Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Κωνσταντοπούλου για ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα : Ξελιγωμένοι για χρήμα και εξουσία



Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό Παναγόπουλου λίγες ημέρες μετά τη φωτιά στο Μάτι εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι θέμα τσίπας. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον αριστερό και να κρύβεσαι για τις διακοπές σε θαλαμηγό. Δεν μπορείς να παριστάνεις το παιδί του λαού και να ονειρεύεσαι δεξιώσεις» είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την ίδια οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι «η ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν ήταν για τους πολίτες αλλά δυστυχώς για να αποκτήσουν ωφελήματα. Ήταν ξελιγωμένοι όπως αποδείχθηκε για χρήμα και εξουσία». Εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη της γιατί «δεν το είχα διακρίνει αυτό. Είναι κατάντια να είσαι νέος άνθρωπος και το απωθημένο σου να είναι να σου τσιμπούν το μάγουλο οι «καρχαρίες»».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού είπε ότι «το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να κάτσει σε μια καρέκλα της εξουσίας ή της θαλαμηγού».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέκρινε και τη ρητορική του πρωθυπουργού, όπως διατυπώθηκε σε συγκέντρωση στην Πρέβεζα, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη πρόκληση να κάνει προεκλογική εκστρατεία λέγοντας ότι ο λαός δεν θέλει άλλους από τις ελίτ».

«Το να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως λωτοφάγους ή βλάκες είναι αντιδημοκρατικό και θα το βρουν μπροστά τους γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους» συνέχισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε και το πάρτι του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο για τα γενέθλιά του επισημαίνοντας ότι «οι θέσεις εξουσίας δεν είναι προσωπικό τσιφλίκι και πεδίο εκτόνωσης». Ειδικά, δε, για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είπε ότι είναι «τσάμπα μάγκας που κάνει τον νταή και δεν κάνει τίποτε για το πεδίο ευθύνης του».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ελεύθεροι οι 7 για τα επεισόδια στου Ψυρρή ανάμεσα τους και ο γιος του Βούτση γνωστός αντιεξουσιαστής



Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o γνωστός αντιεξουσιαστής Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής, γιος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ήταν ανάμεσα στους επτά που προσήχθησαν μετά την επίθεση που έγινε στη διμοιρία των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 

                                                                      ο γιός του προέδρου της βουλής 

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων για τα επεισόδια, ενώ αργότερα όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και αφού είχαν χτυπήσει πρώτα στην περιοχή του Ψυρρή τρομοκρατώντας τους πολίτες σπάζοντας περιουσίες ιδιωτών και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ακόμα και παιδιών.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς την περιοχή του Ψυρρή. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην κλούβα των ΜΑΤ, αλλά και σε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.




Σκότωσε τον συμμαθητή της 10χρονης κόρης του επειδή την ενοχλούσε



Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα ένα 10χρονο αγοράκι συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη.

Το άτυχο αγόρι, μαθητής της τρίτης τάξης στο τοπικό δημοτικό σχολείο, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 37χρονο πατέρα μίας συμμαθήτριάς του, όταν εκείνη του ανέφερε ότι ο 10χρονος την ενοχλούσε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο σχολείο.

Ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές, αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα, όταν άκουσε τα παράπονα της κόρης του, αποφάσισε να περιμένει στην είσοδο του σχολείου τον άτυχο μαθητή, μαχαιρώνοντάς τον αρκετές φορές στο στήθος και την πλάτη, πριν τραπεί σε φυγή.

Ο μικρός μαθητής διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης Τσανγκράο, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ενώ λίγο αργότερα πάνοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη μέσα στο σπίτι του.

Πρόκειται, μάλιστα, για το δεύτερο αντίστοιχο συμβάν στην κινεζική επικράτεια, καθώς λίγες ημέρες πιο πριν, ένα ακόμα 9χρονο αγόρι είχε μαχαιρωθεί -ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του- όταν δέχθηκε την επίθεση του πατέρα μίας συνομήλικής του, καθώς το κορίτσι παραπονιόταν για τα πειράγματα του συμμαθητή της.


Πηγή : newsbomb.gr


Μητσοτάκης : H Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες.



Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εργαζόμενοι θα ωφελούνται από τα κέρδη των επιχειρήσεων»

«Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους». Την επισήμανση αυτή που αποτελεί κεντρική στόχευση της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στην Παιανία, επαναλαμβάνοντας και τη δέσμευσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί βιομηχανία χρωμάτων η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της. Ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας μαζί τους, έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων. «Γι’ αυτό θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, ακόμη, πως κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία. «Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία. Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε. Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών» τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ, Αγίου Νικολάου Κάντζας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνέχισε την επίσκεψη του με μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι περισσότεροι για μια ακόμη φορά του ζήτησαν να μειώσει του φόρους για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Στο τέλος της περιοδείας του κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο “όχι” στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας. 

Ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή αυτές τις 3 μέρες, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με Υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με Υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση. 

Ζήτησε και κάτι ακόμη, όμως: Να μετατρέψουμε τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι και του απαντώ: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. 

Θέλω να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει, με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό. Και τότε -όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές

Ας εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας μένει από τώρα μέχρι τις εκλογές, να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Να μιλήσουμε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, για το πως θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Με έπιασε μια κυρία ερχόμενος εδώ και μου είπε δύο πράγματα: θέλω από εσένα να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά μας θα γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και ότι θα στηρίξεις τη μεσαία τάξη. Της απαντώ ναι και στα δύο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Θα χαμηλώσουμε τη φορολογία για όλους, θα χαμηλώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους, θα χαμηλώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν επενδύσεις. 

Επισκέφθηκα, λίγο πριν έρθω εδώ, μια δυναμική, εξαγωγική, μικρομεσαία επιχείρηση της περιοχής σας. Μίλησα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, μίλησα στους εργαζόμενους. Τους επανέλαβα, για άλλη μια φορά, ότι όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, πρέπει και οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν καλά. Και ότι μόνο οι επιχειρήσεις που επενδύουν, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για το μέλλον και την ευημερία για όλους έτσι όπως τη φανταζόμαστε. 

Άκουσα πάλι τον κ. Τσίπρα χθες, να μιλάει για “την Ελλάδα των ελίτ και την Ελλάδα των πολλών”. Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ. Ή όταν τουλάχιστον μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ, να μην πηγαίνει να κάνει διακοπές σε πανάκριβα σκάφη στο Ιόνιο. Γιατί αυτό είναι ξεδιάντροπη υποκρισία. Εμείς, λοιπόν, είμαστε το κόμμα των πολλών, γιατί είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. 

Είμαστε η παράταξη της Ευρώπης, είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη- δεν θέλω να το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Διότι δεν ψηφίζουμε μόνο στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε και για την Ευρώπη. Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο: έμπειρα αλλά και νέα στελέχη. Κάντε προσεκτικά την επιλογή σας, δεν θα είναι εύκολο, γιατί έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς υποψηφίους. Αλλά να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα ακούγεται. Και θα ακούγεται δυνατά. Και θα είναι μια Ελλάδα, η οποία θα διεκδικεί, και θα είναι μέλος της  μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, του Ε.Λ.Κ. Και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλος του Ε.Λ.Κ. Εμείς έχουμε πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουμε. Δεν είμαστε πολιτικά ανάδελφοι. Και θα ζητήσουμε από την Ευρώπη να μας στηρίξει την επόμενη μέρα. Με περισσότερους πόρους, προστατεύοντας τα σύνορά μας. Ναι, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει και όπως μπαίνει. 

Και, βέβαια, την επόμενη μέρα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε, όχι μόνο ευημερία, αλλά και ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που στη Βουλή μιλάω για το ζήτημα της ασφάλειας. Παθαίνει αλλεργία, διότι γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα την οποία παραδίδει. Χθες, επισκέφθηκα τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και αντίκρισα αυτήν την αποκρουστική εικόνα των σπασμένων μαγαζιών, με απελπισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι με έπιασαν και μου είπαν: “για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;”. Τους είπα για πολύ λίγο, διότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί ότι η ασφάλεια θα επανέλθει στις γειτονιές μας. O νόμος και η τάξη θα εφαρμόζονται και η πόλη δεν θα είναι όμηρος 30 αλητών, τραμπούκων, οι οποίοι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, -γιατί για αυτό έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες- θα έρχονται, θα τα σπάνε όλα και θα φεύγουν ελεύθεροι και ωραίοι. Επειδή ξέρω ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική έχετε πολλά ζητήματα ασφάλειας, εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική αστυνομία, θα της δώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και το προσωπικό το οποίο χρειάζεται, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά της. 

Θέλω, φίλες και φίλοι, τελειώνοντας, να σας πω ότι παίρνω πολύ μεγάλη δύναμη απ’ αυτό το οποίο βλέπω σε όλη την Ελλάδα. Όπου πάω -και, όπως βλέπετε, κάθε μέρα είμαι και κάπου αλλού- δεν βλέπω μόνον τους παλιούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συσπειρώνονται στο κόμμα μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παλιούς παραδοσιακούς αγωνιστές της παράταξής μας. Γιατί εσείς μας κρατήσατε όρθιους στις δύσκολες στιγμές. Βλέπω, όμως, και πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται και μας λένε: Θα σας ψηφίσουμε για πρώτη φορά. Σας εμπιστευόμαστε για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι και εγώ, αλλά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, τα απλά στελέχη, όλοι μαζί αναλαμβάνουμε μια βαριά ευθύνη απέναντι στον τόπο. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, φίλες και φίλοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Και αυτή η κρίση έχει κρατήσει πολύ και μας έχει πληγώσει. Μας φτώχυνε, μας προσέβαλε, έδιωξε τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά τη νέα αρχή θα την κάνουμε όλοι μαζί, θα την κάνουμε ενωμένοι. Και την επόμενη ημέρα, εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν είμαστε εδώ να διχάσουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Σας ζητώ λοιπόν να βάλουμε τα δυνατά μας αυτές τις τελευταίες 15 μέρες, σας ζητώ να πάτε ο καθένας ξεχωριστά, να βρει αυτούς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέφτονται, κάποιοι μπορεί να  αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, κάποιοι προς τα αριστερά, και να τους πείτε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Μην σπαταλήσετε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορά την επόμενη ημέρα. Ελάτε, στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία, συμπορευθείτε μαζί μας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή δύναμη, καλό αγώνα. Και με τη νίκη, η νίκη εξαρτάται από όλους σας, όχι μόνο από εμένα, από όλους σας».    

      


Επίθεση σε πολίτες και καταστήματα στου Ψυρρή από συντρόφους αντιεξουσιαστές



Αδίστακτοι οι κακοποιοί σύντροφοι αντιεξουσιαστές που με την ανοχή της κυβέρνησης δεν διατάζουν πλέον να τρομοκρατούν και πολίτες με κίνδυνο ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα.

Λίγο πριν τις 1:00 τα ξημερώματα στου Ψυρρή, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του κέντρου της Αθήνας βράδυ Σαββάτου γεμάτο κόσμο, τουρίστες και παιδιά, ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων εμφανίστηκαν στην περιοχή και άρχισαν να σπάνε καταστήματα και να πετούν μολότοφ μέσα στον κόσμο.

Οι πολίτες άρχισαν να τρέχουν για να προστατέψουν τους ίδιους και τα παιδιά τους απο τους κακοποιούς συντρόφους που δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος της ασφάλειας όλων μας.

Οι κακοποιοί σύντροφοι δεν δίστασαν να αδειάσουν μπιτόνια με βενζίνη στις εισόδους πολυκατοικιών, έτοιμοι να βάλουν φωτιά και να κάψουν κόσμο μέσα στα σπίτια τους.

Άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα σταματώντας την εγκληματική δράση των κακοποιών συντρόφων, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή στα στενά της περιοχής.

Οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές δεν δίστασαν να πετάξουν και μολότοφ εναντίον και των συντρόφων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Για αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη.




Ποιος υπουργός έκανε επίσης διακοπές στο χλιδάτο κότερο;




Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις των κυβερνητικών στελεχών με τη… θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου. Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χλιδάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και μάλιστα μόλις 25 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, εκτός από τον πρωθυπουργό υπήρξε άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος το οποίο κατάκοπο από τη διακυβέρνηση της χώρας βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί στη διάσημη πια θαλαμηγό Odyssey.

Πρόκειται μάλιστα για κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, επισημαίνεται στο άρθρο, το οποίο απόλαυσε τις ανέσεις της θαλαμηγού με ευάριθμη συντροφιά.

«Ως φαίνεται η κούραση είναι ενδημική ασθένεια που έχει πλήξει άσχημα ορισμένα εκ των μελών της κυβέρνησης», αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Κουίζ: Βρες ποιος είναι ο υπουργός
«Από τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός διαγιγνώσκεται με κούραση και μάλιστα τόσο σοβαρή ώστε να μπορεί να την αντιλαμβάνεται και ένας υπερήλικος ημιθανής κύριος από τηλεοράσεως και να του παραχωρεί το κότερό του για να ξεκουραστεί, είναι λογικό και οι άνθρωποι που βρίσκοτναι γύρω του ή βρίσκονταν έως πρόσφατα γύρω του να αισθάνονται και αυτοί κουρασμένοι, χρήζοντες άμεσης ξεκούρασης, ακόμη κι αν το αντικείμενό τους ισούται με το τίποτα…», συνεχίζει με δηκτική διάθεση ο αρθρογράφος για να μας… δώσει στο πιάτο το πρόσωπο περί ου ο λόγος:

«Εικάζω ότι η μη αναφορά της κυρίας Παναγοπούλου ότι είχε διαθέσει το σκάφος της και για τη φιλοξενία του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις του υπουργού αυτού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε διαρκή κρίση εξαιτίας διάφορων επιλογών του, οι οποίες έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διαρκώς απολογούμενη.

Με τη φημολογία να επιμένει ότι το σύνολο των φωτογραφιών από τις διακοπές του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου είναι 20, διερωτάται κανείς αν υφίστανται και άλλες απεικονίζουσες το περί ου ο λόγος κυβερνητικό στέλεχος, το οποίος έκανε επίσης διακοπές τον Αύγουστο με το Odyssey, και σε ποιων τα χέρια βρίσκονται…»

Ο Γιώργος Παπαχρήστος επισημαίνει ότι στις δηλώσεις της η Κατερίνα Παναγοπούλου- με τις οποίες επιβεβαίωσε τις διακοπές Τσίπρα στο πολυτελές σκάφος- δεν ανέφερε τίποτα για αυτό, σημειώνοντας ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα.

«Εικάζω ότι η μη αναφορά της κυρίας Παναγοπούλου ότι είχε διαθέσει το σκάφος της και για τη “φιλοξενία” του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις του υπουργού αυτού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε διαρκή κρίση εξαιτίας διαφόρων επιλογών του, οι οποίες έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διαρκώς απολογούμενη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.


Απαντήσεις ζητά η ΝΔ

Στο θέμα παρενέβη άμεσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει: «Ισχύει ή όχι ότι στη θαλαμηγό Παναγοπούλου φιλοξενήθηκε μυστικά και κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις έχει ως εξής:

«Σε σημερινό δημοσίευμα των “Νέων” αναφέρεται ότι αμέσως μετά τις μυστικές διακοπές του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου, στην ίδια θαλαμηγό έκανε, επίσης, δωρεάν κρυφές διακοπές και άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Οι ιδιωτικές διακοπές των πολιτικών είναι καθ’ όλα σεβαστές, αλλά οφείλουν για προφανείς λόγους να γίνονται γνωστές. Το ερώτημα, λοιπόν, προς το Μαξίμου είναι σαφές: Ισχύει ή όχι ότι στη θαλαμηγό Παναγοπούλου φιλοξενήθηκε μυστικά και κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;».


ΤΑ ΝΕΑ


Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ



Το βράδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε ως ένα όνειρο. Το να επικρατήσει κανείς απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στο χώμα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, για την ακρίβεια ο Έλληνας τενίστας έγινε μόλις ο 14ος που το καταφέρνει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μία μεγαλειώδη εμφάνιση, επικράτησε 6-4, 2-6, 6-3 του Ραφαέλ Ναδάλ και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.


Νέα Δημοκρατία : “θέλει ο Πετσίτης να κρυφτεί και το Μαξίμου δεν τον αφήνει”




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την προεκλογική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι επικοινωνιακοί φωστήρες του Μαξίμου δεν αφαίρεσαν μόνο τον δικτάτορα Μεταξά από το επηρμένο τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως διάδοχο του Κολοκοτρώνη, του Βενιζέλου και του Καποδίστρια. Σε κάποιο πλάνο επανεμφανίζεται κι ο Πετσίτης! Είναι σαν να λέμε “θέλει ο Πετσίτης να κρυφτεί και το Μαξίμου δεν τον αφήνει”».


Άθλιο χυδαίο μήνυμα κατά της Ντόρας από συντρόφους αντιεξουσιαστές που δρουν ανεξέλεγκτοι




«Ντόρα το '89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν» έγραψαν σύντροφοι θαυμαστές της τρομοκρατίας που τις τελευταίες ημέρες απειλούν δικαστές και καταστρέφουν περιουσίες πολιτών για να εκβιάσουν την άδεια στον εκτελεστή σύντροφο Κουφοντίνα.

Η ανοχή της κυβέρνησης πρός τους συντρόφους κακοποιούς και η κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ελέγξει τους δικαστές που είπαν όχι στην άδεια του εκτελεστή τρομοκράτη Κουφοντίνα, αποθρασύνουν περισσότερο του συντρόφους κακοποιούς.



Αίσθηση προκαλεί το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι για την Ντόρα Μπακογιάννη στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα: «Ντόρα το '89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν», υπονοώντας ανοικτά οι σύντροφοι κακοποιοί ότι το 1989 η 17 Νοέμβρη θα έπρεπε, εκτός από τον Παύλο Μπακογιάννη, να έχουν δολοφονήσει και την σύζυγό του, Ντόρα.

Αυτή την αθλιότητα συντηρεί, προστατεύει και δείχνει ανοχή η κυβέρνηση για να μην θίξει τις συνιστώσες της ενόψει εκλογών που αποτελούνται από συμμορίες τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την καταστροφή προεκλογικού περιπτέρου στα Ιωάννινα και τα χυδαία συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι που θαυμάζουν τον δολοφόνο Κουφοντίνα επιτέθηκαν σήμερα στη Νέα Δημοκρατία βανδαλίζοντας με χυδαία συνθήματα το προεκλογικό της περίπτερο στα Ιωάννινα. 



Ας το καταλάβουν μια για πάντα. Δεν τους φοβόμαστε.  Οι μέρες ανοχής τελειώνουν. Ως εδώ»




Ρε δεν ντρέπεσαι; Τσίπρας στην Πρέβεζα: Ο λαός δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ



Καλά ρε δεν ντρέπεται καθόλου αυτός ο τύπος;

Παρά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του με το κότερο Παναγοπούλου, που τον ξεφτίλισαν, ο Τσίπράς χωρίς ίχνος ντροπής και συναίσθησης του τι λέει επιμένει στο αφήγημα ότι «δεν έχει στόχο να υπηρετήσει την ελίτ, αλλά τους πολλούς», όπως είπε από την Πρέβεζα

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς, με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο» είπε ο αντρόπιαστος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους της Πρέβεζας.