Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Απειλές Ρουβίκωνα για την εγγύηση των 30.000 ευρώ : «Θα σας τα βγάλουμε από την μύτη»


Αδίστακτοι και αμετανόητοι οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να απειλούν.

Απειλές για την υψηλή χρηματική εγγύηση που καλείται να καταβάλει εντός 20 ημερών μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή εκτοξεύει τώρα ο Ρουβίκωνας. Η εγγύηση για τα μέλη του Ρουβίκωνα αναμένεται να αυξηθεί γιατί έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα 3 μέλη του με αποτέλεσμα η εγγυοδοσία να φτάσει τα 120.000€


Το γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, με δήλωσή του που αναδημοσιεύεται από άλλα μέλη της οργάνωσης μέσω facebook αναφέρει:

«Τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000) εγγύηση επέβαλε ο ανακριτής πριν λίγο στον σύντροφό μας για την παρέμβαση στην Βουλή. Το οποίο ποσό πρέπει να πληρωθεί εντός 20 ημερών αλλιώς θα οδηγηθεί στην φυλακή. Σύμφωνα με την πληροφορία που υπάρχει πως έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 3 άτομα για την συγκεκριμένη δράση, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το συνολικό ποσό εγγυήσεων να εκτιναχθεί στα 120.000 ευρώ.

Μας είχε μπει η σκέψη μετά την τελευταία παρέμβαση να μπούμε σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης. Μετά την τελευταία εξέλιξη έχω να πω το εξής: Αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα. Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη. Θα ξεφτιλίσουμε το μπουρδέλο το κράτος σας σε όλο τον κόσμο. Και όσοι έχετε πάρει μέρος στην κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας θα δείτε την φάτσα σας και το όνομα σας να διακινείται πανελλαδικά.»


ΙΟΒΕ: Το 65% των Ελλήνων μόλις τα βγάζει πέρα


Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζουν πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η αναλογία των πολιτών που οριακά καλύπτουν τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους ανήλθε στο 65% (δηλαδή, σχεδόν 2 στους 3), σημειώνοντας άλμα τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Μάρτιο και αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για βελτίωση της οικονομίας και της κατάστασης των νοικοκυριών είναι εντελώς αβάσιμοι. Ίδιου εύρους άλμα σημείωσε τον Απρίλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, το ποσοστό των νοικοκυριών που αδυνατούν να αποταμιεύσουν, φθάνοντας το 87%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 11% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Απρίλιο 14% του συνόλου (από 16% τον Μάρτιο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 9% (από 11% τον προηγούμενο μήνα). Επιπλέον, από το 65% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι τα βγάζει πέρα μετά βίας, το 11% (από 9% τον Μάρτιο) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του. Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες υποχώρησε σημαντικά τον Απρίλιο στις -71,2 μονάδες, έναντι -67,5 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα.

Το 42% των νοικοκυριών τον Απρίλιο (έναντι 44% τον Μάρτιο) περίμενε ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του το προσεχές 12μηνο και μόλις 10% (από 11% τον Μάρτιο) προέβλεπε μικρή βελτίωση.

Ισχνή μειοψηφία παραμένουν οι καταναλωτές που δηλώνουν πρόθεση για λίγο περισσότερες μείζονες αγορές (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.): αντιστοιχούν μόλις στο 6% του συνόλου. Η πλειοψηφία, και συγκεκριμένα το 38%, δηλώνει ότι οι προοπτικές για μείζονες αγορές είναι πολύ λιγότερες, το 41% σχεδόν αμετάβλητες και το 14% λίγο λιγότερες.

Στην έρευνα του Απριλίου το ΙΟΒΕ εξέτασε (όπως κάνει σε τριμηνιαία βάση) τρία επιπρόσθετα ζητήματα που εξειδικεύουν την πρόθεση για μείζονες αγορές:

- Το 94,5% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 92,3% τον Ιανουάριο.

- Μόλις το 2,8% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ή κατασκευή κατοικίας τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι ενισχυμένο σε σύγκριση με το 0,9% του Ιανουαρίου.

- Στο 10,6% διευρύνθηκε τον Απρίλιο, από 9,5% τον Ιανουάριο, το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι είναι αρκετά ή πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν σημαντικές δαπάνες βελτίωσης/ανανέωσης της κατοικίας τους το προσεχές 12μηνο.

Βάσει της έρευνας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέκαμψε εκ νέου τον Απρίλιο, αλλά σε μικρό βαθμό: διαμορφώθηκε στις -30,9 μονάδες, από -31,6 μονάδες τον Μάρτιο. «Η ενίσχυση υποστηρίζεται από όλους τους δείκτες οι οποίοι διαμορφώνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη, εκτός των εκτιμήσεων των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους τελευταίους 12 μήνες, οι οποίες ουσιαστικά δεν μεταβλήθηκαν», παρατηρούν οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και προσθέτουν: «Ευρύτερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρουσιάζει μικρή διακύμανση στο πρόσφατο τρίμηνο ελαφρώς χαμηλότερα των -30 μονάδων, κατόπιν της συνεχούς αύξησής του επί 7 μήνες. Αυτή η σταθεροποιητική τάση αναδεικνύει ότι η τονωτική επίδραση του εκλογικού κύκλου έχει ολοκληρωθεί. Ο δείκτης συντηρεί την ενίσχυση που κατέγραψε έως τον Ιανουάριο από άλλες εξελίξεις, όπως π.χ. η έκδοση 10ετούς ομολόγου τον Μάρτιο και προσφάτως, η μερική πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους στο ΔΝΤ, η οποία αποτυπώνεται στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τον Απρίλιο:

- Βελτιώθηκαν οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση περιμένει το 46% (ποσοστό σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το 45% του Μαρτίου), αλλά το ποσοστό εκείνων που αναμένουν σταθερότητα αυξήθηκε στο 27%, έναντι 18% τον Μάρτιο.

- Το 45% των ερωτηθέντων προβλέπει μικρή ή αισθητή άνοδο της ανεργίας. Μικρή μείωση της ανεργίας προβλέπει το 22%. Και τα δύο ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

- Συνεχίστηκε η ανησυχία των νοικοκυριών για την αύξηση του πληθωρισμού. Άνοδο τιμών, με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό, προβλέπει το 38% (έναντι 39% τον Μάρτιο), ενώ σταθερότητα προβλέπει το 35% (από 37% τον Μάρτιο).

Παρά την ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι Έλληνες καταναλωτές είναι για άλλον ένα μήνα οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Τουλάχιστον, η απόσταση που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους πεσιμιστές μειώθηκε. Την πεντάδα των απαισιόδοξων συμπληρώνουν οι Βούλγαροι (-26,2 μονάδες τον Απρίλιο από -25,4 τον Μάρτιο), οι Ιταλοί (-13,4 από -13,1), οι Ρουμάνοι (-12,6 από -13,7) και οι Γάλλοι (-11,1 από -10,8). Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις -7,7 μονάδες τον Απρίλιο (από -7,1 τον προηγούμενο μήνα) και σε επίπεδο ευρωζώνης μειώθηκε στις -7,9 (από -7,2). Ανοδική τάση σημειώθηκε σε 11 χώρες, ενώ θετικό πρόσημο διατηρούν 6 κράτη της Ε.Ε.: η Τσεχία, η Δανία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία και η Φινλανδία. Όπως διευκρινίζει το ΙΟΒΕ, η αλλαγή της σύνθεσης του δείκτη είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες χώρες που είχαν σταθερά θετικό πρόσημο τα τελευταία χρόνια, όπως η Σουηδία, να έχουν πλέον αρνητικό πρόσημο και το αντίστροφο.


ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ «ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 7ΜΗΝΟ

Απρίλιος 2019: 65%

Μάρτιος 2019: 62%

Φεβρουάριος 2019: 63%

Ιανουάριος 2019: 64%

Δεκέμβριος 2018: 60%

Νοέμβριος 2018: 57%

Οκτώβριος 2018: 62%



Πηγή: Μηνιαίες Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ
Μάριος Ροζάκος
protothema.gr


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη



Πολίτες της Θεσσαλονίκης, φίλες και φίλοι, περήφανοι Μακεδόνες. Η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Η νίκη τελειώνει στη Θεσσαλονίκη μετά από μια μακρά πορεία. Την Κυριακή θα γράψουμε, όλες και όλοι μαζί, τη δική μας ξεχωριστή ιστορία.  Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πραγματικά εντυπωσιακή υποδοχή. Για αυτήν την μεγαλειώδη συγκέντρωση που μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τη σημερινή μοναδική σας παρουσία. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι αυτήν την αγάπη να την ανταποδώσω με το δικό μου τρόπο. Με αλήθεια, με ευθύνη, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες. Άλλωστε με ξέρετε πλέον καλά και σας ξέρω καλά. Με τη βοήθεια του λαού θα κάνουμε την Κυριακή το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Φίλες και φίλοι, κλείνω εδώ  στη Θεσσαλονίκη μία μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω   από τρία χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, στις γειτονιές των πόλεων, στα χωριά μας, συνάντησα και άκουσα από κοντά χιλιάδες Έλληνες. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί μου έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μου την αγωνία τους, αλλά και τον καθημερινός τους αγώνα. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν μέσα στη κρίση. Είδα στα μάτια τους τον πόνο για όσα πέρασαν. Είδα όμως στα μάτια τους και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής, και το μπλε δεν είναι μόνο το μπλε της Παράταξης, είναι το μπλε της Πατρίδας, είναι το μπλε στο οποίο ενώνονται όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Σε αυτήν την προσωπική μου διαδρομή σε όλη την Ελλάδα, συνάντησα πολλούς ανθρώπους. Είδα τον πενηντάρι, μικρό έμπορο από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος δουλεύει όσο ποτέ στη ζωή του, για να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό και να μπορεί να στέλνει στην κόρη του τα αναγκαία για να σπουδάζει. Είδα τον αγρότη της Μακεδονίας που επιμένει να καλλιεργεί τα χωράφια του, έστω και αν κανένας δεν του δίνει πίστωση και η αγορά είναι γεμάτη από παράνομα ελληνοποιημένα προϊόντα, γιατί αυτή τη γη δεν θέλει να την εγκαταλείψει. Είδα το φοιτητή που επιμένει να σπουδάζει και να προοδεύει στο Αριστοτέλειο, παρά τους κουκουλοφόρους που καθημερινά βανδαλίζουν και υποβαθμίζουν τη σχολή του.  Ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία μας. Είναι για να μπορείτε να έχετε εσείς ένα καλύτερο μέλλον.

Συνάντησα παντού φιλότιμους δημόσιους υπαλλήλους, που ξεπερνούν τον εαυτό τους και στέκονται κοντά στον πολίτη την ώρα που κρατικές δομές καταρρέουν. Είδα την εργαζόμενη μητέρα που αγωνίζεται να τα φέρει βόλτα με δουλειά, με σχολεία, με φροντιστήρια και ταυτόχρονα να στηρίξει και το σύζυγό της που φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του. Άκουσα τη φωνή των Ελλήνων, την επιμονή, την προσμονή, την ελπίδα ότι κάτι επιτέλους μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα.  Άκουσα τη θέληση να αφήσουν πίσω τα ψέματα και την εξαπάτηση εκείνων που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Να θέσουν τέλος στην παράλογη υπερφορολόγηση που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Να στείλουν τη δική τους ηχηρή απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τώρα τους ζητούν και τα ρέστα ονομάζοντας τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων φασίστες και ακροδεξιούς.

Ξέρω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως θέλουν να πάρουν και πάλι τα πράγματα στα χέρια τους.  Και ξέρω πως οι ίδιοι νιώθουν ότι το μπορούν, ότι γίνεται. Και αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδος, αυτή την πορεία, όχι προς το λαό όπως λέγαμε κάποτε, αλλά με το λαό, με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά τα οποία μπορούμε να πετύχουμε. Πάντα όμως είναι το γούρι μου, το έκανα και στην εσωκομματική αναμέτρηση, καταλήγω εδώ στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Γιατί στην ομορφιά της Θεσσαλονίκης καθρεφτίζεται η ελληνική Ιστορία που μας θυμίζει ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε.

Από εδώ ξεκίνησε για να μεγαλώσει την Ελλάδα ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά το θρίαμβο των Βαλκανικών Πολέμων.  Εδώ εκφώνησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την ιστορική του ομιλία που στέριωσε τη Δημοκρατία μετά τη δικτατορία.  Και εδώ μίλησε όχι μια, πολλές φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που οδήγησε την Παράταξή μας στο μεγάλο θρίαμβο του 1990. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Και γιατί η Ιστορία αυτού του όμορφου, αυτού του ευλογημένου τόπου, μας θυμίζει ότι το Έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο.  Όταν αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών με ευθύνη, με σχέδιο, με αυτοπεποίθηση. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα.  Και αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε.  Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε από όλους του Έλληνες. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Για αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Νέα Δημοκρατία. Είναι ώρα ευθύνης. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τις δυνάμεις της, με μπροστάρη πάντα τη νεολαία μας, πάντα τα νέα παιδιά, που δίνουν τους δικούς τους ξεχωριστούς αγώνες.

Φίλες και φίλοι, μάθαμε από τα λάθη μας, αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ενωμένη, είναι ανανεωμένη. Το ευρωψηφοδέλτιό μας, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -τον βλέπω, αγωνιστής μέσα στο πλήθος- συνδυάζει την εμπειρία  με την φρεσκάδα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία άλλαξε, μπολιάστηκε με νέες ιδέες, με νέους ανθρώπους και είμαι πολύ υπερήφανος που έκανα πράξη δυο απαράβατες αρχές μου.  Την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες.

Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξή σας για να βαδίσουμε όλοι μαζί μπροστά. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία. Η νίκη πάντα αρχίζει και τελειώνει στη Θεσσαλονίκη γιατί η Μακεδονία είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και η κοιτίδα της Νέας Δημοκρατίας. Αδέρφια μου Μακεδόνες. Έχω, νομίζω, ως Κρητικός, το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι, όχι μόνο γιατί η Μακεδονία και η Κρήτη ενώνουν την Ελλάδα ολόκληρη, αλλά γιατί έχουν ενωθεί μεταξύ τους με το αίμα κοινών αγώνων. Μ’ αυτές τις ιστορίες μεγάλωσα και εγώ. Ο παππούς μου ο Κυριάκος ίδρυσε Σώμα Κρητών Εθελοντών και πολέμησε στην απελευθέρωση της Σιάτιστας. Η αγωνία του πατέρα μου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν πάντα το μέλλον και η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, απ’ την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία μέχρι την Ακριτική Θράκη.

Νιώθω και εγώ Μακεδόνας. Όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κύριος Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στους γείτονες, λέγοντας ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί -δύο εκ των οποίων μας τιμούν με την παρουσία τους σήμερα, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς- είπαν όχι. Έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Πήραμε από την αρχή ως Νέα Δημοκρατία μια ξεκάθαρη θέση. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα ακόμα και με ισχυρούς Ευρωπαίους, οι οποίοι με πίεζαν για τους δικούς τους λόγους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας μας. Καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Ήθελα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος διάφορων ψευτο-πατριωτών. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου.

Όπως το καθήκον μου είναι τώρα να προστατεύσω τη χώρα και ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα από τις αρνητικές συνέπειες μιας πολύ κακής συμφωνίας, με ρεαλισμό και με τόλμη, με δυναμισμό αλλά και με υπευθυνότητα. Γι’ αυτό και εξήγγειλα μια μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας, παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε σ’ αυτή την προσπάθεια με τον νυν και επόμενο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μαζί θ’ ακολουθήσουμε μια δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές, και θα χαράξουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Ελληνικό Βορρά που θα τον μετατρέψει σε μοχλό εξωστρέφειας ολόκληρης της χώρας.

Και βέβαια κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις την αναγνώριση, την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας. Γιατί, οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω, αλλά η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο μέλλον με ειρήνη και με αμοιβαίο σεβασμό. Και θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας. Γιατί σύνορα υπάρχουν. Δεν είναι απλά διαγραμμίσεις στον χάρτη. Η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή, μια υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Χωρίς ακρότητες, χωρίς κούφια λόγια. Μια πολιτική η οποία θα κάνει πάντα την Ελλάδα πιο ισχυρή. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, από το 1974 και μετά, με αλήθειες και με ρεαλισμό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Όποιος νοιάζεται για τη χώρα, όποιος πονάει για την Ελλάδα, όποιος μας θέλει πραγματικά δυνατούς εκεί που πρέπει να είμαστε δυνατοί, πρέπει να δώσει δυνατή ψήφο στην Νέα Δημοκρατία. Ελάτε μαζί μας, δώστε δύναμη στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην Ευρώπη για να μπορούμε να υπερασπιστούμε δυνατά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, από εδώ, από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, μίλησα για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια για μια συμφωνία αλήθειας. Την τήρησα και την τηρώ. Και πριν από οκτώ μήνες, από το ίδιο βήμα παρουσίασα τους έξι μεγάλους στόχους μας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Για μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, που θα αναστήσει επιτέλους τη μεσαία τάξη. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από την βία των μολότοφ -γιατί η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλων. Είναι πρώτα από όλα δικαίωμα των νέων παιδιών που θέλουν να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια χωρίς κουκουλοφόρους, χωρίς μολότοφ. Για αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο την επόμενη μέρα και θα επιστρέψουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν. Στους φοιτητές, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους.

Μίλησα για μια σύγχρονη, δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει σε όλα τα Ελληνόπουλα τα εφόδια να αρχίσουν μόνα τους την ζωή τους και το μέλλον τους. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου, με θεσμούς που θα λειτουργούν αποτελεσματικά. Ένα πολιτικό σύστημα πραγματικά διαφανές και δημοκρατικό. Και μίλησα για μια κοινωνία με αλληλεγγύη. Γιατί η ελευθερία και η αλληλεγγύη ήταν και είναι οι δυο αξίες αυτής της μεγάλης παράταξης. Αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο, προσφέροντας μια καλή δημόσια υγεία αλλά και ευκαιρίες. Θέλουμε να προσφέρουμε πολλές ευκαιρίες στους πιο αδύναμους να ξανανοίξουν τα φτερά τους.

Όλοι μαζί θα την αλλάξουμε τη χώρα και το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή να το κάνουμε όλοι μαζί στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Μαζί, λοιπόν, θα τους πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Γιατί την Κυριακή που μας έρχεται, σε λιγότερο από 48 ώρες, θα ανοίξουν οι κάλπες. Ύστερα από τέσσερα χρόνια οι πολίτες δεν θα έχουν μόνο την ευκαιρία να απαντήσουν σε όσα έζησαν, στα ψέματα, στους φόρους, στον διχασμό, στην ταπείνωση των Πρεσπών, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον δρόμο που θέλουν για την χώρα. Και η ψήφος είναι βαριά. Όπως βαριά είναι και η ευθύνη του κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά.  

Μεθαύριο δεν εκλεγούμε  μόνο ευρωβουλευτές, δεν εκλέγουμε μονό περιφερειάρχες, δεν εκλέγουμε μόνο δημάρχους. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση, επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα;  Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση;  Την ενότητα ή τον διχασμό;  Τη σιγουριά ή την ανασφάλεια;  Την εθνική υπερηφάνεια ή την ταπείνωση; Τελικά την Κυριακή, αυτή την Κυριακή, ψηφίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε.  Για αυτό σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν θέση οι χαλαρές ψήφοι που θα αποδεχθούν άσφαιρες.  Ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα που όλοι το γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα.  Δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για ίσες αποστάσεις.  Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες.  Ή με την πολιτική αλλαγή ή με την καθήλωση και την οπισθοδρόμηση. Ή με όλους τους Έλληνες ή με εκείνους που πρόδωσαν τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Αποφασίζουμε και με το μυαλό και με την καρδιά. Και η ώρα για τη μεγάλη απόφαση είναι τώρα.  

Φίλες και φίλοι της βόρειας Ελλάδας, θέλουμε μια Ελλάδα όπου η οικονομία να πηγαίνει καλά, και σε αυτή την ανάπτυξη να έχουν μερίδιο όλοι οι Έλληνες. Μην κοροϊδευόμαστε, μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο.  Θα δώσουμε δύναμη σε αυτούς που πρέπει. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και σε χαμηλοσυνταξιούχους -και αυτό θα γίνεται σε μόνιμη βάση, όχι την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές. Λέμε όχι στους φόρους και τις αυξημένες εισφορές και ναι στις επενδύσεις που θα φέρουν πολλές καλές νέες δουλειές.  

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, έχουμε τέσσερα μεγάλα μέτρα που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ γρήγορα θα τα αλλάξουν όλα στην οικονομία:

Πρώτον, θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που θα στερήσει από τους συνταξιούχους μας μια ολόκληρη σύνταξη και από τους χαμηλόμισθους έναν ολόκληρο μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ, που πήραν 2.000 ευρώ από κάθε συνταξιούχο το χρόνο, δηλώνουν τώρα προστάτες τους.  Και οι ίδιοι που με το αφορολόγητο καταργούν τη 12η σύνταξη, βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η. Αλλά και αυτό παραμύθι είχε κοντά ποδάρια: μόλις οι συνταξιούχοι είδαν τα λεφτά που παίρνουν κατάλαβαν και το νέο ψέμα. Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Τίποτα δεν θα αλλάξει όμως, οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της Κυριακής.

Δεύτερον, μειώνουμε τη φορολογία για όλους και ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής πηγαίνει από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Πρώτοι ωφελημένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έχω κουραστεί να τους ακούω να μου λένε: “Δεν θέλω άλλο το κράτος συνέταιρο στη δουλειά μου. Θέλω ο κόπος μου να αμείβεται, θέλω το κέρδος για το οποίο δούλεψα, εργάστηκα και ίδρωσα να πηγαίνει στην οικογένειά μου και να πληρώνω ένα λογικό φόρο στο κράτος”.

Καθιερώνουμε αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και για όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, ανάμεσα στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού και στα μικρά παιδιά τους, λέω: Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και απαντάμε και στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, μια εθνική βόμβα που κινδυνεύει να τινάξει τα θεμέλια του Έθνους μας. 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Πατρίδα μας. Έτσι θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, έτσι θα τα ενθαρρύνουμε να κάνουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν οικογένεια.

Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται από το 28% που είναι σήμερα στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Και ο φόρος στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Και αυτό αφορά όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο τις μεγάλες, κυρίως τις μικρομεσαίες. Οι συντελεστές του Φ.Π.Α. θα καταλήξουν στο 11% και στο 22%, έναντι 13% και 24% που είναι σήμερα. Όμως λέμε στις επιχειρήσεις: Εμείς θα μειώσουμε τη φορολογία, θα σας διευκολύνουμε βελτιώνοντας το επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και εσείς έχετε υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους σας. Και καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς στους εργαζόμενους. Αυτές τις επιχειρήσεις εμείς θα τις ανταμείψουμε. Και βέβαια ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Όλοι οι Έλληνες θα δουν όφελος από αυτή τη φορολογική πολιτική.

Πολλοί Θεσσαλονικείς γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα έτοιμο κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Όπως ξέρετε, επίσης, ότι οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές στην οποία η Βόρεια Ελλάδα είχε τη δική της ξεχωριστή θέση. Δεν θέλω να τα απαριθμήσω ξανά. Θυμίζω μόνο ότι στο επίκεντρό μας είναι η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας της Δράμας, των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Φλώρινας, με την Εγνατία. Και θα δουλέψουμε μαζί με την Περιφέρεια για να πετύχουμε αυτό το στόχο, όπως και για την αξιοποίηση αυτού του θαυμάσιου λιμανιού. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναγίνει ένα κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, να βρει τη θέση που της αξίζει, να γίνει οικονομική καρδιά, όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων. Τα δικά μας έργα δεν είναι ούτε ζωγραφιστά σε μουσαμάδες, ούτε θα τα καμαρώνουμε πάνω σε ένα ακίνητο διακοσμητικό βαγόνι. Είναι βαθιά προσβλητικό για εσάς τους Θεσσαλονικείς αυτό το οποίο κάνουν οι κυβερνώντες, να σας υποτιμούν με τέτοιο προσβλητικό τρόπο. Σε κάποιους τίποτα μπορεί να μη μοιάζει εύκολο μετά τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ξέρω καλά ότι οι Μακεδόνες δεν φοβούνται τα δύσκολα. Οι Βορειοελλαδίτες πρόσφυγες, οι Πόντιοι, δεν έχουν ανάγκη από λόγια. Θέλουν ευκαιρίες, θέλουν σχέδιο, θέλουν έμπνευση. Και ύστερα με το δικό τους μεράκι, με το δικό τους φιλότιμο, με τη δική τους δημιουργικότητα ξέρουν και πάλι να χτίζουν το αύριο. Και το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα, ξημερώνει την Κυριακή, είναι στο χέρι μας.

Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας μάς λένε με τον τρόπο τους: “Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν”. Τους απαντώ και από εδώ από τη Θεσσαλονίκη σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τελευταία προεκλογική συγκέντρωση πριν από τις ευρωεκλογές: Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί. Πρώτα οι νέοι θα γράψετε αυτή την καινούργια σελίδα. Αφήστε στην άκρη τις θεωρίες περί αποχής. Αποχή ειδικά απ’ τους νέους, από εσάς, πάει να πει συντήρηση. Η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική. Και μαγκιά, βέβαια, δεν είναι η βία των άκρων, ούτε ο δήθεν αντικομφορμισμός που μας κρατάει στο βάλτο. Εσείς πρώτοι πρέπει να ψηφίζετε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θέλω, λοιπόν, τα νέα παιδιά δίπλα μου, όπως σας διαβεβαιώνω και σας εγγυώμαι ότι θα είμαι και εγώ δίπλα σε εσάς. Είμαστε όλοι με την νεολαία, γιατί δεν υπάρχει γονιός ο οποίος να μην θέλει να δει το παιδί του να προκόβει. Δεν υπάρχει γονιός, δεν υπάρχει παππούς, γιαγιά, που να μην θέλει το παιδί και το εγγόνι του να ζήσει καλύτερα από ότι έζησαν αυτοί.

Καλώ, όμως, σήμερα σε συμπαράταξη και όλους τους παλιούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας που μας είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Τους καλώ  σήμερα να γυρίσετε στο σπίτι σας. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Αλλά μαζί σε αυτή την συμπόρευση καλώ και φίλους από άλλα κόμματα. Βρεθήκαμε μαζί στο κοινό μετερίζι, απέναντι στον λαϊκισμό. Η αντίδραση στο ψέμα και στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή. Μαζί πρέπει να κάνουμε μέτωπο απέναντι στην φτώχεια και στον φόβο που φέρνει στην πολιτική ο λαϊκισμός. Δώστε μας την δύναμη να τελειώνουμε με το ψέμα. Ελάτε μαζί σε αυτή την μάχη απέναντι στον αυταρχισμό. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν:  Η Δημοκρατική ευαισθησία, η πίστη μας στην πρόοδο, η Ευρώπη -όχι κάποιες δήθεν δημοκρατίες της Νότιας Αμερικής- ο σεβασμός στον διάλογο, το πάθος για την σύνθεση των ιδεών, η δίψα για ανάπτυξη.

Στρέφομαι, όμως, σήμερα, με ειλικρίνεια, και στους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή. Το αύριο μας θέλει όλους μαζί, πάνω και πέρα από παλιές διαφορές. Όσοι λαχταρούν, αλήθεια, ευημερία, ασφάλεια, ενότητα, μόνο μια επιλογή έχουν και το ξέρουν. Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη των ευρωεκλογών. Θα τους πω από καρδιάς, και το ξέρουνε κι αυτοί, ότι δεν συμφωνούμε σε όλα. Και δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα. Όμως συμφωνούμε στα μεγάλα, στα σημαντικά, στα βασικά και αυτό είναι αρκετό.

Φίλες και φίλοι, μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Το ξαναλέω: Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση. Και δεν θέλω το βράδυ της Κυριακής να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος έχει ήδη ξεκινήσει.

Μακεδόνισσες και Μακεδόνες, καθώς κλείνει αυτή η μακρά προεκλογική περίοδος, τούτες τις ώρες σας ζητώ να ανατρέξουμε λίγο στην πλούσια Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου. Ήταν πριν από σχεδόν 100 χρόνια όταν η γη της Μακεδονίας υποδέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στην δυσκολότερη, ίσως, στιγμή της νεότερης Ιστορίας μας. Άνθρωποι που μέσα σε ελάχιστο χρόνο άλλαξε όλη τους η ζωή, αλλά που δεν λύγισαν και δεν άφησαν την μοίρα τους να τους νικήσει. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους, να φτιάξουν τις ζωές τους, να μεγαλώσουν, να εκπαιδεύσουν παιδιά και εγγόνια. Να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Τα κατάφεραν με τα μόνα όπλα που διέθεταν. Τα χέρια τους, το μυαλό τους και την φλόγα της δημιουργίας να καίει μέσα τους. Είναι η ίδια φλόγα που έχει ο καθένας μέσα μας. Ελάτε αυτή την φλόγα να την ξαναβρούμε μαζί.

Νιώθω σήμερα στις παραμονές μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης βαριά την ευθύνη.   Με τα μάτια της ψυχής μου αντικρίζω τα διαχρονικά σύμβολα της Μακεδονίας, το Λευκό Πύργο, τους Τάφους της Βεργίνας. Και νιώθω τους ακοίμητους φρουρούς της Ιστορίας να μας κοιτούν όλους μας με ένα βλέμμα αυστηρό και διαπεραστικό.  Με την καρδιά και το μυαλό βλέπω τη θάλασσα και το λιμάνι, καθώς και τις νέες προκλήσεις του μέλλοντος.  Τα νέα ταξίδια σε ένα καινούργιο κόσμο που θα ταξιδέψει αυτή η βασανισμένη, αλλά περήφανη χώρα, αυτός ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος λαός.

Μπροστά σας λοιπόν, μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μπροστά στους πολίτες της Μακεδονίας, αναλαμβάνω την ευθύνη να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, ναι, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζητώ τη στήριξή σας για να βαδίσουμε μπροστά. Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια νέα καλύτερη εποχή που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Εμπιστεύομαι τη δημιουργική δύναμη αυτού του λαού. Ελάτε να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, στείλτε το μήνυμα παντού. Έρχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Όλοι, λοιπόν, στον αγώνα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων. Πάμε δυνατά, πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη, για τη νίκη της φωτεινής Ελλάδος. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα μέχρι την κάλπη. Μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να σηκώσουμε την Ελλάδα μας και πάλι ψηλά εκεί που της αξίζει. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή την καταπληκτική συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ για τη δύναμή σας, για τον ενθουσιασμό σας, για το χειροκρότημά σας. Ψηλά τις ελληνικές σημαίες μέχρι την τελική νίκη. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα μέχρι τέλους. Ευχαριστώ πολύ.




Μετά το βατερλώ Τσίπρα στο Σύνταγμα, φτάνουν κούτες στο Μαξίμου και τα υπουργεία



Που είναι οι ημέρες του 2015 που τα θύματα της καλοστημένης απάτης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ χόρευαν στο Σύνταγμα νομίζοντας ότι θα τους σώσει ο πολιτικός απατεώνας.

Το Σύνταγμα έδειξε τον δρόμο προς τα σπίτια τους για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, από εχθές το βράδυ να φτάνουν κούτες στο Μαξίμου και τα υπουργεία με απόλυτη μυστικότητα.

Ούτε τα χειροκροτήματα δεν ακουγόντουσαν στην πλατεία με ένα Τσίπρα τρομαγμένο να κοιτάει τους λίγες δεκάδες και να σκέφτεται αυτό που τον περιμένει την επόμενη ημέρα και τα όσα θα αποκαλυφθούν για την κυβέρνηση του.

Ο λαός της Αθήνας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδοκιμαστεί και οι μέρες του είναι μετρημένες, είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, παραίτηση και απογοήτευση.


Επιθέσεις συντρόφων αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!



Οι σύντροφοι ευνοούμενοι και προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές. μετέτρεψαν και πάλι σε κατάσταση απόλυτου χάους την Αθήνα, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και τα επεισόδια κράτησαν για μία ώρα.

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αντιεξουσιαστές βγήκαν από το γκέτο κακοποιών το ΑΠΘ, στην οδό Αγίου Δημητρίου και εκτόξευσαν 60 βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο τουρκικό προξενείο. 

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα.



Άδειο το Σύνταγμα για τη ομιλία Τσίπρα! Τρόμαξαν να μαζέψουν κάποιους




Δυσκολεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν έστω και μερικές εκατοντάδες Συριζαίους που έχουν απομείνει να τον ακούσουν στον ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ρομα και των μεταναστών με σημαίες δεν κατάφεραν να γεμίσουν τα κενά.

Δεν είναι το μόνο φιάσκο σε ομιλία του Τσίπρα, είχαν προηγηθεί, η Λαμία, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο κτλπ και αυτό δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης και των επικοινωνιολόγων της να μαζέψουν κόσμο γιατί απλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελειωμένος για τους Έλληνες πολίτες.



Η προγραμματισμένη ομιλία του Τσίπρα ήταν να γίνει στις 19:30 το απόγευμα αλλά αυτό ήταν αδύνατο γιατί 20:00 ήταν μαζεμένοι τρεις και ο κούκος και μετά από κινητοποίηση η ομιλία του ξεκίνησε με 2 περίπου ώρες καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 21:25.

Ο Τσίπρας με το που ανέβηκε επάνω για να μιλήσει και ξέροντας ότι έχει ξεφτιλιστεί ακόμα μία φορά είπε στους μερικές δεκάδες που τον άκουγαν "Η σημερινή σας παρουσία δεν θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής".