Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες – Κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει



«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Η ΔΕΗ τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας. «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» δήλωσε δε.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση… Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να   μ,κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» επισήμανε ο υπουργός.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχουν γίνει σειρά από άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του ’15 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».


Πηγή


Νέα Υόρκη: Στο σκοτάδι βυθίστηκε η πόλη! Χάος από εγκλωβισμένους στο Μετρό



Το μπλακ άουτ στη Νέα Υόρκη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο μετρό, άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε ασανσέρ, φωτεινοί σηματοδότες να σταματήσουν να λειτουργούν και τα φώτα στην εμβληματική Τάιμ Σκουέρ να σβήσουν.

Η βλάβη σημειώθηκε αργά το απόγευμα χθες στο δυτικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα από περίπου 42.000 χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία Con Edison, η οποία δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).


Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες χρήστες ανάρτησαν φωτογραφίες από σταθμούς του μετρό βυθισμένους στο σκοτάδι. Αναμένοντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η εταιρεία διαχείρισης μεταφορών της Νέας Υόρκης, η MTA, ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν τους υπόγειους σταθμούς» στο Μανχάταν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του δικτύου του μετρό.

Πλήρης ήταν η διακοπή ρεύματος στο Μπρόντγουεϊ και το Χελς Κίτσεν πιο δυτικά, με τους φωτεινούς σηματοδότες να έχουν πάψει να λειτουργούν και τις διαφημιστικές πινακίδες στην Τάιμς Σκουέρ να έχουν σβήσει.


Αστυνομικοί που είχαν λάβει θέσεις στα μεγάλα σταυροδρόμια προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι Νεοϋορκέζοι περπατούσαν ήρεμα στις λεωφόρους που είχαν κλείσει για τα οχήματα.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έλαβε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, κυρίως από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ.

Αιτία της βλάβης φαίνεται να είναι «κάτι που πήγε λάθος στον τρόπο που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο από την Άιοβα.

Η ειρωνεία είναι ότι η βλάβη αυτή σημειώθηκε στην επέτειο του μεγάλου μπλακ- άουτ, της τεράστιας διακοπής ρεύματος που είχε επηρεάσει σχεδόν όλο το Μανχάταν το 1977. Εν μέσω οικονομικής κρίσης η Νέα Υόρκη είχε γίνει τότε θέατρο λεηλασιών και βανδαλισμών σε περισσότερα από ένα εκατομμύρια καταστήματα. Η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί έπειτα από 25 ώρες και πολλές εκατοντάδες συλλήψεις.


Πηγή : newsit.gr


Στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα 40 μέλη της ΚΝΕ



Σύμφωνα με το tvstar.gr, στο νοσοκομείο Καρπενησίου μεταφέρθηκαν την Κυριακή τα ξημερώματα 40 άτομα, που μετέχουν στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στο Καρπενήσι. Ο γιατρός του νοσοκομείου Δημήτρης Καρατσίκης ανέφερε ότι οι 40 νεαροί πήγαν εκεί από τις 3 τα ξημερώματα με συμπτώματα διάρροιας και εμετού.

Κάποιοι παραμένουν σε καλή κατάσταση και θα πάρουν εξιτήριο. Όμως ορισμένοι εκ των ασθενών δεν έχουν συνέλθει και θα παραμείνουν. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν όταν οι νεαροί που είχαν πάει για πεζοπορία στο βουνό, ήπιαν νερό από το ποτάμι.

Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.


Ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Έρχονται μειώσεις σε φόρους και εισφορές στο 60% του εισοδήματος τους


Τη νέα φορολογική κλίμακα αναμένουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ανασάνουν από τους υψηλούς φόρους και τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές.

Οπως προκύπτει από τα πραγματικά στοιχεία που παρουσιάζει η «Κ», οι φορολογούμενοι που προσπάθησαν και κατάφεραν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, μέσα από τη σκληρή δουλειά, διαπίστωσαν ότι το 70%-75% των εισοδημάτων τους «πήγε» στο κράτος. Τα χρήματα που τους απέμειναν όχι απλά δεν έφθασαν για να ζήσουν αλλά χρειάστηκε, όσοι είχαν, να βάλουν χέρι στις όποιες οικονομίες τους.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, με τις αλλαγές που θα επέλθουν στη φορολογική κλίμακα αλλά και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ποσό που θα πηγαίνει στην εφορία και στα ταμεία θα περιορισθεί στο 55%-60% στα επόμενα δύο χρόνια.

Η υπερφορολόγηση των τελευταίων χρόνων ήταν και ο λόγος που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάσθηκαν να βρουν άλλους τρόπους να αμείβονται ή να συστήσουν ΙΚΕ για να γλιτώσουν από τους εξωπραγματικούς συντελεστές που έχουν τα φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο 45% και επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ στις επιχειρήσεις ο συντελεστής σήμερα ανέρχεται στο 28%, και ο φόρος στα διανεμόμενα κέρδη στο 10%.

Οπως προαναφέρθηκε, τα παραδείγματα που έχει στη διάθεσή της η «Κ» είναι πραγματικά και τα εκκαθαριστικά δείχνουν πως το κράτος υφαρπάζει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών των επαγγελματιών.

Για παράδειγμα, ο κ. Γ.Π. δήλωσε φορολογητέο εισόδημα 198.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει σε τρεις δόσεις 126.644 ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Μαζί με τις εισφορές το ποσό που οδεύει στην εφορία και στα ταμεία ανέρχεται περίπου στις 143.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί το 72% του φορολογητέου εισοδήματος. Eφόσον οι επιβαρύνσεις περιορισθούν στο 55%-60% το ποσό που θα καταβάλει περιορίζεται στις 109.000 ευρώ, δηλαδή το όφελος φθάνει στις 34.000 ευρώ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο ανωτέρω φορολογούμενος καλείται να πληρώσει στο ελληνικό Δημόσιο για εισοδήματα ύψους 198.000 ευρώ:

• Για φόρο εισοδήματος και προκαταβολή φόρου 110.018 ευρώ.

• Για εισφορά αλληλεγγύης 15.976 ευρώ.

• Για τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

• Για ασφαλιστικές εισφορές 17.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό κ. Νίκο Φραγκιαδάκη, η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι επιβεβλημένη, καθώς η ισχύουσα κατάσταση οδηγεί αφενός σε έξαρση του φαινομένου της φοροδιαφυγής, αφετέρου στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με την πάταξη της γραφειοκρατίας θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τη δημιουργία επενδύσεων, γεγονός που θα οδηγήσει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Δεν είναι δυνατόν σήμερα κάποιος να κοπιάζει και να δίνει το 70% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Από το νέο έτος, σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αναμένεται να περιορισθούν σημαντικά οι επιβαρύνσεις. Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 42%, το τέλος επιτηδεύματος σταδιακά καταργείται όπως επίσης και η εισφορά αλληλεγγύης. Μειωμένη θα είναι και η προκαταβολή φόρου.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου για τις επιχειρήσεις. Η μείωση του συντελεστή επί των κερδών στο 20% τα επόμενα δύο χρόνια (από 28% σήμερα) και η μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη στο 5% (από 10% σήμερα) θα δώσουν ανάσα στις επιχειρήσεις.



Πηγή


Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων



Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ' αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου».

Με αυτά τα λόγια η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα περιγράφει ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γράφοντας μάλιστα ιστορία. Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Τον Αύγουστο του 2016 όταν είχαν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είχε καταφέρει να κάνει το πρώτο βήμα εισαγόμενη δεύτερη στη σειρά στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) - Ιπτάμενοι.

Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της Τάξεως 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την ένδοξη Πολεμική Σημαία της Σχολής Ικάρων. Ετσι για πρώτη φορά στην Ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο Θεός», αφού η Σχολή απέκτησε τη δική της «Θεά».

Έναν χρόνο πριν, στις αρχές του 2018, η Μαρίνα δοκιμάστηκε σκληρά μετά το τραγικό τέλος που είχε ο αγαπημένος της πατέρας, καθηγητής νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Λάτρης της ορειβασίας ο πατέρας της Μαρίνας προσπάθησε να κατακτήσει την κορυφή του Ακονκάγκουα, του υψηλότερου βουνού της Αμερικής, χάνοντας τη ζωή του.

Οπως μας είχε πει η Μαρίνα, αυτή η αγάπη για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια κι έτσι την έκανε να λοξοδρομήσει από την οικογενειακή παράδοση που οδηγεί στην ιατρική.

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά - σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε πει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τη φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. «Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», ανέφερε.

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.


ΤΑ ΝΕΑ


Ο επικίνδυνος Μπαρούφας ξαναχτύπησε: Η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα



Είναι τραγικό το τι έχει μαζέψει σε στελεχιακό δυναμικό ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον όπως αποδεικνύεται από το IQ των βουλευτών και των στελεχών του δεν υπάρχει άλλος χώρος να τους χωρέσει.

Ξαναχτύπησε ο αντρόπιαστος Μπαρούφας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης, 112, δεν είναι μείζον θέμα»!! Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε να θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή. 

Με αφορμή την τραγωδία από την θεομηνία με επτά νεκρούς στην Χαλκιδική, ο Μπαρούφας δήλωσε στο Open ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση. 

«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών. Και επίσης όσον αφορά τις καταστροφές, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς» είπε ο Μπαρούφας.

Τον αφήνουμε στην κρίση των νοήμων πολιτών!!!


Δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ σύντροφοι! Έκοψαν το ρεύμα σε κατάληψη και διαμαρτύρονται!!



Τέλειωσε το πανηγύρι ανομίας για ΜΚΟ - ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη μεταναστών και προσφύγων. 

Η ασυδοσία του κάνω ότι θέλω, βγάζω εκατομμύρια που τόσα χρόνια λάμβανε χρόνια υπό την ανοχή των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ τελείωσε και τώρα έχει τον λόγο η δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και στην νομιμότητα και οι παράνομες καταλήψεις απο ΜΚΟ - ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστές λαμβάνουν τέλος. Έτσι λοιπόν οι Αρχές, έκοψαν το ρεύμα στην Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26 και είναι έτοιμες να τους πετάξουν έξω!

Η ανακοίνωση των παράνομων καταληψιών που τους πείραξε επειδή επανέρχεται η νομιμότητα και σταματάει η κονόμα σε βάρος των μεταναστών και των Ελλήνων πολιτών που θα φορτωθούν το απλήρωτο ρεύμα:

Σήμερα (σ.σ.: Παρασκευή 12/7) το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπαλλήλων ενήργησαν κατόπιν αστυνομικής εντολής.

Ζητάμε από τον κόσμο του κινήματος και της αλληλεγγύης να είναι σε επιφυλακή.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση αύριο, Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο κτίριο της κατάληψης.


Ανακάλεσε ο Βρούτσης εγκύκλιο για απόδοση ΑΜΚΑ σε μετανάστες - «Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»




Στην ανάκληση της εγκυκλίου που προέβλεπε ανεξέλεγκτα απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η ανάρτηση του υπουργού :  «Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στον νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν! Την κατάργησα αμέσως! Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!»

Λιγες μέρες πριν τίς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασιας ηταν αντίθετες & διαφωνούσαν!
Την κατήργησα αμεσως!
Η Χώρα μας δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι!


Επεστράφησαν τα δύο Προεδρικά Διατάγματα για την Δικαιοσύνη


Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκονται από χθες τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και τα οποία εστάλησαν στο Μαξίμου από τη Νομική Υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανυπόγραφα. 

Τα Π.Δ. δεν υπογράφτηκαν από τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν νομική ισχύ και, άρα, δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, η οποία, θα επανεκκινήσει τη διαδικασία με νέα λίστα και όχι με βάση αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.


Στουρνάρας: Συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής μου



Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μίλησε στην "Καθημερινή της Κυριακής", για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσης του.

Στουρνάρας : "Η λέξη στοχοποίηση είναι δυστυχώς πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όχι για λόγους αντεκδίκησης αλλά για λόγους προστασίας του κράτους δικαίου. Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες, ηθικής εξόντωσης και 'δολοφονίας χαρακτήρα' εμού, της συζύγου μου και των θυγατέρων μας, προκειμένου να εμποδιστώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου".

"Αντεξα και προστάτευσα την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή είμαι απολύτως καθαρός, επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτα οι σκευωροί και χάρη στη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, από τους διευθυντές και το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος και από την ΕΚΤ. Κάποιος άλλος στη θέση μου ίσως να μην άντεχε και τότε οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω για ό,τι έγινε, εφόσον οι αρμόδιοι θεσμοί επιληφθούν και κληθώ να καταθέσω", πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε επίσης πώς αν η κυβέρνηση λάβει εμπροσθοβαρή και αξιόπιστα μέτρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων η οικονομία θα εισέλθει γρήγορα σε έναν ενάρετο αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο αξιοπιστίας-εμπιστοσύνης-ανάπτυξης. 


Τέρμα στην ανομία η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε τα ξημερώματα σε καταυλισμό Ρομά στην Κρήτη



Οι Αρχές είχαν ενημερώσει τους Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό, επειδή τα περιστατικά πυροβολισμών είναι συχνά, ότι σε περίπτωση που ξανακουστεί πυροβολισμός μέσα από τον καταυλισμό θα υπάρξουν προσαγωγές και συλλήψεις. 

Οι Ρομά ωστόσο συνηθισμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επικροτούσε την ανομία, πήραν αψήφιστα τις υποδείξεις της Αστυνομίας νομίζοντας ότι ακόμα κυβερνά ο Τσίπρας και είδαν τι σημαίνει νόμος και τάξη.

Η cretapost.gr, αναφερόμενη στο περιστατικό γράφει ότι οι Ρομά γλεντούσαν με μπαλωθιές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/07), η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στον καταυλισμό (βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο) και προχώρησαν σε έρευνες προχωρώντας μάλιστα και σε πολλές προσαγωγές Ρομά.

Από την έρευνα στον καταυλισμό βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 3 καραμπίνες, κάποιες μάλιστα είχαν τροποποιηθεί παράνομα, σφαίρες, κάλυκες, καθώς και μικροποσότητες κοκαΐνης. 


5,1 Ρίχτερ στην Κοζάνη


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είχε μέγεθος  5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης και το εστιακό του βάθος ήταν  στα 10 χιλιόμετρα.




"Ποιότητα" στην βουλή στην στελεχάρα Παπαχριστόπουλο η έδρα! Χάσαμε τον Κουρουμπλή



Η μάχη ανάμεσα στις στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ Παπαχριστόπουλο - Κουρουμπλή τελείωσε και ο ελληνικός λαός μπορεί να ησυχάσει από την "αγωνία" που τον έτρωγε.

Ανάμεσα στις δύο στελεχάρες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος συμφεροντολόγος και γυρολόγος της πολιτικής πήρε την έδρα από την άλλη στελεχάρα πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ αδίστακτο και προκλητικό σε ότι λέει Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η τελευταία βουλευτική έδρα στη Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών για τον ΣΥΡΙΖΑ  για να τελειώνει η "αγωνία" των Ελλήνων ανήκει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, μετά και από την επανακαταμέτρηση των ψήφων που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.




Έρχεται εισαγγελέας για την ΕΡΤ! «Πρώτο Θέμα»: Όργιο 66 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ



Όργιο με την οικονομική διαχείριση στην ΕΡΤ, ύψους 66 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτει εσωτερική έκθεση στελεχών της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες στην ΕΡΤ που ανέρχονται σε 42,5 εκατ ευρώ και η προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα την τελευταία ημέρα της επίσημης λειτουργίας της στις 5 Ιουλίου να εγκλωβίσει τη νέα κυβέρνηση «εγκρίνοντας» για προεκλογικούς λόγους επιπλέον συμφωνίες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ενδεχομένως ΟΦΗ, ύψους 23,5 εκατ. ευρώ τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγείρουν ερωτήματα.

Πρόκειται για ένα «όργιο» διαχείρισης πόρων της ΕΡΤ που προέρχονται από το τέλος που πληρώνουν όλοι οι πολίτες.

Η εσωτερική έκθεση εκτιμά πως ενδεχομένως θα αναζητηθούν ευθύνες ειδικά για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με αθλητικές ομάδες κυρίως όμως με τα προσύμφωνα που έχουν γίνει για τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει άλλωστε γίνει γνωστό πως η συμφωνία αφορά τρία χρόνια και ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, (8 εκατ. ευρώ ετησίως).

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει και αναθεώρηση του προϋπολογισμού της, τη δεύτερη εντός 2019.

Από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματα, επιβεβαιώνεται η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στην ΕΡΤ με τις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών ομάδων το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 66 εκατ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και αυτές που η κυβέρνηση Τσίπρα ενέκρινε στις 5 Ιουλίου την ώρα μάλιστα που το συνολικό κόστος για αμοιβές προσωπικού ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Αν σε αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα προστεθούν και τα 40 εκατ. ευρώ για τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες, ο προϋπολογισμός εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση από την έκθεση που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» προκύπτει πως η κυβέρνηση Τσίπρα την ώρα που ελάμβανε τις σχετικές αποφάσεις γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ.

Η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις συμβάσεις και τις γνωστοποίησε προκειμένου να «καλοπιάσει» ψηφοφόρους αποφεύγοντας όμως να τις υπογράψει. Παράλληλα, έριξε μεγάλο βάρος στις συμφωνίες για μετάδοση αγώνων δαπανώντας μεγάλα ποσά χωρίς να υπάρχουν ανάλογα έσοδα προκαλώντας ερωτήματα.

Οι ίδιοι οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «ηλίθιο» σκεπτικό και εγείρει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές και άλλες ευθύνες.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί 


Πηγή


Αυτός ο τύπος νομίζει ότι μπορεί να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος! Επεισόδιο με αστυνομικό είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Παρίσι



Οδήγησε την χώρα στον γκρεμό και ανεξέλεγκτος συνεχίζει να επιβιώνει πολιτικά και να προκαλεί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής πλέον του ΜέΡΑ25 είχε μια αντιπαράθεση χθες, Σάββατο, με αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού.

Ο Βαρουφάκης δεν συνελήφθη. Ωστόσο, ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος.

«Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά» είπαν μάρτυρες και αυτός ήταν ποιος άλλος ο Βαρουφάκης.

Βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagna δείχνει τον κ. Βαρουφάκη να ζητεί από τον αστυνομικό στα αγγλικά να μιλήσει με τον προϊστάμενό του.

Γιατί έσπρωξε ο Βαρουφάκης τον αστυνομικό; Επειδή «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και μη χειρότερα!!!





H Google κρυφακούει


Oι εργολήπτες της Google, σε τακτική βάση, ακούν και αξιολογούν κάποιες καταγραφές συνομιλιών που γίνονται από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, Google Assistant, μέσω κινητών τους τηλεφώνων ή μέσω «έξυπνων» ηχείων, όπως είναι το Google Home.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγνώρισε ότι πρόσβαση στις ηχογραφήσεις έχουν και άλλοι άνθρωποι, όταν κάποιες από αυτές –στην ολλανδική γλώσσα– διέρρευσαν. Ο διευθυντής προϊόντων της Google, Ντέιβιντ Μόνσις, επαλήθευσε τη διαρροή σε ανάρτησή του, τονίζοντας ότι η εταιρεία πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει πώς συνέβη. «Κάνουμε μια πλήρη επαναξιολόγηση των δικλίδων ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψουμε να επαναληφθεί ένα νέο τέτοιο παράπτωμα», έγραψε.

Περισσότερες από χίλιες ηχογραφήσεις βρέθηκαν στην κατοχή του βελγικού ειδησεογραφικού δικτύου VRT NWS. Οπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, κάποιες από αυτές περιελάμβαναν ευαίσθητες προσωπικές συζητήσεις, αλλά και πληροφορίες που καθιστούν εφικτή την αναγνώριση του ομιλούντος. Η Google, ωστόσο, επισημαίνει ότι πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς των χρηστών δεν συνδέονται με τις ηχογραφήσεις και οι υπάλληλοι που τις ακούν έχουν διαταχθεί να μην αντιγράφουν τις προσωπικές συζητήσεις που τυχόν περιέχονται. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι του βελγικού δικτύου μπόρεσαν να απομονώσουν ακόμα και τις ακριβείς διευθύνσεις των κατοικιών, γεγονός που τους επέτρεψε να αναγνωρίσουν τους ομιλούντες. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις δεν στόχευαν στον Google Assistant, αλλά καταγράφηκαν είτε ως θόρυβος υποβάθρου είτε όταν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης πίστευε, λανθασμένα, ότι απευθύνονταν σε αυτό.

H Google επισημαίνει ότι οι εργολήπτες που εργάζονται για λογαριασμό της ακούν τις ηχογραφήσεις, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τα γλωσσικά πρότυπα και τις προφορές. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από τους όρους χρήσης, οι ηχογραφήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία. Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι «ο Google Assistant καταγράφει τη φωνή σας και τους ήχους στις υπηρεσίες Google, για να βελτιώσει την ικανότητα αναγνώρισης λόγου». Ο Μόνσις, άλλωστε, σχολίασε ότι η Google συνεργάζεται με εργολήπτες σε όλο τον κόσμο για την ανάλυση των ηχογραφήσεων. «Αυτοί εξετάζουν και μεταγράφουν ένα μικρό μέρος των ηχογραφήσεων, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις γλώσσες», έγραψε.

Να σημειωθεί ότι οι όροι χρήσης της Google δεν αναφέρουν σαφώς ότι κάποιοι ακούν τις ηχογραφήσεις, αλλά τονίζουν πως τα δεδομένα που συγκεντρώνονται ενδέχεται να αναλυθούν, καθώς η εταιρεία αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της ή προσφέρει νέες. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η Google κρυφακούει. Στις αρχές του έτους, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπάλληλοί της ακούν τις ανώνυμες ηχογραφήσεις της Alexa, απαντώντας σε δημοσίευμα του Blοomberg.

Η δυνατότητα ηχογράφησης της Google μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας, αυτό όμως θα σημάνει ότι ο Google Assistant θα χάσει κάποιες από τις δυνατότητές του, όπως είναι η αναγνώριση φωνών και η εκμάθηση προτύπων ομιλίας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τεράστιος ροφός καταπίνει καρχαρία! video



Μια απίστευτη σκηνή καταγράφηκε στα... βάθη του ωκεανού, όταν ένας τεραστίων διαστάσεων ροφός αρπάζει και καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία!

Η άγρια ομορφιά της φύσης! Η ερευνητική ομάδα Windows to the Deep κατάφερε να καταγράψει μια απίστευτη σκηνή που αποτυπώνει την φράση αυτή!

Η ομάδα μελετούσε τον βυθό στην περιοχή όπου βρίσκεται ένα ναυάγιο, το οποίο εκτιμάται πως ανήκει σε πλοίο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια ομάδα καρχαριοειδών έχει εντοπίσει κοντά στο ναυάγιο ένα κουφάρι ξιφία και… το τσιμπούσι δεν περιγράφεται! Η υποβρύχια κάμερα καταγράφει την συμπεριφορά των ψαριών που τρέφονται, όμως ξαφνικά όλα… αλλάζουν!

Ένα άλλο ψάρι ξεκινά να πλησιάζει και είναι ένας τεράστιος ροφός. Πρόκειται για είδος που φημίζεται για το μεγάλο άνοιγμα στόματος. Οι ροφοί συχνά ξεπερνούν σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 100 κιλά ενώ υπάρχουν αναφορές και καταγραφές για ακόμη μεγαλύτερα ψάρια.

Όμως ο ροφός που πλησιάζει το κουφάρι του ξιφία δεν έχει διάθεση να ανταγωνιστεί για τον ξιφία: Με μια αστραπιαία κίνηση αρπάζει έναν μικρό καρχαρία και προσπαθεί να τον καταπιεί ολόκληρο!

Οι απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν από την υψηλής τεχνολογίας κάμερα…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο




Πηγή : newsit.gr


Επιτέλους μαζέψτε τους! Μολότοφ στα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο



Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν γύρω από το Πολυτεχνείο πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, 2:20 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στόχος της δολοφονικής επίθεσης των αντιεξουσιαστών ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή της Πατησίων με την Τοσίτσα και από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Καμία σύλληψη!!!


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η στιγμή της τρομακτικής έκρηξης σε κάβα στη Βουλιαγμένη



Καρέ-καρέ η τοποθέτηση βόμβας σε υπό ανέγερση κάβα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Βουλιαγμένη ξεδιπλώνεται μέσα από το βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr. Στο βίντεο, διάρκειας 46 δευτερολέπτων, φαίνονται καθαρά οι δύο δράστες που επιβαίνουν σε δίκυκλο και στις 02:55 σταθμεύουν έξω από την κάβα της οδού Αθηνάς.

Έχουν «καμουφλαρισμένα» τα χαρακτηριστικά τους με καπελάκια τζόκεϊ και φορούν μαύρα ρούχα. Ο οδηγός του δίκυκλου σταθμεύει μπροστά από ένα μαύρο βαν, την ίδια ώρα που ο συνεργός του με γρήγορες κινήσεις κατεβαίνει, πλησιάζει την είσοδο, βγάζει από τη σακούλα δυο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και, αφού βάλει φωτιά, επιβιβάζεται τρέχοντας στο μηχανάκι και χάνονται στα στενά της περιοχής. 

Δευτερόλεπτα αργότερα, όπως φαίνεται και από το υλικό, σημειώνεται η έκρηξη. 

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, περισυνέλεξαν υπολείμματα και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το βίντεο, σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που έστειλαν το «εκρηκτικό» μήνυμα.





Πηγή : protothema.gr


Δίωξη στον Κρέτσο για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα



H εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ασκήθηκε δίωξη στον Λευτέρη Κρέτσο για τις πλάτες που έκανε στον Ιωάννη Καλογρίτσα.

Η εφημερίδα φέρνει στο φως ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, για τον τρόπο που ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης έκανε τα «στραβά μάτια» στο σκάνδαλο με τον απένταρο «καναλάρχη» και την υπόθεση με τα... βοσκοτόπια. Διώξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών.

Για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο Καλογρίτσας κατηγορείται για ηθική αυτουργία, ενώ κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης, του Νίκου Παππά.

Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίοιυ 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε την δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στον Κυρ. Μητσοτάκη



Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλαν 37 ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για στελέχη που αποστρατεύτηκαν κομματικά στις έκτακτες κρίσεις του περασμένου Νοεμβρίου. Ζητούν από τη νέα Κυβέρνηση να τους επανακρίνει και ουσιαστικά να τους επαναφέρει στο Σώμα.

Όπως επισημαίνουν, με απόφαση του κ. Ανδρικόπουλου και τη σύμφωνη γνώμη της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, υπεγράφη τον Οκτώβριο Προεδρικό Διάταγμα που έδινε τη δυνατότητα διενέργειας έκτακτων κρίσεων στο Σώμα τους αποστράτευσαν.

Υπενθυμίζουν την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Προς
1.  τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Κυριάκο
2.  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη
3. τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής κο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

Κε Πρωθυπουργέ,
Η παρούσα επιστολή υπογράφεται από τριάντα επτά (37) αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, άπαντες αποστρατευθέντες κατά τις έκτακτες κρίσεις που διενεργήθηκαν την 01-11-2018, κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ. 98/2018 και ήδη προσφεύγοντες για την ακύρωσή του ενώπιον του ΣτΕ.

Στη συνέχεια παρατίθεται  σύντομο ιστορικό προς ενημέρωσή σας.
1. Στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, την 03 και 05-08-2018 παραιτήθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Τους διαδέχθηκαν στα ανάλογα αξιώματα η κα Όλγα Γεροβασίλη και ο Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μέχρι πρότινος υπαρχηγός του σώματος. 
2. Ο τελευταίος φέρεται από την πρώτη στιγμή να είχε εκφράσει σε ευρύ κύκλο συνομιλητών του τη βούλησή του να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και προς τούτο δεν προέβαινε στην αναπλήρωση της κενής θέσης του υπαρχηγού που δημιουργήθηκε, βάσει διαδικασιών που προέβλεπε η υφιστάμενη νομοθεσία και ειδικότερα αυτή του άρθρου 36 παρ. 2 του ν. 4249/2014 όπου ορίζεται ότι ο Υπαρχηγός είναι ο αρχαιότερος Αντιστράτηγος μετά τον Αρχηγό.
3. Ήδη, είχε αρχίσει το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις γύρω από το ενδεχόμενο διενέργειας ή μη έκτακτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα φέρεται ότι η νέα υπουργός ύστερα από περιστατικά, όπως οι καταδρομικές επιθέσεις στην πρεσβεία του Ιράν και το Α.Τ. Ομόνοιας δεχόταν εισηγήσεις ή ακόμα και πιέσεις από τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξει τον δρόμο των έκτακτων κρίσεων, με το επιχείρημα ότι το υφιστάμενο σχήμα «δεν τραβάει».
4. Έτσι, τη Δευτέρα 22-10-2018, συνέταξε και υπέβαλε προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση επιλογής νέου αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία, μπορεί να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις σε ανώτατους αξιωματικούς και αστυνομικούς διευθυντές γενικών καθηκόντων.
5. Την ίδια στιγμή, το θέμα προκαλούσε ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα.
6. Στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, ήταν διάχυτος ο προβληματισμός «γιατί κόπτονται να κάνουν τώρα έκτακτες κρίσεις όταν οι τακτικές είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε δύο μήνες» και η πεποίθηση ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η κατά το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση στελεχών που αποτελούσαν επιλογές της προηγούμενης διοίκησης και η αντικατάστασή τους από αξιωματικούς που, σύμφωνα με μια εκδοχή, θα βρίσκονται εγγύτερα στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. 
7. Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασαν τα στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αξιωματικών εγείροντας ακόμα και νομικής φύσης ζητήματα, αναφορικά με τη διαδικασία των έκτακτων κρίσεων. Ένα από τα βασικά επιχειρήματά τους είναι ότι το ήδη ισχύον νομικό πλαίσιο προβλέπει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την πλήρωση κενών θέσεων στο οργανόγραμμα.
8. Για το θέμα η τότε αξιωματική αντιπολίτευση προέβη σε ανακοίνωση, η οποία παρατίθεται αναλυτικά:
«Η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019. Για τις μεθοδεύσεις  η ηγεσία της ΠΟΑΞΙΑ ζήτησε και είχε συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΑΞΙΑ ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει στην Αστυνομία όλες τις δυνατότητες για να επιτελέσει την αποστολή της. Κατέστησαν παράλληλα σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τη θέση της προκειμένου η ηγεσία της Αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε δε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
9. Στο ενδιάμεσο υπήρξαν δημοσιεύματα ότι «ο κ. Ανδρικόπουλος είχε συντάξει λίστα 22 ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ (σσ.: επί συνόλου 91 του αστυνομικού σώματος, δηλαδή πέντε αντιστρατήγων , 20 υποστρατήγων και  66 ταξιάρχων) που επιθυμεί να αποχωρήσουν από την ΕΛ.ΑΣ, η οποία λίστα παραδόθηκε στην υπουργό  Ολγα Γεροβασίλη προς  υλοποίηση».
10.  Την 30-10-2018 εκδόθηκε το Π.Δ. υπ΄αριθ. 98/2018, ΦΕΚ 184 Α/30-10-2018 ''Έκτακτες κρίσεις αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας'', σύμφωνα με το οποίο μπορεί να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις, με τη λήψη της σχετικής απόφασης μέσα σε ένα μήνα από την επιλογή του Αρχηγού και πάντως όχι το μήνα Δεκέμβριο.
11.  Την 01-11-2018 συνεδρίασαν τα παρακάτω Συμβούλια Κρίσεων:
α) το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστράτηγων Αστυνομίας έκρινε διατηρητέους και τους τέσσερις (4) Αντιστρατήγους του Σώματος.
β) το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, εκ των είκοσι (20) Υποστρατήγων του Σώματος,  προήγαγε έναν (1) στο βαθμό του Αντιστράτηγου, διατήρησε δεκαπέντε (15) στον αυτό βαθμό και έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τέσσερις (4), εκ των οποίων τρεις (3) εξ ημών. Μάλιστα, δύο (2) εκ των αποστρατευθέντων καίτοι είχαν προαχθεί στις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου 2018 (στο βαθμό του υποστράτηγου), κρίθηκαν μη προακτέοι κατά τις έκτακτες κρίσεις του Νοεμβρίου 2018, και μάλιστα όχι παρασυρόμενοι από προαγωγή νεοτέρου τους.
γ) το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, εκ των εξήντα έξι (66) Ταξιαρχών του Σώματος,  προήγαγε πέντε (5) στο βαθμό του Υποστράτηγου, διατήρησε σαράντα τέσσερις (44) στον αυτό βαθμό και έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους δεκαεπτά (17), εκ των οποίων δώδεκα (12) εξ ημών. Σημειώνεται ότι έξι (6) εκ των αποστρατευθέντων καίτοι είχαν προαχθεί στις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου 2018 (στο βαθμό του ταξίαρχου), κρίθηκαν μη προακτέοι κατά τις έκτακτες κρίσεις του Νοεμβρίου 2018.
δ) το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, προήγαγε είκοσι ένα (21) Αστυνομικούς Διευθυντές στο βαθμό του Ταξίαρχου και έκρινε ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους είκοσι επτά (27), εκ των οποίων είκοσι δύο (22) εξ ημών.
12. Κατόπιν τούτων κατατέθηκαν εμπροθέσμως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δύο (ξεχωριστές) αιτήσεις ακύρωσης του Π.Δ. 98/2018, δυνάμει του οποίου διενεργήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) και η δεύτερη από αποστρατευθέντες (πρόωρα, άδικα και παράνομα) αξιωματικούς, οι οποίοι υπογράφουν την παρούσα.
13. Κατά τη διάρκεια όμως της προεκλογικής περιόδου Μαίου 2019, για την ανάδειξη εκπροσώπων για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση, εκπλαγήκαμε δυσάρεστα καθόσον παρατηρήθηκε η συστηματική συμμετοχή του ήδη παραιτηθέντος Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ανδρικόπουλου Αριστείδη σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του απελθόντος Κόμματος, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υποχρέωσή του σε «πολιτική ουδετερότητας». Ειδικότερα, γνωρίζεται ότι το αστυνομικό προσωπικό υπόκειται σε περιορισμό έκφρασης των πολιτικών του πεποιθήσεων και απόλαυσης των πολιτικών του δικαιωμάτων, καθόσον "Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων … στα όργανα των σωμάτων ασφαλείας …" (άρθρο 29 παρ. 3 Συντ.)  και οι "αξιωματικοί …. των σωμάτων ασφαλείας" υπάγονται σε δυσμενή εκλογική ρύθμιση και εκλογικά κωλύματα (άρθρο 56 παρ. 1 και παρ. 3 Συντ.).
Η ως άνω επιδεικνυόμενη συμπεριφορά, η οποία δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ευρεία κριτική, έγκειται εκτός των καθηκόντων του και προσβάλλει το κύρος της θέσεώς του και του αστυνομικού θεσμού. Περαιτέρω, ούτε επιχειρησιακά μπορεί να δικαιολογηθεί, καθόσον κανένας επιχειρησιακός κανόνας, αλλά ούτε οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι επιτρέπουν την παρουσία Αρχηγού στην πρώτη σειρά των «χειροκροτητών». Τοιουτοτρόπως, είναι αδύνατον με αυτό τον τρόπο να ασκηθεί εποπτεία και προστασία της εκδήλωσης και δημόσιας συνάθροισης. Η «δικαιολογία» ότι η Υπουργός έδωσε τη σχετική εντολή δε δύναται να στοιχειοθετηθεί, καθόσον είναι εκτός της εξουσίας της και δεν αφορά  (άρθρο 3 ν.2800/2000)  «χάραξη της πολιτικής δημόσιας τάξης», στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 26 παρ. 2 και 82 του Συντ. και  της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αντιθέτως, αφορά αποκλειστικά τη διοίκηση και την επιχειρησιακή τακτική της Αστυνομίας.
14. Θεωρούμε ότι αποτελεί μη χρηστή διοίκηση και καταχρηστική άσκηση διακριτικής ευχέρειας το να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις δύο μήνες πριν τις τακτικές κρίσεις και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση των κρινόμενων. Να προάγεται κάποιος στο βαθμό του Υποστρατήγου ή του Ταξιάρχου στις τακτικές κρίσεις τον Ιανουάριο 2018 και να αποστρατεύεται εκτάκτως το Νοέμβριο του ιδίου έτους, ήτοι σε διάστημα μικρότερο των δέκα μηνών να κρίνεται διαδοχικά και μάλιστα από Συμβούλια Κρίσεων η σύνθεση των οποίων κατά τις έκτακτες κρίσεις του Νοεμβρίου ήταν κατά τα 2/3 ίδια με αυτή των τακτικών κρίσεων του Ιανουαρίου.  Να κρίνονται αποστρατευέοι περισσότεροι αξιωματικοί  στις έκτακτες κρίσεις, έναντι των τακτικών που αποστρατεύτηκαν λιγότεροι, παρά το δεδομένο ότι κατά κόρον στο νομικό κόσμο η έννοια των ''έκτακτων κρίσεων'' ταυτίζεται με την πλήρωση κενών θέσεων και όχι με την ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού.

κε Πρωθυπουργέ,
Η Κυβέρνησή σας υποχρεούται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου επανακρίνοντας τους εκτάκτως (παρανόμως) αποστρατευθέντες, επαναφέροντας τα πράγματα στην κατάσταση πριν μεσολαβήσει η παράνομη ενέργεια, δηλαδή να θεωρηθούν οι εν λόγω πράξεις ως μη γενόμενες.
Η ηρεμία, η ομοψυχία, το ηθικό και το αξιόμαχο του προσωπικού, που αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό όπλο, έχει πληγεί βάναυσα.
Για την αποκατάσταση της κανονικότητας, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας δικαίου θεωρούμε ότι κρίνεται αναγκαία η επιλογή νέας ηγεσίας στην Ελληνική Αστυνομία.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2019
Με τιμή,
Οι υπογράφοντες
1.  Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Παπαζαφείρης
2.  Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Μαντζούκας
3.  Αντιστράτηγος ε.α.  Ιωάννης Τόλιας
4.  Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Καλύβας
5.  Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Νικολιδάκης
6.  Υποστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Λυδάκης
7.  Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ματσούκας
8.  Υποστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Τσίρος
9.  Υποστράτηγος ε.α. Θωμάς Φεύγας
10. Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Ντόντης
11. Υποστράτηγος ε.α.  Δημήτριος Γατσούνιας
12. Υποστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Μπασιούκας
13. Υποστράτηγος ε.α. Θεολόγος Τσακίρης
14. Υποστράτηγος ε.α. Δήμος Λασπιάς
15. Υποστράτηγος ε.α. Βασίλειος Καριανάκης
16. Ταξίαρχος ε.α. Μαζαρακιώτης Χρήστος
17. Ταξίαρχος ε.α.  Μπάρμπα Γεωργία
18. Ταξίαρχος ε.α. Παπαδάκος Γεώργιος
19. Ταξίαρχος ε.α. Πανώριος Τριαντάφυλλος
20. Ταξίαρχος ε.α. Μπουτσικούδης Κωνσταντίνος
21. Ταξίαρχος ε.α. Σταματελόπουλος Νικόλαος
22. Ταξίαρχος ε.α. Στεφάνου Ανδρέας
23. Ταξίαρχος ε.α. Γούλας Αθανάσιος
24. Ταξίαρχος ε.α. Σταματόπουλος Γεώργιος
25. Ταξίαρχος ε.α. Παπασωτηρίου Σωτήριος
26. Ταξίαρχος ε.α. Τρομπούκης Χρήστος
27. Ταξίαρχος ε.α. Σουρβίνος Γεώργιος
28. Ταξίαρχος ε.α. Μίχας Σταύρος
29. Ταξίαρχος ε.α. Λαλούσης Σίμος
30. Ταξίαρχος ε.α. Βασιλάκος Ιωάννης
31. Ταξίαρχος ε.α. Αμαραντίδης Ευθύμιος
32. Ταξίαρχος ε.α. Πράπας Αθανάσιος
33. Ταξίαρχος ε.α. Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος
34. Ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος
35. Ταξίαρχος ε.α. Μουστάκας Εμμανουήλ
36. Ταξίαρχος ε.α. Παπαδόπουλος Κυριάκος

37. Ταξίαρχος ε.α. Αποστολόπουλος Ιωάννης»


14 Ιουλίου 1992: Νεκρός από ρουκέτα της 17 Ν πέφτει ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν!



Ήταν 14 Ιουλίου του 1992, o 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής.

Εκείνη την ημέρα η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», είχε αποφασίσει να χτυπήσει με ρουκέτα το όχημα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.


Η ρουκέτα βρήκε το στόχο της, στο θωρακισμένο όχημα, βρισκόταν ο υπουργός, η γυναίκα του, η κόρη του και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η θωράκιση που είχε το αυτοκίνητο προστάτεψε τους επιβάτες, οι οποίοι βγήκαν από το αυτοκίνητο σε κατάσταση σοκ και τον υπουργό τραυματισμένο.

Από την πρόσκρουση της ρουκέτας στο αυτοκίνητο, τα θραύσματα εκτοξεύτηκαν και βρήκαν τον άτυχο Αξαρλιάν στο σώμα και στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον βαριά και οδηγώντας τον στον θάνατο.



Η εικόνα του αιμόφυρτου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο, έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων, με ολόκληρη την χώρα να παγώνει και να θρηνεί. Οι εικόνες εκείνης της ημέρας και το αποτρόπαιο της τρομοκρατικής πράξης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχαστούν. Ο νεαρός φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει φταίξει απολύτως σε τίποτα επειδή αμετανόητοι στυγνοί δολοφόνοι ακροαριστεροί τρομοκράτες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.

Ο αμετανόητος serial killer εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας έχει το θράσος να απαιτεί άδειες!!