Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο εκτελεστής Κουφοντίνας για να εκβιάσει να του δοθεί άδεια



Δεν του άρεσε του αμετανόητου εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν η απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου και έβγαλε κείμενο εκβιάζοντας για να πάρει άδεια.

Το κείμενο του δολοφόνου εκτελεστή της 17Ν που έχει εκτελέσει εν ψυχρώ 11 αθώους Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως διεμήνυσε τα εξής:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση».


Ο Λοβέρδος ξεφτίλισε τον Θεοχαρόπουλο στην βουλή




Η πρεμιέρα του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα κυβερνητικά έδρανα και η ομιλία του ως νέος υπουργός Τουρισμού πυροδότησε εντάση για τον αλεξιπτωτιστή που βρέθηκε ξαφνικά υπουργός και γελάει ο κόσμος με την κατάντια της κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού, εξήγησε για να αποφύγει την ξεφτίλα πως ο ίδιος δεν άλλαξε ποτέ πολιτική ιδεολογία, αλλά το ΚΙΝΑΛ πάει για συμπόρευση με τη ΝΔ, ζήτησε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ανδρέας Λοβέρδος και τον κατηγόρησε για θράσος. "Έχεις θράσος, υπέρμετρο θράσος, γιατί δεν πρόλαβες  να διοριστείς  πάλι και ήρθες εδώ να μας πεις για τον τουρισμό. Αυτό στηλιτεύουμε το θράσος σου". "Είστε η επιτομή του ανθρώπου που θεσιθηρεί. Γιατί μας παιδεύατε 4 χρόνια αφού μας αποκαλύψατε σήμερα πως το οργανώνατε από την αρχή να πάτε στον Συριζα με την στάση σας στις ψηφοφορίες;" συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Η Κουντουρά πλήρωνε τις δημοσκοπήσεις για να την εμφανίζουν πρώτη καταγγέλλει ο Καμμένος



Σοβαρές καταγγελίες από τον Πάνο Καμμένο, μιλώντας σήμερα το πρωί  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατήγγειλε ότι η Έλενα Κουντουρά χρησιμοποίησε χρήματα του υπουργείου Τουρισμού για να πληρώσει εταιρίες δημοσκοπήσεων ώστε να την εμφανίζουν πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει ευρωεκλογών. 

Και πράγματι, φαίνονται αληθινές οι καταγγελίες αφού στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB η υπουργός Τουρισμού έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την ευρωβουλή λές και είναι η απόλυτη στελεχάρα που την θέλει ο κόσμος!

«Θα βγάλω τα στοιχεία την άλλη εβδομάδα» είπε ο Πάνος Καμμένος, «Πλήρωνε τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ως υπουργός Τουρισμού, 30αρια και 40αρια, με κονδύλια του υπουργείου. Θα τη δείτε πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αλίμονο, αν πληρώνεις 30αρια και 40αρια στις εταιρίες δημοσκοπήσεων…» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως τα στοιχεία που διαθέτει «θα τα βγάλω την άλλη εβδομάδα».

Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει πληρώσει εταιρία δημοσκοπήσεων, 5.000 ευρώ. «Πλήρωσα μια φορά, με έβγαλε πρώτο και βγήκα έβδομος», είπε, προσθέτοντας πως αυτό έγινε νόμιμα.






Ζητάει και τα ρέστα η Γεροβασίλη χωρίς να ντρέπεται για την κατάντια της ανομίας υπέρ συντρόφων




Αντί να ντρέπεται η Γεροβασίλη και να αναζητάει τρύπα να κρυφτεί για την κατάντια της ανομίας στην χώρα με την ανοχή που δείχνει στους συντρόφους αντιεξουσιαστές, απάντησε με ακροαριστερό θράσος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, με κουκουλοφόρους να σπάνε ανενόχλητοι καταστήματα διαμαρτυρόμενοι για τον εκτελεστή τρομοκράτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση θράσους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τον Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του κόμματός του για το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του στη Βουλή, προσπαθεί απελπισμένα να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο προσφιλές του θέμα περί βίας και ανομίας.

Κάνει ότι δεν βλέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας που γίνονται σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και αλλού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δήθεν υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια. Ας γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία».


Επιστολή-κόλαφος 64 προσωπικοτήτων που βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν Μητσοτάκη



Σε δημόσια παρέμβαση προχώρησαν 64 προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της οικονομίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, εγκαλώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ναρκοθετεί την πρόοδο της χώρας με το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο της πολιτικής του τα τελευταία χρόνια.


Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει στην χώρα «τριτοκοσμικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσμό» και υποδύεται την πρόοδο, ενώ στην ουσία εφαρμόζει «ένα σχέδιο εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς».

Καταγγέλλουν, επίσης, «την αποδιάρθρωση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας στην εκπαίδευση» και αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη «για το διχαστικό πολιτικό κλίμα», τις παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης ακόμη και με ποινικές διώξεις των πολιτικών της αντιπάλων, όπως και την προσπάθεια «χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους οι 64, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πιεστικά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν επιλύονται όσο βρισκόμαστε πολιτικά καθηλωμένοι σε μια ξεπερασμένη περιχαράκωση αριστεράς-δεξιάς με όρους του περασμένου αιώνα».

Ορίζουν ως προοδευτική την κυβέρνηση εκείνη που θα επικεντρώσει μεταξύ άλλων τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη της Ελλάδας που παράγει και εξάγει, την αποκομματικοποίηση του κράτους, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. «Αυτά τα αιτήματα συνδέονται ευθέως με τα συμφέροντα των αδύναμων πολιτών, των μεσαίων στρωμάτων και των δημιουργικών ανθρώπων», υποστηρίζουν.

Η παρέμβαση αυτή δεν αποτελεί ευθεία στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο εμμέσως αναγνωρίζει ότι η ΝΔ και η παρούσα ηγεσία της μπορεί να εκφράσει αποτελεσματικά τα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή αυτή θα αναφερθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη Βουλή το απόγευμα.

Μεταξύ των 64, το κείμενο υπογράφουν προσωπικότητες, όπως ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, οι καθηγητές Γιώργος Παγουλάτος, Στάθης Καλύβας και Πάνος Τσακλόγλου, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα που υπογράφουν την επιστολή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει»



«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει»,υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Βουκουρεστίου. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής, τα καταστήματα της οποίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές χθες το βράδυ από επίθεση με λοστούς και σφυριά.



Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης που συνόδευε τον κ. Μητσοτάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει άλλη αντοχή. 4 μήνες κακής αγοράς, (οι ιδιοκτήτες) δεν μπορούν να αντέξουν και σπασμένα καταστήματα».

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:



«Νομίζω ότι η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα μιλάει μόνη της. Δεν είναι δυνατόν ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα. Δεν είναι ζήτημα επιχειρησιακής δυνατότητας, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Και είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι τέτοιες εικόνες, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα σταματήσουμε να βλέπουμε. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι έρμαιο αδίστακτων τραμπούκων, οι οποίοι έρχονται, τα σπάνε και αποχωρούν, όπως έγινε και χθες, παντελώς ανενόχλητοι. Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν».






Κίνηση υπέρ Κουφοντίνα! Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει εξηγήσεις γιατί δεν του δόθηκε άδεια



Μόνο στην Ελλάδα της ακροαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ένα ολόκληρο κράτος ασχολείται με το εκτελεστή αμετανόητο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα που σκότωσε ψυχρά 11 αθώους ανθρώπους.

Απίστευτη ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, που παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας ζητώντας τον λόγο και αφήνοντας άφωνη την κοινή γνώμη.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Έτσι η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του εκτελεστή, δολοφόνου, τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος για να πάρει τελικά άδεια ο εκτελεστής τρομοκράτης Κουφοντίνας.




O Ανέστης Αναγνωστάκης άδειασε τον Τσίπρα : «Ο στίχος "δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν" προορίζεται γι' αυτόν που τον χρησιμοποιεί»



Ο γιος του Μανώλη Αναγνωστάκη ξεκαθαρίζει: Ο στίχος που είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη αφορά αυτόν που τον χρησιμοποιεί.

«Ο στίχος "δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν" προορίζεται γι' αυτόν που τον χρησιμοποιεί» διευκρίνισε ο Ανέστης Αναγνωστάκης

Σε «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να κλείσει την σφοδρή σύγκρουσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή προχώρησε ο γιός του μεγάλου ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.

Ο Ανέστης Αναγνωστάκης διευκρίνισε ότι ο στίχος «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν» προορίζεται γι' αυτόν που τον χρησιμοποιεί.

«Πολλές φορές αυτοί που τον χρησιμοποιούν δεν ξέρουν ότι ο στίχος αυτός προορίζεται γι' αυτούς που τον χρησιμοποιούν. Δεν το' χουν καταλάβει ότι ισχύει για αυτούς που τον εκφωνούν» διευκρίνισε ο Ανέστης Αναγνωστάκης μιλώντας στο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά.

«Όπως και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι ισχύει γι' αυτόν!» κατέληξε την αναφορά του ο γιος του Μανώλη Αναγνωστάκη, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είμαι κεντρώος και θα ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκή».


Πηγή : protothema.gr


Δημοσκόπηση MRB με 7,4% η ΝΔ



Ποσοστό 30,2% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ, σε έρευνα που διεξήγαγε η MRB μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα και το πακέτο παροχών που όπως φαίνεται δεν τσίμπησαν οι πολίτες.

ΝΔ 30,2%

ΣΥΡΙΖΑ 22,8%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,2%

ΚΚΕ 6,1%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,1 %

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,1%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,7%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,6%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1%

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,4%

ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 11,3%


Μπακογιάννη: Φασιστοειδή η λογική του Πολάκη περί ύπαρξης δύο δημοκρατιών



«Φασιστοειδή λογική» καταλόγισε στον Παύλο Πολάκη η Ντόρα Μπακογιάννη και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εκβίασε» τους βουλευτές του να τον στηρίξουν. Όμως, όπως υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός έκανε στη ΝΔ το μεγαλύτερο δώρο, όταν είπε ότι οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


«Μετατρέψατε τη μομφή προς τον Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αλλά ένα πράγμα δεν μπορείτε να αποφύγετε: Την εμπιστοσύνη του λαού δεν θα τη λάβετε στις 26 Μαΐου και μετά τον περιμένουμε εδώ να δούμε τη συνέχεια» είπε η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια μετά την ομιλία του αν. υπουργού Υγείας.

Η βουλευτής της ΝΔ, αφού εξέφρασε την απογοήτευσή της για το ότι ο Παύλος Πολάκης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων να ζητήσει συγγνώμη, απευθυνόμενος στην Βουλή και στους συναδέλφους του που «υποχρεώνονται με την ψήφο τους να καλύψουν όλη του την συμπεριφορά», επισήμανε ότι η διαφορά που έχει η ΝΔ με τον κ. Πολάκη είναι αξιακή.

«Ο κ. Πολάκης μίλησε για τη δικιά μας δημοκρατία και τη δικιά σας δημοκρατία. Αυτό είναι φασιστοειδής λογική. Η δημοκρατία είναι μία και στη δημοκρατία αυτή, έχουμε θέση όλοι. Έχετε κι εσείς που είσαστε σήμερα πλειοψηφία κι ενδεχομένως αύριο μειοψηφία, έχουμε κι εμείς που είμαστε σήμερα κοινοβουλευτική μειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα αύριο πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει φασισμός κι αυτό καλά θα κάνετε να το καταλάβετε σήμερα στη Βουλή» είπε η κ. Μπακογιάννη. Συνέχισε λέγοντας πως όταν φθάνει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει μομφή έναντι ενός υπουργού δεν είναι μια εύκολη απόφαση και δεν είναι -όπως ορθώς είπε ο υπουργός- συνηθισμένη πράξη.

«Είναι όμως η συμπεριφορά αυτού του συγκεκριμένου υπουργού, η οποία αναδεικνύει όλη την κακή μεριά της πολιτικής. Είναι η συμπεριφορά η οποία άρχισε με την υπερηφάνεια ότι «έχουμε διπλά βιβλία». Κι εγώ υπήρξα δήμαρχος. Δεν μπορούσα ποτέ να κρατήσω διπλά βιβλία. Κι όταν ένας άνθρωπος υπερηφανεύεται ότι κράτησε διπλά βιβλία κάποιο λάκκο έχει η φάβα, διότι άλλος δήμαρχος σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν το έχει κάνει. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν έρχεται ο δημοσιογράφος να του κάνει κριτική του λέει ότι θα τον χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη. Έλα τώρα όμως που σε μια δημοκρατία, οι δημοσιογράφοι μπορούν να ασκούν όση κριτική θέλουν κι ο ρόλος του υπουργού ή του πολιτικού είναι να απαντάει είτε του αρέσει είτε δεν του αρέσει η ερώτηση» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην απάντηση του κ. Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η πρώην υπουργός την χαρακτήρισε «ατυχή ρελάνς» διότι -όπως είπε- «αυτό το οποίο ο κ. Πολάκης, είπε στον κ. Κυμπουρόπουλο δεν ήταν αυτό που μας είπε σήμερα».

«Αυτό που του είπε και τον έψεξε ο αν. υπουργός Υγείας ήταν γιατί ο κ. Κυμπουρόπουλος έκανε χρήση του νόμου που έδινε το δικαίωμα να γίνει γιατρός. Αυτό που ονομάζουμε «θετική διάκριση». Και ναι εμείς πιστεύουμε στη θετική διάκριση και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η θετική διάκριση σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν την οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, διότι αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να είναι μετά ίση στην κοινωνία και να ενταχθούν» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε «αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης», «βαθιά ανέντιμο και αντιδημοκρατικό».

«Διότι τον έψεξε επειδή έκανε χρήση αυτής της θετικής διάκρισης. Κι ο κ. Πολάκης ξέρει πολύ καλά ότι ο νόμος δεν θα του επέτρεπε αν δεν έκανε χρήση αυτής της διάκρισης να δουλεύει σήμερα ο κ. Κυμπουρόπουλος», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας δε την ομιλία της αν. υπουργού Εργασίας, η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε προς τη Θεανώ Φωτίου λέγοντας: «Δεν σας δίνω το δικαίωμα καμιάς υπουργού και κανενός να μου πείτε ότι είσαστε πιο ευαίσθητοι για τα άτομα με αναπηρία, από ότι είμαι εγώ που πέρασα όλη μου τη ζωή με μία μάνα, η οποία έδινε μάχη για αυτά τα άτομα για να έχουν ίσες ευκαιρίες, να έχουν επιδόματα και να βγουν στη δημοσιότητα. Κι αυτό μας οδήγησε να κάνουμε την μομφή εναντίον του κ. Πολάκη».

«Διότι υπάρχουν όρια στη φασιστοειδή λογική. Κι αυτό είναι φασισμός και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε και όταν συνηθίζεις, όταν σιγά σιγά πέφτει το δηλητήριο και παθαίνεις «μυθριδατισμό» όταν δεν πειράζει όταν ο Πολάκης βρίζει, όταν δεν πειράζει όταν κάτι άλλο γίνεται, όταν δεν πειράζει όταν οι θετικές διακρίσεις κρίνονται και προσβάλλονται από τον ίδιο τον υπουργό, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, διότι τότε σιγά – σιγά ξεχνάμε ποιές είναι οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Γι αυτό λοιπόν για τον αξιακό μας κώδικα κάναμε αυτή τη μομφή», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στην Αθήνα οι αναρχικοί για τον εκτελεστή Κουφοντίνα




Σύντροφοι αναρχικοί που απολαμβάνουν την εύνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στην οδό Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου ενώ πέταξαν και τρικάκια υπέρ του στυγνού αμετανόητου δολοφόνου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφόντινα

Σε τρικάκια που πέταξε η ομάδα των ατόμων, ζητούν την άμεση άρση του εισαγγελικού εμπάργκο για την χορήγηση άδειας εξόδου από τις φυλακές του εκτελεστή.





Συγκεκριμένα στους πεζόδρομους Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ομάδα περίπου 30 συντρόφων αναρχικών, εισήλθαν από την οδό Ακαδημίας σπάζοντας βιτρίνες 13 καταστημάτων.

Οι αναρχικοί κατευθύνθηκαν προς την οδό Αμερικής όπου και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι.







Με χουντική διάθεση η κυρία Τασία σταμάτησε την κατάθεση της Ζαΐρη στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας



Δεν άφησε η Χριστοδουλοπούλου να ακουστεί τίποτα για Πετσίτη και έκανε τα πάντα για να θάψει την υπόθεση. Οι προκλητικές αντιδράσεις της Χριστοδουλοπούλου που σχολίαζε με ειρωνική διάθεση τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης βοηθώντας τις απαντήσεις της προσκεκλημένης και κάνοντας ξεφτίλα την επιτροπή.

Kατά την έναρξη της συζήτησης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να "υπενθυμίσει" (να το βουλώσει) στην κυρία Ζαΐρη το απόρρητο που την δεσμεύει. 

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην ακρόαση της επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Άννας Ζαΐρη-Αρκουλή, είχε ώς αποτέλεσμα το άδοξο τέλος της συνεδρίασης.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις ήταν τόσο έντονες και η αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεχής, ώστε κάποια στιγμή η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. O εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει στις ερωτήσεις του».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου έκλεισε την συνεδρίαση όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε σε έγγραφο του προηγούμενου επικεφαλής της αρχής, Γιώργου Παντελή, ο οποίος είχε προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ελεγχθούν οι οφειλές της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ.

Διαβάστε τα παρακάτω για να δείτε την αθλιότητα των Συριζαίων που προσπαθούν να θάψουν την υπ΄θεση για να μην ακουστεί τίποτα για το σκάνδαλο Πετσίτη :

Α. Ζαίρη: Δεν ξέραμε για τον Πετσίτη. Από την δημοσιότητα πήραμε το έναυσμα. Δεν είχαμε βρει κάτι αξιόλογο εμείς από την έρευνα

Ε. Βενιζέλος: Είπατε ότι δεν βρήκατε κάτι αξιόλογο. Εδώ κάνετε κρίση. Τελικά στείλατε στον εισαγγελέα ή όχι;

ΖΑΙΡΗ: Έχουμε στείλει στον εισαγγελέα. Ότι βρίσκουμε το στέλνουμε για ενημέρωση

Βενιζέλος: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα στοιχεία

ΖΑΙΡΗ: Έχουμε στείλει ενημερωτικά γενικότερα για την ΔΕΠΑ. Σας είπα ότι γενική αρχή είναι να στέλνουμε ότι βρίσκουμε

Σε άλλο σημείο ο διάλογος είχε ως εξής:

Ε Βενιζέλος: Υπήρχε φάκελος στην Αρχή σας για τη ΔΕΠΑ;

ΖΑΙΡΗ: Όχι

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τότε γιατί λέτε ότι εκκρεμούσε επι 20 χρόνια;

ΖΑΙΡΗ: Όχι σε εμάς. Μεταξύ τους. Σε αυτή την υπόθεση δεν ξέρω με ποια αφορμή ξεκίνησε το Μάιο 2017 ο κ. Παντελής προκάτοχός μου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Γι αυτό έφυγε ο κ. Παντελής

ΖΑΙΡΗ: Όχι δεν έφυγε γι αυτό.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: πείτε κάτι να αξιοποιήσουν στις ομιλίες τους στην Βουλή

Κ. Τζαβάρας: Τι είναι αυτά τα πράγματα; Είστε πρόεδρος ή αβανταδόρος.

ΤΑΣΙΑ: Έλα τα θεατρικά τώρα, τελειώνουμε

Βορίδης: Για ποιο λόγο αισθάνεστε την ανάγκη να παρεμβαίνετε συνέχεια;

Τα Χριστοδουλοπούλου: κυρία Ζαίρη εγώ διευθύνω. Το καταλάβατε;

Α. Ζαίρη: Μετά την υποβολή της μήνυσης και αφού επελήφθη η εισαγγελία εκεί εντείναμε και είχαμε κατι ποιο συγκεκριμένο και είχαμε περισσότερη προσοχή στην υπόθεση

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πότε έγινε η μήνυση;

ΖΑΙΡΗ: Προ 6μηνου… Ασχολούμεθα με ζητήματα που είναι περιφερειακά. Αν υπάρχει μαύρο χρήμα θα έπρεπε να το ψάξουμε σε αυτόν που το παρήγαγε και αυτή είναι η υποχρέωσή μου. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι ξέφυγε η υπόθεση στις λεπτομέρειες που είναι παρακλάδι. Αυτό είναι πρόβλημα. Απαντώ σε όλους. Δεν μπορούσα ούτε όφειλα να ψάξω αν οι καταβολές των ΕΛΦΕ προς ΔΕΠΑ ήταν ή όχι σωστές. Αν ήταν ορθές. Ερχόντουσαν στο γραφείο μου οι δικηγόροι ΔΕΠΑ και προσπαθούσαν κάτι να πετύχουν. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τέτοιο έλεγχο. Άλλωστε είχε γίνει ήδη αγωγή ή αίτηση ασφαλιστικών που εξεδόθη και αυτή προσφάτως. Δεν είναι σκοπός της Αρχής αυτός.

Βενιζέλος: Εχω μια επιστολή. Ο κ. Παντελής, ο προκάτοχός σας, στις 2 Μαίου 2017 απευθύνεται στον Κιτσάκο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ και τον ρωτά αν έχει επαφές με την ΕΛΦΕ. Γιατί το κάνει αυτό;

ΖΑΙΡΗ: Δεν μπορώ να απαντήσω.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν υπάρχει θεσμική μνήμη

ΖΑΙΡΗ: Η ροή των εγγράφων που ξεκίνησε από αυτή την επιστολή συνεχίστηκε και τα παίρναμε . Δεν είμαστε εμείς σε θέση να ελέγξουμε κάτι που εκκρεμεί στα δικαστήρια. Δεν υποκαθιστούμε όλες τις αρχές.

Βενιζέλος: Ο κ. Παντελής έχει μια ενδιαφέρουσα παράγραφο. Κάτι ξέρει ο κ. Παντελής και ζητά στοιχεία

Α Ζαίρη: Με αυτό το θέμα τελειώσαμε. Δεν μπορώ να τελέσω αξιόποινη πράξη και να αναφερθώ στην Βουλή ακόμα και με κλειστά μικρόφωνα. Δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει. Δεν είμαστε ανεξέλεγκτοι. Λειτουργούμε με μια επιτροπή που εσείς την ορίσατε. Είναι εντυπωσιακό πόσα απόρρητα έγγραφα βρίσκονται τα χέρια σας.

ΤΑΣΙΑ: Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. Ο εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει. Τελειώσαμε

Νωρίτερα διημείφθησαν τα εξής: 

Ν. Παρασκευόπουλος: μπορείτε να μιλάτε για γενικά θέματα. Δεσμεύεστε όταν μιλάτε για έναν φάκελο ακόμα και αν ένα στοιχείο έχει υποκλαπεί. Όμως υπάρχει και η κοινοβουλευτική πρακτική εισφοράς βασικών στοιχείων της διαδικασίας . Επιβεβαιώνετε λοιπόν ότι για την υπόθεση ΔΕΠΑ δεν έχετε στείλει στον εισαγγελέα δεδομένα;

ΖΑΙΡΗ: Οσάκις βρίσκουμε στέλνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε και να μην τα στείλουμε

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Βρήκατε ή όχι

Ε. Βενιζέλος: Από τις απαντήσεις καταλαβαίνουμε ότι έχει στείλει

ΤΑΣΙΑ: Εχω εδώ μια ανακοίνωσή σας

Μ ΒΟΡΙΔΗΣ: Περιμένουμε πολύ ώρα για να συζητήσουμε για το θέμα

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχει επιστολή 1.4.2019 της Αρχής Καταπολέμησης που μεταξύ άλλων λέει ότι με αφορμή δημοσιεύματα για Πετσίτη επισημαίνεται ότι η Αρχή διέπεται από την μυστικότητα των ερευνών που τους τελευταίους μήνες έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι ερευνώνται αρμόδια. Εσείς βγάλατε την ανακοίνωση. Βρήκατε λογαριασμούς και τους στείλατε στον εισαγγελέα ή όχι. Θέλουμε να δούμε αν είμαστε αρμόδιοι με βάση τα ερωτήματα της ΝΔ που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου

Βορίδης: Ποδηγετείτε την συζήτηση. Δεν μπορείτε εσείς να κάνετε τις ερωτήσεις της ΝΔ. 

Βενιζέλος: Αφήστε την πρόεδρο να προστατεύσει τον κ. Πετσίτη

Χριστοδουλοπούλου: Μπράβο. Θέλω να θέσω στην κα Ζαίρη το βασικό που προσάπτει η αντιπολίτευση.

Βορίδης: Εσείς θα θέσετε το θέμα; Δεν θα το αναπτύξουμε εμείς που το θέσαμε; Η πρόεδρος της επιτροπής θα πει τι θα πει η κυρία Ζαίρη;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Για τον Πετσίτη την καλέσαμε μην φοβάστε.