Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Κορινθίας


Στο πλαίσιο πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε προχθές (17.5.2019) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (4) ημεδαπούς, ηλικίας 22, 32, 34 και 36 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν προχθές (17.5.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, έρευνες σε οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις εξ αυτών, 22χρονος, 32χρονος και ο 36χρονος, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, ενώ βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Κυνηγετικό όπλο,
αεροβόλο όπλο,
-18- φυσίγγια,
πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών-ηλεκτρονικών συσκευών,
διάφορα εργαλεία,
ξύλινα έπιπλα, καθώς και
-2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε μία (1) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος, ο 32χρονος και ο 36χρονος, μαζί με ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 27 και 63 ετών αντίστοιχα, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.4.2016 έως και την 16.5.2019, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές- οικιακές- ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη.

350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης. Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας.

Δεσμεύομαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας».




Πυρκαγιά σε ψηφιακή διαφημιστική γιγαντοοθόνη στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης




Μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες στη συνοικία της Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη πήρε φωτιά το Σάββατο, η οποία σβήστηκε από τους πυροσβέστες και δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Φλόγες άρχισαν να βγαίνουν από τη διαφημιστική γιγαντοοθόνη γύρω στις 15:00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας).

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησαν φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε και εξαπλώθηκε στη μία πλευρά της ψηφιακής πινακίδας την ώρα που ανέβαινε μια διαφήμιση για τη βότκα SKYY.


Η SKYY είναι χορηγός των εκδηλώσεων του WordPride που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην πόλη της Νέας Υόρκης για την 50ή επέτειο από τις ταραχές του Στόουνγολ, ένα κύμα διαδηλώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που ξέσπασε μετά την αστυνομική έφοδο στις 28 Ιουνίου 1969 σε ένα μπαρ του Γκρίνουιτς Βίλατζ, στο Stonewall Inn.

Η ντραγκ κουίν Τρίξι Ματέλ, η οποία παίζει στη διαφήμιση για τη βότκα SKYY, έγραψε στον Twitter: "Η αφίσα μου στην Τάιμς Σκουέαρ φλέγεται όταν ορισμένοι από εμάς έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα".

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά και ότι το κτίριο στο οποίο βρίσκεται η πινακίδα δεν υπέστη καμιά ζημιά.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15:58 τοπική ώρα και λίγο αργότερα κατασβέστηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η αιτία της φωτιάς παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτά είναι τα παράδοξα του νέου ΦΠΑ



Σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες έχουν εξελιχθεί οι μείωση του ΦΠΑ. Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την Παρασκευή και οι επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές ΦΠΑ.

Οι προσαρμογές έχουν εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ορίζει ο νόμος και ως συνήθως όταν υπάρχουν αλλαγές στον ΦΠΑ δεν λείπουν και τα παράδοξα.

Με βάση τις οδηγίες εφαρμογής των νέων διατάξεων, όπου τις ψήφισε η Βουλή, η κέτσαπ θα έχει από Δευτέρα 13% ΦΠΑ, αλλά η μουστάρδα 24% (επειδή δεν περιλαμβάνεται στις σάλτσες).

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι παραμένουν στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% βασικά αγαθά όπως ψωμί, γάλα, κρέας ψάρια, ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, άλευρα, δημητριακά, λαχανικά, ύδρευση, ζώντα ζώα, είδη για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στον μειωμένο συντελεστή 13% μετατάσσονται επίσης όλα τα είδη ζυμαρικών, ψωμιών ψαριών και μαλακοστράκων και ο ίδιος συντελεστής επιβάλλεται στον καφέ, το τσάι, τους χυμούς φρούτων και λαχανικών, στο αλάτι, ξύδι, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, και τα παρασκευάσματα για σάλτσες, σούπες και ζωμούς όταν πωλούνται στο ράφι.

Το γάλα υπάγεται σε συντελεστή 13% αλλά το γάλα κακάο στο 24%. Με τον ίδιο συντελεστή 24% επιβαρύνονται γάλα σόγιας, καρύδας, φουντουκιού κ.α

Καφές, τσάι και μπαχαρικά στο ράφι μετακομίζουν στον μειωμένο συντελεστή 13%. Αν όμως πρόκειται για καφέ ή τσάι έτοιμο για κατανάλωση ακόμα και εάν διατίθεται στο ράφι του σούπερ ο συντελεστής παραμένει στο 24% όπως άλλωστε και ορισμένα βότανα μεταξύ των οποίων το τζίντζερ. Τα υπόλοιπα βότανα μετατάσσονται στον συντελεστή 13%.

Φυσικοί χυμοί στο ράφι αλλά και συμπυκνωμένοι οι οποίοι αραιώνονται με νερό υπάγονται στον συντελεστή 13%. Εξαιρούνται όμως και συνεχίζουν να υπάγονται στον συντελεστή 24% τα αναψυκτικά τύπου λεμονάδας, πορτοκαλάδας, κόλας κλπ., αεριούχα ή μη, καθώς και ποτά του τύπου «ενεργειακά», «ισοτονικά», κλπ.

Άλλο ΦΠΑ θα έχει επίσης η διαμονή σε ξενοδοχείο, ανάλογα με το «πακέτο» διαμονής ή ανάλογα… με το ξενοδοχείο.

Για τα ξενοδοχεία, γίνεται διάκριση ως προς την εφαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ ως εξής:

 Διαμονή με πρωινό: 13% στην ενιαία τιμή
 Διαμονή με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα): 10% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο 24% ΦΠΑ.
 Διαμονή με πλήρη διατροφή (full bord – πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα): 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον 24% ΦΠΑ ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τη διάθεση αλκοολούχων και μη ποτών, χυμών και ροφημάτων.
Διαμονή με σύστημα all inclusive: 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον ΦΠΑ 24, ως σύνθετη παροχή υπηρεσιών η οποία δεν μπορεί να προσδιορισθεί με σαφή τρόπο
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που μπορούν να διαχωρίσουν την αξία των επιμέρους παροχών τους, επιτρέπεται να τιμολογούν με όποιον ΦΠΑ αναλογεί σε κάθε παροχή (24% ή 13% κατά περίπτωση).


Πηγή : in.gr


Ηλεία: Ομηρία οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ από Ρομά που κρατούσε μαχαίρι




Συνελήφθη ο δράστης που ήταν παλιός γνώριμος των Αστυνομικών Αρχών, χάρις την ψυχραιμία του οδηγού του λεωφορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς Κρέστενα και Ζαχάρω με αρκετούς επιβάτες, στο Επιτάλιο επιβιβάστηκε ένας ρομά όπου μετά από λίγο και με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο στο Αγρίδι για να κατέβουν οι επιβάτες που ήταν μέσα και στη συνέχεια απαίτησε να κατευθυνθεί μέσω της Ζαχάρως προς Καλαμάτα.

Επιβάτες ενημέρωσαν την αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απελευθερώσουν και να σώσουν τον οδηγό του ΚΤΕΛ από την ομηρία.

Ο οδηγός του λεωφορείου διατήρησε την ψυχραιμία του και έτσι είπε στον δράστη, ότι δεν έφτανε το πετρέλαιο μέχρι την Καλαμάτα και ότι έπρεπε να σταματήσουν σε βενζινάδικο για να βάλει καύσιμα.

Έτσι σταματώντας στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ζαχάρω, ο δράστης ζήτησε από τον οδηγό να ζητήσει από τον πρατηριούχο να βάλει καύσιμα και να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο του, τότε ανοίγοντας την πόρτα ο οδηγός, ο δράστης κατέβηκε κάτω και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με αποτέλεσμα να υπάρξει αίσια έκβαση στην ομηρία.


«Ακόμη και σήμερα δεν συναισθάνονται τις ευθύνες τους, προσβάλλοντας τη μνήμη 102 συμπολιτών μας. Ντροπή»



Δεν τους αγγίζει η ξεφτίλα τους Συριζαίους και το αποδεικνύουν κάθε μέρα αφού συναγωνίζονται στο ποιος θα ξεφτιλιστεί περισσότερο και θα προκαλέσει την κοινωνία.

Σκληρή κριτική κατά της Ρένας Δούρου ασκεί η ΝΔ, με αφορμή το βίντεο ντροπή που δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Περιφερειάρχης Αττικής προσβάλλοντας την μνήμη των 102 νεκρών στο Μάτι.

Το βίντεο έχει τίτλο «Ο Αγώνας για την Αλήθεια Ξεκινάει» και απεικονίζει τη Ρένα Δούρου να μιλάει για την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει το βίντεο προκλητικό και σημειώνει ότι «απλά επιβεβαιώνει πόσο ακατάλληλοι, κυνικοί και επικίνδυνοι ήταν οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. αναλυτικά:

«Δεν έφτανε η σύσκεψη της ντροπής που διοργάνωσαν ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί. Ούτε και η συνέντευξη Τύπου της εξαπάτησης, με τις υποτιθέμενες εστίες εμπρησμών που δήθεν εντόπισαν οι δορυφόροι. Το προκλητικό βίντεο της κ. Δούρου απλά επιβεβαιώνει πόσο ακατάλληλοι, κυνικοί και επικίνδυνοι ήταν οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Ακόμη και σήμερα δεν συναισθάνονται τις ευθύνες τους, προσβάλλοντας τη μνήμη 102 συμπολιτών μας. Ντροπή».

Το video ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ της Ρένας Δούρου :




Άγριες επιθέσεις σε καταστήματα του κέντρου της Πάτρας για τον εκτελεστή τρομοκράτη Κουφοντίνα




Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Πάτρας, σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα για την άδεια ενός αμετανόητου τρομοκράτη εκτελεστή στυγνού δολοφόνου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24.news, 12 επιχειρήσεις μπήκαν στο στόχαστρο ομάδας κουκουλοφόρων περίπου 20-30 ατόμων, οι οποίοι τις πρωινές ώρες της Κυριακής έκαναν καταδρομική επίθεση σπάζοντας με ρόπαλα τζαμαρίες, επί της οδού Μαιζώνος, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και τη Ρήγα Φεραίου, στο κέντρο της Πάτρας.


Σε κώμα 13χρονη από υπερκατανάλωση αλκοόλ. Σε τι κατάσταση την βρήκε η μητέρα της




Συγκλονίζει η υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού το οποίο βρίσκεται σε κώμα ύστερα από υπερκατανάλωση αλκοόλ στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, το απόγευμα του Σαββάτου σε ανοιχτό χώρο στη Γερμασόγεια με φίλες της, όμως κάποια στιγμή έσπευσε στο σημείο η μητέρα της για να την παραλάβει και την βρήκε σε κατάσταση πολύ κοντά στο κώμα.

Αμέσως τη μετέφερε σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Η κατάσταση του 13χρονου κοριτσιού, από τη Ρωσία, κρίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ως σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

Την ίδια ώρα ωστόσο, εγείρονται τεράστια ερωτήματα, ως προς τον τρόπο που ανήλικοι, αγόρασαν ή παρέλαβαν αλκοόλ κάτι που πιθανότατα να διαφανεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν από τις Αρχές.


Πηγή: reporter.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα μειώσει τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης»



«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στα επίπεδα που ήταν επί κυβέρνησης ΝΔ δεν αφορά βασικά προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. Αρκετοί από τους πολίτες που του μίλησαν, του είπαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά υπάρχει η βάσιμη προσδοκία το βράδυ των ευρωεκλογών «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε». Στις συζητήσεις που είχε, ήταν σχεδόν καθολικό το αίτημα να κάνει πράξη τη βασική δέσμευση του για μείωση των φόρων και των εισφορών που τόσο έχουν πλήξει τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, της οποία η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε στους πολίτες λέγοντας πως «θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας».

«Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε». Αυτή ήταν ή παραίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέους που συνάντησε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση σε μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας. Εκεί, συζήτησε με εθελοντές στρατιώτες που στελέχωναν τη μονάδα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να γίνουμε -όσοι μπορούμε- εθελοντές αιμοδότες. Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομιλησε με συμπολίτη μας με διπλή υπηκοότητα (αλβανική και ελληνική) ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι Αλβανός και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά. Νόμους θέλουμε, νόμοι χρειάζονται, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σωστα». Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με την επισήμανση του ότι είναι ανάγκη επιτέλους οι νόμοι που ψηφίζονται να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Και δεσμεύτηκε ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη στήριξη της ΝΔ, κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη με τον οποίον συνέχισαν τον περίπατο τους στο Ηράκλειο ενώ κατέληξαν στο εκλογικό του κέντρο.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού



Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, 4 αλλοδαποί ηλικίας 45, 36, 36 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες (18-05-2019), εντοπίστηκαν σε περιοχές του Έβρου τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων, δύο (36 και 24 ετών) παρείχαν συνδρομή σε δεκαέξι παράτυπους μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και ένα (36 ετών), το οποίο ως οδηγός αποσκοπούσε στην περαιτέρω προώθηση μέρους αυτών προς το εσωτερικό της Χώρας. Το έτερο μέλος (45 ετών) της εγκληματικής ομάδας, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως αποβίβασε δώδεκα (12) εκ των παραπάνω παράτυπων μεταναστών από το χώρο των επιβατών και από το χώρο των αποσκευών.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος στο πλαίσιο της παράνομης δράσης του, τόσο πριν την επιβίβαση, όσο και μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών, προέβη στην αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε  ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για 1 είχε δηλωθεί απώλεια), έντεκα  κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (670) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.







Πάνος Καμμένος : “ Απατεώνες οι δημοσκόποι”



Καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίοι λειτουργούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ πως οι δημοσκόποι είναι απατεώνες και αναφέρθηκε στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Έχω ένα χόμπι. Είμαι καλός ψαράς. Εμείς οι ΑΝΕΛ απλώσαμε δίχτυα. Και θέλω να μας παρακολουθήσει ο κόσμος για να καταλάβει πόσο απατεώνες είναι οι δημοσκόποι. Είναι απατεώνες. Αναλαμβάνω την ευθύνη, να μου κάνουν μήνυση. Είναι απατεώνες. Όχι άπαντες αλλά πάντως αυτοί που παραποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών και χρησιμοποιούν μεθόδους που θα εξηγήσω. Οι κάποιοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους είναι δυστυχώς οι περισσότεροι. Θα σας πω δε σήμερα τι πιάσαμε. Επειδή βλέπαμε πάντα αυτό το φαινόμενα, δεν τους πληρώνουμε, μας βγάζανε 0,5%, 1%, 1,5% και παίρναμε 4%, 3,7% και 3,8%. Ήταν αυτοί που έβγαλαν τον Σημίτη καταλληλότερο πρωθυπουργό. Είναι αυτοί που στο δημοψήφισμα έλεγαν το Ναι – Όχι και το Όχι – Ναι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως “ 385 συνεργάτες μου κάναμε μία ομάδα η οποία πήρε οδηγίες από μια εταιρεία ερευνών του εξωτερικού για να πέσουμε πάνω σε μία δημοσκόπηση και να δούμε πράγματι πόση είναι η παραποίηση από τις δημοσκοπικές εταιρείες των δειγμάτων που παρουσιάζουν στις εφημερίδες. Είναι μία εταιρεία συμβούλων που μας υπέδειξε τον τρόπο που θα απαντάμε στα ερωτηματολόγια και θα μπορέσουμε να βάλουμε δείγματα ηλικιών που θα μπορεί να πέσει πάνω στη δημοσκόπηση. Και που πετύχανε. Πήρανε τηλέφωνο, εγώ θα πω και το όνομα, και είναι και στη διάθεση του εισαγγελέα και της εταιρείας και ο αριθμός τηλεφώνου. Πέσανε πάνω στον Γιώργο Κούσουλα, στο διευθυντή του Γραφείου Τύπου μου. Η εταιρεία – θα την πω γιατί αναλαμβάνω και την ευθύνη – λέγεται Metron Analysis, έχει σήμερα στο BHMA τη μέτρηση. Απαντά ο Γιώργος ο Κούσουλας στην ερώτηση αν είναι δημοσιογράφος ή εργάζεται σε κόμμα «όχι». Πόσο χρονών είστε; 45. Τον ρωτάνε για τη μέτρηση τι ψηφίζεις. Ανεξάρτητοι Έλληνες, απάντησε. Ο ένας Ανεξάρτητοι Έλληνες, 45 χρονών, άνδρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Σήμερα στη μέτρηση του κ. Φαναρά στη Metron Analysis στο δείγμα ανδρών αυτής της ηλικίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 0 ψήφους. Η ημερομηνία διεξαγωγής της έρευνας είναι στις ημέρες που τον πήραν τηλέφωνο. Έχω τον αριθμό τηλεφώνου του. Έχουμε τον αριθμό τηλεφώνου του ανθρώπου που πήρανε. Έχουμε τον άνθρωπο εδώ. Είναι ένας άνθρωπος που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Και το καταθέτει επώνυμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ έχουμε στημένες δημοσκοπήσεις. Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του κ. Μαρινάκη στο ΒΗΜΑ να το κάνει αυτό προς την εταιρεία», είπε ο κ. Καμμένος.

«Καταγγέλλω ότι εδώ πρόκειται για στημένες δημοσκοπήσεις οι οποίες περισσότερο λόγο έχουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη παρά να δείξουν τη συγκεκριμένη τάση. Και αυτό το λέω διότι πολλοί πολίτες επηρεάζονται . Αυτό που λέω σε αυτή την παρέμβαση μου προς τους πολίτες είναι ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Πηγή: newsit.gr


«Christina O»: Δείτε φωτογραφίες από το ανακαινισμένο «πλωτό παλάτι» του Ωνάση




Στη μαρίνα του Μεσολογγίου βρίσκεται το Christina O, το «πλωτό παλάτι» του Αριστοτέλη Ωνάση το οποίο φωτογράφισε αποκλειστικά το «Gala», το περιοδικό των διασήμων που κυκλοφορεί δωρεάν με το ΘΕΜΑ κάθε Κυριακή. 


Σύμφωνα με το ρεπόρταζ της Μαρίας Λεμονιά που δημοσιεύτηκε στο «Gala», η πρωτοποριακή για την εποχή της θαλαμηγός ήταν μία υπό απόσυρση ανθυποβρυχιακή φρεγάτα του καναδικού στόλου που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις στην Αγγλία και τη Ρωσία. 


Eχτισε την ιστορία της στα χέρια του «σωτήρα» της Αριστοτέλη Ωνάση, που της έδωσε το όνομα της κόρης του και φιλοξένησε στα καταστρώματά της ιστορικές προσωπικότητες όπως τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, τη Μέριλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Τζον Φ. Κένεντι, τον Φρανκ Σινάτρα, τον πρίγκιπα Ρενιέ και την Γκρέις Κέλι.



christina-o-5


Το ιστορικό αυτό γιοτ, μήκους 99 και πλάτους 11 μέτρων, πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση, το 1954, στην τιμή των 34.000 δολαρίων. Στη συνέχεια ο ίδιος ξόδεψε για την ανακαίνισή του το μυθικό για την εποχή ποσό των 4 εκατ. δολαρίων. Μετά τον θάνατο του Ωνάση το 1975 το «Christina O.» κληρονομήθηκε από την κόρη του, η οποία το παραχώρησε στο ελληνικό κράτος με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η μετονομασία του σε «Αργώ». Τη συντήρηση της θαλαμηγού ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το «Αργώ» χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά από τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Μετά από 23 χρόνια, η θαλαμηγός ανακαλύφθηκε μισοβυθισμένη στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας από τον διακεκριμένο ναυπηγό Κώστα Καράμπελα. Ο τελευταίος ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία την επικοινωνία με επενδυτές με σκοπό την ανακαίνιση του σκάφους και την αναβίωση του μύθου του, μεταξύ των οποίων και ο Τζον-Πολ Παπανικολάου. Ο Ελληνας εφοπλιστής, λαμπρός επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό ως παιδί, προχώρησε στην αγορά της μέσα από δημοπρασία, την ανακαίνισε και επανέφερε το αρχικό της όνομα προσθέτοντας και το γράμμα «Ο».



christina-o-2



Μετά από κάποιες επισκευές για την ανάκτηση της δυνατότητας κίνησης, το «Christina Ο.» μεταφέρθηκε στα ναυπηγεία της Ριέκα στην Κροατία, όπου και πραγματοποιήθηκε η πλήρης ανακατασκευή του. Η διαδικασία, που ολοκληρώθηκε με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία του σκάφους, διήρκεσε τρία χρόνια και κόστισε 50 εκατ. δολάρια. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, το 2001, το «Christina O.» βραβεύτηκε στο Μονακό ως το ωραιότερο mega yacht στον κόσμο.



christina1


Ποια να συγκριθεί μαζί της;


Η πολυτέλεια της συγκεκριμένης θαλαμηγού είναι εμφανής σε όλους τους χώρους της: στην εντυπωσιακή προεδρική σουίτα του Αριστοτέλη Ωνάση με το σαλόνι, το τζάκι, τη βιβλιοθήκη και τον πίνακα του Ρενουάρ, τις 18 καμπίνες επιβατών, το εσωτερικό και εξωτερικό μπαρ, την εξωτερική πισίνα με το ψηφιδωτό δάπεδο όπου απεικονίζεται ο Μινώταυρος, το οποίο ανυψώνεται και μετατρέπεται σε πίστα χορού, τη βιβλιοθήκη «Ουίνστον Τσόρτσιλ» με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους που συνδέονται μεταξύ τους με μια επιβλητική σπειροειδή σκάλα. Μάλιστα, το ψηφιδωτό της πισίνας με τον Μινώταυρο αναπαλαιώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς οι ψηφίδες βρέθηκαν διαλυμένες και επανατοποθετήθηκαν από τον μαθητή του καλλιτέχνη που τη φιλοτέχνησε. Η θαλαμηγός διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, παιδότοπο, τζακούζι και χώρο μασάζ. Ενα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικής σημασίας σημεία της είναι το μπαρ «Αρης», με τα φτιαγμένα από δέρμα λευκής φάλαινας περίτεχνα σκαμπό και τα χερούλια από δόντια φάλαινας, όπου είναι σκαλισμένες αναπαραστάσεις από την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Αξιο θαυμασμού είναι και το περίφημο σαλόνι Μαρία Κάλλας, στο οποίο βρίσκεται κορνιζαρισμένος ο πρώτος χρυσός της δίσκος, που αποκτήθηκε σε δημοπρασία, τα δαχτυλίδια της από τον γάμο της με τον Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, το πιάνο της, καθώς και το αναμνηστικό δώρο που της είχε δώσει ο πρόεδρος Κένεντι μετά από παράστασή της στη Νέα Υόρκη. Η βιβλιοθήκη του Τσόρτσιλ, ο οποίος ήταν τακτικός επισκέπτης της θαλαμηγού, αλλά και το σαλόνι «Τζάκι Κένεντι», όπου υπάρχουν φωτογραφίες από τη ζωή της καθώς και πίνακες του Τζόρτζιο ντε Κίρικο, αποτελούν χώρους που φέρουν, επίσης, ιδιαίτερες μνήμες.



christina-o-3


Στο εσωτερικό υπάρχουν και άλλα αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση, τα οποία έχουν διασωθεί μέσα στον χρόνο, αν και τα περισσότερα έχουν ανακτηθεί μέσα από δημοπρασίες. Μέσω δημοπρασιών αποκτήθηκαν επίσης το κλιμακοστάσιο, το περίτεχνο κάγκελο της σπειροειδούς σκάλας, αυθεντικοί πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις θρυλικές στιγμές της θαλαμηγού. Από το 2005 το «Christina Ο.» διατίθεται προς ναύλωση αντί 800.000 ευρώ την εβδομάδα. Τη διαχείριση του σκάφους έχει αναλάβει η εταιρεία The Christina Limited Partnership, με πρόεδρο τον Ιρλανδό φιλέλληνα δικηγόρο Αϊβορ Φιτζπάτρικ, ο οποίος μας υποδέχτηκε μαζί με τον Κώστα Καράμπελα και τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και μας ξενάγησαν στα ενδότερα της θαλαμηγού. 

Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου το άλλοτε mega yacht του Ωνάση βρίσκεται στη μαρίνα του Μεσολογγίου. Στη νέα του εποχή το «Christina O.» χρησιμοποιεί για home port τη νεοσύστατη μαρίνα της πόλης, κίνηση που εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το ιστορικό πλωτό παλάτι και να θαυμάσουν το μεγαλείο και την αίγλη που αποπνέουν τα σαλόνια του. Το «Christina Ο.» οδηγεί κάθε επισκέπτη που θα πατήσει στο κατάστρωμά του σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε μια εποχή λάμψης και ανυπέρβλητης πολυτέλειας στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ένας άνθρωπος που ήταν γνωστός σε ολόκληρη την υφήλιο για τους έρωτές του, τα πάθη του, το επιχειρηματικό δαιμόνιό του και την αμύθητη περιουσία του: ο Αριστοτέλης Ωνάσης.



christina2
christina3
christina4


christina5
christina6
christina7
christina8


Μαρία Λεμονιά
Πηγή : protothema.gr


Ούτε ένα μικρό γήπεδο δεν μπορεί να γεμίσει ο Τσίπρας!! Η απόλυτη απαξίωση



Εξαπατούν τον κόσμο και βγαίνει ο Νίκος Παππάς μιλώντας για γεμάτες πλατείες στις ομιλίες Τσίπρα, οι οποίες μάλιστα προκαλούν δήθεν πανικό στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεφτιλίστηκαν με τους Πακιστανούς και τους Ρομά που τους μετέφεραν και από την Ξάνθη στην Λαμία για να γεμίσουν μια πλατεία, και η ξεφτίλα συνεχίζεται σε όλη την περιφέρεια με άδεια γήπεδα και πλήρη απαξίωση στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με το protothema.gr και την φωτογραφία που ανέβασε η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από γεμάτες πλατείες και ο πανικός είναι στο Μαξίμου και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι ενώ αρχικά προσπαθούσαν επί παραδείγματι να περάσουν ένα πανηγυρικό κλίμα για την εμφάνιση Τσίπρα στην Κοζάνη, βγαίνει τώρα μία φωτογραφία που ξεγυμνώνει την αλήθεια και ξεφτιλίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

 Μάλιστα η Αυγή ξεκινούσε το ρεπορτάζ της γράφοντας: «Από το κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) της Κοζάνης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ειδική αναφορά στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων...». 

Δείτε λοιπόν τη φωτογραφία από το κατάμεστο γήπεδο:




Ντόρα Μπακογιάννη : Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείτα





Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν τέτοια ανάλογη ενέργεια από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να αδιαφορήσει για την εισήγηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του δικαστικού συμβουλίου και να κάνει τα πάντα για να πάρει άδεια ο αμετανόητος, εκτελεστής τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε ανάρτηση της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάνη τονίζει  «Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται».

Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis
23 ώρες πριν
Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται.NM

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του τονίζει πως «το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται. Πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων».


Με 7,5% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές σε νέα δημοσκόπηση



Όλα τα στοιχεία από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 16ης Μαΐου έχει προεξοφληθεί και το μόνο που απομένει να επιβεβαιωθεί είναι το εύρος της απόστασης που θα τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, η πρωτιά της οποίας δεν αμφισβητείται, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της Ν.Δ.  υπολογίζεται στο 30,6% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, αλλά σε κοντινή απόσταση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,1%, , το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%, με όσους απάντησαν «Δεν έχω αποφασίσει» να αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 12,4%.

 Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι αναλυτές της Marc επεξεργάστηκαν τρία διαφορετικά σενάρια για τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι για να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και το ποσοστό που μπορεί να φτάσει κάθε κόμμα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Marc, με βάση το 1ο σενάριο, δηλαδή με «αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,6 μονάδες. Με βάση αυτό το σενάριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό από 32,3% έως 37,5%, με την κεντρική τιμή να είναι στο 34,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ίδιο σενάριο, θα συγκεντρώσει ποσοστό από 23,9% έως 28,7%, με την κεντρική τιμή στο 26,3%.

Κατά το δεύτερο σενάριο, με «κατανομή των αναποφάσιστων ανά κόμμα προέλευσης», η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,8%, με την κεντρική τιμή για την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι 33,3% και για το κυβερνών κόμμα 27,5%.

Τέλος, με βάση το τρίτο σενάριο, με «πολυπαραγοντική κατανομή αναποφάσιστων», η ΝΔ έχει προβάδισμα 7,7 μονάδων, και συγκεκριμένα η κεντρική τιμή της είναι 34,2%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Ενδεικτικό της απαξίωσης του Αλέξη Τσίπρα από τους πολίτες είναι το ότι μόλις ένα 18,1% των συνταξιούχων έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πάρουν «13η σύνταξη».