Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Οι εντολές της ΕΛΑΣ σε ομιλία Τσίπρα- «Γρήγορα οι προσαγωγές να μη μας βλέπει ο κόσμος»



Ηχητικό ντοκουμέντο με τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ για προσαγωγές και σωματικούς ελέγχους στους πολίτες κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παλαι ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την συμφωνία των Πρεσπών.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ την 14/12/2018, ημερομηνία κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε  συγκέντρωση στο Πάλαι ντε σπορ με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την Συμφωνία των Πρεσπών και τα οφέλη της αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr.

Θυμίζουμε ότι εκείνη την βραδιά πριν και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν περίπου 60 προσαγωγές πολιτών που πλησίασαν το χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην Συμφωνία.

Το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ



Όπως θα ακούσετε στο ηχητικό ντοκουμέντο, οι εντολές που λαμβάνουν οι αστυνομικοί από τους ανωτέρους τους είναι συγκεκριμένες και κάνουν λόγο για προσαγωγές και ενδελεχή σωματικό έλεγχο προς όλους τους πολίτες που πλησιάζουν προς το σημείο της εκδήλωσης. " Δεν μπαίνει κανείς μέσα στο χώρο χωρίς σωματικό έλεγχο", ακούγεται από τον ασύρματο, ενώ δίνονται εντολές να υπάρχουν κλούβες παντού, ώστε να πραγματοποιούνται άμεσα οι προσαγωγές προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις. "Θέλω να υπάρχει μόνιμα μεταγωγικό στην Εγνατία με Λαμπράκη ενεργούν προσαγωγές. Για να μην καθόμαστε πολύ ώρα και βλέπει ο κόσμος" αναφέρει από τον ασύρματο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ . "Να γίνεται μακροσκοπικός έλεγχος κατά το δοκούν" επισημαίνεται. " Θέλουμε οχήματα για προσαγωγές και στα δύο σημεία", ακούγεται. 

Σε κάποιο σημείο από τη μέση και μετά του ηχητικού ντοκουμέντου, ακούγεται από τον ασύρματο της Αστυνομίας, ότι παρατηρούνται δύο άτομα τα οποία κρατούν σημαίες, μια ελληνική και μια σημαία του Βυζαντίου. Οι αστυνομικοί τους θεωρούν ύποπτους και ρωτάνε από τον ασύρματο αν ο ανώτερος αξιωματικός που ελέγχει την επιχείρηση από το κέντρο συντονισμού, επιθυμεί την προσαγωγή τους:

(ακούγεται στο 20.39) " 

-Ωμέγα 39 τα βλέπετε τα άτομα;
- " Έχουμε σταματήσει τα άτομα για να ελεγχθούν
- Ελέγχονται. Θέλετε να προσαχθούν; Επιθυμείτε προσαγωγή;
-Θα σας ενημερώσουμε.
- Αναγνωρίζονται ένας άνδρας και μια γυναίκα με σημαία του Βυζαντίου και την Ελληνική σημαία.


Πηγή : protothema.gr


Τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη νέα κυβέρνηση πριν... αναλάβει καθήκοντα



Νέα νούμερα στο τσίρκο με διαφορετικές παραστάσεις πλέον ξεφτιλίζονται κάνοντας επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης πριν καν αυτή αναλάβει τα καθήκοντά της : «Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

Δεν έχει αναλάβει ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μαζέψει την αθλιότητα που έχει αφήσει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως «από ό,τι φάνηκε από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο "λεφτά υπάρχουν". Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ».

Κατηγορούν και για άλλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως για το ότι τους χάλασε το καθεστωτικό πακέτο στην ΕΡΤ, επειδή ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ), όπως και την ΕΥΠ, «για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

Δεν τους άρεσε και η τοποθέτηση ικανών στη  κυβέρνηση και βρήκαν να σχολιάσουν πώς «από το "μικρό και ευέλικτο" σχήμα, με "ελάχιστους" αναπληρωτές υπουργούς, το κυβερνητικό σχήμα κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς για να καταλήξει: «Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε (σ.σ.: η ΝΔ) τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Θα ακούσουμε και θα δούμε και άλλα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζουν αντί να ντρέπονται και να προβληματίζονται!! Είναι ακόμα νωρίς μόλις αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών τους να δούμε τι τότε θα λένε !!!! Οσονούπω!! 


Γελάει ο κόσμος με την Νοτοπούλου έχει θράσος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση



Γελάει με λυγμούς ο κόσμος διαβάζοντας την Νοτοπούλου να κάνει κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!!! Ποια η Νοτοπούλου που είπε : «Νομίζω ότι είναι πολύ μακριά από αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή ένα ευέλικτο σχήμα, μοιάζει να είναι ένα καθόλου ευέλικτο σχήμα (...) Είναι με παλιά "υλικά", με "υλικά" που προέρχονται από τις κυβερνήσεις του 2012 μέχρι το 2014».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τη θλίβει το γεγονός ότι «οι γυναίκες είναι πολύ λίγες στον αριθμό».

Την προβληματίζει μάλιστα και η επιστροφή του κ. Καράογλου, και τόνισε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης βγήκε με ένα αφήγημα στην κοινωνία ανανέωσης στελεχών, μητρώο στελεχών, νέα παιδιά μπροστά, νέοι άνθρωποι, πήγε τελικά ξανά με τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν -δεν εννοώ τίποτε προσωπικό, τον εκτιμώ ιδιαίτερα (σ.σ. τον κ. Καράογλου)- παρόλα αυτά όμως δεν πρόκειται για μια καινούρια αρχή για τη χώρα, πρόκειται για μια επιστροφή σε δύσκολες εποχές».

Κληθείσα κακός να σχολιάσει την παρουσία 21 εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση μορφωμένων και ικανών που δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια και το 90% του ΣΥΡΙΖΑ , επισήμανε με το φτωχό της το μυαλό και με μπόλικο κόμπλεξ κατωτερότητας πως «έχει περάσει μια σειρά από αρμοδιότητες είτε είναι από το Προστασίας του Πολίτη είτε από το Μεταναστευτικής, αρμοδιότητες που ανήκαν στους γενικούς γραμματείς μέχρι πρότινος πέρασαν σε υπουργούς και υφυπουργούς. Νομίζω αυτό είναι βήματα προς τα πίσω γιατί έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια διοίκηση. Αν το θέμα ήταν οι τεχνοκράτες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έφερε το καινούριο μοντέλο διοίκησης. Οι γενικοί γραμματείς διορίζονταν από ΑΣΕΠ πια, δεν ήταν τα κομματικά στελέχη. (...) Να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά».




Τζάκρη εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο»



Έξαλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ξεσπιτωθούν οι κακοποιοί σύντροφοι από τις γιάφκες!! Πολλά ερωτηματικά για την στάση του ΚΙΝΑΛ και ειδικά της Γεννηματά που στηρίζει την μη κατάργηση του ασύλου για να χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως γιάφκες οι σύντροφοι κακοποιοί.

Να ανοίξουμε στην κοινωνία ακολουθώντας πολιτικές κοινής λογικής που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, όπως με το άσυλο που «δεν είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει» και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας στην Δεξιά και τον αυταρχισμό, νομίζω ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει θετική στάση, είπε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο".

Η  Θεοδώρα Τζάκρη είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες στην Δεξιά και τον αυταρχισμό … αν κάναμε μία ιδιότυπη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει το ενδεχόμενο φοιτητής να μην μπορεί να πάει σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έμπορος ναρκωτικών να μπορεί να διακινεί ελεύθερα ναρκωτικά στο πανεπιστημιακό campus. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να απαγορεύει σε πανεπιστημιακό δάσκαλο ή φοιτητή να πρεσβεύουν τις ιδέες τους … Νομίζω ότι το κόμμα μου και σε πολλά ακόμη νομοσχέδια, θα πρέπει να έχει θετική άποψη».

Ο εκνευρισμός στις τάξεις των στελεχών της Κουμουνδούρου από τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη, με τις οποίες έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι έκδηλος γιατί θα ξεσπιτωθούν οι γιάφκες συντρόφων κακοποιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον η Τζάκρη δεν έχει καταλάβει τόσα χρόνια ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιες οι συνιστώσες του!!!



Πήγε να αγοράσει τσιγάρα και πάνω στο πακέτο ήταν η νεκρή γυναίκα του



Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας 50χρονος από το Μιζάνο της Ιταλίας όταν πήγε να αγοράσει τσιγάρα. Στο πακέτο με το αποτρεπτικό μήνυμα κατά του καπνίσματος ο 50χρονος αντίκρισε τη νεκρή γυναίκα του από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Άγνωστο παραμένει ποιος πήρε χωρίς άδεια τη φωτογραφία, πολύ περισσότερο πώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος είδε τη γυναίκα του συνδεδεμένη με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι. Ο θάνατος τον Νοέμβριο του 2017 δεν συνδέεται με το κάπνισμα.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα.

Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης : Ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη και ισχυρή βιομηχανία με πολλές σημαντικές πτυχές.



Πραγματοποιήθηκε εχθές στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η τελετή παράδοσης-παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού. Ο απερχόμενος Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού στον νέο Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε στο ομιλία του :

«Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα καλά σας λόγια. Είμαστε εδώ με την κυρία Μενδώνη σε μια εξαιρετικά ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα.  Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για την κυρία Μενδώνη, με την οποία συνεργαστήκαμε από άλλα μετερίζια όμως αυτό που διέκρινα και γι αυτό πιστεύω ότι θα ΄χουμε άριστο αποτέλεσμα στη δουλειά μας είναι ότι έψαχνε πάντοτε το αποτέλεσμα. Είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε μαζί, δηλαδή πέρα από την ιδέα, την πρόθεση θα αναζητήσουμε το αποτέλεσμα. Σε αυτό μπορώ να πω ότι ο Γιώργος (Βασιλειάδης) όλο αυτό το διάστημα, έδειξε καλά στοιχεία και κρατάμε όλα τα θετικά στοιχεία που έχει και έχετε δουλέψει μαζί. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ και που αναλαμβάνω αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού.

Θέλω, καταρχάς, να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό που με την ψήφο του την Κυριακή μας έδωσε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας. Μια εντολή ευθύνης, αλλά και μια εντολή τιμής για να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό σχέδιο για το οποίο δεσμευθήκαμε στους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει, για ακόμη μια φορά, στο πρόσωπό μου, και για την τιμή που μου κάνει αναθέτοντας μου το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού.

Συνήθως, ο αθλητισμός ως ζήτημα δημόσιας πολιτικής επισκιάζεται από το χρόνο που αφιερώνουμε στη δημόσια συζήτηση, διότι η πολιτική και, κυρίως, η οικονομική ατζέντα, μονοπωλούν το ενδιαφέρον και το δημόσιο διάλογο.

Ωστόσο, η παράταξή μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό. Κι αυτό όχι μόνο γιατί θεωρούμε ότι είναι μια αναγκαία σωματική και πνευματική αποτοξίνωση.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και σκοποβολή, τένις και μπάσκετ, για να αναφερθώ στα πλέον δημοφιλή στις μέρες μας αθλήματα. Αθλήματα, βεβαίως, που μας έχουν χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας κι έχουν προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς.

Είναι και ο κλασικός αθλητισμός, είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι και ο πρωταθλητισμός, είναι και ο επαγγελματικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη και ισχυρή βιομηχανία με πολλές σημαντικές πτυχές. Είναι όμως και μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά από την αρχαιότητα. Η καλλιέργεια του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την καλλιέργεια του πνεύματος για τους αρχαίους Έλληνες. Στην κλασσική Ελλάδα, οι δύο τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ο αθλητισμός για το σώμα και η μουσική για το πνεύμα που περιελάμβανε τη φιλοσοφία, το θέατρο, κλπ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Επομένως, οι πολιτικές για τον αθλητισμό είναι σχεδιασμένες σε συνδυασμό με τις πολιτικές μας για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. 

Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά.

Στόχος μας είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε μια αθλητική νοοτροπία στις νεαρές ηλικίες, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. Αν κατορθώσουμε να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, δεν θα έχουμε μόνο καλύτερη υγεία. Θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία.

Η πολιτική της ΝΔ για τον αθλητισμό επιδιώκει:

Να γίνει συνείδηση ότι αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια.
Να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες.
Με φιλοδοξία να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους.
Δεν πρέπει να συνδέουμε τον αθλητισμό με περιστατικά βίας και διαφθοράς. Ο αθλητισμός πρώτα απ’ όλα χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας σήμερα.

Κλείνοντας, θέλω να απευθυνθώ στο προσωπικό του Υφυπουργείου.

Κυρίες και Κύριοι,

γνωρίζω πολύ καλά ότι βρίσκεστε εδώ, αρκετό καιρό, πολλοί από εσάς αρκετά χρόνια, πριν τη σημερινή τελετή ανάληψης. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα συνεχίσετε να είστε εδώ όταν, κάποια στιγμή θα παραδώσω το χαρτοφυλάκιο στον επόμενο Υφυπουργό. Θέλω, όμως, το διάστημα που θα είμαστε μαζί, να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και με αμοιβαία εμπιστοσύνη, να δημιουργήσουμε ασφαλείς προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να συμβάλλουμε στην επαναφορά του αθλητισμού σε βασικό τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Όπως προανέφερα οτιδήποτε καλό έχει γίνει θα το ενισχύσουμε και θα το αναδείξουμε, οτιδήποτε στρεβλό, θα δουλέψουμε να το διορθώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα βγάλουμε καλό αποτέλεσμα. Πάμε να βάλουμε πολλά… γκολ λοιπόν.  Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε δουλειά.

Σας ευχαριστώ πολύ».


Αλλάζει ο ποινικός κώδικας δώρο ΣΥΡΙΖΑ σε κακοποιούς! Τα πλημμελήματα θα γίνουν πάλι κακουργήματα



«ήταν λάθος να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόµενη κυβέρνηση, µόλις δύο ηµέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» είπε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το νομοθετικό αυτό έργο, αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 22 Ιουλίου, αφού η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απο την Βουλή. Το πρώτο νοµοσχέδιο που θα κατατεθεί θα αφορά τη δοµή του κράτους, δηλαδή ουσιαστικά την οργάνωση της διακυβέρνησης, και σ’ αυτό αναµένεται να ενσωµατωθούν οι διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου, οι σοβαρές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε δώρο ο ΣΥΡΙΖΑ σε κακοποιούς και τρομοκράτες συντρόφους.

Οι αλλαγές θα γίνουν ΑΜΕΣΑ, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη.

Τροποποιήσεις θα γίνουν:

Πρώτον, οι κλοπές από συμμορίες, από πλημμέλημα, θα γίνουν ξανά κακούργημα, ασχέτως με την αξία των κλοπιμαίων. 

Δεύτερον, η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών μετατρέπεται και πάλι σε κακούργημα, από πλημμέλημα που την είχε τροποποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ευνοούνται οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες. 

Τρίτον, θα αυστηροποιηθούν οι όροι αποφυλακίσεως για τρομοκράτες και σκληρούς κακοποιούς.

Είναι θέμα ασφάλειας να αποτραπεί η αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία, με τις υπάρχουσες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, καθώς σύμφωνα με νομικούς, αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί, θα αναζητηθούν όλοι οι πιθανοί τρόποι να «διορθωθούν» τυχόν τέτοιες συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα και φυσικά να μην αποφυλακιστούν οι τρομοκράτες και κάθε επικίνδυνος κακοποιός.


Κυβέρνηση Μητσοτάκη στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα



Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα τεθούν ασυμβίβαστα. Με λίγα λόγια θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. 

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.


Γύρναγε όλες τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αρχηγός τι περίμενε;



«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρά σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όταν έπρεπε να προστατέψει τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας του ότι είναι παράνομο να βρίσκεται σε όλες τις συγκεντρώσεις του Τσίπρα σαν οπαδός δεν το έκανε, και ο πρώην αρχηγός προτιμούσε να παραβρίσκεται περήφανος και να γελάει προκλητικά μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με θράσος η Γεροβασίλη που δεν τον προστάτεψε όταν έπρεπε υπενθυμίζοντας την θέση του, τολμάει να κάνει και κριτική στην απόφαση παραίτησης του Αριστείδη Ανδρικόπουλου : «Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς» 


Δόμνα Μιχαηλίδου: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού




Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού δεσμεύτηκε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή της στο υπουργείο Εργασίας σήμερα το πρωί.

«Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο και ήταν απόλυτη προτεραιότητα του σημερινού πρωθυπουργού στον προγραμματικό του λόγο. Η δημογραφική μας πολιτική έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις μητέρες, αλλά και τις οικογένειες. Το ζήτημα, όμως, είναι να διαμορφώσουμε μία σφαιρική πολιτική, η οποία θα είναι ορθώς διατυπωμένη, αλλά και πολύ σωστά εμπεριστατωμένη, η οποία θα βοηθά όλη την οικογένεια. Αυτό που έχει πει πάρα πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Έχουμε πολλή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά» σημείωσε με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας η κ. Μιχαηλίδου. «Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των δήμων και με αυτούς θα μπορούμε να δουλέψουμε ως προς το πώς στήνουμε καλύτερα τις υποδομές που υπάρχουν. Διασφαλίζουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Είμαστε το υπουργείο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πιο αδύναμων πληθυσμιακά ομάδων. Άρα, δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο» τόνισε η υφυπουργός εργασίας.

«Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι κάνουν με κέφι τη δουλειά τους, οπότε το πολύ μεγάλο μου στοίχημα και αυτό που έχω να κάνω τώρα είναι να τους κερδίσω την εμπιστοσύνη, γιατί δουλειά με έναν άνθρωπο δεν γίνεται. Είναι πολλοί δημόσιοι λειτουργοί στο υπουργείο και στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι οποίοι κάνουν χρόνια τη δουλειά τους και με τρομερή αξιοπρέπεια και πρέπει να με εμπιστευτούν, οπότε έχω πολλή δουλειά να κάνω σε αυτό» είπε η νέα υφυπουργός μιλώντας με σεβασμό στους εργαζόμενους του υπουργείου.

«Ήδη, το έχουμε δουλέψει πολύ, οπότε οργανωτικά και επιχειρησιακά πρέπει να μάθω καλά το υπουργείο και να κάνω τους ανθρώπους του να με εμπιστευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Το βιογραφικό της νέας υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης :

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.


Μητσοτάκης: Αρνήθηκε τις πρωθυπουργικές BMW! Και απομάκρυνε τις κλούβες από Μαξίμου


Ελεύθερη πλέον για όλους η Ηρώδου Αττικού.

Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συμβολική κίνηση, αρνήθηκε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο μετά την ορκωμοσία του.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του, λένε πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, όσο ακόμη είχε την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να απομακρυνθούν και οι κλούβες που βρίσκονταν στην Ηρώδου Αττικού, πριν το Μαξίμου, οι οποίες προστάτευαν τον Τσίπρα από την αγανάκτηση του κόσμου.



Συνεδριάζει στις 11:00 το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη



Φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης θα παραλάβουν οι υπουργοί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 11 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή. 

Η εισήγησή του προς τους υπουργούς θα μεταδοθεί ζωντανά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό καθώς οι πόρτες θα είναι κλειστές.

Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει ειδική εισήγηση και παρουσίαση της νέας δομής και του νέου τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και του μοντέλου συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Αναμένεται μάλιστα να τεθούν ασυμβίβαστα στους υπουργούς όπως η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού, ενώ απαγόρευση θα τεθεί και για οποιασδήποτε σύμβαση με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Θα απαγορευθεί στο σύνολο του κυβερνητικού σχήματος –υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς– οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μαρινάκης: Δεν πήγα στο Μαξίμου, λέει ψέματα ο Βαξεβάνης



«Όταν κάποιος έχει συμφιλιωθεί με το ψέμα και τη λάσπη, είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος. Αυτός της αλήθειας και της σοβαρότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Για ψευδή δημοσιεύματα, που «ανακάλυψαν» επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνει λόγο σε δήλωσή του μέσω Facebook ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη: 

«Όταν κάποιος έχει συμφιλιωθεί με το ψέμα και τη λάσπη, είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος. Αυτός της αλήθειας και της σοβαρότητας.

Ο γνωστός… Βαξεβάνης, που εμφάνιζε με βεβαιότητα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να σαρώνουν στις εκλογές(!), σήμερα «ανακάλυψε» επίσκεψή μου στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε ουδεμία περίπτωση.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω θέρους, ο Βαξεβάνης, έχοντας χάσει την εξουσία του Τσίπρα και των υπόλοιπων «Πολιτικών Απατεώνων», μπορεί πλέον να διεκδικήσει με αξιώσεις ρόλο γελωτοποιού στο θέατρο Δελφινάριο, στον Πειραιά.

Τέλος, κατανοώ τον πόνο που νιώθει και την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, λόγω της χθεσινής μετακόμισης του από τα υπόγεια του Μαξίμου!!!».

Βαγγέλης Μαρινάκης / Evangelos Marinakis
8 ώρες πριν
Όταν κάποιος έχει συμφιλιωθεί με το ψέμα και τη λάσπη, είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος. Αυτός της αλήθειας και της σοβαρότητας.
Ο γνωστός… Βαξεβάνης, που εμφάνιζε με βεβαιότητα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να σαρώνουν στις εκλογές(!), σήμερα «ανακάλυψε» επίσκεψή μου στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε ουδεμία περίπτωση.
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω θέρους, ο Βαξεβάνης, έχοντας χάσει την εξουσία του Τσίπρα και των υπόλοιπων «Πολι...
Δείτε περισσότερα



Πηγή : protothema.gr


Το υπ. Παιδείας προχωρά με την κατάργηση του ασύλου



Στις πρώτες κινήσεις της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως είναι και η κατάργηση του ασύλου, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί για να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση»

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. 


Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ



Εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος όσο  και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μόνοι τους. 

Ο κ. Πέτσας τις έκανε δεκτές και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση εκλογή νέου ΔΣ στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα πριν κλείσει η Βουλή για τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, περιλάμβανε τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού και τριών ραδιοφωνικών, σε συνάρτηση με τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από τα 3 ευρώ στο ενάμιση ευρώ.


Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο κανάλι στα πρότυπα της πάλαι ποτέ ΝΕΡΙΤ με λιγότερο και ικανό προσωπικό που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της νέας εποχής. Μάλιστα ειδικά για την ΕΡΤ-3 θεωρείται πλεονασμός η λειτουργία της και θα μπορούσε να λειτουργεί ως γραφείο ανταποκριτών με δυναμικό μερικές δεκάδες δημοσιογράφους. 


Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ



Χωρίς τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε σύσκεψη για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και έχει στόχο να αποκτήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου σαφή και πλήρη εικόνα για τον έως σήμερα σχεδιασμό, τα διαθέσιμα μέσα και το δυναμικό προκειμένου να γίνουν άμεσα οι οποίες αλλαγές ή διορθώσεις κριθούν αναγκαίες, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά πιεστικά.

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.