Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Ελληνας Επίτροπος



Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Ελληνας Επίτροπος στην Κομισιόν στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου, για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο με αναβαθμισμένο κύρος στις Βρυξέλλες αφού, εκτός από πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπηρέτησε στην κρισιμότερη περίοδο ως εκπρόσωπος της Κομισιόν και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στον ρόλο του δίπλα στον Γιούνκερ χωρίς ποτέ να ξεχνά την ανάγκη στήριξης της Ελλάδος στα ευρωπαϊκά φόρα.




Συγκλονίζει η περιγραφή Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα: «Εχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν...»



Με λεπτομέρειες, λεπτό προς λεπτό, περιγράφει στο δικαστήριο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς τις συνθήκες που προηγήθηκαν της στυγερής δολοφονίας Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς απολογείται για τη δολοφονία Φύσσα, με τον πατέρα του άτυχου μουσικού να του φωνάζει «είσαι ψεύτης», σε κάποια στιγμή της απολογίας του, που γίνεται σε κατάμεστη αίθουσα και χωρίς την παρουσία της τραγικής μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αναφέρθηκε, αρχικά, με λεπτομέρειες στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή για να φθάσει στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που δέχθηκε εκείνο το βράδυ να πάει στην Τοπική της Νίκαιας, γιατί κάτι είχε συμβεί, ο Ρουπακιάς περιέγραψε ως εξής τα γεγονότα: «Εμένα το μυαλό μου πήγε στο κακό με το μήνυμα. Σκέφτηκα μήπως μας έχουν πετάξει καμία μολότοφ ή έχουν σπάσει την είσοδο της πολυκατοικίας. Παλαιότερα, μας είχε πει ο Πατέλης ότι όσοι μένουμε κοντά, όταν μας χρειάζεται, να τρέχουμε. Εγώ προσπάθησα να βρω Πατέλη και Καζαντζόγλου, αλλά δεν τα κατάφερα. Είπα στον Δήμου να πάει και ότι έρχομαι κι εγώ. Κατευθύνομαι στην Τοπική, δεν βλέπω κανέναν απ’ έξω και συνεχίζω προς το ραντεβού μου με τον Καζαντζόγλου».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι είδε πολλούς από τους συγκατηγορουμένους του.

«Ηταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ηταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Εγώ από το σωματότυπο κατάλαβα κάποιους», είπε ο Γιώργος Ρουπακιας με την Πρόεδρο να του απαντά ότι είχε τοποθετήσει και τον Γιώργο Πατέλη στο σημείο σε κάποια από τις απολογίες του.

«Ημουν φορτισμένος και ταραγμένος κι έφτιαξα μια ιστορία από το μυαλό μου», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε τί έγινε στη συνέχεια, λέγοντας πως όταν έφθασε στην Τοπική Οργάνωση της Χ.Α. ρώτησε «Τι έγινε ρε παιδιά;», και του είπαν «την έπεσαν σε δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να την απεγκλωβίσουμε».

«Τους ακολούθησα με το αμάξι. Στη μέση της διαδρομής βρήκαμε και το Τζόρβα. Φτάσαμε στο Κοράλλι την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα και καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς τελείωσε ο αγώνας. Ηταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», περιέγραψε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως δεν τον ήξερε καθόλου μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αυτή του η φράση εξόργισε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που φώναξε «είσαι ψεύτης!» από το σημείο που καθόταν.

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Εκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και με κατάλαβε ο Φύσσας και μου φώναξε «γ… το σπίτι σου». Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει φύγε.

Εφυγα, πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ’ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν δύο αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».

Π: Οι αστυνομικοί έχουν καταθέσει ότι εκεί υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.

Κ: Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα

Π: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;

Κ: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.

Π: Αρα είναι αναληθής αναφορά των αστυνομικών;

Κ: Έχουν κάνει πολλές αναληθείς αναφορές. Το ξέρετε.

Η στυγερή δολοφονία

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επιχείρησε στη συνέχεια να δώσει τη δική του εξήγηση για τη στυγερή δολοφονία.

«Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα, αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα μαχαίρι που είχα..»

Π: Μισό λεπτο. Γιατί πήρατε μαχαίρι. Ησασταν στο αμάξι.

Κ: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.

Π: Σήμερα αυτό θα κάνατε;

Κ: Ε, τι θα έκανα;

Π: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε.

Κ: Πως να φύγω, είχε κίνηση;

Π: Να κλείσετε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;

Κ: Οχι δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.

Π: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί;

Κ: Οχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουμε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσα ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει να με χτυπάει γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα ποδιά για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά».

Π: Ο ιατροδικαστής βρήκε χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;

Κ: Ένα κεφάλι περίπου...

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγει από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα και την καρδιά

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο...

Π: Ναι, που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

Κ: Εχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν...

Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή άνθρωποκτονία.

Η ένταξή του στη Χρυσή Αυγή

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα αναφέρθηκε εκτενώς και στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή πως εντάχθηκε σε αυτή και τί ακριβώς έκανε.

«Ημουν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Το καλοκαίρι του 2012 πήγα για πρώτη φορά στην τοπική της Νίκαιας. Δεν με πήγε κάποιος, διάβασα στο ίντερνετ και πήγα με τη σύζυγό μου. Στην αρχή πηγαίναμε αραιά και μετά πιο τακτικά» είπε ο Γιώργος Ρουπακιας στο δικαστήριο, εξηγώντας ότι όταν λέει «υποστηρικτής» της οργάνωσης, εννοεί ότι δεν είχε γραφτεί ποτέ και δεν είχε δώσει τη σχετική συνδρομή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλαζε κάτι στη σχέση του με την οργάνωση.

«Στην αρχή βοηθούσα όποτε μου ζητήσουν, αν και στη συνέχεια έγινα κάτι σαν βοηθός του Τσακανίκα, επειδή έμενε μακριά στη Γλυφάδα και δούλευε ο άνθρωπος. Όποτε καθόμουν εγώ στο πόδι του. Οι αρμοδιότητες ήταν να πουλάμε κουπόνια για οικονομική ενίσχυση που έδινε ο Πατέλης, η πώληση ρούχων της Χρυσής Αυγής και είχα πάει και κάποιες φορές στη Μεσογείων να φέρω πράγματα» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Σχετικά με τη φράση του «χρυσαυγίτης δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, χρυσαυγίτης πεθαίνεις» ισχυρίστηκε ότι την είχε ακούσει από τον βουλευτή Αλεξόπουλο και τον είχε εντυπωσιάσει. «Είχα πάει στη κατασκήνωση στη Νέδα. Κάποια στιγμή ανακάλυψα τα όπλα και ρώτησα τον Πατέλη «τι είναι αυτά εδώ πέρα», μου είπε ότι τα «έφερε ένας συναγωνιστής», αλλά ήταν με πλαστικές σφαίρες. Και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, παρά μόνο για να φωτογραφηθούμε. Ο Πατέλης έριξε μια στον αέρα για να φωτογραφηθεί» σχολίασε σχετικά με της φωτογραφίες από την επίμαχη κατασκήνωση.

Για τον όρκο που έδιναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος είπε: «Στη Νέδα ήμασταν ο Καζαντόζγλου, ο Πατέλης και ο Τσακανίκας, με τον τελευταίο να διαβάζει ένα κείμενο. Ήμουν κι εγώ και άλλοι δυο εκεί. Όταν τελείωσε αυτό που διάβαζα, είπαμε ένα «ορκίζομαι». Ηταν ανούσιο τελείως. Δεν θυμάμαι τι έλεγε. Ξέρω ότι ήταν κάποιος αρχαίος ελληνικός όρκος. Τελειώσαμε με ένα χαιρετισμό που είναι αρχαίος ελληνικός, που κάποιοι λένε για τον Χίτλερ. Σημασία έχει τι νιώθεις εκείνη την ώρα».

Μάλιστα, λίγο αργότερα ξέσπασε και είπε στην Πρόεδρο «Ποτέ πρόλαβε η πατρίδα μας και γέμισε με 600.000 ναζιστές; Εμείς χαιρετούσαμε έτσι επειδή ήταν αρχαίος χαιρετισμός, όχι για να υμνήσουμε τον Χίτλερ».

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν διστάζουν να βάζουν βόμβες και σε νοσοκομεία για εκβιασμό



Η κακοποιοί με τους νόμους έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των κακοποιών, και την σωρεία αποφυλακίσεων κάνοντας την κάθειρξη μήνες διακοπών έχουν αποθρασυνθεί.

Σύμφωνα με το bloko.gr, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φιτίλι τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, του bloko.gr η έκρηξη τής βόμβας προκάλεσε υλικές ζημιές στο σταθμευμένο ασθενοφόρο, που ήταν στην είσοδο τού κτιρίου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που ήδη έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους υπευθύνους της κλινικής μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου οι αστυνομικοί να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Δείτε το βίντεο τής έκρηξης:




Καταργείται το ΣΔΟΕ



Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης καταργείτε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και συνιστάται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Συγκεκριμένα, άρθρο 1 και 2 του Προεδρικού Διατάγματος ορίζεται οτι:

Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: (α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του άρθρου 35 του π.δ. 142/2017 (Α΄ 181), (β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες των άρθρων 71 έως 78 του ιδίου π.δ., (γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ., (δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που συστάθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 381 επόμ. του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που συστάθηκε με το άρθρο 20 του ν. 3965/2011 (Α΄ 113) και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που συστάθηκε με το άρθρο 4 του ν. 2343/1995 (Α΄ 211 ) σε συνδυασμό με το άρθρο 88 παρ. 1 του ν. 3842/2010 (Α΄ 58)καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.


Τα ρίχνει στις κατσαρίδες και στην εποχή ο Πολάκης για να δικαιολογήσει τις κατσαρίδες στο γραφείο



Στον σύριζα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ τα χάλια τους και η αδιαφορία τους σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αποδείχθηκε έχουν πρόβλημα και στην καθαριότητα των γραφείων που συντηρούσαν στα υπουργεία τους και όταν βγήκε η βρώμα στην δημοσιότητα, δεν έφταιγαν οι ίδιοι αλλά οι κατσαρίδες και η εποχή.

Η παρακάτω στοιχομοιθία παραπόνου του Πολάκη στον Μηταράκη : 

Π. Πολάκης :«Έχεις DDT (σ.σ. κατσαριδοκτόνο);» ρώτησε με χιουμοριστική διάθεση τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εργασίας όταν τον συνάντησε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Μηταράκης :  «Μα τι έχετε πάθει όλοι και το πήρατε προσωπικά;» αντέδρασε ο κ. Μηταράκης.

Π. Πολάκης : «Ε πώς; Είναι σαν να λες ότι είμαστε βρωμιάρηδες. Εσύ δεν έχεις κατσαρίδες στο σπίτι σου; Είναι η εποχή που βγαίνουν» είπε για να δικαιολογήσει την βρώμα του γραφείου.


Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους



Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, καθώς έλαβε 283 θετικές ψήφους, από τους 298 που ψήφισαν.

Τον βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τόσο οι βουλευτές του κόμματός του όσο και τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, ενώ 15 βουλευτές (του ΚΚΕ) ψήφισαν «παρών».

Ο κ. Τασούλας κατέρριψε το ρεκόρ ψήφων που αφορούσε τη συγκεκριμένη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.


Μάτι: Επιστολή κατοίκων στον Μητσοτάκη για υπέρβαση των εμποδίων ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα




Την Τρίτη 23 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την φωτιά στο Μάτι στην οποία έχασαν τη ζωή τους 103 άνθρωποι και οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος στην πληγείσα περιοχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής δίνει συγχαρητήρια για την εκλογή του και εύχεται «καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία».

Οι κάτοικοι, απευθύνουν έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε, θα επιθυμούσαμε όμως να σας γνωστοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή σας, την προσωπική αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης για την υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος» αναφέρουν.

Και καταλήγουν στην επιστολή τους : «Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε συνάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας όσον αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται, καθώς και προτάσεις για αποδοτικότερη συνεργασία».


Συνεχίζουν να αποδεικνύουν ποιοι είναι! Ο Γαβρόγλου μοίρασε άδειες δύο ημέρες πριν τις εκλογές



Οι συριαζαίοι εκτός από παντελώς ανίκανοι και καταστροφικοί για την χώρα είναι και τρομερά προκλητικοί αδιαφορώντας για τα όσα κάνουν.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο Κώστας Γαβρόγλου στις 5 Ιουλίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, χορήγησε άδειες υπερεργασίας από δύο έως 50 ημέρες σε 162 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συλλόγου πρόκειται για την «τελευταία αυθαίρετη πράξη της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη». Η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε στο 13,5% των εργαζομένων στο υπουργείο που στο σύνολό τους φτάνουν του 1.200.

Το μέγιστο του αριθμού των ημερών (50) έλαβαν υπάλληλοι που συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Γαβρόγλου και τον βοηθούσαν είτε στη Βουλή είτε σε συσκέψεις εκτός υπουργείων.




«Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και βλέπω Πασόκους»



Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας με τον κ. Σαμαρά θέλησε να αναφερθεί στις μετακινήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και σε άλλα κόμματα και το σχολίασε λέγοντας : «Πρόεδρε κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και βλέπω Πασόκους. Μόνο εμείς στο ΚΙΝΑΛ έχουμε λίγους».

Οι παριστάμενοι που άκουσαν τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ γέλασαν με την ατάκα που είναι πραγματικότητα για τον χώρο της κεντροαριστεράς.





Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες



Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» η διαγωνιστική διαδικασία για την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και λοιπών εγγράφων είχε καταγγελθεί ως διαβλητή.

Επρόκειτο για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 515 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο η χώρα επιχειρούσε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων, ώστε να μην παραχαράσσονται και να είναι συμβατές με τις απαιτήσεις ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της διεθνούς κοινότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που έλαβε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε αποστείλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις αρμόδιες υπηρεσίες του επίσημη επιστολή, καταγγέλλοντας ότι οι απόρρητες προδιαγραφές ασφαλείας των νέων εγγράφων κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην αγορά.

Οπως κατήγγειλε η πολυεθνική που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, δέκα μήνες πριν από την προκήρυξή του είχε λάβει από την ελληνική εταιρεία-μεσάζοντα e-mail στο οποίο υποστήριζε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, χάρη στις γνωριμίες της στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε πρόσβαση στις εμπιστευτικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Για να πείσει μάλιστα τους εκπροσώπους της πολυεθνικής για του λόγου το αληθές, είχε επισυνάψει στο επίμαχο e-mail απόσπασμα των εμπιστευτικών τεχνικών προδιαγραφών του έργου.

Ανέφερε επιπλέον πως αξιολόγησε ως μη σοβαρό το e-mail που είχε λάβει από την ελληνική εταιρεία και δεν είχε δώσει καμία συνέχεια σε αυτό, θεωρώντας αδιανόητη τη διαρροή τέτοιων εμπιστευτικών τεχνικών προδιαγραφών για ένα τόσο σημαντικό για την εθνική ασφάλεια έργο. 

Ωστόσο, αμέσως μετά την επίσημη παραλαβή και εξέταση των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού που έλαβε προ ημερών από το υπουργείο, διαπίστωσε το εξής ανησυχητικό: Οι προδιαγραφές που είχε λάβει από την ελληνική εταιρεία στο επίμαχο e-mail, ακριβώς έναν χρόνο πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, είναι πανομοιότυπες με αυτές του τελικού διαγωνισμού.

Το γεγονός αυτό ώθησε την ξένη εταιρεία στο να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση και καταγγελία της διαδικασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απίστευτο πατέρας σκότωσε καταλάθος την 6χρονη κόρη του με μπάλα του γκολφ



Μία 6χρονη σκοτώθηκε όταν το μπαλάκι του γκολφ που έριξε ο πατέρας της την πέτυχε στο πίσω μέρος του λαιμού, σε γήπεδο της Γιούτα. 

Η Άρια Χιλ καθόταν στο γήπεδο, παρακολουθώντας τον πατέρα της να παίζει, όπως είχε κάνει άλλες τόσες φορές, καθώς τον συνόδευε συχνά στο πάθος του για το γκολφ. Το μπαλάκι τη χτύπησε στον αυχένα καθώς το παιδί στεκόταν περίπου 45 μοίρες στα αριστερά του πατέρα της όπως έριξε τη βολή του. Η αστυνομία έλαβε κλήση για τραυματισμένο παιδί ενώ όταν έφθασε ήδη στο γήπεδο βρίσκονταν νοσηλευτές. Η 6χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από εκεί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο παίδων του Σολτ Λέικ Σίτι. 

Υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα. 




Νύχτα εμπρησμών αυτοκινήτων στην Αττική



Άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στον Ασπρόπυργο και ένα στον Άλιμο, καταστρέφοντάς τα ολοσχερώς.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Αμπελακίων στον Ασπρόπυργο και σε ένα στην οδό Ταξιαρχών στον Άλιμο.

Για τα περιστατικά προανάκριση διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ., και η Πυροσβεστική.


Οριστικά τέλος τα F35 για την Τουρκία



Η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα έχει τερματιστεί ως τα τέλη του Μαρτίου του 2020, ανακοίνωσε η Έλεν Λορντ, αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα προμηθειών.

Η Λορντ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα μπορέσει να καλύψει τα κενά που θα δημιουργήσει ο αποκλεισμός της Άγκυρας από το πρόγραμμα και δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις παραδόσεις των F-35 στα κράτη που έχουν ήδη κάνει παραγγελίες.

«Προχωράμε σε έναν πολύ συντεταγμένο τερματισμό» της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί «τον Μάρτιο του 2020», είπε η Λορντ.






Αναγκαστική προσγείωση για μονοκινητήριο αεροσκάφος



Σε αναγκαστική προσγείωση υποχρεώθηκε ο χειριστής μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, κοντά στα Γρεβενά λίγο μετά τις οκτώμισι το πρωί. 

Στο αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από την Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη επέβαιναν τρία άτομα και όλοι είναι καλά την υγείας τους- ένας εξ αυτών χρειάσθηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο τοπικό νοσοκομείο. 

Ο χειριστής αντιλήφθηκε πρόβλημα στον κινητήρα και έτσι προχώρησε άμεσα σε προσγείωση παραπλεύρως της Εγνατίας οδού, κοντά στην πόλη των Γρεβενών. «Χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα, ευτυχώς είμαστε όλοι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο χειριστής.





Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες και κλοπές


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 16-7-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στον καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, πέντε Ρομά, ηλικίας 16, 16, 16, 17 και 18 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται  συνεργός τους.

Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες οι οποίοι διέμεναν στον προαναφερόμενο καταυλισμό, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, κινούντο πεζή πέριξ αυτού, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας τους "στόχους" τους.

Στοχοποιούσαν με σκοπό την κλοπή ή τη ληστεία, οδηγούς Φορτηγών, Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς και πεζούς, εταιρείες και υπαλλήλους αυτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την απουσία των οδηγών από τα σταθμευμένα οχήματά τους, παραβίαζαν τα παράθυρα, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην περίπτωση που η πράξη τους γινόταν αντιληπτή από τα θύματά τους, τους επιτίθεντο, ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιασθεί, όπως αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα, λοστούς, πέτρες και κυνηγετικά όπλα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένων, λήστευαν τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις ληστειών και 16 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εννεάμηνο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αντιεξουσιαστές προκαλούν με περιπολίες στα Εξάρχεια! Η Δευτέρα έρχεται λίγες είναι η ημέρες ανομίας τους!


Προκλητικοί οι αντιεξουσιαστές δείχνουν τις προθέσεις τους περιμένοντας την εφαρμογή του νέου δόγματος τάξης και της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ότι προχωρούν σε περιπολίες υπεράσπισης των παράνομων καταλήψεων τους.

Δεν έχουν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές τι τους περιμένει από την προσεχή Δευτέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή η αντιεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που περιέχει ειδική αντιεγκληματική πολιτική για τα Εξάρχεια.

Το κείμενο των αντιεξουσιαστών που ανάρτησαν καταλήγει με την προειδοποίηση «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».



Δεν ξέρει κανένας τι τους περιμένει και η μέρα έρχεται!!!




Μητσοτάκης: Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε εχθές Τετάρτη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητες αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πιλότους της πολεμικής μας Αεροπορίας, που είχαν επιστρέψει από αναχαίτιση, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας “Σπέτσες”, που ήταν σε επιφυλακή, και με στέλεχος του Στρατού Ξηράς σε επιτηρητικό φυλάκιο στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι μια επίσκεψη η οποία έχει και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αρχηγούς, τους Επιτελείς, για την ενδελεχή ενημέρωση την οποία μου έκαναν και για την ουσιαστική συζήτηση για τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να αναπτύξουμε ως προς την αμυντική μας πολιτική. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομικές επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί, είναι το ηθικό του στρατεύματος. Θέλω και με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την περηφάνια μου σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Διότι αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης. Σας ευχαριστώ Υπουργέ για την ενδιαφέρουσα και πολύ ουσιαστική ενημέρωση και εύχομαι καλή δύναμη σε όλες και σε όλους».