Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ο Καλογήρου έστειλε επιστολή σε Μητσοτάκη και ζητάει: συναίνεση στην αλλαγή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη



Ο υπουργός Δικαιοσυνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος με επιστολή του απευθύνει πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνήσουν στην επιλογή του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η επιστολή:

Αθήνα, 30 Μαΐου 2019

Προς
τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κώδικα Οργάνωσης Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, στις 3 Μαΐου 2019 κινήθηκε η διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες πρόκειται να κενωθούν την 30η Ιουνίου. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έδωσε τη γνώμη της εντός του μήνα, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων εμφανίσθηκαν οι προεπιλέγεντες, μέλη των Ανωτάτων Δικαστηρίων που κοσμούν την Δικαιοσύνη.

Μετά τη διενέργεια των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εθνικών εκλογών για την 7η Ιουλίου 2019, δηλαδή σε χρόνο μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας επιλογής. Συνεπώς, η διαδικασία προεπιλογής ολοκληρώθηκε κατά το νόμο προ της διενέργειας των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η δε διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται άμεσα, προκειμένου να μην παραμείνουν κενές, κρίσιμες θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης για χρονικό διάστημα που θα εξαρτηθεί από τις εκλογικές διαδικασίες και τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του κόμματός σας εκφράστηκε η διαφωνία σας ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, με το σκεπτικό ότι η απόφαση για την επιλογή δικαστικών λειτουργών στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων «θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό ή νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κώδικας Οργάνωσης Δικαστηρίων ρητά προβλέπει την ολοκλήρωσή της ακόμα και μετά τη διάλυση της Βουλής (άρθρο 49 παρ. 3 τελευταίο εδάφιο), αντιλαμβανόμενος όμως το πολιτικό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει και επειδή θεωρώ κοινή θεσμική υποχρέωση να αποτραπεί η εντύπωση ότι η επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας συνιστά «δέσμευση» οποιασδήποτε κυβέρνησης, σας εκφράζω τη βούληση της Κυβέρνησης, να επιλεγούν ο επόμενος Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι τρεις Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τιμώντας έτσι τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν ήδη προεπιλεγεί, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα συναίνεσης στο συνταγματικό αυτονόητο του σεβασμού μας προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Με τιμή,
Μιχάλης Καλογήρου
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων


Να γιατί πρέπει να οδηγηθούν πάλι στην αφάνεια! Νοτοπούλου: «Πήρα ένα άχρηστο υπουργείο και το έκανα χρήσιμο»


Είναι τραγικά αυτά που έζησε η Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια μέσα στην απόλυτη παρακμή με ανθρώπους όπως η Νοτοπούλου το απόλυτο τίποτα που έγινε κάτι επειδή ήθελε ο Τσίπρας.

Είπε η Νοτοπούλου ότι έκανε λάθος που φόρεσε ροζ γόβες και γιαυτό έχασε τον δήμο, και τα έριξε όπως όλα τα ακατοίκητα Συριζαίικα ακροαριστερά αμόρφωτα μυαλά στον κόσμο που δεν την ψήφισαν.

Συνέχισε θέλοντας να κάνει τον κόσμο να γελάσει: «Το ΥΜΑΘ ήταν μια μεγάλη πρόκληση: πως ένα άχρηστο υπουργείο μετατρέπεται σε χρήσιμο υπουργείο».

Με λίγα λόγια η στελεχάρα ανύπαρκτη Νοτοπούλου είπε ότι  όλοι οι προκάτοχοι της στο Υπουργείο ήταν άχρηστοι κι εκείνη ήταν η μόνη ικανή που έκανε κάτι χρήσιμο στο Υπουργείο...

Είπε μάλιστα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ηθικής, μπόλικη Συριζαίικη αλαζονεία και θράσος ότι : «Συνηθίζω να κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη. Αν είναι λάθος ότι κάποια στιγμή έβαλα ροζ γόβες και συζητήθηκε τόσο, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Λάθος ίσως ήταν ότι έχασα τόσο χρόνο, προκειμένου να πείσω ανθρώπους να συμπορευτούν μαζί μας, ανθρώπους που ήδη μοίρασαν την εξουσία από άλλες θέσεις.»




Συνεχίζουν οι Συριζαίοι να προκαλούν λέγοντας «τα ρίχνουμε στον λαό που δεν κατάλαβε»



Η αλαζονεία τους και η ακροαριστερίλα τους δεν αφήνει να δουν την πραγματικότητα και προκαλούν τους Έλληνες πολίτες ρίχνοντας τις ευθύνες σε αυτούς που δεν τους ψήφισαν.

Ράνια Σβίγκου: «Μεγάλη μάζα του πληθυσμού δεν αντιλήφθηκε τα θετικά μας μέτρα»!

Μετά τον Βίτσα που χαρακτήρισε μη κανονικούς ανθρώπους όσους δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την κοινή γνώμη, τώρα είναι η σειρά της Σβίγκου να ρίξει ευθύνες στους πολίτες που δεν ψήφισαν τους ψεύτες και τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγκου είπε πολλά προκλητικά στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» γιατί μόνο εκεί μπορεί να τα λέει χωρίς αντιπαράθεση και μέσα σε όλα τα προκλητικά είπε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η κυβέρνηση ξέχασε τη μεσαία τάξη που διατυπώνουν πολλά στελέχη. Αντίθετα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση στα μεσαία στρώματα!

Όπως είπε το ακροαριστερό Συριζαίικο μυαλό της το πρόβλημα ήταν ότι ο λαός δεν κατάλαβε: «Επειδή υλοποιήσαμε και πολιτικές μνημονιακές οι οποίες δεν ήταν δικές μας και οι οποίες είχαν και αυτές βάρη στους πολίτες, ακόμα και η έξοδος από τα μνημόνια και τα θετικά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν μετά τον Αύγουστο, οι θετικές επιπτώσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές σε μια μεγάλη μάζα του πληθυσμού. Σε πολίτες -συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι έχουν ζήσει σωρευτικά θα λέγαμε τις επιπτώσεις των μνημονίων. Οπότε αυτό το μήνυμα το ακούμε».

Και για να το τερματίσει τάχθηκε με την άποψη του κ. Βίτσα για τη μάχη μεταξύ ελίτ και... κανονικών ανθρώπων: «Η Ν.Δ. έχει ένα εντελώς αντίθετο σχέδιο το οποίο στηρίζει μία ελίτ ολιγαρχών που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της ευρείας πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θα δοθεί μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε αυτά τα δύο αντίπαλα σχέδια».

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα είναι ανάλγητοι και επικίνδυνα άρρωστα ακροαριστερά μυαλά!!!




Είναι ώρα να αποδείξει ο Παυλόπουλος ότι δεν είναι υποχείριο Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ



Θα τολμήσει να υπογράψει ο Παυλόπουλος το «πραξικόπημα» στη Δικαιοσύνη αγνοώντας το Σύνταγμα της χώρας;

Όλοι οι Έλληνες πολίτες περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικυρώσει την αντιθεσμική προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει «πραξικοματικά» τα νέα πρόσωπα που θα ηγηθούν της ελληνικής Δικαιοσύνης ή θα ευθυγραμμιστεί με τους συνταγματολόγους όπως είναι και ο ίδιος που τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη νομιμοποίηση να αλλάξει τους επικεφαλής του Αρείου Πάγου από τη στιγμή που ομολόγησε την απώλεια της λαϊκής νομιμοποίησης.

Ποια θα είναι άραγε η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου; Θα ευθυγραμμιστεί με τους συνταγματολόγους που λένε ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Ιουνίου η κυβέρνηση που ανακοίνωσε πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες δεν έχει τη νομιμοποίηση να αλλάξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης; Ή θα ταυτιστεί με το «πραξικόπημα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λίγες μέρες πρίν τελειώσει για πάντα η θητεία της, που διατείνονται ότι διατηρούν πλήρως τις αρμοδιότητές τους μέχρι την ημερομηνία των εθνικών εκλογών;


Ο Κουίκ παρακαλάει τον Παππά να μην τον ξεχάσει!! Είμαστε και εμείς εδώ



Με tweet εμφανίστηκε ο πολυταξιδεμένος Τέρενς Κουίκ, και εξαφανισμένος για τέσσερα χρόνια πρώην ΑΝΕΛ, νυν ανεξάρτητος που στηρίζει με θράσος την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε στον Νίκο Παππά ότι μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυσαρεστημένοι Νεοδημοκράτες εννοώντας τον ίδιο και τους άλλους τελειωμένους που πλαισιώνουν τον Τσίπρα, και δεν είναι μόνο Αριστερά.

Με λίγα λόγια ο τελειωμένος Τέρενς Κουίκ που θα μείνει στα αζήτητα έκανε παράπονα στον Νίκο Παππά για την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στην προσέγγιση δεξιών ψηφοφόρων νομίζοντας ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι σαν τον ίδιο, την Κουντουρά και την Παπακώστα και τους εκφράζουν οι ίδιοι κάνοντας τους Καραμανλικούς.

Είπε ο παρακαλώντας Κουίκ : «Και κάτι ακόμα Νίκο. Προσέγγιση των δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών και κυρίως των καραμανλικων που βλέπουν το κόμμα τους να αλλάζει ταυτότητα και χαρακτηριστικά και δεν το θέλουν. Δεν το ψηφίζουν. Ο Τσίπρας δεν είναι μόνο αριστερά όπως έχει κολλήσει η βελόνα. Υπάρχουμε και εμείς».




Διαλύεται η ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης



Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης και έτσι διαλύεται η ΚΟ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Σαρίδης έστειλε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του πριν λίγο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.




Γελάει ο κόσμος! Αμολήθηκε ο Πολάκης κάνοντας τον "επιτυχημένο" στην υγεία που διέλυσε εντελώς



Άρχισε να προκαλεί και να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης, αυτή την φορά κάνοντας τον "επιτυχημένο" στο τομέα της υγείας που έχει διαλύσει εντελώς με την ανικανότητα του.

Αντί να το μαζέψουν αφού δεν ντρέπεται προκαλεί ασθενής, νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρούς και πολίτες κάνοντας τον "επιτυχημένο"

Η ανάρτηση του που εξόργισε τους πολίτες :

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ...

-Καταργηση 5ευρου και 25 ευρου στα νοσοκομεια η επαναφορα τους??
-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη η πεταγμα των ανθρωπων αυτων σε υγειονομικο Καιαδα ???.
-Αυξηση του οριου δαπανων των νοσοκομειων (με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ της υπερτιμολογησης υλικων και της αλλαγης των προυπολογισμων προς οφελος της προσληψης και των αμοιβων προσωπικου) απο το 1,5 δισ ευρω του 2015 στα 1,850 δις του 2018 ,η επαναφορα των περικοπων με ανθηση ξανα της κλοπης του δημοσιου χρηματος???
-ΕΟΠΥΥ που να χρωσταει το 2015 2 δισ ευρω σε ιδιωτες παροχους ,να τους πληρωνει στη χαση και στη φεξη ,εχοντας δωσει το 2014 80 εκατομ ευρω ολα ολα στα δημοσια νοσοκομεια η ΕΟΠΠΥ που σημερα να χρωσταει ουτε 100 εκατομμυρια ,να πληρωνει τους ιδιωτες παροχους σε 60-90 μερες απο την υποβολη με ηλεκτρονικη εκκαθαριση και να εχει δωσει στα δημοσια νοσοκομεια και τις ΥΠΕ 670 εκατομ ΤΟ 2018????
-Νοσοκομεια που 31/12/14 να χρωστανε 735 εκατομμυρια ευρω Η νοσοκομεια που 31/12/18 να εχουν ταμειακο πλεονασμα 260 εκατομμυρια ευρω???
-Νοσοκομεια με επαρκεια σε υλικα ,αντιδραστηρια ,αναλωσιμα ,η νοσοκομεια που να σε στελνουν να τα αγοραζεις απο φαρμακεια???
-19.500 προσληψεις μεχρι σημερα στις δομες της δημοσιας υγειας με αλλες 4.500 χιλιαδες σε διαδικασια προκηρυξης και διορισμου απο τον Οκτωβρη του 2015 μεχρι σημερα,η απολυσεις ολων των συμβασιουχων που τοσα προσεφεραν και προσφερουν στο ΕΣΥ???
-10.000 προγραμματισμενες μονιμες προσληψεις στο χωρο της υγειας τα χρονια 2019-2022(οι πρωτες 1000 απο αυτες που αφορουν γιατρους προκηρυχθηκαν ηδη), Η επαναφορα του κανονα μια προσληψη για 5 αποχωρησεις???
-Διωξιμο των εργολαβικων συνεργειων και υπογραφη συμβασεων εργασιας με αξιοπρεπεις μισθους και ορους δουλειας για τους εργαζομενους με ταυτοχρονη εξοικονομηση 20-30% της δαπανης,Η επαναφορα τους με εργασιακη γαλερα και 300 ευρω για τους εργαζομενους??
-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ,Η το πρωτο να ετοιμαζεται για ξενοδοχειο-Σπα και το αλλο να μην τελειωνει??
-Προγραμμα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ιατροτεχνολογικου εξοπλισμου με νεα μηχανηματα υψηλης τεχνολογιας και ξενοδοχειακης αναβαθμισης νοσοκομειων και κεντρων υγειας ,ΥΨΟΥΣ 200 ΕΚΑΤΟΜ ,απο εθνικους πορους ,ιδιους πορους περιφερειας αττικης και δυτ. μακεδονιας και ευρωπαικους πορους ,η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ των μηχανηματων αυτων σε ιδιωτες (με τους εργαζομενους μαζι ) για να κερδιζουν εξασφαλισμενα και ακοπα λεφτα ,οπως προτεινει ο Μητσοτακης και Ο στουρναρας????
_Πρωτοβαθμια περιθαλψη που να ενισχυεται με 125 Τοπικες Μοναδες Υγειας(και θα φτασεουν τις 240) και προσληψεις στα Κεντρα Υγειας ,Η τις 2.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ του Γεωργιαδη και το κλεισιμο των ΤΟΜΥ που αναγγελει ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ????
......ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....(με εκαβ,κεελπνο,νοβαρτις κλπ)

Με δυο λογια ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ η ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ???
ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΟ-ΠΟΛΑΚΗ η ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ????

Παυλος Πολακης
18 ώρες πριν
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ...
-Καταργηση 5ευρου και 25 ευρου στα νοσοκομεια η επαναφορα τους??
-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη η πεταγμα των ανθρωπων αυτων σε υγειονομικο Καιαδα ???.
-Αυξηση του οριου δαπανων των νοσοκομειων (με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ της υπερτιμολογησης υλικων και της αλλαγης των προυπολογισμων προς οφελος της προσληψης και των αμοιβων προσωπικου) απο το 1,5 δισ ευρω του 2015 στα 1,850 δις του 2018 ,η επαναφορα των πε...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, κουστούμι και γάμος
1,9 χιλ.
185
392




Αυξήθηκαν κατά 32,5% οι προσφυγικές ροές σε μια εβδομάδα



Αυξήθηκαν κατά 32,5% την περασμένη εβδομάδα οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα το διάστημα 20-26 Μαΐου έφθασαν στη χώρα μας 889 άτομα.

Μόλις χθες ένα πλοίο του Frontex διέσωσε 60 άτομα ανοιχτά της Σύμης και τα μετέφερε στο Κέντρο Κράτησης στο Βαθύ της Σάμου.

Στη Λέσβο βρίσκονται 6.622 άτομα, στη Σάμο 3.756, στη Χίο 2.042, ενώ ο πληθυσμός έχει αυξηθεί στη Λέρο όπου βρίσκονται 1.245 άτομα, αλλά και στην Κω, όπου παραμένουν 1.929 άτομα. Η αύξηση του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην Κω έχει θορυβήσει της τοπική κοινωνία λόγω κυρίως της τουριστικής περιόδου η οποία έχει ήδη αρχίσει. 

Το σύστημα υποδοχής στην Ελλάδα βρίσκεται στο όριό του καθώς σε όλη τη χώρα παραμένουν πλέον πάνω από 75.000 άτομα


Πηγή : protothema.gr


«Υπηρεσιακό αδιέξοδο» στα Α.Τ. της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων




Για «υπηρεσιακό αδιέξοδο» στο οποίο έχουν περιέλθει τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης, η οποία καταγγέλλει παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.


«Οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των αστυνομικών τμημάτων» και «μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο», αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται χαρακτηριστικά η περίπτωση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου, όπου στο προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτό καταγγέλλεται πως οφείλονται συνολικά 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις.

«Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Τα παραπάνω ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο ανοιχτής συνεδρίασης που πραγματοποίησε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που για «συμβολικούς και ουσιαστικούς» λόγους έγινε στους χώρους τους αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης η ανάγκη ανακατανομής του προσωπικού και διακοπής όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων, όπως επίσης η απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εως 500 ευρώ χρωστάει 1 στους 2 οφειλέτες στην εφορία



Αυξάνεται η κατηγορία των οφειλετών των 500 ευρώ, όπως αποκαλύπτει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία ποσά έως 500 ευρώ αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2019 κατά 40.850 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι οφειλέτες των 500 ευρώ έχουν φθάσει τους 2.137.009 σε σύνολο 3.940.098 οφειλετών (αντιστοιχούν στο 52,4% του συνόλου), ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι πολύ μικροί οφειλέτες ανέρχονταν σε 2.096.159.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 18 δόσεις με βάση τη νέα ρύθμιση που είναι ήδη σε ισχύ.

Από τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προκύπτουν επίσης τα εξής στοιχεία:

• Το 52,4% των οφειλετών χρωστά ποσά έως 500 ευρώ.

• Από 500 έως 10.000 ευρώ χρωστούν 1.504.851 οφειλέτες, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 19.961 συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

• Από 10.000 έως 100.000 ευρώ οφείλουν 254.970 φορολογούμενοι, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε κατά 9.144 στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

• Από 100.000 έως 1.000.000 ευρώ οφείλουν 35.202 φορολογούμενοι.

• Από 1.000.000 ευρώ και πάνω οφείλουν 8.066 φορολογούμενοι.

Οι αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμούν ότι η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα αυξήσει το ποσοστό των ρυθμισμένων οφειλών, καθώς θα διευκολύνει τους φορολογουμένους στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, τα αποτελέσματα θα φανούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ανέρχεται στα 104,3 δισ. ευρώ και εξ αυτών μόλις το 3,3% του ποσού αυτού είναι ρυθμισμένο, όταν το 2015 το ποσοστό του ρυθμισμένου χρέους βρισκόταν στο 7,6%.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μητσοτάκης: «Δίνω τεράστια σημασία στο ρόλο των Περιφερειών στην Ελλάδα της επόμενης μέρας»



«Ο ρόλος των Περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι’ αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τέσσερις υποψήφιους Περιφερειάρχες υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, την κ. Ρόδη Κράτσα, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη νεότερη γενιά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δοκιμάζονται για πρώτη για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους στο πρώτο γύρο: Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκης και ο υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους Περιφερειάρχες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακής, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν. Παράλληλα δε, τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του κόμματός του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής, πέντε Περιφερειάρχες που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο, ενώ από τις επτά περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη το προβάδισμα στις έξι.


Αστυνομικός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του




Εν ενεργεία αστυνομικός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Αιγάλεω. 

Οι πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία. 

Ο αστυνομικός, που ήταν 30 ετών και καταγόταν από την Ήπειρο, έδειχνε πιεσμένος ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα, για άγνωστο λόγο, όπως έλεγαν συνάδελφοί του.

Η ΕΛΑΣ έχει βυθιστεί σε βαριά θλίψη.


Άντε να βγει μια σοβαρή κυβέρνηση να τους μαζέψει! Προκλητικές δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΕΦ: Είμαι Τουρκάλα




Εμπρηστικές δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΕΦ: Τουρκικό το κόμμα, εθνική η μειονότητα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open υποστήριξε πως η ίδια νιώθει Τουρκάλα και ότι μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία.

«Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους», δήλωσε στο Open η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές ποσοστό άνω του 40% στη Ροδόπη.

Ταυτόχρονα η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου υποστήριξε πως η ίδια νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει ότι η πατρίδα της είναι η Ελλάδα, ανέφερε ότι η «μητέρα πατρίδα της» είναι η Τουρκία και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και εθνική (τουρκική) και «θρησκευτική».

Στην Ξάνθη, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ συγκέντρωσε 25,05%, με δεύτερη τη ΝΔ με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το ποσοστό που πήρε ήταν 38,01%, έναντι 18,32% της ΝΔ που ακολούθησε.




Ντ. Μπακογιάννη : «Ευτυχώς, η ώρα της ανάπτυξης φτάνει!»




H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας για το 2018, σύμφωνα με το Institute for Management Development (IMD), υποχώρησε στα επίπεδα του 2011, έτος στο οποίο είχε σημειώσει την χειρότερη επίδοσή της.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης, δεν κατόρθωσε ποτέ να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργούσαν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Για να γίνει αυτό πράξη, απαιτείται μία νέα αναπτυξιακή πολιτική, με βασικούς άξονες τη μείωση φόρων και εισφορών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα ενδυναμώσουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και θα οδηγήσουν στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων απασχόλησης.

Αυτή την πολιτική η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει. Ευτυχώς, η ώρα της ανάπτυξης, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνει».