ανήσυχοι. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα όπως ναυτία, δυσπεψία, διάρροια, ή δυσκοιλιότητα.

6. Πονοκέφαλοι:Οι άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν συχνά πονοκεφάλους. Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με μείζονα κατάσταση της νόσουείναι τρεις φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από ημικρανίες και τα άτομα με ημικρανίες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

7. Αλλαγές στην όρεξη ή το σωματικό βάρος:Μερικοί άνθρωποι χάνουν την όρεξή τους, όταν αισθάνονται κατάθλιψη. Άλλοι, δεν μπορούν να σταματήσουν να τρώνε, αφού νιώθουν ότι αυτό καταπραΰνει την απογοήτευση ή τη δυστυχία τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απότομη απώλεια ή αύξηση του βάρους και, με την απώλεια βάρους, αντίστοιχη έλλειψη ενέργειας. Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, η ανορεξία και η υπερφαγία. Στις γυναίκες, η σχέση μεταξύ κατάθλιψης και ανορεξίας ή βουλιμίας είναι πιο ισχυρή.

8. Πόνος στην πλάτη:Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα. Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν πόνους στον αυχένα και την πλάτη.

9. Σeξουαλικά προβλήματα:Ένα άτομο με κατάθλιψη μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν αλκοόλ και άλλες ουσίες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική τους ορμή και διάθεση. Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τη θεραπεία της κατάθλιψης) μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο ενός καταθλιπτικού ατόμου.


Πηγή


Τσαβούσογλου: Αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής με Ε.Ε



Δεν θα δέχεται πίσω τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει συνάψει η Τουρκία με την Ε.Ε. ανακοίνωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, ανέφερε πως «η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. λόγω των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς ανακοίνωσε ως αντίποινα ότι σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, βάσει της οποίας υποχρεούνταν να δέχεται πίσω στην Τουρκία και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.


Πηγή


Να γιατί ο Παρθενώνας μένει όρθιος επί 2.500 χρόνια ενώ δεν έχει θεμέλια



Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση. Σύμφωνα με την πολιτικό μηχανικό Νίκη Τιμοθέου, μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας κατέδειξαν πως οι Αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει αυτό που σήμερα ονομάζουμε «σεισμική μόνωση». Ο ναός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά. Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.


Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων, πάνω στα οποία πατάει ο Παρθενώνας. Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι, γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει τον σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική). Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη. Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος! Οι κολώνες, τέλος, ,με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει.


 
tromaktiko.gr



H Ελίνα Κυπραίου Υποδιευθύντρια του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή


Υποδιευθύντρια του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αναλαμβάνει από σήμερα η Ελίνα Κυπραίου.

Η Ελίνα Κυπραίου βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό από τη στιγμή που εκείνος μπήκε στην πολιτική, το 2004. Η μητέρα της, Σάκη Κυπραίου διατέλεσε για σχεδόν 40 χρόνια την πιο στενή συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1977 κι έμεινε δίπλα του ως το τέλος της ζωής του. 




Τέλος ο εργατοπατέρας της ΕΡΤ Καλφαγιάννης



Τέλος εποχής για τον αιώνιο εργατοπατέρα της ΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος με την ιδιότητα του επί χρόνια προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) έλυνε και έδενε. 

Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα από το Πρωτοδικείο Αθηνών, αφαιρείται από την ΠΟΣΠΕΡΤ το δικαίωμα υπογραφής συλλογικής σύμβασης με την ΕΡΤ, το οποίο αναγνωρίζεται σε τρία πρωτοβάθμια σωματεία, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ), το Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας ΕΡΤ (ΣΕΚΟΧΕΡΤ) και την Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ (ΕΕΕΡΤ), τα οποία συνέπραξαν μεταξύ τους, αμφισβητώντας την εξουσία του κ. Καλφαγιάννη. Έτσι «ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ χάνει το πλεονέκτημα της συνδιοίκησης που είχε, επιβάλλοντας, με την απειλή της προκήρυξης απεργίας, τις βουλήσεις και τους ανθρώπους της αρεσκείας του στις εκάστοτε διοικήσεις της ΕΡΤ».

Μία πολύ καλή απόφαση για την νέα εποχή της ΕΡΤ.


Πλήρης απαγόρευση καπνίσματος σε όλα τα δημόσια κτίρια



Τα σημεία της αντικαπνιστικής εκστρατείας είναι, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, εντατικοποίηση των ελέγχων, κυρώσεις σε παραβάτες, συμμετοχή της Αστυνομίας, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Με την σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια ενεργοποιούν όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό. Το υπουργείο Υγείας, παράλληλα προχωράει με δράσεις για την ενημέρωση του κοινού όσο αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια. Δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.




Μειώνει μετακλητούς υπαλλήλους ο Μητσοτάκης



Ο κάθε υπουργός πλέον θα δικαιούται μέχρι 9 μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους. Κατά αντιστοιχία, οι αρμόδιοι υφυπουργοί θα δικαιούνται να έχουν έως έξι μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν δημοσιογράφου. 

Σε περίπτωση ωστόσο που ο δημοσιογράφος κριθεί αναγκαίος, τότε οι υφυπουργοί θα έχουν την δυνατότητα να του παραχωρήσουν μια από τις έξι θέσεις που δικαιούνται.

Μέχρι πέντε, θα έχουν στη διάθεσή του και οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να βοηθηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους.

Ο αριθμός των μετακλητών καθορίζεται από το πόσους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη αριθμεί 51. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν, στις 31 Μαρτίου, σε περίπου 2.700.




Έχει και θράσος ο Πολάκης : Θέλουν να δικαστώ ως ένας οποιοσδήποτε πολίτης



Και ποιος είσαι ρε Πολάκη; Τι έχεις προσφέρει στην χώρα και στο σύστημα υγείας; Τίποτα ρε άνθρωπε και δεν θες κιόλας να σε θεωρούν οποιοσδήποτε πολίτη ΑΙΣΧΟΣ!!

Ο Παύλος Πολάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής ζήτησε ουσιαστικά προνομιακή μεταχείριση. Κάποιοι επί κυβέρνηση Τσίπρα του είπαν ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς καμία ποινική συνέπεια.

«Δεν θέλουν όπως έκαναν στο παρελθόν για είναι δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική Επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο, αλλά να πουν ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είναι θέμα ύφους και ήθους και πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης που χρησιμοποιεί λάθος εκφράσεις. Αυτό πάνε να κάνουν», είπε με θράσος ο Πολάκης τρέμοντας τα δικαστήρια.

«Δεν δέχτηκαν την πρόταση που έκανα, να συγκροτηθεί ειδική Προανακριτική Επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα όταν ήμουν και επειδή ήμουν υπουργός, δηλαδή, αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία ΚΕΕΛΠΝΟ, που ένα μέλος της είναι ο κ. Πουλής που με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Πιάσαμε τον κλέφτη και μας λέει ότι τον είπαμε κλέφτη. Και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη του κ, Στουρνάρα. Θέλουν να θολώσουν τα νερά» είπε συνεχίζοντας το παραλήρημα.


Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών της Αττικής ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου και ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής, με απόφασή του καλεί τους εφοριακούς που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία να υποβάλουν αίτηση μαζί με το βιογραφικό τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. 

Οι υπάλληλοι θα πρέπει να διαθέτουν εργασιακή εμπειρία στο δικαστικό τμήμα τρία χρόνια και συνολική εμπειρία στην Υπηρεσία τουλάχιστον πέντε  χρόνια.

Με το ΚΕΟΦ, στόχος της ΑΑΔΕ είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών, φυσικών και νομικών προσώπων, αυτούς με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν θα προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες.

Το πρώτο βήμα θα είναι η ενημέρωση του οφειλέτη με e-mail για το ύψος της οφειλής και την προθεσμία τακτοποίησής της, είτε με την καταβολή του ποσού είτε με τη ρύθμισή του, ενώ αν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη θα ειδοποιείται αυτόματα μέσω του auto reminder system και θα λαμβάνει e-mail.

Στη συνέχεια και εφόσον ο υπόχρεος δεν ανταποκριθεί στα e-mail και στις προθεσμίες τακτοποίησης της οφειλής, θα δέχεται τηλεφώνημα από υπάλληλο της υπηρεσίας, με το οποίο θα ενημερώνεται για το ληξιπρόθεσμο της οφειλής και για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με τη λήψη μέτρων.

Ταυτόχρονα, θα αποστέλλεται και e-mail με το οποίο θα προειδοποιείται ότι αν δεν τακτοποιήσει την οφειλή του θα ληφθούν σε βάρος του όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κινητών ή και ακινήτων, αν η οφειλή είναι μεγάλη.


Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει η δικογραφία Κοτζιά κατά Καμμένου



Στη Δικαιοσύνη επέστρεψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά από μήνυση του Νίκου Κοτζιά στον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, όσες δικογραφίες εκκρεμούσαν και είχαν έρθει ως βουλευτικές αλλά οι «κατηγορούμενοι» δεν εξελέγησαν βουλευτές, επέστρεψαν στην τακτική Δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών (είναι 5 με 6) βρίσκεται και η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε καταθέσει εις βάρος του Καμμένου μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τον κατηγορούσε για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του, ενώ παράλληλα τον κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό, ότι βρίσκεται δηλαδή πίσω από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη δικογραφία καταγράφονται μία προς μία οι καταγγελίες Καμμένου εις βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών αλλά και της κυβέρνησης, με προεξάρχουσα εκείνη μέσα στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης με 50 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, την οποία ο Νίκος Κοτζιάς απορρίπτει ως συκοφαντική, ανυπόστατη και ψευδέστατη.

Με το ίδιο αιτιολογικό στη Δικαιοσύνη επεστράφησαν μηνύσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου σε βάρος του κ. Καμμένου αλλά και μηνύσεις σε βάρος πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Πηγή : liberal.gr


Εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς



Την παροχή voucher σε 155.000 παιδιά για να ενταχθούν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης καθώς και η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Τα voucher θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση «στηρίζει τα νέα ζευγάρια και τον θεσμό της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι φέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά, δηλαδή για όλα τα παιδιά που εκπλήρωναν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. «Πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ευχάριστη τη σημερινή ημέρα για τα 155.000 παιδιά που θα πάρουν το voucher, ενώ έκανε λόγο για διαδικασία που έγινε με απόλυτα άρτιο τρόπο. 

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, που στόχο έχει τη στήριξη της οικογένειας. «Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 155.000 voucher δόθηκαν σε οικογένειες για την επόμενη σχολική χρονιά», επισήμανε κ. Μιχαηλίδου. «Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός και κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτήν τη χρονιά θα μπουν, όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με επιτυχία, ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύ περισσότερη δουλειά. 




Βίντεο μέσα από το κόκπιτ Boeing 737 τη στιγμή της πτώσης στον Ειρηνικό Ωκεανό



Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την πτώση αεροσκάφους Boeing 737 της εταιρείας Air Niugini στον Ειρηνικό Ωκεανό έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων από την Παπούα-Νέα Γουινέα.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλους εννέα να τραυματίζονται ενώ οι υπόλοιποι 34 επιβάτες είχαν καταφέρει να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια.

Στο βίντεο ακούγονται οι προειδοποιήσεις από τα συστήματα του αεροπλάνου προς τους δύο πιλότους οι οποίοι τα αγνοούν μέχρι τη στιγμή που το βίντεο διακόπτεται λόγω της πρόσκρουσης στο νερό.


Σύμφωνα με την αναφορά των μελών της επιτροπής οι πιλότοι του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχαν και στο παρελθόν αγνοήσει αντίστοιχα μηνύματα κατά τις προσγγείσεις τους στο αεροδρόμιο του νησιού Γουένο.

Την ημέρα του δυστυχήματος επιχείρησαν το ίδιο παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη καταιγίδα που περιόριζε την ορατότητά τους.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία του αεροσκάφους μέχρι την πρόσκρουσή του σε απόσταση περιπου 600 μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης.


Τότε τα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες είχε διασώσει μεταξύ άλλων και μια ομάδα δυτών από τις ΗΠΑ που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή.






Πηγή : protothema.gr


Τρεις τραυματίες αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κακοποιού



Ελαφρά τραυματίστηκαν στα χέρια τρεις αστυνομικοί τα ξημερώματα, έπειτα από καταδίωξη κλεμμένου φορτηγού από το Χαϊδάρι έως το Ζεφύρι περιοχή που πήγε να κρυφτεί ο δράστης.

Ο κακοποιός, που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα, όταν διαπίστωσε ότι τον αντιλήφθηκαν αστυνομικοί, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και μπήκε στην Αττική Οδό τρέχοντας ανεξέλεγκτα. Κάποια στιγμή και ενώ είχε φτάσει στο Ζεφύρι έπεσε επάνω σε κολόνα και τότε ακινητοποιήθηκε το όχημα. Ο 39χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του και τραυμάτισε ελαφρά τους τρεις αστυνομικούς.

Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού  είχε GPS και έδωσε το στίγμα στην αστυνομία που άρχισε να το καταδιώκει.





Επανέρχεται για έξι μήνες το προηγούμενο καθεστώς για τις άδειες οδήγησης



Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, είπε , θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αλλάξει η διοίκηση του ΟΑΣΘ «είτε ο κ. Παπάς είναι στη Θεσσαλονίκη είτε όχι».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς έστειλε στη νέα ηγεσία του υπουργείου επιστολή με διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και «ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτηση του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη».

Ανέφερε επίσης ότι όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και θα πρέπει να αλλάξουν, είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν αποδόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς το κονδύλι για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων κατηγοριών πολιτών που κινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο.

Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Για να σε δούμε πόσο μάγκας είσαι! Αίρεται η ασυλία του Πολάκη




Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε την Τετάρτη η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας. 8 μέλη της επιτροπής δεοντολογίας ψήφισαν υπέρ και δύο κατά.

Η πρώτη δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας που συνιστά κακούργημα.

Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Τονίζεται ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία, γιατί ζήτησε, όπως και ο Παύλος Πολάκης την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Με λίγα λόγια ήθελε να κρυφτεί ο Πολάκης πίσω από τον νόμο!!!