Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εδιναν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας σε αιτούντες άσυλο



Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Σάμου, καθώς και μεταφραστών, πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρεί, άγνωστο από πότε, στο νησί.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περισσότερα από πέντε άτομα από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου έχουν συλληφθεί. Κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες και έτσι να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Ελληνική Αστυνομία εντός της ημέρας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟ ΒΗΜΑ


Η στιγμή που οδηγός δολοφονεί ψυχρά σκύλο σε βενζινάδικο στα Χανιά – Οργή για την οδηγό




Ένα σοκαριστικό βίντεο δημοσιοποίησε τουρίστρια, η οποία υπήρξε μάρτυρας ενός ατυχήματος, με θύμα ένα σκύλο σε βενζινάδικο. Η όλη σκηνή όπως εκτυλίχθηκε αλλά και η παραδειγματική αδιαφορία μετά το συμβάν, καταδεικνύει πως μερίδα συμπολιτών μας, στερείται και της ελάχιστης ανθρωπιάς.

Την Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, σε βενζινάδικο της περιοχής Κουνουπιδιανών στα Χανιά, Ι.Χ. αυτοκίνητο, αφού έβαλε βενζίνη, έφυγε με ταχύτητα προς το δρόμο, περνώντας στην κυριολεξία πάνω από έναν σκύλο, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του, που οδήγησε στον θάνατο.

Οι εικόνες στο βίντεο είναι σοκαριστικές, καθώς φαίνεται ότι η οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, παρότι ήταν μέρα μεσημέρι και ο μεσαίου μεγέθους λευκός σκύλος ήταν ξαπλωμένος σε απόσταση λίγων μέτρων μπροστά της, στο οπτικό της πεδίο, όχι μόνο πέρασε από πάνω του, προκαλώντας του βαρύτατο τραυματισμό, αλλά δεν σταμάτησε αμέσως μετά για να διαπιστώσει τι ζημιά του είχε προκαλέσει, παρόλο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ζώο σφάδαζε από τους πόνους.

Αντίθετα, ενώ βλέπουμε στο βίντεο το ζώο να απεγκλωβίζεται σε καθεστώς πανικού και με σοβαρό κινητικό πρόβλημα που προκλήθηκε από το χτύπημα του αυτοκινήτου, η οδηγός δεν σταμάτησε.

Έφυγε από το σημείο, χωρίς να βοηθήσει το δύστυχο ζώο ή να καλέσει το Δήμο ως όφειλε, για να περισυλλέξει το τραυματισμένο ζώο και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το νόμο.

Ο σκύλος βρέθηκε δύο μέρες μετά, νεκρός, λίγο πιο πέρα από το σημείο που χτυπήθηκε. Kατατέθηκε αναφορά και έχουν προσκομιστεί όλα τα στοιχεία στο ΑΤ Χανίων. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, που δημοσιοποιήθηκε από το animalscare.gr






Ο Πολάκης θέλει να κατέβει στους δρόμους να σταματήσει την Ν.Δ. να φτιάξει όσα διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ



Θράσος μεγάλο θράσος από τον Νεάντερταλ του ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί ότι θα κατέβει ο σύριζα στους δρόμους για να σταματήσει την Νέα Δημοκρατία που θα μαζέψει ότι διέλυσε ο Τσίπρας.

Μάλιστα μετά από 4,5 χρόνια διάλυσης και αποτυχία λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «μαχητική αντιπολίτευση», τόσο στη Βουλή όσο και στους δρόμους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δράσει ως μαχητική αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε φιλελεύθερο μέτρο. Παντού, και στη Βουλή και στους δρόμους» ανέφερε από το περιστύλιο της Βουλής ο Νεάντερταλ Παύλος Πολάκης.

Eρωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το τι εννοεί με το «μαχητική αντιπολίτευση στους δρόμους» αναρωτήθηκε «δεν ξέρετε πώς γίνονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους; Πώς να το διευκρινίσω, δηλαδή;»

«Θα αντισταθούμε στις προσπάθειες νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που κάνει η Νέα Δημοκρατία και θα επανέλθουμε» σημείωσε ο υπεύθυνος για την διάλυση των νοσοκομείων και της υγείας των πολιτών Παύλος Πολάκης.




Ακόμα κάνουν ότι θέλουν τα απάνθρωπα ζώα στην Σαντορίνη κακοποιώντας Γαϊδουράκια



Φιλόζωοι στην Σαντορίνη καταγγέλλουν ξυλοδαρμό επειδή κατέγραφαν βασανιστήρια γαϊδουριών από παλιάνρθωπους.

Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και η κακοποίηση γαϊδουριών από απάνθρωπα ζώα συνεχίζεται.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από βίντεο που δείχνει παλιάνθρωπους ιδιοκτήτες γαϊδουριών να τα βασανίζουν. Ωστόσο ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός πως οι φιλόζωοι που το κατέγραψαν καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από τα ζώα βασανιστές!

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης Network for Animals δύο μέλη της ομάδας επιχείρησαν να καταγράψουν τις άθλιες συνθήκες για τα γαϊδούρια που μεταφέρουν τουρίστες όταν δέχθηκαν επίθεση από δέκα άνδρες που κρατούσαν μπαστούνια. Κατά την καταγγελία οι άνδρες αυτοί, μεταξύ άλλων, απείλησαν τα μέλη της οργάνωσης ότι θα τα ρίξουν από γκρεμό αν επιστρέψουν.

«Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη ενός γκρεμού και θα το ρίξει από εκεί στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα» προστίθεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης για το επεισόδιο.

«Μας είπαν ότι αν επιστρέψουμε ποτέ, θα μας σκοτώσουν. Αυτές είναι σοβαρές απειλές και θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να διεξάγουν έρευνα» δήλωσε σε δημοσιογράφους το μέλος της οργάνωσης Λουκ Μπάριτ που ήταν παρών στην επίθεση.

Η οργάνωση Network for Animals είχε καταγράψει τις άθλιες συνθήκες για τα γαϊδούρια στο νησί πριν από έναν χρόνο και τότε υποστηρίζει ότι είχε πάρει τη διαβεβαίωση για αλλαγές, οι οποίες, όπως προστίθεται στην καταγγελία, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.




Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη. Τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν την κοινή τους βούληση για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.


Απίστευτη πρόκληση Τσίπρα! Έχει ερωτηματικά για την αποφυλάκιση του Φλώρου με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ



Είναι απίστευτη η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα που δείχνει ακόμα αμετανόητος χωρίς συναίσθηση των όσων έχει κάνει σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, με τους νόμους έγκλημα του υπουργείου δικαιοσύνης για να εξυπηρετήσει ρουσφέτια συντρόφων κακοποιών και τρομοκρατών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει και ερωτηματικά για την αποφυλάκιση του Αρειστίδη Φλώρου με νόμο που έφερε ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ υπουργός Μιχάλης Καλογήρου, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα συντρόφων και ψηφίστηκε γρήγορα πριν πέσει η κυβέρνηση του.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οΤσίπρας προσπάθησε να συνδέσει τον Φλώρο με την Νέα Δημοκρατία για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τον νέο νόμο έγκλημα που έφερε λίγες ημέρες πριν φύγει από την κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε λοιπόν με το γνωστό του συριζαίικο προκλητικό ύφος στην υπόθεση της ENERGA και το στέλεχος του Μ. Μαξίμου, Γρ. Δημητριάδη, φέρνοντάς το ως παράδειγμα μετατροπής της κυβέρνησης σε κυβέρνηση Α.Ε.

«Με τον δικηγόρο της ENERGA και ανεψιό του κ. Μητσοτάκη, διευθυντή του Μαξίμου, να δημιουργεί με το ‘καλημέρα’ ερωτηματικά, με την αποφυλάκιση σήμερα του πρώην συνεταίρου του, κυρίου Αριστείδη Φλώρου.

Και βέβαια εδώ πέραν των ερωτηματικών, υπάρχει και η σαφέστατη μεθόδευση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τώρα, γιατί η ΝΔ αρνήθηκε τον συναινετικό ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης» είπε ο προκλητικός Αλέξης Τσίπρας για τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε για να αποφυλακιστεί ο Αριστείδης Φλώρος.

«Μια εξέλιξη που μας δείχνει το πώς εννοεί η νέα κυβέρνηση την επιστροφή στη κανονικότητα. Δε κρατάνε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα», προσέθεσε ο αντρόπιαστος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Μαυρωτάς : Δεν είμαι ΝΔ...είμαι Ποτάμι, ανέλαβα αυτό το πόστο μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη



Συνέντευξη μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, έδωσε Γιώργος Μαυρωτάς στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ο Μαυρωτάς δήλωσε : «Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι, ανέλαβα αυτό το πόστο που το ξέρω, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Μαυρωτάς επεσήμανε πως γνωρίζει τον χώρο του αθλητισμού εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει τεχνική επάρκεια από το Πολυτεχνείο και μπορεί να μεταφέρει τη διεθνή του εμπειρία στον τομέα αυτό. Είπε πώς θα έχει καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για τον οποίο είπε πως έχει «τον πρώτο λόγο» ενώ ο ίδιος μπορεί να συνδράμει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την οργάνωση.




Ο αποτυχημένος που δήλωνε υπερήφανος για τους χειρισμούς στο Μάτι, γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη



Είναι απίστευτο αυτό που μάθαμε και προβληματιστήκαμε έντονα.

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θέση που δόθηκε στον πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα που δήλωνε υπερήφανος για τις ενέργειες του στο Μάτι που κόστισαν της ζωές 100 ανθρώπων.

Ο Τσουβάλας ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. όταν έγινε η καταστροφή στο Μάτι, την 23η Ιουλίου 2018 και καρατομήθηκε για την ανικανότητα του να χειριστεί την κρίση 5 Αυγούστου 2018.

Σαν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τη μέρα της καταστροφής στην Ανατολική Αττική, δέχτηκε κριτική για τους χειρισμούς της αστυνομίας αφού δήλωνε προκλητικά «περήφανος» για τους χειρισμούς : «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Θυμηθείτε την συνέντευξη τύπου :