Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Καταδικάστηκε ο εκατομμυριούχος που έκανε σεξ με 15χρονη σε ιδιωτικό αεροσκάφος



Σε ποινή φυλάκισης επτά ετών καταδικάστηκε ο εκατομμυριούχος ο οποίος είχε βάλει το αεροσκάφος του στον αυτόματο πιλότο για να κάνει σεξ με μία 15χρονη.

Ο 53χρονος Stephen Bradley Mell, πρώην CEO επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, καταδικάστηκε για κατηγορίες που είχαν να κάνουν με τις σεξουαλικές επαφές του με την 15χρονη και για υλικό παιδικής πορνογραφίας. Πλην της ποινής του επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 40.000 δολαρίων.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν πως η μητέρα της 15χρονης σύστησε την κόρη της στον 53χρονο ώστε να της κάνει μαθήματα για απόκτηση άδειας πτήσεων. Ο εκατομμυριούχος άρχισε να επικοινωνεί με την ανήλικη τον Ιούλιο του 2017 και πολύ σύντομα οι συζητήσεις του απέκτησαν σεξουαλικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει το Daily Beast, ο 53χρονος απηύθυνε απρεπείς ερωτήσεις στην 15χρονη, ενώ στη συνέχεια την πήγε στο σπίτι του στο Μπέρμινστερ, λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη.



Λίγο αργότερα ο εκατομμυριούχος πήρε την ανήλικη στο ιδιωτικό του αεροπλάνο και σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έβαλε το αεροσκάφος στον αυτόματο πιλότο για να κάνουν σεξ.

Ο άνδρας ζητούσε από τη νεαρή να του στέλνει προσωπικές φωτογραφίες στο SnapChat, ενώ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, τράβηξε και ο ίδιος μερικές ακόμη φωτογραφίες, που βρέθηκαν στο κινητό του.

Η ομάδα υπεράσπισης του εκατομμυριούχου σημείωσε πως ο 53χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς το 2012 είχε καταφέρνει να επιβιώσει από ένα αεροπορικό δυστύχημα καθώς έδωσε τη θέση του σε έναν φίλο του.


Πηγή


Στεναχώρια στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ! Η Εισαγγελία Βόλου εισηγείται να μη δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα



Εισαγγελία Βόλου εισηγείται να μη δοθεί η τακτική άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο του είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημα του -που τον οδήγησε σε απεργία πείνας, η εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας.

Κι αυτό γιατί επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατούμενούς του σε απεργό πείνας.


Πολύ γέλιο με Τζανακόπουλο! Χρησιμοποίησε την επιθυμία Τσίπρα για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη


Είναι τόσο χαμένοι και απογοητευμένοι που δεν μπορούν να ξαναπιάσουν κορόιδα τους Έλληνες που βγαίνουν να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 247, είπε χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες της βλακείας πως «πρότυπό του (του κ. Μητσοτάκη) είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Προέδρου Μάκρι, της Αργεντινής». 

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι μια απότομη μείωση της φορολογίας στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας -από 29% στο 20% στις επιχειρήσεις όπως και στα μερίσματα από 10% σε 5%-, θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και μέσω της ανάπτυξης θα καλύψει το δημοσιονομικό χώρο από τη μείωση της φορολογίας. Αυτό έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό το παράδειγμα της Αργεντινής του Προέδρου Μάκρι», είπε ο Τζανακόπουλος.

«Εφαρμόζοντας αυτήν την πολιτική οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία, σε αύξηση της ανεργίας και ξανά πίσω την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει μία πολιτική ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ. Οι θέσεις που διατυπώνει η ΝΔ είναι: ένα προς πέντε στην σχέση απομακρύνσεων/προσλήψεων στο Δημόσιο, τρίτο πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, πολύ αργή αύξηση του κατώτατου μισθού και αφού οι εργοδότες μεγαλώσουν την πίτα και έχουν την καλή πρόθεση, ενώ κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών. Το πρόγραμμά της έχει την λογική της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα ευνοηθούν και οι πολίτες. Μακροπρόθεσμα όμως θα είμαστε όλοι «νεκροί»…».

Η κοντή μνήμη όμως των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τους ωθεί στο να λένε βλακείες και να ξεφτιλίζονται όπως το παρακάτω παράδειγμα με τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί την Αργεντινή όπως
και την Βενεζουέλα άλλωστε οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.

Το «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή» του Αλέξη Τσίπρα : 




Ερντογάν όπως Σαντάμ δεν αναλογίζεται τις συνέπειες των πράξεών του



Όπως όλοι οι καθεστωτικοί "ηγέτες¨ έτσι και ο Ερντογάν κάνει πώς δεν φοβάται, τα βάζει με όλους χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων του.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο καθεστωτικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι κάνουν τους… μάγκες, αλλά δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Οργισμένος για τα εντάλματα σύλληψης «δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία».

Αμέσως μετά επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν διερωτώμενος γιατί η Γαλλία ενοχλείται από τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν συγκεκριμένα είπε: «Τις προάλλες έκανε δηλώσεις ο Μακρόν. Να φύγει η Τουρκία από εκεί. Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε; Εσύ έχεις εδώ ακτές; Έχεις εσύ καμία σχέση με εδώ; Αλλά η Τουρκία δεν έχει μόνο ακτογραμμή, είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να μιλάει. Και η Βρετανία μπορεί να μιλά. Γιατί; Επειδή είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ έχεις μια εταιρεία, ας μιλήσει η εταιρεία σου. Η Total. Εμείς γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά καλύτερα».



Το μαξιλάρι των 657 εκατ. από τα ειδικά μισθολόγια έγινε... 13η σύνταξη



Το «μαξιλάρι» ύψους 657 εκατ. ευρώ που «περίσσεψαν» από τις εφάπαξ πληρωμές των ειδικών μισθολογίων μετατράπηκε, λογιστικά τουλάχιστον, σε 13η σύνταξη, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Μάλιστα, το ποσό αυτό δεν έφτασε με αποτέλεσμα να αποδοθούν στον ΕΦΚΑ επιπλέον περίπου 314 εκατ. Η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές έδωσε συνολικά 971 εκατ. για να καλυφθεί η προεκλογική παροχή στους συνταξιούχους.

Πάντως, η εικόνα του προϋπολογισμού, παρά το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 918 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζει για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου είναι άκρως προβληματική, τόσο στον τομέα των εσόδων όσο και των δαπανών. Και αυτό καθώς τα έσοδα του προϋπολογισμού στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στην είσπραξη ποσού ύψους 1,12 δισ. ευρώ από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και από τα ANFAs, ύψους 644 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2019. Στον τομέα των δαπανών καταγράφεται υπέρβαση ύψους 255 εκατ., ενώ την ίδια στιγμή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Εάν δεν υπήρχαν τα έκτακτα έσοδα ύψους 1,75 δισ. (από την επέκταση της παραχώρησης και τα ANFAs) o προϋπολογισμός θα ήταν ελλειμματικός. Αυτό που θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση είναι κατά πόσον θα εξελιχθεί θετικά για τον προϋπολογισμό η ρύθμιση των 120 δόσεων καθώς και η πληρωμή των φόρων από τους φορολογουμένους.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση της εφορίας 132.805 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ρυθμίσει οφειλές ύψους 1,2 δισ. ευρώ (κεφάλαιο και πρόστιμα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους:

• Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 20.187 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,548 δισ. ευρώ ή 14,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2019.

Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στην:

• Είσπραξη ποσού 1.121 δισ. ευρώ που αφορά το τίμημα (εκτός ΦΠΑ) της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, που είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα εισπραχθεί το 2018.

• Είσπραξη ποσού 644 εκατ. ευρώ από ANFAs τον Μάιο 2019 που δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό 2019.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ανήλθαν στα 21,945 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 255 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (21,690 δισ. ευρώ). Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου, η διαφορά αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι μεταβιβάσθηκαν στον ΕΦΚΑ 971 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης. Με αντίρροπο χαρακτήρα (μειωτικό έναντι του στόχου) λειτούργησε η πίστωση ύψους 982 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής, κατά το έτος 2019, των εφάπαξ χρηματικών ποσών στα ειδικά μισθολόγια (είχαν δοθεί μόνο 325 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 1,165 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 140 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οργάνωσε την δολοφονία της φίλης της επειδή της έταξαν εκατομμύρια στο διαδίκτυο



Μια σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας έρχεται από τις ΗΠΑ και την Αλάσκα, όπου μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία μιας νέας, που τη θεωρούσε την καλύτερή της φίλη.

Αυτό που σοκάρει είναι πως ο λόγος για τον οποίο φέρεται να την δολοφόνησε, είναι διότι κάποιος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτύου, της υποσχέθηκε πως θα την πλήρωνε εννιά εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα. Σύμφωνα με πράκτορες του FBI, η 18χρονη Ντενάλι Μπρέμερ που ζει στην Αλάσκα, στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τη φίλη της από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών. Ο νεαρός, που ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και σύναψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω ίντερνετ.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του.

Επέλεξαν για θύμα μια 19χρονη με νοητική υστέρηση

Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να δολοφονήσει τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση. Στις αρχές Ιουνίου η Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ' ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ. Το πτώμα της βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το θύμα παρασύρθηκε από την Μπρέμερ και τον Κέιντεν Μάκιντος, 16 ετών, με πρόσχημα μια περιήγηση κατά μήκος του ποταμού. Ο Μάκιντος φέρεται να πυροβόλησε τη νεαρή με όπλο που ανήκε στην Μπρέμερ και κατόπιν να πέταξε το πτώμα στο ποτάμι.

Η Μπρέμερ φέρεται να επικοινωνούσε με τον Σιλμίλερ καθ' όλη τη διάρκεια της μακάβριας πράξης, στέλνοντάς του «μέσω Snapchat φωτογραφίες και βίντεο της Χόφμαν δεμένης και κατόπιν του πτώματός της», όπως αποκάλυψε αποκαλύπτει το κατηγορητήριο. Πλέον, η Μπρέμερ και ο Μάκιντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Ο υποτιθέμενος εκατομμυριούχος επίσης συνελήφθη, όπως και άλλοι τρεις ανήλικοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην οργάνωση της αιχμαλωσίας και της εκτέλεσης εν ψυχρώ της Χόφμαν. Ο Σιλμίλερ και η Μπρέμερ αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για παιδεραστία, με θύματα τρία παιδιά οκτώ, εννέα και δεκαπέντε ετών.


Πηγή: iefimerida.gr


Νέα προκλητική ενέργεια των Τουρκοκυπρίων – Ανοίγει η «σφραγισμένη» Αμμόχωστος!



Σε ακόμα μια προκλητική ενέργεια φαίνεται πως προχωρά η Τουρκοκυπριακή πλευρά. Εν μέσω επικρίσεων από την Ε.Ε για τις Τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, το ψευδοκράτος θέλει ίσως να… «απαντήσει» με μια ενέργεια που προκαλεί.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από την απόφαση να ανοίξει το τμήμα της Αμμοχώστου που παρέμενε κλειστό μετά την εισβολή των Τούρκων στις 145 Αυγούστου του 1974.

Τότε οι Ελληνοκύπριοι είχαν εγκαταλείψει την περιοχή, και οι Τούρκοι την είχαν σφραγίσει και παραμένει κλειστή έως σήμερα. Από τότε η Αμμόχωστος είχε αποκτήσει το όνομα «πόλη – φάντασμα», μια ονομασία που την είχε δώσει ο Σουηδός δημοσιογράφος Jan-Olof Bengston, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι της Αμμοχώστου και, αγναντεύοντας τη σφραγισμένη πόλη.

«Θα λάβουμε υπ’ όψιν μας τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών»

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, έκανε λόγο για βήμα του ψευδοκράτους προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι η εν λόγω μελέτη θα λάβει υπόψη της τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών, τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah «Το ψευδοκράτος αποφάσισε την Τρίτη να ανοίξει το Βαρώσι…». «Το «Συμβούλιο των Υπουργών» θα αξιολογήσει τους όρους δράσης στο Βαρώσι, το οποίο αποτελεί νόμιμη στρατιωτική ζώνη στη λεγόμενη ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Οζερσάι.

Ως «κυβέρνηση», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμαστούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

Θα ενημερώσουν επίσης, είπε, την επόμενη περίοδο και τον Τ/κ ηγέτη αλλά και την «βουλή» σχετικά με το θέμα.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρθηκε και στο μαρωνίτικο χωριό Καρπάσια λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν τα συμβόλαια και κάποιοι που μένουν σε σπίτια στο εν λόγω χωριό θα μετακινηθούν. Έτσι, είπε, μικρός μεν αριθμός αλλά περίπου 10-15 σπίτια θα μπορέσουν να επιστραφούν σε Μαρωνίτες.



Πηγή : newsit.gr


Την παρέσυρε και τη διαμέλισε μπροστά στα μάτια του άντρα της




Δυστύχημα με την παράσυρση μιας γυναίκας 56 ετών, σημειώθηκε στις 10:20’ το βράδυ της Δευτέρας (17/6) στην εθνική οδό έξω από τα Καμένα Βούρλα στο ρεύμα προς Λαμία και συγκεκριμένα στο ύψος όπου βρισκόταν το παλιό κέντρο «Σεϊχέλες».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η παράσυρση έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε ένα πολύ σκοτεινό σημείο, όταν η άτυχη γυναίκα θέλησε να περάσει το διαχωριστικό διάζωμα και να βρεθεί στο απέναντι ρεύμα της εθνικής. Είχε μόλις αποβιβαστεί από λεωφορείο που την άφησε στο πάρκινγκ στο ρεύμα προς Αθήνα και δεν υπολόγισε τον κίνδυνο να περάσει δύο λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, προκειμένου να φτάσει στο σημείο που την περίμενε ο άνδρας της.

Δυστυχώς η γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, διαμελίστηκε στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια του συζύγου της, καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ που οδηγούσε 28χρονος.

Το έργο των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, όπως φυσικά και των αστυνομικών του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού μέλη της άτυχης γυναίκας διασκορπίστηκαν σε όλα τα σημεία.

Η σορός μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ θα υπάρξει σχετική δικογραφία για την εξακρίβωση των αιτιών που στοίχισε τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας.


Πηγή : lamiareport.gr


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β.



Κυρίες και κύριοι, κ. Πρόεδρε,

Θέλω να σας συγχαρώ για το σύνθημα το οποίο επιλέξατε να υιοθετήσετε για τη Γενική σας Συνέλευση  -«Το αύριο, σήμερα, για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών»- καθώς και για την επιλογή σας να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρηματικής επιτυχίας για να αναδείξετε την καλή πλευρά της Ελλάδος, την καλή πλευρά της επιχειρηματικότητας. Θετικές ιστορίες από τις οποίες όλοι μπορούμε να μάθουμε και να εμπνευστούμε.

Κάνω μια εισαγωγική αναφορά στο σχόλιο του Προέδρου της Συνέλευσης, του κ. Καραμούζη για το τι είναι η τύχη και πόσο χρειάζεται η τύχη στην πολιτική. Πρέπει να σας πω ότι ασπάζομαι απόλυτα ένα αγγλοσαξωνικό ρητό το οποίο λέει ότι τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η συγκυρία συναντά την προετοιμασία. Και το λέω αυτό διότι, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε κάνει μια πολύ συστηματική προετοιμασία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός.  Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Δεν είναι ένδειξη ούτε αλαζονείας ούτε προεξόφλησης προφανώς του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά αυτονόητη υποχρέωση ενός κόμματος που θέλει να έρθει με ορμή, να πάρει αποφάσεις γρήγορα, να είναι τολμηρό και αποφασιστικό. Και γι’ αυτό ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Βρίσκομαι, λοιπόν, με χαρά και σήμερα, ακόμη μια φορά μαζί σας, σε αυτή την ξεχωριστή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σας, που λαμβάνει χώρα -το γνωρίζετε και εσείς- 18 μόλις ημέρες πριν απ’ τις εθνικές εκλογές. Και δεν γνωρίζω, κ. Πρόεδρε, αν στο παρελθόν υπήρξε ποτέ ανάλογη σύμπτωση. Σίγουρα, όμως, αυτή η συγκυρία δίνει μια διαφορετική διάσταση στις εργασίες σας. Γιατί στις 7 Ιουλίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και με ανάπτυξη. Και την επόμενη μέρα, ο ρόλος του κόσμου της εργασίας -επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενων- θα είναι καθοριστικός.

Παρακολουθείτε και εσείς, φαντάζομαι, την προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το ηχηρό μήνυμα της 26ης Μαΐου. Και αντί να απολογηθεί για τη δική της αποτυχία, διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, ανακάλυψαν αίφνης, την ανάπτυξη. Θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις. Όλοι ξέρουν ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει πολλά, γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Ενώ εμείς έχουμε μια υποχρέωση να μιλάμε συγκροτημένα, διότι εκτιμούμε ότι σύντομα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα όσα προτείνουμε.

Αυτό, όμως, κυρίες και κύριοι, δεν μειώνει καθόλου τη σημασία της κάλπης που έρχεται, ούτε το βάρος της επιλογής που έχουν μπροστά τους οι πολίτες. Γιατί το διακύβευμα αυτών των εκλογών παραμένει εξαιρετικά κρίσιμο. Όσο, λοιπόν, και αν εμείς αρνούμαστε τον φανατισμό, την πόλωση, τον διχασμό, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εφησυχάζουμε. Αντίθετα! Προκρίνουμε οι εκλογές αυτές να είναι εκλογές της ευθύνης, της αλήθειας, της αποφασιστικότητας και κυρίως εκλογές της συμμετοχής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Διψάει να προχωρήσει μπροστά! Και γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τον κόσμο των επιχειρήσεων, και για τον κόσμο της εργασίας, και για την πραγματική οικονομία, στις 8 Ιουλίου να βρεθεί η Ελλάδα με μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Που θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα!

Κυρίες και κύριοι,

Όπως είπε και ο κ. Φέσσας, δεν είναι πια η ώρα για μεγάλα λόγια. Εξάλλου τις θέσεις μου, τις ξέρετε από καιρό. Και γνωρίζετε ότι θεωρώ ισχυρή, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας την ισχυρή ανάπτυξη. Καρδιά της ανάπτυξης, θεωρώ τις επενδύσεις. Και κλειδιά των επενδύσεων τους χαμηλότερους φόρους, τη μικρότερη γραφειοκρατία και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχω μιλήσει επανειλημμένως για τα φορολογικά μέτρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να πάρει και τα οποία θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσουμε -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- το Σεπτέμβριο.

Θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος μας, επίσης, είναι  να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Πρόθεσή μας να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό αυτού του έτους που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο.    

Έχω δεσμευτεί κ. Πρόεδρε -και είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε εκτενώς- για μια σειρά από σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, πολλά από τα οποία τα έχετε προτείνει και εσείς, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές. Αλλά και για μεγάλες τομές στρατηγικού χαρακτήρα. Θυμίζω:

- Την ανάγκη για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε 4 επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις, Παραγωγικές δραστηριότητες. Για δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών.

- Δεύτερον: Ρευστότητα μέσω μόχλευσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με μια πιο γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά. Σήμερα, η ελληνική οικονομία και τα ελληνικά δημόσια ταμεία διαθέτουν τη ρευστότητα για να κάνουμε μια τέτοια κίνηση και πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε ένα άμεσο σχέδιο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και, κατά συνέπεια, των ελληνικών επιχειρήσεων. Είδα ότι το 10ετές ομόλογο υποχώρησε κάτω από το 2,6%. Και αναγνωρίζοντας απόλυτα ότι οι αγορές πάντα είναι ευμετάβλητες, δεν μπορεί κανείς να μην χαιρετήσει το γεγονός ότι συνολικά αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την προοπτική μιας ισχυρής εκλογικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας. Και το κάνουν επειδή γνωρίζουν ακριβώς την έμφαση που δίνουμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στην περαιτέρω εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και σε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δεν θα σκοτώνει την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα θα δίνει κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η παραγωγική Ελλάδα. Και, βέβαια, γνωρίζετε ότι σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε ένα πλήρες τομεακό σχέδιο για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε σημαντικότατες επενδύσεις σε όλους εκείνους τους κλάδους που η ελληνική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχουμε ήδη κάνει μια πλήρη χαρτογράφηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία είναι έτοιμα να δρομολογηθούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα πολύ μεγάλα επενδυτικά σχέδια, -στο Ελληνικό, στην Cosco- αλλά και σε πολλά άλλα τα οποία θα δρομολογήσουν κατεξοχήν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ή και μεγαλύτερες, μέλη του Σ.Ε.Β., που σήμερα για διάφορους λόγους είναι κολλημένα και δεν προχωρούν. Εκτιμώ ότι η συνολική ανακούφιση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα μιας καθαρής εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, θα απελευθερώσει πολλές υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας, ώστε να τολμήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να εμπιστευτούν οι ίδιες πρώτ’ απ’ όλα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.  

Όμως, κυρίες και κύριοι -και σας έχω ξαναμιλήσει από αυτό το βήμα για τη συμφωνία αλήθειας μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων- όσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι και σε σχέση με αυτά τα οποία περιμένω από εσάς, απ’ όλους τους επιχειρηματίες. Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να είστε δίπλα στους εργαζόμενούς σας.

Συνεπώς:
 - Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν.
 - Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται.
 - Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται.
 - Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται.

Οραματίζομαι -και είμαι σίγουρος ότι το οραματίζεστε και εσείς- μια Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μία κοινωνία κανόνων, όπου όλοι θα προοδεύουν χωρίς κανένας να μένει πίσω. Γι’ αυτό ακριβώς είμαι έτοιμος να συζητήσω κάθε δημιουργική ιδέα σε κάθε κατεύθυνση. Για παράδειγμα, κάνετε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχίας σας μέσα από stock-options και εγώ θα είμαι ανοιχτός σε γενναίες φοροαπαλλαγές για να το υλοποιήσετε. Ας προσφέρετε εσείς διατακτικές σίτισης, κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ αντίστοιχη έκπτωση φόρου ώστε και το κράτος να συνεισφέρει στις δαπάνες αυτές υπέρ των εργαζομένων.

Κυρίες και κύριοι,

Η ανάταξη της χώρας μας αφορά όλους. Και γι’ αυτό και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν μια γέφυρα που οφείλουμε να τη διασχίσουμε μαζί. Αναμένω, λοιπόν, και από  τις  επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα «δημιουργικού πατριωτισμού». Αναμένω, πρώτα απ’ όλα, να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις. Σήμερα, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πολύ περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σε τράπεζες εκτός συνόρων. Τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, να τονώσουν τη ρευστότητά του, να τροφοδοτήσουν νέες επενδύσεις. Και οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται τώρα να δείξουν στους ξένους επενδυτές ότι πρώτοι απ’ όλους αυτοί εμπιστεύονται τη χώρα μας. Αναμένω, επίσης, την άψογη τήρηση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να σταματήσουν τα μεμονωμένα, εξαιρετικά αρνητικά, παραδείγματα που, δυστυχώς, αμαυρώνουν συνολικά την εικόνα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις ξένες αγορές. Τώρα που απ’ την πλευρά του κράτους υποχωρεί ο συστημικός κίνδυνος για την οικονομία, η ευθύνη του ιδιωτικού τομέα μεγαλώνει. Και αναμένω, τέλος, οι επιχειρήσεις να φανούν απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό αφορά περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο τις μεγάλες, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί η παραοικονομία και η αδήλωτη εργασία. Η γενναία μείωση της φορολογίας και η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εξυπακούεται ότι πρέπει να οδηγήσει σε βελτίωση της φορολογικής και της ασφαλιστικής συμμόρφωσης. Αναμένω να δουλέψουμε μαζί, ώστε να αναβαθμίσουμε τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Να υποστηρίξουμε ως κράτος κεντρικά με ένα φορέα την ελληνική εξωστρέφεια, ώστε να περιορίσουμε, αν όχι να κλείσουμε, το εμπορικό μας έλλειμμα. Και, φυσικά, να επενδύσουμε στην καινοτομία, ώστε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις που βρισκόμαστε συνολικά στην ανταγωνιστικότητα.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη και για έναν ακόμα λόγο: Βρισκόμαστε στην έναρξη του σχεδιασμού για το καινούργιο ΕΣΠΑ. Και θέλω  οι επιχειρήσεις και οι κλαδικοί τους εκπρόσωποι, ξεκινώντας από τον Σ.Ε.Β., να έχουν το δικό τους ουσιαστικό λόγο. Πέρα από τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικαστική υποβολή προτάσεων προς τη δημόσια διοίκηση -που όπως ξέρετε σπανίως λαμβάνονται υπόψη-, πρέπει να αποκτήσετε ρόλο συνδιαμορφωτή. Αλλά, ταυτόχρονα, να αποκτήσετε και υποχρεώσεις. Συμμετοχή χωρίς ευθύνη δεν νοείται. Και η πρώτη ευθύνη είναι προς την ίδια την κοινωνία. Ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας δεν θα συμβεί ποτέ ερήμην του άλλου πυλώνα, των εργαζομένων. Κι εδώ, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν είναι πολλά. 

Μίλησα, ήδη, για κίνητρα που αφορούν την εισοδηματική στήριξη όσων απασχολούνται σε μία εταιρία. Για συμμετοχή στα κέρδη, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πρόσθετα ασφαλιστικά προγράμματα που μπορεί να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενους, για γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, εφόσον δώσουμε  τα ανάλογα κίνητρα. Για στήριξη του κατώτατου μισθού. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του Α.Ε.Π. Όμως η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικής ευθύνης δεν εξαντλείται μόνον εκεί. Σήμερα, μόλις το 18% των εργαζομένων συμμετέχουν σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και μόνο το 22% των επιχειρήσεων προωθούν ανάλογα προγράμματα. Και όμως, ζούμε στην εποχή των νέων δεξιοτήτων και σε μία χώρα που την πολιορκεί η ανεργία. Στον τομέα αυτόν, λοιπόν, το κράτος έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει, αλλά και οι επιχειρήσεις καλούνται να προσφέρουν με τη δική τους συμβολή. Η κοινωνία περιμένει -ιδίως από τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας- πρωτοβουλίες κατάρτισης και επανακατάρτισης των στελεχών τους. Αλλά και συστηματοποίηση της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με όρους ποιότητας, με όρους σταθερής εργασίας, με όρους διάρκειας. Αφήνοντας, έτσι, πίσω σημερινές πρακτικές προσωρινότητας και τεχνητής συγκάλυψης της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. Δίπλα σε αυτό, χρειαζόμαστε ένα πολυεπίπεδο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων και των στελεχών που τώρα δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά -και το γνωρίζετε και εσείς- ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις χάνουν άξια στελέχη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν στην Ελλάδα, αλλά εγκαταλείπουν τη χώρα μας διότι το φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο συμπιέζει εξαιρετικά πολύ το διαθέσιμο εισόδημα όσων έχουν υψηλές αμοιβές. Και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε.

Θέλω να τονίσω κ. Πρόεδρε ότι έχουμε πολλά  λαμπρά παραδείγματα εταιρειών που προχωρούν σε δράσεις κατάρτισης και μαθητείας  με τις δικές τους δυνάμεις. Και πολλά από αυτά αντιλαμβάνομαι ότι θα τα παρουσιάσετε και σήμερα το απόγευμα στη Γενική σας Συνέλευση. Αυτό σημαίνει ότι, με την κατάλληλη προετοιμασία, η τάση αυτή μπορεί να γενικευθεί και να έχει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την οικονομία. Το ζητούμενο είναι αυτές οι καλές ιστορίες να μην αποτελούν μεμονωμένες νησίδες αριστείας, αλλά να επεκταθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, ως καλές πρακτικές στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.    

Κυρίες και κύριοι,

Υποσχέθηκα να είμαι σύντομος, καθώς η σημερινή μας συνάντηση γίνεται λίγο πριν τις εκλογές. Περιγράφοντας, ωστόσο, τις σκέψεις μου για την επιχειρηματικότητα, θεωρώ ότι σας μίλησα ταυτόχρονα και απολύτως πολιτικά. Όχι μόνο γιατί επιλέξαμε το κεντρικό μας σύνθημα σε αυτές τις εκλογές να είναι «Ισχυρή Ανάπτυξη-Αυτοδύναμη Ελλάδα», αλλά γιατί, πράγματι, το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο: Θα παραμείνουμε στο βάλτο της καθυστέρησης και της στασιμότητας ή θα βαδίσουμε στο νέο δρόμο της ευημερίας;

Θα το ξαναπώ και θα τελειώσω εκεί από που ξεκίνησα: Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα ούτε για αστάθεια ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις. Θα κριθεί βέβαια και θα λογοδοτήσει για τις αποφάσεις που παίρνει. Με ρεαλισμό, με σιγουριά, με σχέδιο και με αποτέλεσμα! Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές ήταν ένα πρώτο βροντερό όχι στην αποτυχία και την εξαπάτηση. Οι πολίτες καταδίκασαν συνολικά την προπαγάνδα του φόβου. Όμως, το γνωρίζουμε καλά, ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κοροϊδέψει. Γι’ αυτό και επιμένω να λέω ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη ημέρα, κοστολογημένο και πλήρως αναλυμένο, αλλά δεν κρύβουμε και τις δυσκολίες, τις οποίες θα κληθούμε να διαχειριστούμε: Από την Δ.Ε.Η. -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- μέχρι τις εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα πέτρινα χρόνια. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα ελπίδας. Όμως, όπως συνηθίζω να λέω, έβαλαν απλώς την πρώτη μονογραφή για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου χρειάζεται να βάλουν και την οριστική υπογραφή τους. Γιατί μόνο έτσι η προσδοκία θα γίνει βεβαιότητα και η ελπίδα πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, πια, μόνο η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα ευρύ πατριωτικό ρεύμα, στο οποίο έχουν θέση όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές. Είναι ένα δημιουργικό κύμα το οποίο θα φέρει σιγουριά, ανάπτυξη στον τόπο. Με αλήθεια, με σχέδιο, με δουλειά και με συνεργασία. Αυτό που ζητάτε δηλαδή κ. Πρόεδρε και εσείς, μαζί με όλον τον κόσμο της εργασίας. Για να συμβεί αυτό, στις 7 Ιουλίου, το βράδυ, απαιτείται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση! Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι η ετυμηγορία του. 

Σας ευχαριστώ πολύ.




Ένας Τσίπρας από τα ίδια εχθές στο Θησείο λαοπλάνος, ψεύτης, αναίσθητος, διχαστικός




Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο Θησείο χωρίς φιλότιμο και ήθος κάνοντας τον αντιμνημονιακό για να εξαπατήσει και πάλι τους πολίτες.

Δεν τόλμησε να πατήσει στον ΣΕΒ γιατί δεν έχει πετύχει τίποτα και τρέμει να αντιμετωπίσει τους επιχειρηματίες που δεν έχει κάτι να τους πει, πήγε στο Θησείο με την γνωστή καθυστέρηση 
μιάμιση ώρας μέχρι να μαζευτεί κάποιος κόσμος με το ζόρι και έκανε την ανοιχτή του ομιλία με την ίδια αποτυχημένη κασέτα όπου επανέλαβε όλα όσα λέει από τις προηγούμενες εκλογές αδιαφορώντας αν στην πράξη όλα τα διχαστικά διλήμματα που χρησιμοποιεί έχουν πέσει στο κενό.

Μέχρι εδώ μπορούμε να γράψουμε για την ομιλία Τσίπρα, εάν συνεχίσουμε αναφέροντας όσα είπε είναι σαν να συμμετέχουμε στην προσπάθεια εξαπάτηση που στήνει και πάλι προς τους Έλληνες πολίτες και στην απίστευτη ανήθικη κοροϊδία. 


Νέο «δώρο» ΣΥΡΙΖΑ στους ταξιτζήδες για να τους κάνει όργανο της προπαγάνδας του



Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με "δώρα" θα κάνει κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών όπως οι αυτοκινητιστές όργανο της προπαγάνδας του μέχρι της εκλογές.

Πριν τις ευρωεκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει τους ταξιτζήδες να κάνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, και να προπαγανδίζουν το ανύπαρκτο έργο της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία της Ελλάδας.

Με εγκύκλιο που υπογράφει τώρα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δίνεται η δυνατότητα στους ταξιτζήδες να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών και ο ΣΥΡΙΖΑ τουςθέλει όργανο της προπαγάνδας του.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016» αναφέρεται στην εγκύκλιο.



Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας



Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.
Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.
Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Κατεβάστε τη λίστα με τους υποψηφίους εδώ.


ΟΑΕΔ - Επίδομα 720 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται



Το ειδικό επίδομα απευθύνεται μόνο σε όσους συμπλήρωσαν 60 ένσημα εργασίας εντός του έτους που απολύθηκαν και δεν πληρούν τα κριτήρια για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας (ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης)
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
IBAN στο οποίο ο/η ενδιαφερόμενος/η εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος
Τα κριτήρια για το ειδικό επίδομα ανεργίας
Πέρα από τα ένσημα 60 ημερών εργασίας στο έτος που προηγήθηκε της αίτησης, για το ειδικό επίδομα ανεργίας πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται κάθε χρόνο (*για το 2018 το ποσό ανήλθε σε 11.445,34 ευρώ)

Να μην υπάγονται στις κατηγορίες επαγγελματιών που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα
(όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το επίδομα καταβάλλεται έως τρεις φορές τον χρόνο
Το επίδομα καταβάλλεται έως τρεις φορές τον χρόνο, σε διαστήματα των τριών μηνών.

Κάθε κατάθεση ανέρχεται σε 240 ευρώ και έτσι ο δικαιούχος μπορεί να λάβει 720 ευρώ.

Αν ο ενδιαφερόμενος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων.

Τα 60 ένσημα αφορούν μόνο την πρώτη φάση - καταβολή του επιδόματος.



Πηγή


Προσοχή επικίνδυνο κύκλωμα οικονομικής εξαπάτησης μέσω email με εκβιαστικό περιεχόμενο




Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκβιαστικού περιεχομένου

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια νέα μορφή απάτης, διεθνώς γνωστή ως απάτη μέσω σεξουαλικής εκβίασης “sextortion scam”, που εκδηλώνεται με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Ειδικότερα άγνωστοι δράστες με τη χρήση απατηλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνουν μαζικά μηνύματα σε αποδέκτες και τους ενημερώνουν ότι διαθέτουν πρόσβαση στη συσκευή τους και το μήνυμα έχει αποσταλεί από τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Παράλληλα τους γνωστοποιούν ότι έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, μετά από την επίσκεψή τους σε κάποιον ιστότοπο, το οποίο έχει ενεργοποιήσει την κάμερα και τους έχει καταγράψει σε προσωπικές στιγμές.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει συλλέξει όλες τις επαφές των χρηστών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δράστες απειλούν με την αποστολή του επίμαχου υλικού στις επαφές τους, σε περίπτωση που δεν λάβουν bitcoins.

Η προσπάθεια εκβίασης των θυμάτων με την απειλή δημοσιοποίησης αρχείων ερωτικού περιεχομένου αναφέρεται διεθνώς ως σεξουαλική εκβίαση “sextortion”.

Σημειώνεται ότι τα εκβιαστικά αυτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κυρίως τις παρακάτω μορφές και περιεχόμενο, ενώ η αναφορά σε πραγματικούς κωδικούς γίνεται ώστε οι χρήστες να πεισθούν για το αληθινό της απειλής.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, προτρέπει τους παραλήπτες των απατηλών αυτών μηνυμάτων να:

αγνοούν τα μηνύματα και να μην καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς, που τους παραθέτει ο δράστης,
μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς,
μην επικοινωνούν ποτέ και για κανένα λόγο με τους εκβιαστές,
αλλάζουν άμεσα κάθε κωδικό ασφαλείας ( password ) που νομίζουν ότι διακυβεύεται,
αξιολογούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά : 111 88
Στέλνοντας e - mail : ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ), με λειτουργικό σύστημα iOS – Α ndroid : FEELSAFE E - COMMERCE
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη», θα βρείτε αναρτημένες γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης.


Προφυλακίστηκε η μητροκτόνος



Η κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εντοπίστηκε το Σάββατο, 15 Ιουνίου, να σέρνει στον δρόμο ένα χαλί ή κουβέρτα, όπου μέσα βρισκόταν το άψυχο σώμα της 92χρονης μητέρας της. Η υπερήλικη γυναίκα πέθανε από ασφυξία που της προκάλεσε η κόρη της για να την σκοτώσει.

Στην απολογία της ισχυρίστηκε πως η ίδια η μητέρα της της είχε ζητήσει να την σκοτώσει, ο συνήγορος υπεράσπισης, Σπύρου Δημητρίου, ζήτησε να διαταχθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου για την εντολέα του, «έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής. Ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».




Δείτε την Μέρκελ να τρέμει δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο! Κάτι τρέχει με την υγεία της;




Η καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε εμφανώς να τρέμει.

Τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η καγκελάριος άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, καθώς το σώμα της φαινόταν να δονείται από τους ώμους προς τα κάτω και έσφιγγε τα χείλη της.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν χρειάστηκε να επέμβει κανένας από τους συνεργάτες της, ενώ επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της. 

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».






Ευρωχαστούκι στο τουρκικό… μπαϊράκι



Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του στο Λουξεμβούργο καλεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και την Κομισιόν να υποδείξουν " χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα" για την Τουρκία, ώστε να «είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».

Aναλυτικά σύμφωνα με το κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι 28 της ΕΕ: «το Συμβούλιο σημειώνει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματά του της 26ης Ιουνίου 2018, το Συμβούλιο σημειώνει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έχουν ουσιαστικά σταματήσει και ότι δεν μπορούν να εξεταστούν άλλα κεφάλαια για το άνοιγμα ή το κλείσιμό τους και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εργασία για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Επιπλέον «το Συμβούλιο εξακολουθεί να αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, διεθνείς συμφωνίες και για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, προσφεύγοντας, ενδεχομένως, στο Διεθνές Δικαστήριο». Το Συμβούλιο «υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει τα προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018, που καταδικάζουν έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος»

«Το Συμβούλιο εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τέτοιες δραστηριότητες», τονίζουν οι 28.

Το Συμβούλιο υπογραμμίζει τις σοβαρές άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παράνομες ενέργειες στο σύνολο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Το Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απόσχει από τέτοιες ενέργειες.

Η ΕΕ «θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».«Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Επιπλέον, το Συμβούλιο, όπως δηλώνεται στα συμπεράσματά του της 11ης Δεκεμβρίου 2006 και της 26ης Ιουνίου 2018, το οποίο ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και στη δήλωση της 21ης ​​Σεπτεμβρίου 2005, καλεί την Τουρκία «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του διαπραγματευτικού πλαισίου , συμπεριλαμβανομένης της πλήρους και άνευ διακρίσεων εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης προς όλα τα κράτη μέλη. Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η αναγνώριση όλων των κρατών μελών είναι απαραίτητη».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα η Τουρκία «πρέπει να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, εξομαλύνουν τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και σέβονται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά τους ύδατα και τον εναέριο χώρο, καθώς και όλα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, μεταξύ άλλων, και να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της UNCLOS». Σημειώνεται ότι «η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος».

Εν προκειμένω, το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι «εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να δεσμεύεται και να συμβάλλει σε μια τέτοια διευθέτηση, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών πτυχών της, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και του κεκτημένου».


Πηγή : dikaiologitika.gr