Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σύλληψη 45χρονου άνδρα και 24χρονης γυναίκας, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.



Από το Τ.Α. Ραφήνας, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ημεδαπών (45χρονου άνδρα και 24χρονης γυναίκας), για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης των προαναφερόμενων είναι ότι εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων και τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή "παράβολου", προκειμένου να τύχουν «επιστροφής» χρημάτων από την Εφορία

Ως προς τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν βάσει σχεδίου, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, κυρίως γυναίκες, τους οποίους προσέγγιζαν είτε έξωθεν της κατοικίας τους είτε στο δρόμο. Προηγουμένως είχαν φροντίσει να συλλέξουν πληροφορίες για αυτούς ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών, από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε Τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους, τον οποίο παρουσίαζαν ως συγγενικό, των θυμάτων τους, πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.

Μέχρι στιγμής διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενέχονται σε είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Αττική, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2019.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 45χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και της 24χρονης, για την οποία εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου αναζητείται.


Πόσο ακόμα θα τους αντέξουμε; Ζουράρις: Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε πρωτάθλημα!



Ζουράρις προς οπαδούς ΠΑΟΚ: Όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει Μαρινάκη.

Η υπερβολική μόρφωση δεν κάνει τελικά καλό και αυτό το υποστηρίζει καθημερινά με τα όσα λέει ο Ζουράρις που έχει φύγει από το γραφικός και είναι πλέον στο μισότρελος.

Ο Κώστας Ζουράρις  εμφανίστηκε στη Μαρία Αναγνωστίδου και την εκπομπή «Τα λόγια της πόλης» της TV100 και μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στην ομάδα της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ. Προσπαθώντας με τα μυαλά που έχει να κάνει αντιπολίτευση «προειδοποίησε» τους οπαδούς ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δε μπορεί να υπάρξει ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, γιατί ο ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει Μαρινάκη, τον καταστροφέα του ΠΑΟΚ, ο οποίος μας άλωσε επί 30 χρόνια με τις παράγκες. Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπόρεσε και μείωσε την επιρροή της παράγκας του Μαρινάκη, ουδέποτε ο ΠΑΟΚ, με Έλληνες διαιτητές, θα έπαιρνε πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις ενισχύοντας την προεκλογική βλακεία του ΣΥΡΙΖΑ και την "ποιότητα" που έχει μαζέψει στο κόμμα.




Το Τζέισον Αντιγόνη ξύρισε το κεφάλι του για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ



Τρίχες η υπόθεση.

Σε μία απεγνωσμένη πράξη διαμαρτυρίας προχώρησε το Τζέισον Αντιγόνη ενόψει των εθνικών εκλογών, ξυρίζοντας εντελώς το κεφάλι του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Τζέισον ξύρισε το κεφάλι του εντελώς, ζητώντας από τους φίλους του να ψηφίσουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις 7 Ιουλίου δαγκωτό.

«Ξύρισμα διαμαρτυρίας… Μην αφήσετε ανθρώπους του παλιού γνωστού κατεστημένου να καταστρέψουν ακόμη μια φορά τη χώρα! Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό, για να συνεχίσουμε στη σωστή κατεύθυνση, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!» έγραψε.



Όλη η "ποιότητα" μαζεμένη στον ΣΥΡΙΖΑ


Μητσοτάκης: Ξανά εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία


Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία κάναμε τα πάντα για να γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αλλά η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο κύριος Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο διότι όπως είπε η νίκη δεν είναι δεδομένη και η αυτοδυναμία μπορεί να κριθεί έστω και για λίγες ψήφους. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα. Με ισχυρή εντολή θα πάω στις Βρυξέλλες και θα έχω ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή για να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες διότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική, όπου αναγκαστικά θα πρέπει να συγκυβερνήσουν το πρώτο με το δεύτερο κόμμα, υπογράμμισε επίσης ο κ Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τον κύριο Τσίπρα και να συγκυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο. Είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρή η θέση του κ. Τσίπρα να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Κυβερνούν 4 χρόνια, τώρα το θυμήθηκαν;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η ΝΔ θα φέρει άμεσα τη ρύθμιση, όπως έχει πει εξ' αρχής και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια, εύκολα για όσους χρωστούν έως 3000 ευρώ, δεύτερο επίπεδο τα 20.000 ευρώ και διαφορετικό επίπεδο από εκεί και πάνω. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως αδικεί τους ασφαλισμένους που εργάζονται και αμείβονται. Σημείωσε, επίσης, πως για την επικουρική ασφάλιση για τους νέους ασφαλισμένους θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι' αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου θα την ορίσει η νέα κυβέρνηση και δεν καταλαβαίνει την σπουδή του κυρίου Τσίπρα να την ορίσει η απερχόμενη. Ανέφερε επίσης ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή θα διορθώσει όλες τις προβληματικές διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis τόνισε ότι όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το τι έχει γίνει και υπογράμμισε πως όταν έρθουν στη Βουλή υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς της προηγούμενης κυβέρνησης η βουλή θα προχωρήσει και θα ερευνήσει την υπόθεση.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση Μοροπούλου, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια με εκείνη της κυρίας Λοΐζου.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αλλά κανένας υπουργός άμυνας δεν πρέπει να δημιουργεί περιττή ανασφάλεια στους πολίτες.

Μίλησε επίσης για χυδαία επίθεση στη σύζυγό του επειδή παρέστη στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. «Ήταν καλεσμένη του ιδίου του νέου Αρχιεπισκόπου και εκπροσωπούσε τον εαυτό της και όχι τη ΝΔ» είπε.

Χαρακτήρισε αποκρουστική τη φράση "μυρίζει ανθρώπινο αίμα" με την οποία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έμαθαν τίποτα, προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εφαρμόσιμο και βασίζεται σε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.




Πηγή: skai.gr


Οι βόλτες του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλέσαν την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.



Συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τον δημοοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο

Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μέσα στο καλοκαίρι στο Αιγαίο;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει στρατηγική επιλογή της Τουρκίας για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Βεβαίως η αύξηση της έντασης ενέχει πάντα τον κίνδυνο ενός ατυχήματος. Δεν πιστεύω όμως ότι η Τουρκία θα επιλέξει τη στρατηγική του θερμού επεισοδίου φέρνοντας αυτή τη στιγμή όλη τη διεθνή κοινότητα απέναντί της. Σε κάθε περίπτωση είναι η ώρα των πράξεων από πλευράς ΕΕ για συγκεκριμένες κυρώσεις στην Τουρκία

Η Κομισιόν και ο ESM έχουν απευθύνει συγκεκριμένες προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία. Η ΝΔ ως κυβέρνηση πως θα καταφέρει και να καλύψει το κενό αυτό και να εφαρμόσει τις μειώσεις φόρων που υπόσχεται;

Η συμπεριφορά του χρηματιστηρίου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που έδωσαν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, καθώς και η σημαντική πτώση των σπρεντς είναι ένα δείγμα για το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία. Όπως ξέρετε η πορεία της οικονομίας είναι 50% ψυχολογία και 50% πραγματικοί δείκτες. Πρακτικά αυτό σημάνει ότι οι αναπτυξιακοί στόχοι του 4ου τριμήνου του έτους αλλά και η μεγένθυσή τους μπορούν να επιτευχθούν πολύ πιο εύκολα και άρα θα δοθεί μια πρόσθετη δημοσιονομική ανάσα. Θέλω να σας θυμίσω ότι η μείωση του ΦΠΑ το 2014 αύξησε τα έσοδα και μείωσε τη φοροδιαφυγή. Επίσης η ΝΔ θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών οι οποίες έχουν περιθώρια περικοπών. Και για να σας προλάβω χωρίς αυτό να σημαίνει απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων αλλά με μείωση της σπατάλης.

Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και δείχνει να προχωρά προς μια κανονικότητα. Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου;

Καταρχήν δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κανονικότητα διότι το ιδιωτικό χρέος συνεχίζει να πνίγει τα νοικοκυριά, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τα νέα παιδιά συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν αντέχει πολιτική αστάθεια, η οποία εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία. Το διακύβευμα είναι η αναπτυξιακή έκρηξη την οποία η ελληνική οικονομία χρειάζεται για να μπορέσει να μεγαλώσει την πίτα και να δώσει το μέρισμα ευημερίας στο σύνολο των πολιτών της.

Ποια από τις «νάρκες» που έχει πει η ΝΔ ότι αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση σας φοβίζει περισσότερο;

Με φοβίζει η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, καθώς έχει ζημιές 900 εκατομμυρίων ενώ το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατομμυρίων. Οι λανθασμένες επιλογές και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στέρησαν από την επιχείρηση τη δυνατότητα εξυγίανσης και ανάπτυξης και την οδηγούν στο βάραθρο.  Επίσης η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων των κρατικών συγκοινωνιών είναι εξαιρετικά ανησυχητική και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για την εξυγίανσή τους. Τέλος η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μια πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία όμως έχουμε τα εργαλεία για να την αντιμετωπίσουμε.

Εκτιμάτε ότι η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ή μια μεγάλη σκευωρία και αν είναι έτσι, τότε ποιοι είναι οι σκευωροί;

Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι στο χώρο της υγείας υπήρξαν φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Όμως αυτό είναι διαφορετικό από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Η προσπάθεια αυτή τους γύρισε μπούμερανγκ και όλοι κατάλαβαν ότι η σπίλωση για παράδειγμα του Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Εκτιμώ λοιπόν ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο προσπάθειας εξόντωσης αντιπάλου στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Με την κυβέρνηση της ΝΔ ο Κουφοντίνας θα μείνει στη φυλακή και πως θα γίνει πρακτικά αυτό;

Ακούστε κ. Παπαχλιμίτζο, δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργεί και θα αποφασίζει χωρίς παρεμβάσεις. Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν λίγους μήνες ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικήματων και για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τελευταία άδεια που πήρε ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας και η βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου δολοφονήθηκαν ο Παύλος Μπακογιάννης, ο Θάνος Αξαρλιάν, ο Μιχάλης Βρανόπουλος, προκαλέσαν την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.


Θα χτυπούσαν με μολότοφ στο λιμάνι της Κέρκυρας



Απροσδιόριστο στόχο είχε η εμπρηστική επίθεση που προετοίμαζε ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων στην εξωτερική περίμετρο της του περίφραξης του νέου λιμανιού της Κέρκυρας, ο οποίος εγκατέλειψε ένα σακίδιο πλάτης φορτωμένο με... μολότοφ!

Ο επίδοξος εμπρηστής τράπηκε σε φυγή μόλις αντιλήφθηκε μια περιπολία ανδρών του Λιμενικού να πλησιάζει προς το μέρος του και άφησε πίσω του το σακίδιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τέσσερα γυάλινα μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη με εμποτισμένα κομμάτια υφάσματος στα στόμιά τους, καθώς και μία πένσα!

Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και το εργαλείο κατασχέθηκαν μαζί με το σακίδιο και εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. όπου εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το τοπικό Λιμεναρχείο.


Πηγή : protothema.gr


Μητσοτάκης για Αντετοκούνμπο: Greek Freak μας κάνεις υπερήφανους!



Με μία ανάρτηση στο Twitter συνεχάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης του NBA ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια μεγάλη αναγνώριση για ένα σπουδαίο αθλητή αλλά πάνω από όλα για ένα θαυμάσιο άνθρωπο που δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε! Greek Freak μας κάνεις υπερήφανους!




Σύμβουλος ΟΗΕ για Μόρια: «Έχουμε να κάνουμε με διαφθορά»



Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια εξέφρασε ο Ζαν Τσίγκλερ, σύμβουλος του ΟΗΕ κάνοντας λόγο για «αηδιαστικό φαγητό» και εκφράζοντας υποψία για διαφθορά.    

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει συνέντευξη με τον Ζαν Τσίγκλερ, κοινωνιολόγο, ακτιβιστή και σύμβουλο του ΟΗΕ σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Eλβετός επέστρεψε πρόσφατα από την Ελλάδα όπου επισκέφθηκε προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά. Όπως τονίζει, «η ελληνική κυβέρνηση έλαβε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από την ΕΕ για τους προσφυγικούς καταυλισμούς». 

«Το γενικό πρόσταγμα έχει το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αναθέσει σε εταιρίες κέτερινγκ την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών. Όμως το φαγητό είναι συχνά αηδιαστικό. Πολλές φορές το κρέας μυρίζει τόσο άσχημα που οι πρόσφυγες το πετούν, μιας και δεν μπορούν να το φάνε. Είμαι σίγουρος ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με διαφθορά. Τα χρήματα περνούν στις τσέπες εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Στην Μόρια κυριαρχεί οργανωμένος υποσιτισμός», συνεχίζει ο Ζαν Τσίγκλερ.      

Ο Eλβετός ακτιβιστής αποκαλεί τους καταυλισμούς ντροπή για τη Ευρώπη και ζητά την κατάργησή τους. Δεν διστάζει μάλιστα να κάνει λόγο για στρατόπεδο συγκέντρωσης: «Η Μόρια είναι κόλαση. Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μου είπε η επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Καρολίν Βιλμέν, η οποία χρησιμοποιεί συνειδητά τον παραλληλισμό αυτό. Στόχος της ΕΕ είναι να αποτρέψει άλλους εν δυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα», αναφέρει.   

«Με εντολή των Βρυξελλών οι ελληνικές αρχές αδιαφορούν πλήρως για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφυγες γνωρίζουν για τις συνθήκες στους καταυλισμού θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φθάσουν εκεί. Όταν στην πατρίδα του σε βομβαρδίζουν καθημερινά και δεν ξέρεις αν η οικογένειά σου επιζήσει τότε αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα», κατέληξε.    


Με πληροφορίες από Deutsche Welle  
Πηγή: lifo.gr


Άγριες συμπλοκές σώμα με σώμα τώρα στον Κορυδαλλό



Άγριες συμπλοκές σώμα με σώμα μεταξύ κρατουμένων έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στις φυλακές του Κορυδαλλού, ενώ δόθηκε εντολή για επέμβαση από τα ΜΑΤ και την ΕΚΑΜ.

Στα επεισόδια εμπλέκονται κρατούμενοι της Ε' και της Β' πτέρυγας και συμπλέκονται με αυτοσχέδια όπλα και μαχαίρια. Οι κρατούμενοι έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρεται να έχουν καταλάβει διοικητήριο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά μετά από τέτοιες συμπλοκές θα υπάρχουν.

Από το σωφρονιστικό κατάστημα έχουν απομακρυνθεί όλοι οι εργαζόμενοι.


Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τρεις ερωτήσεις που σώζουν ζωές




Ποιες είναι οι τρεις εντολές που πρέπει να δώσουμε σε κάποιον που υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υφίσταται εγκεφαλικό επεισόδιο για να τον σώσουμε;
Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο έχει έχει επικρατήσει σε συντομία να λέμε εγκεφαλικό, στα αγγλικά αποδίδεται με την λέξη «stroke» που θα μεταφραζόταν ως «κτύπημα» για να δείξει το «ξαφνικό». Και αυτό επειδή συνήθως τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου έρχονται ξαφνικά.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διαταράσσεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται στην απόφραξη μιας από τις αρτηρίες που στέλνουν αίμα στον εγκέφαλο ή σε κάποιο μικρό κλαδίσκο. Αυτός ο τύπος αναφέρεται ως «ισχαιμικό» επεισόδιο (από την λέξη «ισχαιμία» η οποία σημαίνει ανεπαρκή παροχή αίματος).

Εκτός όμως από το «ισχαιμικό»υπάρχει και το «αιμορραγικό» επεισόδιο το οποίο συμβαίνει ως αποτέλεσμα της ρήξης ενός αγγείου είτε μέσα είτε γύρω από τον εγκέφαλο.

Στους παράγοντες κινδύνου ανήκουν η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα λιπίδια στο αίμα, το σάκχαρο, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η λήψη αντισυλληπτικών δισκίων, η κατάχρηση αλκοόλ και τα επεισόδια άπνοιας στον ύπνο.

Οι τρεις εντολές 

Πώς θα καταλάβετε ότι κάποιος έχει πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο; Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο. Ωστόσο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις τρεις εντολές που συχνά χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς σαν ένα πρώτο βήμα, για την αξιολόγηση ενός ασθενούς και μπορεί να βοηθήσουν έναν μη ειδικό. Ζητήστε από το άτομο που έχετε απέναντί σας  να εκτελέσει τρεις απλές εντολές:

Να χαμογελάσει. Μήπως η μία πλευρά του προσώπου πέφτει;

Να σηκώσει ψηλά και τα δύο χέρια. Μήπως το ένα χέρι πέφτει παραλυμένο προς τα κάτω;
Να πει μια απλή φράση π.χ., «σήμερα είναι Δευτέρα». Μπορεί το άτομο να επαναλάβει μια απλή πρόταση; Δυσκολεύεται ή μπερδεύει τα λόγια του;
Όταν ο ασθενής δεν μπορεί να εκτελέσει τις παραπάνω εντολές πρέπει να τον μεταφέρετε επειγόντως στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Πιο αναλυτικά τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι:

Το μούδιασμα, η αδυναμία ή η παράλυση στην μία πλευρά του σώματος. Αυτό μπορεί να αφορά το χέρι, το πόδι, την μία πλευρά του προσώπου ή και όλα μαζί.
Προβλήματα στην επικοινωνία, στην ομιλία και την κατάποση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας δυσκολίας στην ομιλία ή αδυναμία στην σωστή κατανόηση αυτών που λέγονται. Οι διαταραχές αυτές αναφέρονται ως «αφασία». Επίσης είναι δυνατό να δημιουργηθούν προβλήματα στη γραφή και στην ανάγνωση. Σε πολλά εγκεφαλικά επεισόδια υπάρχει και δυσκολία στην κατάποση.
Διαταραχές στην όραση. Ο ασθενής μπορεί να αναφέρει αιφνίδια απώλεια όρασης από το ένα μάτι ή να μην μπορεί να  δει σε ένα τμήμα του οπτικού του πεδίου, προς τα αριστερά ή τα δεξιά ή προς ένα μόνο τεταρτημόριο.

Διαταραχές στην ισορροπία οι οποίες ξεκίνησαν απότομα ιδιαίτερα σε ασθενή που δεν είχε πριν αντίστοιχα επεισόδια ούτε προβλήματα με τα αυτιά του

Ελάττωση της αντίληψης των προσβεβλημένων μελών. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά στις περιπτώσεις που έχει πρόβλημα η αριστερή πλευρά του σώματος. Ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται τι έχει πάθει.

Η πρόληψη

Η πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου συνίσταται στην αποφυγή των συνηθειών (π.χ. κάπνισμα, διατροφή με λιπαρά) και στην αντιμετώπιση των παθολογικών καταστάσεων (π.χ. διαβήτης, υπέρταση) που μπορούν να βλάψουν τα αγγεία. Το σημαντικότερο όμως είναι να μην αγνοείτε τυχόν συμπτώματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν επειδή, παρότι είναι παροδικά, είναι προμηνύματα ενός σοβαρότερου κινδύνου.

Τα αίτια

Συχνό αίτιο των ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Ιδιαίτερα καρδιακές αρρυθμίες και παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων ή προηγούμενο έμφραγμα μυοκαρδίου αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούνται πήγματα αίματος που ταξιδεύουν στην κυκλοφορία και ονομάζονται έμβολα. Επίσης στα αίτια ανήκει καιη αρτηριοσκλήρυνση, μια κατάσταση που δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων και έχει ως αποτέλεσμα να στενεύει σταδιακά ο αυλός των αρτηριών αλλά και να δημιουργούνται θρόμβοι, δηλαδή πήγματα αίματος που μπορούν να την αποφράξουν.

Συνηθέστερη αιτία των αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι η αρρύθμιστη αρτηριακή πίεση. Στην περίπτωση των αιμορραγιών όμως η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς μπορεί να εμπλέκονται και άλλες αιτίες όπως ανωμαλίες των αγγείων (ανευρύσματα και αγγειακές δυσπλασίες), συστηματικά νοσήματα κ.α.

Πηγή: Ελληνική Εταιρία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων


Πηγή



ΗΠΑ: Την συνέλαβαν για κλοπή όταν παρέδωσε τα όπλα του βίαιου συζύγου της


Η Κόρτνι Έρμπι, 32 ετών, παρουσιάστηκε τη 15η Ιουνίου σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντας για να παραδώσει τα όπλα του συζύγου του, διότι όπως είπε φοβόταν ότι θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον της ίδιας ή των δύο παιδιών τους.

Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών για κλοπή σε βάρος μιας Αμερικανίδας που αφαίρεσε τα όπλα του βίαιου συζύγου της, με τον οποίο παίρνει διαζύγιο, για να τα παραδώσει στην αστυνομία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στις ΗΠΑ.

Η Κόρτνι Έρμπι, 32 ετών, παρουσιάστηκε τη 15η Ιουνίου σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντας για να παραδώσει τα όπλα του συζύγου του, διότι όπως είπε φοβόταν ότι θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον της ίδιας ή των δύο παιδιών τους.

Την προηγουμένη, έπειτα από μια συνάντησή τους ενόψει του διαζυγίου τους, ο Τζόζεφ Έρμπι αποπειράθηκε με το αυτοκίνητό του να σπρώξει εκείνο της συζύγου του και να το βγάλει από τον δρόμο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lakeland Ledger.

Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πολύ σύντομα υπό περιοριστικούς όρους, ένας από τους οποίους ήταν να παραδώσει τα όπλα του στην αστυνομία.

Η σύζυγός του, πεισμένη ότι δεν επρόκειτο να εκπληρώσει αυτόν τον όρο, μπήκε στο σπίτι τους και τα πήρε για να τα παραδώσει εκείνη.

Αλλά, όταν πήγε στο τμήμα, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε να της κάνει μήνυση για διάρρηξη και κλοπή. Συνελήφθη και της ασκήθηκαν αμέσως κατηγορίες· πέρασε έξι νύχτες στο κρατητήριο.

Χθες Δευτέρα μια τοπική βουλεύτρια της Φλόριντας, η Άννα Εσκαμάνι, έγραψε σε τοπικό εισαγγελέα για να ζητήσει να μπουν στο αρχείο οι «ντροπιαστικές» κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της Έρμπι.

Η υπόθεση «δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο για όσες προσπαθούν να γλιτώσουν από την οικογενειακή βία», τόνισε η ίδια και υπογράμμισε ότι η ύπαρξη όπλων σε υποθέσεις συζυγικών διενέξεων πολλαπλασιάζει επί πέντε τον κίνδυνο ανθρωποκτονίας.

Ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την οπλοκατοχή σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, ή σε βάρος των οποίων ισχύουν περιοριστικά μέτρα που έχουν εκδοθεί κατόπιν αιτήματος της ή του συντρόφου τους.

Όμως, σύμφωνα με την Εσκαμάνι, η Φλόριντα είναι ανάμεσα στις 35 Πολιτείες των ΗΠΑ όπου δικαστικά κενά εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου.

Υποστηρικτές της υιοθέτησης αυστηρότερων ελέγχων ως προς την κατοχή πυροβόλων όπλων, όπως είναι για παράδειγμα η μη κυβερνητική οργάνωση Moms Demand Action («Οι μητέρες απαιτούν δράση») εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Κόρτνι Έρμπι και άρχισαν μέσω Διαδικτύου συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδά της.


Πηγή: skai.gr


Είκοσι εκατ. ευρώ στους δήμους για καταφύγια αδέσποτων ζώων


Χρηματοδότηση για την κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων ή για την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενων χώρων εξασφαλίζουν οι δήμοι, μέσω νέας πρόσκλησης του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση ενεργοποιείται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Στόχος είναι η αναβάθμιση των εν λόγω υφιστάμενων υποδομών, αλλά και η δημιουργία νέων, σύγχρονων, λειτουργικών, φιλικών στο περιβάλλον και προσβάσιμων στους πολίτες, δομών φιλοξενίας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σύγχρονες υποδομές

«Με το Πρόγραμμα αυτό, οι δήμοι όλης της χώρας αποκτούν για πρώτη φορά σύγχρονες υποδομές για τη φιλοξενία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και πρακτικές, αλλά και όπως αρμόζει στις αξίες και τον πολιτισμό μας. Η ευζωία των μικρών μας φίλων συνιστά ηθικό καθήκον και κοινωνική επιταγή», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρίτσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η κατασκευή εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνίσταται στην εκ θεμελίων κατασκευή, στη διαμόρφωση και επισκευή υφιστάμενων δομών, καθώς και στην προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων σε ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση καταφυγίου. Αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων καταφυγίων των δήμων, ενδεικτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση, ήτοι αντικατάσταση σκεπής και δαπέδων, ενίσχυση της μόνωσης των κτιρίων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, η κατασκευή ιατρείου μικρών ζώων, η τοποθέτηση αυτόματων ταϊστρών και ποτίστρων, ο εξοπλισμός παρασκευής τροφής και καθαρισμού σκευών και χώρων, η επέκταση του καταφυγίου με επισκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων, η βελτίωση χώρου παρασκευής και αποθήκευσης τροφής, η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για απομόνωση των ζώων (σε περίπτωση λοιμωδών νοσημάτων), η κατασκευή κατάλληλων υποδομών αποχέτευσης και  παροχέτευσης των όμβριων υδάτων της εγκατάστασης του καταφυγίου κ.ά.


Πηγή


Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν



Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, προβλέπεται για την Τρίτη σύμφωνα με τον Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που βρίσκονται  στο επίκεντρο της προειδοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Στην «μαμά» Αλβανία ο επικίνδυνος δραπέτης του Μεταγωγών μέσα… στο πορτ – μπαγκάζ!



Ο διαβόητος δραπέτης "Τίτι" που... έγινε καπνός από το Μεταγωγών, πιστεύεται πως βρίσκεται ήδη στην Αλβανία. Κινηματογραφική η διαφυγή του στην γειτονική χώρα που έχει σαν... αρχή να μην εκδίδει επικίνδυνους εγκληματίες στην χώρα μας. Κρυμμένος σε αυτοκίνητο και στην συνέχεια... ποδαράτος έφτασε στην... Γη της επαγγελίας. Δεν είναι ο πρώτος, με το "αιματηρό" παρελθόν να έχει δείξει τον δρόμο.

Στην Αλβανία και μάλιστα μέσα σε 24ωρες από την απόδρασή του, κατάφερε να διαφύγει ο διαβόητης ισοβίτης “Τίτι”, ο δραπέτης που μαζί με άλλα τρία άτομα την… έκαναν από το Μεταγωγών, πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα.

Όπως όλα δείχνουν ο δραπέτης με το προσωνύμιο “Τίτι” που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών και δεκάδες ένοπλες ληστείες, διέφυγε στην Αλβανία λίγες ώρες έπειτα από την απόδρασή του, από το κτήριο του Μεταγωγών.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο “Τίτι” φαίνεται πως είχε οργανώσει στην εντέλεια την απόδρασή του και διέφυγε προς Δομοκό μέσα στο πορτ μπαγκαζ αυτοκινήτου που οδηγούσε συνεργός του και στην συνέχεια πέρασε στην πατρίδα του πεζός, από τα ορεινά δύσβατα μονοπάτια τις Ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Προφανώς ο επικίνδυνος δραπέτης δεν έφυγε τυχαία στην πατρίδα του, καθώς γνωρίζει πως οι Αλβανικές Αρχές έχουν ως …αρχή τους να μην εκδίδουν κανέναν συμπατριώτη τους εγκληματία στην Ελλάδα, έστω κι αν έχει διαπράξει τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα.

Για το λόγο αυτό πολύ γνωστοί επικίνδυνοι εγκληματίες από την Αλβανία, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει σωρεία σοβαρών αδικημάτων στην χώρα μας, στην συνέχεια επιστρέφουν στην πατρίδα τους και φτάνουν στο σημείο να το “παίζουν” ακόμα και επιχειρηματίες με τα χρήματα που αποκόμισαν από τις παράνομες δραστηρίοτητες τους στην Ελλάδα, γνωρίζοντας άριστα πως δεν πρόκειται να εκδοθούν παρά το γεγονός πως σε βάρος του έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα συλλήψεις.

Δεν είναι μόνο αυτός ο δραπέτης του Μεταγωγών…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δυο φερόμενοι δολοφόνοι του αείμνηστου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον οποίο σκότωσαν τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του στην Κ. Κηφισιά και μάλιστα μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του παιδιού του.

Ο ένας από τους κακοποιούς, όταν έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής για την εξιχνίαση του εγκλήματος, έσπευσε να εγκαταλείψει την Ιταλία όπου βρίσκονταν και διέφυγε άμεσα στην Αλβανία για να σιγουρέψει την ελευθερία του.

Ο έτερος των φερόμενων δραστών δεν πρόλαβε να διαφύγει από το Βέλγιο όπου βρίσκονταν εκείνη την εποχή, καθώς άμεσα είχαν ταξιδέψει δυο έμπειροι Αξιωματικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, που άλλωστε είχαν εξιχνιάσει την στυγνή δολοφονία και σε συνεργασία με τις Βελγικές Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον κακοποιό σε μια γειτονιά, που προσομοιάζει στο χαρακτήρα με τα δικά μας Εξάρχεια.

Εν ολίγοις ο συγκεκριμένος κακοποιός πίστευε πως επειδή είχε βρει καταφύγιο σε αυτή την γειτονιά των Βρυξελλών, όπου η παρουσία της Αστυνομίας είναι σχετικά μειωμένη, το “μακρύ χέρι του Νόμου” δεν θα έφθανε σ’ αυτόν.

Πλέον βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και μάλιστα προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για την δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία…


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr


Ένας νεκρός κάθε ημέρα από πνιγμό τον Ιούνιο στην Ελλάδα




Τις πρώτες 23 ημέρες του μήνα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 23 άνθρωποι - Τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20-24 ετών».

Ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ που δίνει πανευρωπαϊκή πρωτειά στην Ελλάδα καταγράφηκε τις πρώτες 23 ημέρες του Ιουνίου καθώς στο διάστημα αυτό έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις ελληνικές θάλασσες συνολικά 23 άνθρωποι.

Ενδεικτικό της κατάστασης ότι την περασμένη Κυριακή, μέσα σε μόλις μια ημέρα, έχασαν τη ζωή τους τρεις λουόμενοι: μια 40χρονη στη Χαλκιδική, μια 63χρονη στη Μαγνησία και ένας 20χρονος στο Πόρτο Ράφτη.

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ το 2018 στην Ελλάδα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από πνιγμό καθώς 413 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα έναντι 357 το 2017.

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 67% των πνιγμών λουομένων συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20-24 ετών».

Το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

«Η μισή Ελλάδα χρειάζεται ναυγαγοσώστες και δεν έχει ενώ την ίδια στιγμή καθίσταται πιο πολύπλοκο να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης. Ζητείται δίπλωμα οδήγησης ταχυπλόου 30 ίππων όταν πουθενά στον κόσμο δεν χρειάζεται δίπλωμα για ταχύπλοα τέτοιας κατηγορίας. ενώ και το ωράριο είναι απαράδεκτο. Οι ναυαγοσώστες εγκαταλείπουν τα πόστα τους στις 17:30 ενώ οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο» επισημαίνει ο Σπύρος Μητριτσάκης, υπεύθυνος εκπαίδευσης στη Lifeguard Hellas και σύμβουλος ναυαγοσωστικής της ΚΕΔΕ.


Πηγή : protothema.gr


Περιορίζει την έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Με περιορισμένο αντικείμενο και μόνον ως προς το περιεχόμενο των μηνύσεων - καταγγελιών των τριών πολιτικών κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε τις μηνύσεις αυτές  από το αρχείο και έδωσε εντολή για έρευνα εξ υπαρχής.

Οι μηνύσεις - καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλου ανασύρθηκαν από το αρχείο, όπου τις είχε θέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής μετά πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, ζητώντας την επανεξέτασή τους με το σκεπτικό, ότι έχουν υπάρξει νέα στοιχεία.

Μετά ταύτα η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί σε λίγες ημέρες λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, έδωσε εντολή ανάσυρσης των μηνύσεων και ανέθεσε την υπόθεση στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου.

Ομως το σκέλος που θα ερευνηθεί εκ νέου από το σύνολο των μηνύσεων των τριών πολιτικών είναι μόνον εκείνο για τους εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς το κομμάτι που αφορά την μήνυση του κ. Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου έχει πάει στη Βουλή ήδη, ενώ εκείνο το σκέλος των μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων έχει αρχειοθετηθεί από τον προκάτοχο του κ. Αγγελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, η κίνηση Αγγελή για ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών περιλάμβανε και δεύτερο ουσιαστικότερο σκέλος, το οποίο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν προωθεί. Το δεύτερο σκέλος της κίνησης Αγγελή αφορούσε παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών με αίτημα την εξέταση των τριών πολιτικών, να κληθούν δηλαδή να καταθέσουν, και επιπλέον την αποκάλυψη με δικαστικές ενέργειες της ταυτότητας του λεγόμενου «Ρασπούτιν».

Βεβαίως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του το Σάββατο στα «Παραπολιτικά», αποκάλυψε πως ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο έχει και καταμηνύσει πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, προσωπικά.

Πάντως ο χειρισμός εκ μέρους της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εκ των πραγμάτων περιορίζει την έρευνα για το περιεχόμενο των μηνύσεων των τριών πολιτικών μόνον για τυχόν ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εκστρατεία μέσω εξωδίκων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ



Εκστρατεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ.

Παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την υλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή της σύμβασης δανειοδότησης με την Παρευξείνια Τράπεζα, νωρίτερα σήμερα.

Αναλυτικά, σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα δεδομένα έχουν ως εξής:

-Το σύνολο του χρέους μαζί με τις οφειλές των μεγάλων βιομηχανιών (Υψηλής Τάσης) και τις οφειλές που έχουν διακανονιστεί διαμορφώνεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

-Από τα 2,7 δισ. το 1,05 αφορά τους 890.000 τελικούς πελάτες, στους οποίους εντάσσονται τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών: επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται πλέον, καταναλωτές που έχουν αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ και καταναλωτές που έχουν μεταπέσει στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας (η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, δεν βρήκαν άλλον προμηθευτή και ηλεκτροδοτούνται με αυξημένο τιμολόγιο) οι οποίοι εκτιμάται ότι κυμαίνονται στους 200.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών οι 65.000 με 70.000 τελικούς πελάτες χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα δοθεί καταρχήν έμφαση για την είσπραξη των χρεών με τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού, που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν περίπου 40 εργολαβικοί εργαζόμενοι για να ετοιμάσουν τους φακέλους των οφειλών ανά περιοχή (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, υπόλοιπη Ελλάδα), και οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία τα οποία θα αναλάβουν να διεκδικήσουν με κάθε ένδικο μέσο τις οφειλές.

«Θα αποσταλούν σε όλους εξώδικα. Χρειάζεται μεγάλος μηχανισμός και συγκεκριμένη μέθοδος. Διαφορετικά δεν θα πετύχουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Συνελήφθη γνωστός έλληνας ράπερ για ναρκωτικά και οπλοκατοχή



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 22-6-2019 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, 35χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ημεδαπού στη διακίνηση ναρκωτικών, στην περιοχή της Καλλιθέας εντοπίσθηκε ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-160,7- γραμμάρια κάνναβης
-0,9- γραμμάρια κοκαΐνης
-2,4- γραμμάρια άγνωστης ουσίας
-2- αεροβόλα περίστροφα
αεροβόλο πιστόλι
συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
φορητός ασύρματος
-6- τρίφτες κάνναβης
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
-5- αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα
-2- Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πτώση Eurofighter στην Γερμανία



Δυο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter συγκρούστηκαν τη Δευτέρα στον αέρα στην Βόρεια Γερμανία.

Οι πιλότοι χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης με αποτέλεσμα ο ένας πιλότος να βρεθεί ζωντανός, ενώ ο δεύτερος δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ένα από τα δυο μαχητικά συνετρίβη σε δάσος κοντά στο χωριό Γιάμπελ. Το άλλο συνετρίβη νότια του χωριού Νοσεντίνερ στην άκρη του δάσους. 

Τα δύο μαχητικά ανήκαν στη σμηναρχία Air Force Squadron 73 Steinhoff.





Ξεκίνησε με 500 ευρώ δανεικά και τώρα έχει εταιρεία… 50 εκατ. ευρώ



Πριν από πέντε χρόνια, ο 24χρονος τότε Σεμπάστιαν Μερκχόφερ είχε απλά μια επιχειρηματική ιδέα. Και 500 ευρώ. Και αυτά δανεικά από τους γονείς του.

Ποια ήταν η ιδέα; Να ασχοληθεί εμπορικά με το …τσάι, βλέποντας από τις στατιστικές ότι οι συμπατριώτες του στη Γερμανία έβαζαν όλο και πιο πολύ το τσάι στις καθημερινές τους συνήθειες.

Σήμερα, ο 29χρονος πλέον Σεμπάστιαν όχι μόνο επέστρεψε στους γονείς του το 500 ευρώ αλλά διαθέτει μια επιχείρηση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Και κάποια από αυτά τα εκατομμύρια μπήκαν στην τσέπη του την περασμένη εβδομάδα, επειδή ο Σεμπάστιαν μόλις πούλησε το 70% των μετοχών της εταιρείας του με την ονομασία Fitvia στον γερμανικό όμιλο Dermapharm.

Πώς το πέτυχε αυτό;

Πτυχιούχος πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, ο Σεμπάστιαν δεν διέθετε τότε το δικό του διαμέρισμα, και στο σαλόνι του πατρικού του σπιτιού αναζητούσε μια επιχειρηματική ιδέα.

«Μου άρεσε πολύ το τσάι», λέει στην Tagesspiegel. «Έβλεπα όμως ότι όλα τα προϊόντα τσαγιού στην αγορά διατηρούσαν μια μάλλον παλιά, σκονισμένη εικόνα. Δεν υπήρχε κάποια καινοτομία ή κάποια νέα προϊόντα».

Η επιχειρηματική του ιδέα ήταν το «παγωμένο τσάι». Όπως λέει «Ήθελα να τονίσω δύο πτυχές του τσαγιού στο προϊόν μου: την επίδραση στην υγεία και μια νέα, μοντέρνα εικόνα».

Οικογενειακή υπόθεση

Στη δημιουργία της επιχείρησης του Σεμπάστιαν βοήθησε όλη η οικογένειά του. «Η αδελφή μου έκανε το σχέδιο, η μητέρα μου έφτιαξε το τσάι μαζί μου στο σαλόνι». Βρήκαμε διαφορετικά τσάγια στη χονδρική αγορά, τα αναμείξαμε σύμφωνα με τις ιδέες μου και κάναμε τη δική μας συσκευασία. Μύριζε τσάι σε όλο το σπίτι», λέει. «Στη συνέχεια αρχίσαμε να πηγαίνουμε τα δέματα στο ταχυδρομείο αλλά και με το αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία».

Η ζήτηση αυξήθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεμπάστιαν, η Fitvia ήταν ήδη κερδοφόρα μετά από τέσσερις εβδομάδες. Ο Σεμπάστιαν ανακάλυψε μια αγορά με αυξητικές τάσεις την κατάλληλη στιγμή. Οι ετήσιες πωλήσεις τσαγιού στη Γερμανία πριν από το 2014 κυμαίνονταν μεταξύ 530 και 550 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 ήταν 649 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έφτασε τα 723 εκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις τσαγιού ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια τόνους. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να ξοδέψουν όλο και περισσότερα για το τσάι τους.

«Το παγωμένο τσάι στο μπουκάλι ταιριάζει απόλυτα με τον αστικό τρόπο ζωής των νέων» λεει ο Μαξιμίλιαν Φιτινγκ, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Tea Association. Κατά την άποψή του, το τσάι είναι πιο δημοφιλές από ποτέ «ιδίως με τη μορφή του αναψυκτικού».

Με τη βοήθεια του Instagram

Ο Σεμπάστιαν ανέπτυξε μια στρατηγική μάρκετινγκ που ήταν ακόμα σχετικά νέα τότε. Οι διαφημίσεις στο Google και στο Facebook κοστίζουν πολλά χρήματα. Αλλά στο Instagram υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολλούς οπαδούς. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα; «Απευθύνθηκα στους Instagramers με μερικούς χιλιάδες οπαδούς στέλνοντας τους μερικά δωρεάν μπουκάλια ως πληρωμή για να αναδείξουν τη φωτογραφία του προϊόντος», λέει.

Ο Σεμπάστιαν είχε ανακαλύψει το μάρκετινγκ επηρεασμού ακόμη και πριν γίνει η δική του επιχείρηση. Το Instagram είναι το πιο σημαντικό κανάλι μάρκετινγκ. Επιπλέον, χρησιμοποίησε όλες τις άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ από το Facebook ως το Snapchat .

Σήμερα η Fitvia έχει 65 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες. Και εδώ, ο Σεμπάστιαν συνεργάζεται με τοπικούς παράγοντες. Πέρα από το τσάι, έχει προσθέσει και άλλα προϊόντα που ταιριάζουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όπως δημητριακά ή συμπληρώματα διατροφής. Με αυτά τα νέα προϊόντα η Fitvia προσδοκά να κερδίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Η πώληση της εταιρίας στην Dermapharm θα σημάνει το επόμενο στάδιο ανάπτυξης, λέει ο Σεμπάστιαν που θέλει να δει την εταιρεία του να συνεχίσει να αναπτύσσεται. «Εδώ η Fitvia θα μπορούσε να παράγει ακόμη περισσότερα δικά της προϊόντα» και «θα μπορούσαμε να στοχεύσουμε στην ασιατική αγορά», λέει. Αυτό το τελευταίο θα έκανε τελικά το τσάι του να φτάσει από το σαλόνι του πατρικού του σπιτιού σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πηγή : newsit.gr


Το τελευταίο χαρτί του απελπισμένου Τσίπρα – Θέλει να γίνει… Ανδρέας Παπανδρέου



To φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργιο. Προτού ακόμη γίνει πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε… θεοποιήσει τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, πολλοί μάλιστα τον κατηγορούσαν ότι τον μιμήθηκε σε όλα. Στις κινήσεις, στη φωνή, στις πολιτικές τακτικές.

Ο λόγος προφανής. Ενας νέος πολιτικός ήθελε να έχει λίγο από το φως ενός πραγματικού ηγέτη. Ο… αφανής λόγος, αυτός για τον οποίον ακόμη και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θυμάται τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ηγεμονεύσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με την ταμπέλα του πιο μνημονιακού κόμματος που πέρασε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε οριστικά την αριστερή του ταυτότητα και το μόνο που τον διασώζει είναι να «λεηλατήσει» το χώρο που κάποτε είχε το ΠΑΣΟΚ και που τώρα μετά βίας στέκεται το Κίνημα Αλλαγής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαίου και η διαφαινόμενη ήττα στις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς του Τσίπρα για «άλωση» της Κεντροαριστεράς. Αντιθέτως ενισχύει αυτή την προσπάθεια, την κάνει περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Η πρώτη προσπάθεια λεηλασίας απέτυχε καθώς οι Ραγκούσης, Τόλκας, Μωραϊτης, Μπίστης και κάποιες «γκρεμισμένες» γέφυρες, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στίγμα ότι το Κίνημα Αλλαγής διαλύεται προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος… Ανδρέας

Όμως, ο Τσίπρας χτίζει και για την επόμενη ημέρα. Χτίζει ένα κεντροαριστερό κόμμα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις από το Κίνημα Αλλαγής. Θέλει να γίνει ο νέος… Ανδρέας στο νέο κεντροαριστερό κίνημα που θα αποτελεί το αντίπαλον δέος της Δεξιάς.

Εξ’ ου τα διχαστικά διλήμματα, η «αγιοποίηση» του Ανδρέα Παπανδρέου, τα διχαστικά συνθήματα άλλων εποχών.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 23 χρόνων από το θάνατο του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια τόσο προφανή κίνηση που μόνον αυτός θα μπορούσε. Με κυνισμό και με απόλυτη συναίσθηση ότι μόνο με προσέγγιση του παλαιού ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να βγει στις εκλογές με ένα ισχυρό ποσοστό, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ότι «σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

Σε πρώτο πλάνο και το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», ταυτίζοντας τη σημερινή Νέα Δημοκρατία με τις αλήστου μνήμες εποχές της κυριαρχίας της Δεξιάς στη χώρα.

Ετσι, λοιπόν, μετά τις μεταγραφές αποτυχημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα και για την «μεταγραφή» του ηγέτη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται ξαφνικά ότι υπήρξε κάποτε ένας ηγέτης του διαμετρήματος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και ο βασικός αντίπαλος της Δεξιάς.

Κλασσικό δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού από τον Αλέξη Τσίπρα που ακόμη και μετά από 4 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας δείχνει να μην είναι αυτόφωτος, αλλά να αναζητά τεχνάσματα, πρακτικές, αλλά και συνθήματα μιας άλλης εποχής κι ενός άλλου χώρου στον οποίον δεν ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετάλλαξη

Η μετάλλαξη του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο προφανής από ποτέ και βοηθιέται, είναι η αλήθεια, ακόμη και από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που ασκούν πολύ χαλαρή κριτική στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντίθετα ρίχνουν πυρά κατά βούληση στη Νέα Δημοκρατία, τον νεοφιλελευθερισμό, τη Δεξιά κ.λπ.

Όπως ήταν αναμενόμενο το «ψάρεμα» στα βαθιά του ΠΑΣΟΚ δεν άρεσε στη Φώφη Γεννηματά η οποία μίλησε για απάτη και για υποκρισία από πλευρά Τσίπρα. Όμως, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει να αντιμετωπίσει διπλή πίεση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κλέψει ψηφοφόρους με αντιδεξιά σύνδρομα που τώρα βρίσκονται στο Κίνημα Αλλαγής. Κι από την άλλη από ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που θέλουν να φύγει με κάθε τρόπο ο Τσίπρας από την εξουσία και θα ψήφιζαν τον Μητσοτάκη για να γίνει αυτό.

Όμως, είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας, και οι κινήσεις που κάνει δύσκολα θα ανατρέψουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που βλέπουν με καλό μάτι την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον τελειώσει, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το τι θα γίνει στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη ημέρα κι αν θα διαλυθεί προς όφελος του Τσίπρα, αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και από τη διαχείριση που θα κάνει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ένα κακό αποτέλεσμα, κάτω από το 7,8% των ευρωεκλογών ασφαλώς θα δημιουργούσε πολλές γκρίνιες κι ενδεχομένως να ετίθετο θέμα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Βλέπει την επόμενη ημέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στην επόμενη ημέρα περισσότερο από την ημέρα της κάλπης. Δεν πιστεύει δηλαδή ότι θα μετακινηθεί ένα αξιόλογο ποσοστό από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ένα αποδυναμωμένο Κίνημα Αλλαγής θα το έκανε ευκολότερο «θήραμα» για τον Τσίπρα τους επόμενους μήνες.

Γι’ αυτό και η επιστροφή στα στερεότυπα της δεκαετίας του 80, η υπενθύμιση της δράσης της Δεξιάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε πρώτο πλάνο, το «ξύπνημα» του αντιδεξιού συνδρόμου που διακατέχει μεγάλο μέρος του κόσμου που βρίσκεται στην  κεντροαριστερά.

Μοιάζει με το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα για να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, να φράξει τον τρίτο δρόμο και να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίπολο Δεξιάς – Κεντροαριστεράς που θα αντιπαρατίθεται στη Βουλή, στους δρόμους και φυσικά στις κάλπες τα επόμενα χρόνια.

Αν θα το πετύχει θα φανεί στις 7 Ιουλίου. Στο πόσες αντοχές θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θα προσεγγίσει το 30%, αν το ΚΙΝΑΛ θα έχει φθορές και δεν θα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η μνήμη του, η εικόνα του και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι το μήλον της έριδος και γι’ αυτές τις κάλπες και για τις επόμενες. Αν ο παλαιός ιδιοκτήτης θα αντέξει στην επίθεση του νέου «παίκτη» θα το δούμε πολύ σύντομα.


Πηγή : in.gr


Στις 10,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Ant1, ενόψει των εθνικών εκλογών 2019, που διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 19-23 Ιουνίου, σε 1214 νοικοκυριά σε όλη την χώρα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 10,5, ενώ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων με 10,7. 

Σύμφωνα με την Marc  η ΝΔ θα καταλάβει 156 έδρες έναντι 75 του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 34,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%
ΚΙΝΑΛ: 6,6%
ΚΚΕ: 5%
ΜέΡΑ 25: 3%
Χρυσή Αυγή: 3,2%
Ελληνική Λύση: 3,2%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,4%
Ενωση Κεντρώων: 1,4%
Αλλο κόμμα: 5,6%
Ακυρο-Λευκό: 1,7%
«Δεν θα ψηφίσω»: 0,9%
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη»: 9,9%



Έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο: ΜVP του ΝΒΑ!



Ο εκπληκτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία, αφού πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP της regular season για τα... όργια που έκανε με τους Μπακς.

Δεν θα μπορούσε να το χάσει ο Γιάνναρος.

Ο Greek Freak αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ, αφού η εκπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μπακς δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους που ψήφισαν.

Ο παικταράς έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα για άλλη μια φορά!

Ο ηγέτης των ελαφιών μέτρησε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ οι Μπακς ήταν η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ στη regular season.

Έτσι πήρε το βραβείο σπίτι του, γράφοντας ιστορία σε μια χρονιά που έκανε πράματα και θάματα πάνω στο παρκέ με τα... ελάφια.

Το άξιζε και το πήρε, νικώντας τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ που δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν.

Το πρώτο βραβείο ΜVP του Γιάννη, ο οποίος έπιασε τον Μούσια που πέρυσι βρέθηκε στην κορυφή.


Πηγή