Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ινδία: Καταδικάστηκαν έξι άνδρες για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας οκτάχρονης



Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα, Δευτέρα, ένοχους έξι άνδρες για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας οκτάχρονης μουσουλμάνας στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ τον περασμένο χρόνο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας δικηγόρος σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της ινδικής κοινής γνώμης.

Τον Ιανουάριο 2018 το θύμα, το οποίο ανήκε σε μια νομαδική μουσουλμανική φυλή που ζει στα δάση του Κασμίρ ναρκώθηκε και απήχθη. Κρατήθηκε αιχμάλωτο σε ένα τέμενος και επί μια εβδομάδα βιαζόταν προτού στραγγαλιστεί και χτυπηθεί μέχρι θανάτου με μια πέτρα.

Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε τον ίδιο μήνα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Κάτουα.

Από τους οκτώ κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι οι έξι. Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι.

Ένας από τους κατηγορούμενους -ο γιος ενός από τους καταδικασθέντες- αθωώθηκε. Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας ανήλικος.

Ο ανήλικος θα δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στον ινδικό Τύπο και δεξιές ινδουιστικές οργανώσεις και δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την σύλληψη και των οκτώ.



Πηγή : cnn.gr


Βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ




Αντιμέτωποι με την εικόνα πυροσβεστήρων αδειασμένων στο δάπεδο, συνθημάτων γραμμένων στους τοίχους και υπολειμμάτων από χρήση ναρκωτικών ήλθαν το πρωί καθηγητές και υπάλληλοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή κάποιοι διέρρηξαν μια εξωτερική πόρτα της Πολυτεχνικής Σχολής και έκαναν πολλές ζημιές, που δεν έχουν εκτιμηθεί πλήρως ακόμη» δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκφράζοντας προβληματισμό για την αύξηση των περιστατικών και σημειώνοντας ότι για την αποκατάσταση των ζημιών «θα πληρώσει -και πάλι- ο Έλληνας φορολογούμενος».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για πυρασφάλεια, σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όταν συμβαίνουν τέτοιοι βανδαλισμοί», εξήγησε, αναφερόμενος στο -για πολλοστή φορά- άδειασμα πυροσβεστήρων, προσθέτοντας ότι «ταλαιπωρήθηκαν και πάλι τα μέλη των συνεργείων καθαριότητας, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, για να μπορούν να είναι οι χώροι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Σχετικά με το περιεχόμενο των συνθημάτων που ανέγραψαν οι εισβολείς στους τοίχους ο κοσμήτορας παρατήρησε ότι «στόχο είχαν να εμποδίσουν τη φύλαξη της Σχολής και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, αδιαφορώντας για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και την περιουσία του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας τη χρήση ναρκωτικών -βρέθηκαν υπολείμματα χρήσης σε κάποια σημεία».

Ο κ. Κατσιφαράκης διευκρίνισε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε χώρους της Σχολής -και με την υποστήριξή της- δύο εκδηλώσεις με συμμετοχή φοιτητών, οι οποίες τελείωσαν γύρω στις 10 το βράδυ, εκτιμώντας ότι «οι δράστες, ακόμη και αν είναι φοιτητές, έχουν μικρή σχέση με την Πολυτεχνική Σχολή» και «σε κάθε περίπτωση, έχουν απέναντί τους, εκτός από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τη συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έδιωξαν τον δάσκαλο που κλείδωσε μαθητή δημοτικού μέσα στην τάξη στη Ρόδο


Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων.

Παράλληλα, ο Περιφερειακός  Διευθυντής  Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη «Ροδιακή» οι γονείς, οι οποίοι έχουν ακόμα ένα παιδί στην ίδια ηλικία και φοιτά στο ίδιο σχολείο αλλά σε διαφορετικό τμήμα, όλα ξεκίνησαν με το χτύπημα του κουδουνιού.

Ήταν η ώρα που θα σχόλαγαν τα παιδιά και τότε ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα»!

Και έτσι έκανε. Ο 9χρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε φυσικά και να βγει έξω από την αίθουσα. Ο δάσκαλος – σύμφωνα με την καταγγελία- κλείδωσε κανονικά την πόρτα της αίθουσας και παρέδωσε τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ το παιδί βρισκόταν μέσα σε αυτήν! Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν, ενώ αποπειράθηκε να βγει και από το παράθυρο της τάξης του, όμως αυτή βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και το παιδί – ευτυχώς- φοβήθηκε να κάνει την όποια κίνηση να εξέλθει από εκεί!

Τελικά, η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε κάποια στιγμή το 9χρονο παιδί που φώναζε και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να του ανοίξουν και να το βγάλουν έξω. Σε κατάσταση σοκ το μικρό αγόρι περιέγραψε τι είχε συμβεί στους γονείς του, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση – δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη- κατά του δασκάλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να συλληφθεί χθες το πρωί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή για κλοπές πορτοφολιών από πεζούς



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 6-6-2019 στο Λαύριο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Λαυρεωτικής, 37χρονη αλλοδαπή, η οποία λίγο νωρίτερα, μαζί με έτερο αλλοδαπό συνεργό της που αναζητείται, αφαίρεσαν το πορτοφόλι ηλικιωμένης, στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Λαυρίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, το ζεύγος των αλλοδαπών, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, κινείτο στους χώρους των λαϊκών αγορών της Λαυρεωτικής και του Μαρκόπουλου Μεσογαίας, εντόπιζε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και εκμεταλλευόμενο το συνωστισμό, τους αφαιρούσε πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα η συλληφθείσα προσέγγιζε και αφαιρούσε τα αντικείμενα από τα θύματά της, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε στον συνεργό της, ο οποίος παρέμενε σε κοντινή απόσταση εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, έχουν διαπράξει δέκα (10) κλοπές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων πράξεων, συνεχίζεται.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον Ανακριτή.


ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη και οπαδοί κακό παράδειγμα : Ο «συγκεντρωσιάρχης» των Ρομά πιάστηκε με 1 κιλό χασίς




Με ένα κιλό και 18 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνελήφθη ο συγκεντρωσιάρχης των Ρομά για την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία. 

Ο 43χρονος πρόεδρος του Συλλόγου των Ρομά Στερεάς Ελλάδος «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης», Χρυσοβαλάντης Χαλιλοπουλος έπεσε σε μπλόκο της Ασφάλειας Φθιώτιδας στις 11 το πρωί του Σαββάτου όταν πήγαιναν με τη σύζυγο του στη λαϊκή αγορά της πόλης για να ψωνίσουν. 

Οι αστυνομικοί στο Ι.Χ αυτοκίνητο βρήκαν και κατέσχεσαν το χασίς πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο και τη γυναίκα του και τους οδήγησαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας. 

Οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στις 10 το πρωί της Τρίτης στον Εισαγγελέα καθώς αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως. 


Καθεστώς χούντας Τσίπρα : Όποιος βγει στον ΣΚΑΪ, φεύγει από τα ψηφοδέλτια



Απειλή από τον καθεστωτικό ακροαριστερό τελειωμένο Αλέξη Τσίπρα προς τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει την καθεστωτική νοοτροπία του Αλέξη Τσίπρα και την εμμονή που έχει στο εμπάργκο στον ΣΚΑΪ απειλώντας τους υποψηφίους του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα δυο κρούσματα κομματικής απειθαρχίας των βουλευτών Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Σεβαστάκη που έκαναν το "έγκλημα' και εμφανίστηκαν στον ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές σπάζοντας έτσι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο καθεστωτικός ακροαριστερός τελειωμένος Τσίπρας  προειδοποίησε ότι αν αγνοήσουν την απόφαση να μην βγαίνουν στον σταθμό ΣΚΑΪ  θέτουν τον εαυτό τους εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και περιμένει με τέτοιες απειλές να επιβιώσει την επόμενη ημέρα στο κόμμα του;;


Κυνική ομολογία αλλοδαπής δολοφόνου : «Η γιαγιά δεν καθόταν ήσυχα»



Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 80χρονης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε στις 21-11-2018 στον Πειραιά.

Η 80χρονη είχε βρεθεί τραυματισμένη, πρωινές ώρες της 21-11-2018 , εντός του διαμερίσματος που διέμενε στον Πειραιά και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας, κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία βαρέων κακώσεων, συμβατών με πλήξη από θλων όργανο.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι 44χρονος ημεδαπός και 39χρονη αλλοδαπή, ως φυσικοί αυτουργοί και 40χρονος ημεδαπός ως ηθικός αυτουργός. Κίνητρο των πράξεών τους ήταν η ληστεία.

Σοκάρει η κυνική δήλωση της 39χρονης αλλοδαπής «....Η γιαγιά δεν καθόταν ήσυχα. Τη χτυπούσαμε δυνατά μέχρι να μην την ακούμε. Ξέραμε ότι θα αντιδρούσε και είχαμε μαζί μας ταινίες για να της δέσουμε τα χέρια και τα πόδια. Όταν φύγαμε ξέραμε ότι ήταν νεκρή. Το λέγαμε μεταξύ μας ότι «πέθανε η κωλ... γριά. Δυο δαχτυλίδια που κλέψαμε τα πουλήσαμε το άλλο πρωί για 39 ευρώ...».

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο 40χρονος ημεδαπός και η 39χρονη αλλοδαπή, ενώ ο 44χρονος αναζητείται. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου αλλοδαπού για υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστεία, κλοπές, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εμπρησμό, βιασμό, ενώ ο 40χρονος είχε κατηγορηθεί για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.


Αδιόρθωτος ο Κουβέλης δηλώνει ότι δεν έκανε ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη



Κανένας νοήμων Έλληνας πολίτης δεν περίμενε ότι ο Κουβέλης έχει την σοβαρότητα να κάνει αυτοκριτική και μας δικαίωσε όσους το γνωρίζαμε αφού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Φώτης Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά χωρίς ηθική την οποία δεν διαθέτει: «Εάν κανείς δει τι υπέστησαν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσει ότι η καθήλωση και η υποβάθμιση της μεσαίας τάξης συντελέσθηκε μέχρι τα τέλη του 2014». 

Ο αντρόπιαστος Κουβέλης πρόσθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση προχώρησε σε ορισμένες κινήσεις για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να κάνει σύγκριση στο τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πώς παρέλαβε τη χώρα και τι δρόμους άνοιξε, προκειμένου να αντιμετωπισθούν μεγάλα ζητήματα. «Δεν αναφέρομαι μόνο στην έξοδο από τα μνημόνια, που είναι ένα γεγονός που κανένας δεν μπορεί να το υποτιμήσει. Αναφέρομαι και σε όλα εκείνα τα οποία συνιστούν την επί της ουσίας προοδευτική πολιτική που άσκησε σε κρίσιμους τομείς η κυβέρνηση».

Απλά δεν πρέπει να ασχολείται πλέον κανένας μαζί του.



Ξεπούλημα της Μακεδονίας απο ΣΥΡΙΖΑ: Iστοσελίδα παρουσιάζει τον Μ. Αλέξανδρο ως «Σκοπιανό»



Τα αποτελέσματα της προδοσίας Τσίπρα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά ξένης ιστοσελίδας στην καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία παρουσιάζει τον Μακεδόνα Βασιλιά ως «Σκοπιανό», υιοθετώντας πλήρως τις αλυτρωτικές επιδιώξεις, που διατύπωσε κυρίως ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η αφερέγγυα ιστοσελίδα onthisday.com παρουσίασε τον Μέγα Αλέξανδρο να έχει «μακεδονική» εθνικότητα εμφανίζοντας τη σημαία της γειτονικής χώρας με τον ήλιο της Βεργίνας αντί της νόμιμης σημαίας του κράτους των Σκοπίων.



Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι ηλίθιοι συντάκτες της αφερέγγυας  ιστοσελίδας φαίνεται πως προσπάθησαν να διορθώσουν το λάθος με ένα μεγαλύτερο, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος εμφανίζεται πλέον με δύο εθνικότητες, ελληνική και «μακεδονική».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους στήριξαν το ξεπούλημα.




Κίνδυνος ανεξέλεγκτης εκτροπής - Οι απειλές για Ελλάδα και μειονότητα


Αντιμέτωπη με τον ορατό πλέον κίνδυνο μιας νέας εκτροπής στην Αλβανία στα πρότυπα της κρίσης του 1997, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και η Αθήνα. Την ίδια στιγμή δυνάμεις τόσο στο Κόσοβο όσο και στα Τίρανα επενδύουν πολιτικά στον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό, προκειμένου μέσω του εθνικισμού να διασώσουν τις θέσεις τους και την σημερινή διαπλοκή της πολιτικής με το οργανωμένο έγκλημα.

Με κίνδυνο να αποτελέσει η Αλβανία όχι απλώς μια νέα μαύρη τρύπα στο ευρωπαϊκό έδαφος αλλά πηγή σοβαρή αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, η Αλβανική πολιτική ηγεσία δεν δείχνει την δυνατότητα να συγκρατήσει την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται καθημερινά. Ούτε, όμως, οι Βρυξέλλες και ο Αμερικανικός παράγοντας δείχνουν διάθεση άμεσης εμπλοκής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιδείχθηκε ιδιαίτερη ανοχή, ακόμη και μέχρι αυτή την ώρα, στον Έντι Ράμα, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες ήλπιζαν ότι παρά τις γνωστές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, θα μπορούσε να διατηρήσει την τάξη στην χώρα ώστε να μην υπάρξει κύμα φυγής Αλβανών μεταναστών προς την Ευρώπη και διακοπή του «φιλτραρίσματος» που κάνουν οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες σε δεκάδες ισλαμιστές από την Αλβανία, το Κόσοβο και την Βοσνία οι οποίοι είτε επιστρέφουν από την Συρία είτε διατηρούν δεσμούς με το ISIS.

Οι Δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, από τις οποίες έχει κηρύξει αποχή η αντιπολίτευση, θα οδηγούσαν την χώρα σε ρήξη και στα πρόθυρα εμφυλίου, καθώς ο κ. Ράμα επέμενε να στήσει κάλπες εκεί που θα υπήρχε άνω του ενός υποψηφίου, με την αντιπολίτευση βεβαίως να καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος.

Η απόφαση του προέδρου Ιλίρ Μέτα για ακύρωση των Δημοτικών εκλογών είναι ένα πρώτο βήμα αλλά όπως αποδείχθηκε δεν αρκεί για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης.

Αντιθέτως, ο κ. Ράμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ι.Μέτα έχει απονομιμοποιηθεί με την δήλωση του ότι «δεν έχει πια θέση στο γραφείο του προέδρου» και με την επιμονή του να προχωρήσει στην διεξαγωγή των εκλογών οδηγεί την χώρα σε σκοτεινά μονοπάτια.

Σήμερα αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις καθώς θα μιλήσουν τόσο ο Ι.Μέτα όσο και ο Ε.Ράμα. Υπάρχουν σενάρια ότι ο πρόεδρος Μέτα ίσως επιχειρήσει να διαλύσει την Βουλή και να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, με βάση ερμηνεία του Συντάγματος που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση. 

Από την πλευρά του ο κ. Ράμα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία να αποπέμψει τον πρόεδρο, καθώς χρειάζεται το ¼ των βουλευτών για να ξεκινήσει η πρωτοβουλία και 94 ψήφους για να ληφθεί η απόφαση. Ο κ. Ράμα όμως έχει μόνο 74 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πιθανόν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τους υπόλοιπους από την δεξαμενή των περίπου 50 βουλευτών που έχουν σπεύσει να καταλάβουν τις θέσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης που έχουν παραιτηθεί.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που δεν λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια Συνταγματικό Δικαστήριο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν υπάρξει σενάρια για επιστροφή βουλευτών της Αντιπολίτευσης στην βουλή με την εγγύηση του Ι.Μέτα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και θα ακυρωθούν οι Δημοτικές εκλογές. Μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης όμως δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν πια τα περιθώρια για τέτοιες κινήσεις.

Η αντιπολίτευση ζητά παραίτηση Ράμα και ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για την διεξαγωγή εκλογών, κάτι που απορρίπτει ο κ. Ράμα, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις της Αντιπολίτευσης γίνονται όλο και πιο μαζικές όλο και πιο βίαιες.

Ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης Λ. Μπάσα είναι σαφές ότι δεν έχει το ηγετικό χάρισμα και βεβαίως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εάν γίνουν εκλογές θα μπορέσει να εκθρονίσει τον Ε. Ράμα ,ο οποίος μέσω ενός διευρυμένου δικτύου πελατειακών σχέσεων, δεσμών με το οργανωμένο έγκλημα και με επιχειρηματικά συμφέροντα που ξεπλένουν μαύρο χρήμα, φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάντως φαίνεται ότι χάνεται και η τελευταία ευκαιρία ώστε ο πρόεδρος Ι.Μέτα να αναλάβει έναν συμβιβαστικό ρόλο μεταξύ των δυο στρατοπέδων ,που αρκεί πλέον μια μικρή σπίθα για να οδηγηθούν σε σύγκρουση.

Στις συνθήκες αυτές είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι ο κ. Ράμα επιστρατεύει και τον εθνικισμό προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να δώσει και ιδεολογικό πρόσημο στην προσπάθεια του να διατηρηθεί στην εξουσία.

Με την συζήτηση για το μέλλον του Κοσόβου και το σχέδιο για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία, να παραμένει στο τραπέζι και πιθανόν να αποτελεί την μοναδική λύση στην τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα στα Βαλκάνια, έχει ανοίξει η όρεξη του αλβανικού Εθνικισμού την οποία κάθε άλλο παρά έχει επιχειρήσει να τιθασεύσει ο ξένος παράγοντας .

Πριν ένα μήνα ο Χασίμ Θάτσι συναντήθηκε με τον Έντι Ράμα και το μήνυμα από την συνάντηση αυτή όπως μεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ ήταν ότι σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του Κοσόβου στο Facebook «συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας αλβανικός χώρος χωρίς σύνορα, κάτω από την ευρωατλαντική ομπρέλα και άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Αλβανίας».

Και ο κ. Θάτσι πρόσθεσε ότι στην συνάντηση αυτή «συζητήσαμε την ανάγκη για διόρθωση των  ιστορικών αδικιών εις βάρος του αλβανικού παράγοντα, όσον αφορά,  στο δίκαιο της προσάρτησης του Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου» (πρόκειται για την περιοχή της νότιας Σερβίας που κατοικείται από αλβανόφωνους).

Τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο έγκλημα σε Κόσοβο και Αλβανία πολύ συχνά κρύβεται πίσω από εθνικιστικές φόρμουλες, χρηματοδοτεί ακραίους παράγοντες και ευνοεί φυσικά την αποσταθεροποίηση η τουλάχιστον την μη ύπαρξη ομαλότητας.

Η «κινητικότητα» αυτή στο πλαίσιο του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού ,ενισχύθηκε σημαντικά και από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση Ζάεφ συγκροτήθηκε μόνο όταν έδωσε το πράσινο φως ο Ράμα και όταν ο κ. Ζάεφ αποδέχθηκε την «Πλατφόρμα των Τιράνων» την οποία του παρουσίασαν οι ηγέτες των αλβανικών κομμάτων ,προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Οι Αλβανοί της Βόρειας Μακεδονίας δημιούργησαν ουσιαστικά την κυβέρνηση Ζάεφ και έδωσαν την στήριξη τους για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς την οποία ο κ. Ζάεφ δεν θα μπορούσε να περάσει τη Συμφωνία. Σε αντάλλαγμα δεν επέβαλαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως δεύτερη επίσημη του κράτους (και όχι μόνο σε περιοχές με αλβανικό πληθυσμό) αλλά οι Αλβανοί ενίσχυσαν σημαντικά τον ρόλο τους μετατρέποντας σταδιακά την χώρα σε δικοινοτική οντότητα με ισότιμο λόγο και ρόλο πλέον, της αλβανικής μειονότητας.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για το μέλλον της Αλβανίας και ενώ η ευρωπαϊκή πορεία της θα παραμείνει παγωμένη, για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία ο χειρισμός των ελληνοαλβανικών σχέσεων ,ο οποίος πρέπει να γίνει όχι μόνο με το ευρωπαϊκό χαρτί αλλά με όσα εργαλεία διαθέτει σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα. 

Η Αθήνα δεν μπορεί να μείνει απαθής και αδιάφορη, σε μια προσπάθεια εξόντωσης της ελληνικής μειονότητας που ειδικά στην Χιμάρα έχει πάρει συγκεκριμένη μορφή, με υφαρπαγή περιουσιών ,εκφοβισμό των μειονοτικών, στοχοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων των μελών της μειονότητας ,ώστε να τους εξωθήσει σε «έξοδο» προς την Ελλάδα και παράδοση των περιουσιών τους σε «επιχειρηματικά» συμφέροντα τα οποία βεβαίως συνδέονται και με το οργανωμένο έγκλημα και με πολιτικά κέντρα των Τιράνων.

Συγχρόνως όμως η Αθήνα θα πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μετακίνησης Αλβανών πολιτών προς την Ελλάδα ,στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από μια κλιμάκωση της εσωτερικής σύγκρουσης στην Αλβανία.

Το Κεφάλαιο του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού κάθε άλλο παρά έχει κλείσει στα Βαλκάνια και η κρίση στα Τίρανα αλλά και η σπουδή για κλείσιμο της εκκρεμότητας του Κοσόβου μπορεί να αποτελέσουν θρυαλλίδες για μια νέα έκρηξη του Αλβανικού εθνικισμού και αυτό απαιτεί εγρήγορση και ετοιμότητα για άμεσες αντιδράσεις.

Του Νίκου Μελέτη
Πηγή: liberal.gr


Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τράπεζα στη Συγγρού



Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες που σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου, ανέλαβε η ομάδα αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας», με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν τα τζάμια του υποκαταστήματος και αφού προκάλεσαν και άλλες φθορές, τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Περίεργες επενδύσεις στη Βενεζουέλα του Μαδούρο μέσω… Κερατσινίου


Νέα μεγάλα ερωτήματα δημιουργούνται από τη μεταφορά τους τελευταίους μήνες κεφαλαίων της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα με επίκληση την κατασκευή γηπέδου μπέιζμπολ στα περίχωρα του Καράκας!

Ως κατασκευάστρια του φιλόδοξου έργου εμφανίζεται μικρή εταιρεία σιδηροκατασκευών στο Κερατσίνι που δημιουργήθηκε το 2018 με κεφάλαιο 3.000 ευρώ, με έδρα ένα γραφείο 3-4 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Φιλελλήνων (στη συγκεκριμένη περιοχή του Πειραιά), το οποίο όμως παραμένει κλειστό κι εγκαταλελειμμένο από το 2011, όταν και εγκαταλείφθηκε από έναν άλλο ιδιώτη.

Κι όλες αυτές οι μυστηριώδεις ελληνικές επενδύσεις σε… γήπεδα μπέιζμπολ στη μακρινή Βενεζουέλα, όταν στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής σημειώνονται διαρκώς πολύνεκρες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο, λόγω και της έλλειψης τροφίμων κι άλλων αγαθών και υπάρχει γενική αναστάτωση.

Επιπλέον, οι υπόνοιες πολλαπλασιάζονται ύστερα από αναφορές πρώην δικαστικών λειτουργών της Βενεζουέλας που συνεργάζονται με ευρωπαϊκές Αρχές ότι υπάρχουν ροές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που «ξεπλένει» το καθεστώς της Βενεζουέλας στην Ευρώπη μέσω μεταφοράς κεφαλαίων σε ευρωπαϊκές τράπεζες ή διαφόρων αμφιλεγόμενων επενδύσεων.

Ύποπτες μεταβιβάσεις 

Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί ύποπτες μεταβιβάσεις «εκατομμυρίων ευρώ» από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA σε λογαριασμούς βουλγαρικής τράπεζας. Επιπλέον, με την υπόθεση ύποπτων αγορών περίπου 100 ακινήτων στην παραθαλάσσια περιοχή της Μπαρμπέγια στην Ισπανία και για τις οποίες υπάρχουν ήδη συλλήψεις συνεργατών της κυβέρνησης Τσάβες. Η εδημερίδα «Τα Νέα» επικοινώνησε τις τελευταίες ημέρες με τους παραλήπτες των κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα, οι οποίοι μίλησαν για «μια πραγματική, ευκρινή επένδυση και κατασκευή έργου στο Καράκας». Ομως αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις…

Η ύποπτη εισαγωγή κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω Παναμά πραγματοποιήθηκε την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2018. Εντοπίσθηκε ύστερα από καταγγελία – αναφορά μεγάλης τράπεζας στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος προ μερικών μηνών.

Ως δικαιούχος εμφανιζόταν μία μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία που δημιουργήθηκε στις 30 Μαρτίου 2018 και με υπεύθυνο έναν 26χρονο που φέρεται ως ο κεντρικός οργανωτής της «επένδυσης».

Μέχρι προ μερικών εβδομάδων η εταιρεία φαινόταν να δηλώνει ότι εξειδικεύεται μόνο στην κατασκευή και συντήρηση ανελκυστήρων. Υστερα από μια αρχική έρευνα από την Αρχή υπήρξε εισήγηση από τους υπευθύνους της Αρχής (η έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε από τον ελεγκτή που απομακρύνθηκε λόγω της υπόθεσης ELFE – Πετσίτη, αλλά από δύο άλλους υπαλλήλους) ο σχετικός φάκελος να αρχειοθετηθεί.

Ωστόσο αποφασίστηκε από την Ολομέλεια να υπάρχει περαιτέρω ενδελεχής εξέτασή της με υποβολή ερωτημάτων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και ακολούθως στην ελληνική πρεσβεία στο Καράκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν μόνο γενικόλογες πληροφορίες για την κατασκευή γηπέδων στη Βενεζουέλα, χωρίς αποσαφηνίσεις για την εν λόγω επένδυση.

Το μόνο που προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα είναι ότι από τα 4 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω Παναμά, ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε ξένη τράπεζα στη Γλυφάδα κι ένα ακόμη ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ στάλθηκε στην Κόστα Ρίκα για μη διευκρινισμένο λόγο.

Αρχικά ερευνήθηκε αν πρόκειται για την πολυσυζητημένη στη Βενεζουέλα κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου – πάρκου στο Καράκας (σ.σ.: όπου υπάρχει και το γήπεδο μπέιζμπολ χωρητικότητας 36.500 ατόμων με το όνομα «La Rinconada») προς τιμήν του Ούγκο Τσάβες όπου συμμετέχουν και οι εταιρείες Landscape Vision Corporation SA (Lanvicorp) με έδρα τον Παναμά και η Zheijiang Southeast Space Frame Corporation από την Κίνα.

Ακόμη εκφράσθηκαν ερωτήματα για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν από Πειραιά προς Καράκας οι μεταλλικές κατασκευές, κι αν χρησιμοποιήθηκε πλοίο που χρησιμοποιεί η – υπό διεθνή έλεγχο – εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA.

Εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας που αποδέχεται τα ερευνώμενα κεφάλαια από τη Βενεζουέλα ανέφερε μιλώντας στα Νέα ότι «υπάρχουν συγγενείς των ελλήνων επενδυτών που ζουν στη Βενεζουέλα κι οι οποίοι φρόντισαν να αναλάβουν το σχετικό έργο κατασκευής μεταλλικών στεγάστρων σε γήπεδο μπέιζμπολ που δεν αφορά ωστόσο εκείνο που δημιουργείται στο πάρκο Τσάβες.

Ακόμη, για τη μεταφορά των μεταλλικών πλεγμάτων δεν χρησιμοποίησαν το μνημονευόμενο πλοίο της PDVSA, αλλά διεθνή μεταφορική εταιρεία». Ωστόσο παρότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το εν λόγω έμβασμα, για τα τεχνικά έργα σε απόσταση περίπου 10.000 χιλιομέτρων κ.λπ. δεν αναφέρθηκε τίποτε σχετικό.

Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr



Διαγνωστικά κέντρα: Κλείνουν σήμερα επ’ αόριστον, δεν γίνεται καμία εξέταση




Λουκέτο μπαίνει από σήμερα στα διαγνωστικά κέντρα, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων για επ' αόριστον κινητοποιήσεις.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει τα δύο «επαχθή» μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και έξι χρόνια στα διαγνωστικά κέντρα, «το άδικο, αυταρχικό και αντιπαραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (claw back)», τα οποία, όπως καταγγέλλει, «οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

Τα διαγνωστικά κέντρα προχωρούν από σήμερα σε πανελλαδική κινητοποίηση με όλους τους φορείς εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, κλειδώνοντας τις μονάδες έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προκειμένου, όπως λένε, να απεγκλωβιστούν «από το τραγικό αδιέξοδο» και για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων, «προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις και δευτερευόντως το δικαίωμα όλων μας να μην οδηγηθούμε στην χρεοκοπία με όλες τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους στις μονάδες μας, αλλά και τις οικογένειές μας».


Πηγή : newsbeast.gr


Ποιες οι παγίδες που στήνουν οι εφοριακοί στα Airbnb



Στο στόχαστρο της Εφορίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (π.χ. τύπου Airbnb), και αυτό όχι τυχαία, καθώς είναι η νέα μόδα στην αγορά ακινήτων και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι ακόμη δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει όλα τα ακίνητα που αφορούν τις νέου τύπου μισθώσεις.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκτιμάται ότι διατίθενται πάνω από 130.000 καταλύματα με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ έως τα τέλη Ιανουαρίου 2019, οπότε και είχε ολοκληρωθεί ο χρόνος για την εμπρόθεσμη δήλωση των ακινήτων που το 2018 διατέθηκαν προς βραχυχρόνια μίσθωση, ο αριθμός που δηλώθηκε ήταν 51.513. Δηλαδή κάτω από τα μισά. Καθημερινά όμως προστίθενται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) νέα ακίνητα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες τους την κατηγορία του φοροφυγά, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο Βήμα της Κυριακής ο Ντίνος Σιωμόπουλος.

186 εκατ. ευρώ

To συνολικό ποσό των ενοικίων που εισπράχθηκε το 2018 από την εκμετάλλευση ακινήτων που διατέθηκαν με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης ανέρχεται σε περίπου 186 εκατ. ευρώ, ενώ έναν χρόνο πίσω, το 2017, το αντίστοιχο ποσό ήταν μόλις 62 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή δείχνει τόσο τη δυναμική που εμφανίζει το φαινόμενο τύπου Airbnb όσο και το ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον νόμο και να μην εισπράττουν ενοίκια που αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής αλλά να τα δηλώσουν. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν με νόημα παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών: «Ακόμη είμαστε στην αρχή και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πούμε ότι όλα τα ενοίκια μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης δηλώνονται».

Καμουφλαρισμένοι εφοριακοί

Στο πλαίσιο αυτό οι εφοριακοί έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εντοπισμού περιπτώσεων φοροδιαφυγής ακολουθώντας την τακτική που εφαρμόζουν και σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, δηλαδή παριστάνουν οι ίδιοι τους πελάτες.

Κλείνουν ένα δωμάτιο για μία-δύο ημέρες και στη συνέχεια πραγματοποιώντας διασταυρώσεις διαπιστώνουν αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που μίσθωσαν το έχει δηλώσει στην πλατφόρμα της Εφορίας και φυσικά αν εμφανίζει με ακρίβεια τα ενοίκια που εισπράττει.
Αυτό αναμένεται να κορυφωθεί μετά τις 29 Ιουλίου που είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων και αφορά τα εισοδήματα που εισπράχθηκαν πέρυσι.

Οσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που απέκτησαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.
Αξίζει να τονιστεί ότι η μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, που ξεκίνησε από το Κέντρο της Αθήνας (Κουκάκι, Μεταξουργείο, Κεραμεικός, Ιλίσια, Μετς), έχει κατακτήσει όλη τη χώρα. Το έξτρα εισόδημα που μπορεί να έχει ένας ιδιοκτήτης που ενοικιάζει το σπίτι του μέσω Airbnb ή μέσω άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεπερνά τα 500-600 ευρώ τον μήνα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Πλήρωσαν την στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ και το Καμμένος




Χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση όταν μπορούσε να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι πολίτες τον τιμώρησαν όπως και το κόμμα του δίνοντας του μόλις 0,8% στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Η μεγαλύτερη κοροιδία στον ελληνικό λαό ήταν όταν ορκιζόταν ο Καμμένος ότι δεν θα επιτρέψει να ξεπουληθεί η Μακεδονία , και τελικά αποδείχθηκε τσάμπα μάγκας και δήθεν Μακεδονομάχος.

Τον Ιούνιο του 2018, όταν οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν για την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, θα στήριζε την κυβέρνηση προκειμένου να μείνει για λίγο ακόμη διάστημα στην εξουσία, προκειμένου να μην αποχωριστεί την «καρέκλα» του υπουργείου Άμυνας και να μη χάσει την… πελατεία του και αυτό το πλήρωσε.

Όταν ο Καμμένος αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όλα είχαν κριθεί για τις Πρέσπες και η Μακεδονία είχε ξεπουληθεί από τον Τσίπρα με την βοήθεια των ΑΝΕΛ.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά  την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί. 

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας».


Απεβίωσε ο Γιώργος Βουκελάτος, ιδρυτικό στέλεχος της Ν.Δ.



Υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ διατηρούσε φιλικούς δεσμούς και με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βουκελάτος, ιδρυτικό μέλος της Ν.Δ. Και γνωστός για τον αντιδικτατορικό του αγώνα. 

Ο Γιώργος Βουκελάτος, δημοσιογράφος και νομικός, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και με το μεγάλο αντίπαλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1985- 1989. Επίσης υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Ράλλη και ήταν πρόεδρος των ΕΛΤΑ από το 1989 έως το 1991 και γραμματέας στο ΥΠΕΞ το 1991-1993.



Η 21η Απριλίου του 1967 βρήκε τον Γ. Βουκελάτο στη Γερμανία ως εκπρόσωπο της Ένωσης Κέντρου και Γενικό Γραμματέα της ισχυρής τότε Οργάνωσης Δ. Γερμανίας και Δ. Βερολίνου.

Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες με γερμανική υποτροφία. Εργαζόταν ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων. Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δημοσιογράφος. Από την πρώτη στιγμή του στρατιωτικού πραξικοπήματος ηγήθηκε του αντιδικτατορικού αγώνα στο γερμανόφωνο χώρο. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1967 η χούντα του αφαίρεσε την ιθαγένεια.

Το 1968 στήριξε αρχικά την πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου για την ίδρυση του ΠΑΚ, σύντομα όμως ήρθε σε σύγκρουση με κατεύθυνση τους ιδεολογικούς και πολιτικούς στόχους και τις πρακτικές του Α. Παπανδρέου και παραιτήθηκε από τη θέση του Γεν. Γραμματέα της Ε.Κ. και μαζί με την πλειοψηφία των κεντρώων ηγετικών στελεχών συγκρότησε την "Ομάδα Δημοκρατίας".

Από το 1967 ως το 1974 εξέδιδε την πολιτική επιθεώρηση "Δημοκρατία", ήταν συντάκτης του ιστορικού εβδομαδιαίου "Δελτίου Τύπου" του Συνδικάτου της IG Metall και άλλων συνδικαλιστικών εντύπων.

Το 1968 ίδρυσε με τον Γ. Ανωμερίτη την αντιστασιακή οργάνωση "Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα". Τον Οκτώβριο του 1969, το Στρατοδικείο Αθηνών τον επικήρυξε ως αρχηγό της Οργάνωσης.


Από το 1970 συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αγωνίστηκε για την ένωση του πολιτικού κόσμου με στόχο Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στις 24 Ιουλίου 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του Κ. Καραμανλή. Αποσπάστηκε από την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων ως σύμβουλος της ΓΣΕΕ.



Είναι ιδρυτικό μέλος της "Νέας Δημοκρατίας". Στο συνέδριο της Χαλκιδικής, προτάθηκε και εξελέγη Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Κόμματος (1977-1985). Το 1974, 1977 και 1989 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών.

Ίδρυσε και διηύθυνε (1982-1997) τον εκδοτικό οίκο "Ευρωεκδοτική".

Από το 1975 έως το 1979 εξέδιδε το πολιτικό περιοδικό "Δημοκρατικός Προβληματισμός". Από το 1990 έως το 2000 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό "Διεθνής Επιθεώρηση".


Δημοσίευσε εκατοντάδες κοινωνικοπολιτικά άρθρα και αναλύσεις και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών πραγματειών στην γερμανική και την ελληνική γλώσσα.




Νέες συμπλοκές στις ανεξέλεγκτες φυλακές Κορυδαλλού



Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, στη Β' Πτέρυγα, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ ομάδων κρατουμένων.

Στη φασαρία ενεπλάκησαν Αφγανοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, κφρατούμενοι έσπασαν μία κλειδαριά προς την Α' Πτέρυγα, με συνέπεια τα επεισόδια να γενικευτούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι κρατούμενοι αφαίρεσαν κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γεγονός που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς αν επιβεβαιωθεί, θα εγκυμονεί ο κίνδυνος απόδρασης, ενώ θα κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων. 

Οι τρεις Αφγανοί κρατούμενοι που μαχαιρώθηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί αποφασίστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αθήνας.