Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οι στελεχάρες Κουντουρά - Θεοχαρόπουλος έκαναν παράδοση - παραλαβή στο Υπουργείο Τουρισμού


Μέσα στην τρελή χαρά και ο ένας και ο άλλος παρά την ξεφτίλα που έχουν υποστεί και οι δύο από το πανελλήνιο κράξιμο για τις επιλογές τους και την ανηθικότητα τους!!

Με την παράδοση – παραλαβή στο χώρο του υπουργείου τουρισμού ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Τουρισμού, όπου την στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες στο τιμόνι του τουρισμού, που παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στην άλλη στελεχάρα τον Θανάση Θεοχαρόπουλο τον νέο υπουργό Τουρισμού.

Στην ομιλία της, η κυρία Κουντουρά στάθηκε στα πεπραγμένα της θητείας της!!! Δεν γράφουμε κάτι άλλο δεν αξίζει, δεν έχει νόημα!!!


Οργή δικαστών για την ανεξέλεγκτη δράση συντρόφων αντιεξουσιαστών που απειλούν τις ζωές τους



Απειλές κατά δικαστών για λογαριασμό του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, από συντρόφους αντιεξουσιαστές δεν έμειναν αναπάντητες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σκληρή ανακοίνωση κατά των ευνοούμενων συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ Ρουβίκωνα εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφερόμενη στις απειλές που διατύπωσε ηγετικό στέλεχος του και δεν έχει συλληφθεί ακόμα, κάνοντας λόγο για μεθόδους «φασιστικού τύπου» προκειμένου να καμφθούν οι δικαστές για να αποφανθούν υπέρ του αιτήματος του τρομοκράτη εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας.

Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Μετά τις αντιδράσεις κάποιος σύντροφος έβαλε χέρι στον αρχηγό των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα και προσπάθησε να μαζέψει τις απειλές του με τακτική ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίνε τα ΜΜΕ και ενεργές τις απειλές αλλά με προσπάθεια συγκάλυψης: «»Απειλές» και «κύκλους αίματος» διέγνωσαν στην ανάρτησή μου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μου θυμίζει την περίπτωση με το μακεδονικό συλλαλητήριο όπου και τότε πάλι έγινε ένας χαμός αφού η ανάρτησή μου είχε θεωρηθεί πολεμικό ανακοινωθέν. Ασχετα αν μετά επιβεβαιώθηκε με την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα Εξάρχεια. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε ή λέμε. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση», έγραψε στο Facebook και πρόσθεσε: «Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας (ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης) μεταφράστηκε σε «ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών». Μην ανησυχείτε, κύριοι, δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν. Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες. Ετσι λοιπόν θα «κοκκινίσουν» όλα. Οχι από το αίμα. Αυτό το χύνετε εσείς καθημερινά. Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας. ΥΓ. Γράψτε τώρα ότι τα «γυρνάω» μετά τον «σάλο που δημιουργήθηκε». Είστε τόσο ελεεινοί όσο και προβλέψιμοι».


Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα; Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας



Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε!

Πόσο δούλεμα έχει ρίξει ο ακροαριστερός καλοπερασάκιας Τσίπρας στον ελληνικό λαό που το μόνο που ήθελε και θέλει είναι να λιγδώσει το άντερο το δικό του και της αυλής του.

Τι άνθρωπος είναι τελικά αυτός ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας;

Αυτή είναι η αριστερά των πολλών του Αλέξη Τσίπρα; Που είναι τα λαϊκά συνθήματα που εξαπατούσε τους πολίτες ο απατεώνας για να τον ψηφίσουν; Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς σε όλο του το μεγαλείο λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς. 

Ο Πρωθυπουργός της "Αριστεράς" που μάχομαι τη διαπλοκή και τολμάει ο αρχιδιαπλεκόμενος να μιλάει για διαπλοκή.


Όταν στέλνεις τα παιδιά σου στο Hill και παίρνεις το LearJet για να πας ακόμη και στο περίπτερο δεν θα πάρεις και το γιοτ για να σου περάσει η στενοχώρια που έχεις αφήσει πίσω 101 νεκρούς και χιλιάδες να κλαίνε τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους.

Εύκολα θα βρείτε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κάθε καθεστωτικό ηγέτη ακροαριστερού κόμματος να απολαμβάνει τα πούρα του, το jet, το γιοτ, το χαβιάρι παράδειγμα όπως οι Μαδούρο, Κάστρο, Τσάβες κτλπ.




Αφαίρεσαν τις ελληνικές πινακίδες από μειονοτικά χωριά στην Αλβανία



Αντιδράσεις προκλήθηκαν στην ελληνική ομογένεια της Αλβανίας για την αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του δήμου Φοινίκης

Σε κοινή δήλωσή τους η πολιτική οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα, Ομόνοια και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλουν την αφαίρεση από κρατικές υπηρεσίες, παρουσία Αστυνομίας, των δίγλωσσων πινακίδων (ελληνικών και αλβανικών) στα συγκεκριμένα μειονοτικά χωριά.

«Η συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης αντανακλά για άλλη μια φορά χαρακτηριστικά αυταρχισμού, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστρατήγησης κεκτημένου στις ελευθερίες της ΕΕΜ, κατάφωρης εμπλοκής στον περιορισμό της αρχής του αυτοδιοίκητου των φορέων τοπικής εξουσίας εν προκειμένου του δήμου Φοινίκης, όπως και τούτο κατοχυρώνεται απ' το Συμβούλιο της Ευρώπης και σε τελευταία ανάλυση άκρατο εθνικισμό και ρατσισμό έναντι της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού», αναφέρεται σχετικά.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας , Χριστάκης Κίτσιος, σε δηλώσεις του χρησιμοποίησε εξίσου σκληρή γλώσσα, καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε επιπλέον ότι «πρόκειται για ακραία προσβολή του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων της Αλβανίας».

Από την πλευρά της, η αρμόδια υπηρεσία συντήρησης των εθνικών οδών, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίστηκε ότι οι πινακίδες δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας και ότι δεν ανταποκρίνονταν στα αιτήματα χρήσης της πρώτης γλώσσας (της αλβανικής).


Πηγή : newsbeast.gr


Κίνδυνος: Δεν πιστεύετε πώς μας κλέβουν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές



Προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές συνιστά ο Συνήγορος του Καταναλωτή. «Οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης καθιστούν τους καταναλωτές πιο επιρρεπείς σε παραπλανητικές προσφορές και δωρεάν παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ή παροχές όπου το αντάλλαγμα είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» προειδοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή.

Μία στις 3 αναφορές που έφτασαν στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» το 2018 αφορούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές, σημειώνει η αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη.

Όπως συμπληρώνει η κ. Κοντογιάννη: «Οι ευάλωτοι καταναλωτές αποφασίζουν πολύ εύκολα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα δωρεάν δείγμα από ένα προϊόν ή μια δοκιμαστική υπηρεσία ή έστω μια έκπτωση, να γνωστοποιήσουν σε εταιρείες τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, το e-mail τους κλπ. ή να συναινέσουν ανεπιφύλακτα στη λήψη εμπορικών προωθητικών ενημερώσεων κάθε είδους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το «δώρο» ή την έκπτωση.

Και φυσικά, στη συνέχεια, βομβαρδίζονται, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση από προωθητικές κλήσεις, μηνύματα και spamming mails. Ή ανακαλύπτουν μετά την ανάλωση του δώρου ότι έχουν δεσμευθεί σε επαχθείς και μακράς διάρκειας συμβάσεις παροχής υπηρεσιών».

Δίκοπο… μαχαίρι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Όπως είπε, το 2018 και το 2019 ο Συνήγορος του Καταναλωτή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας δέχθηκαν αναφορές καταναλωτών για μεμονωμένα ηλεκτρονικά καταστήματα που είτε δεν παραδίδουν το προϊόν που παραγγέλθηκε είτε παραδίδουν σκοπίμως προϊόντα, χωρίς τις συνομολογημένες ιδιότητες, π.χ. παπούτσια σε διαφορετικό νούμερο από το παραγγελθέν, οπότε, όταν ο καταναλωτής τα επιστρέφει για να λάβει το προϊόν της επιλογής του, χάνει, τελικά, και τα χρήματα που κατέβαλε (εκτός εάν ευοδωθεί η διαδικασία της αμφισβήτησης συναλλαγής) και το προϊόν.

Οι πωλήσεις των προϊόντων γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από ιστοσελίδες στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ιδίως facebook και Instagram).

Αυστηρότερη νομοθεσία από το 2020

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή του νέου Κανονισμού 2017/2394 σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητα της παρέμβασης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η συμμόρφωση στην οποία έχουν κληθεί από την Ε.Ε. οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter και Google+ για την προστασία των καταναλωτών από διαδικτυακές απάτες και αθέμιτες συμπεριφορές ηλεκτρονικών καταστημάτων που προβάλλονται από αυτές.


TA NEA


ΟΑΕΔ: 240 ευρώ για όσους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας


Ειδικό βοήθημα για όσους ανέργους δεν μπορούν να ενταχθούν στην τακτική (12μηνη) επιδότηση διαθέτει ο ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι της ειδικής αυτής επιδότησης, είναι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες.

Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και με τον νέο μισθό αγγίζει τα 240 ευρώ.

Προϋποθέσεις χορήγησης:

Τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου

Να μην υπάγεται ο ωφελούμενος σε κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας (Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ)

Διαδικασία αίτησης:

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services

Μέσω των ΚΕΠ

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
ΙΒΑΝ δικαιούχου

Ο ασφαλισμένος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.


Πηγή : workenter.gr


Περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στη Δράμα


«Θέλουμε να φέρουμε κοντά στη ΝΔ και ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά σκέφτονται να στηρίξουν την παράταξή μας. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ισχυροί για να μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις την επόμενη μέρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με κατοίκους της Προσοτσάνης, η οποία ήταν ο επόμενος σταθμός της σημερινής ολοήμερης περιοδείας του στη Δράμα. Έκανε μάλιστα λόγο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο θα στείλει, όπως είπε, «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πια έχει έρθει το τέλος της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όλοι ξέρουν ποιοι δώσαμε αγώνες και θα εξακολουθούμε να δίνουμε αγώνες για τη Μακεδονία, ώστε σήμερα να αμβλύνουμε τη ζημιά που έγινε».

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της ΝΔ ήταν το Κάτω Νευροκόπι. Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην τελετή λήξης των αγώνων ορεινών διαδρομών «Frozen Peaks 2019» όπου και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές. «Θέλω να σας πω πόσο υποστηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν τον αθλητισμό κοντά στη φύση» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές των αγώνων όσο και στους αθλητές. «Είναι μια ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό να αναδείξουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Κάτω Νευροκόπι ο Πρόεδρος της ΝΔ επίσης επισκέφθηκε το συσκευαστήριο πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας. Συνομιλώντας με τους παραγωγούς, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το μέγεθος της παραγωγής, το ύψος των εξαγωγών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι παραγωγοί του ανέφεραν ως σημαντικότερα προβλήματα την αυξημένη φορολογία και το υψηλό κόστος του πετρελαίου, καθώς και την απουσία ελέγχων στις εισαγωγές, που έχει ως αποτέλεσμα να πωλούνται ως ελληνικά εισαγόμενα προϊόντα. Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια για το επιτυχημένο συνεταιριστικό φορέα τους και τους είπε «εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών, να σας δώσουμε παραπάνω κίνητρα, να σας δώσουμε καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση, για να σπρώξουμε ολοένα και περισσότερους αγρότες μας -εσείς το έχετε κάνει ήδη το βήμα- σε οργανωμένα σχήματα. Ξέρετε ότι έχουμε πολύ λίγους αγρότες ως ποσοστό του συνολικού αγροτικού πληθυσμού οι οποίοι συνεταιρίζονται -με την ευρεία έννοια του όρου- και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έχετε πετύχει θα ήταν αδύνατο να το πετύχετε αν ήσασταν μεμονωμένοι. Απλά δεν θα μπορούσε να γίνει. Χρειαζόμαστε μέγεθος για να μπορείτε να υποστηρίξετε και το brand και τις επενδύσεις που θα χρειάζονται και για να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Eσείς το έχετε ήδη κάνει και θα είμαστε κοντά σας» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ οι παραγωγοί του ευχήθηκαν να τους ξαναεπισκεφθεί σύντομα και ως Πρωθυπουργός.  

Πριν αναχωρήσει από το Νευροκόπι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι αυτόν τον σπουδαίο τόπο ανδρείας. Φεύγω με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνοντας στην Καβάλα για την ανοιχτή ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας, έκανε μια μη προγραμματισμένη στάση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, στο οποίο είχε μόλις ξεκινήσει εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας», αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών να απευθύνει χαιρετισμό. Στην εν λόγω εκδήλωση, με τίτλο «Οι νέοι μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης», οι νέοι της Καβάλας απηύθυναν ερωτήματα σε υποψηφίους ευρωβουλευτές τεσσάρων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Ο κ. Μητσοτάκης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να μην απέχουν οι νέοι από τις κάλπες αλλά να συνδιαμορφώσουν με τις επιλογές τους το μέλλον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Ξέρω πολύ καλά ότι οι νέοι είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική,  αλλά διατηρούν ταυτόχρονα μέσα τους την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Κρατήστε την αισιοδοξία και αφήστε στην άκρη την καχυποψία. Και να θυμάστε πάντα ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή», είπε στους νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε μια έκπληξη στους υποψηφίους ευρωβουλευτές και των τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσκαλώντας τους να έρθουν, μετά το τέλος της συζήτησης, να παρακολουθήσουν την ανοιχτή ομιλία του.


Ανακοινώσεις από τα κόμματα για την MARFIN! Ούτε μία λέξη για τα θύματα ο ΣΥΡΙΖΑ!



Δεν βρήκε και πάλι ούτε μία λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει την τραγωδία στην MARFIN, να πει μια λέξη για τα αθώα θύματα που προκάλεσαν οι δολοφονικές ενέργειες των ακροαριστερών συντρόφων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησις του στo Twitter τονίζει ότι έχουν περάσει εννέα χρόνια από την τραγωδία της Marfin, χωρίς ακόμη να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία τους, 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα θύματα της Μarfin, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

«Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι ζωές που χάθηκαν στη Marfin θα είναιπάντα η τραγική υπενθύμιση για αυτά που έγιναν, όσο ο διχασμός, η ρητορική του μίσους και η τυφλή βία κυριαρχούσε», δήλωσε ο  Παύλος Χρηστίδης, Εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στα social media για τη Marfin.

Με ένα βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνεται σε αυτούς που συνέπραξαν στο τριπλό έγκλημα της Μαρφίν και τους λέει ότι θα ζουν πάντα με τους εφιάλτες τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε σήμερα το πρωί, έξω από τα καμένα της Σταδίου και είπε: «Ξανά εδώ. Για ένατη χρονιά. Για την Παρασκευή, την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα.

Αλλά και για αυτούς που έβαλαν την φωτιά. Αυτούς που δεν άφησαν την πυροσβεστική να προσεγγίσει. Αυτούς που φώναζαν ‘’αφήστε τους να καούν’’. Να ξέρουν ότι δεν ξεχνάμε το έγκλημά τους. Να ξέρουν ότι θα τους το θυμίζουμε κάθε χρόνο. Για να ζουν μόνο με τους εφιάλτες τους».

«5 Μάη 2010. Εμπρησμός Marfin. Τρεις ψυχές ζητούν δικαίωση. Τρεις ψυχές, που χάθηκαν άδικα από δολοφονικά χέρια, που κρατούσαν μολότοφ. Ας το έχουν αυτό καλά στο μυαλό τους οι ιθύνοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τολμά να προτείνει την υποβάθμιση του κακουργήματος της κατασκευής και κατοχής μολότοφ απλά σε πλημμέλημα.

Ας έχουμε όλοι μας υπόψη, ότι, όταν υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις, κάποια οργανωμένα κυκλώματα το εκμεταλλεύονται. Κάποιοι, για να πετύχουν οικονομικούς ή πολιτικούς σκοπούς, γίνονται, τάχα, ανώνυμο πλήθος και σκοτώνουν… την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον συνάνθρωπο.

Απέναντι σε αυτούς ο λαός ενώνεται. Ας το έχουν και αυτοί υπόψη τους…», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Μαυραγάνης.


ΝΔ: Δίνουμε έμφαση στις πολιτικές που θα δώσουν στα ΑμεΑ τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία.

«Από το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε την 5η Μαΐου ως ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία.  Είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 19 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια βασική προτεραιότητα σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. 
 
Η  Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. 
 
Γι’ αυτό και δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές που θα κάνουν πράξη την Ανεξάρτητη Διαβίωση και θα διασφαλίσουν το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν σε περιβάλλον και συνθήκες που επιλέγουν οι ίδιοι. Με πλήρη σεβασμό στην ατομική τους ελευθερία, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους. 
 
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σχεδιάζουμε την εφαρμογή των εξής πολιτικών:  

  • Θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού, με πλήρη επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο οποίος θα παρέχεται σε όλα τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία μετά από αξιολόγηση και εξατομικευμένη υποστήριξη για όσες ώρες την ημέρα τον χρειάζονται.       
  • Aπρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο του γενικού πληθυσμού και ενθάρρυνση της συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες και την αγορά εργασίας.  
  • Ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι μαθητές με αναπηρία να είναι  πλήρως αυτόνομοι. Η ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι σημαντική και για τα άτομα με νοητική αναπηρία και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.
Η Ανεξάρτητη Διαβίωση είναι δείκτης κοινωνικής προόδου, πολιτισμού και ανθρωπιάς. Είναι στόχος που πρέπει να πετύχουμε. Για να δώσουμε στα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να περάσουν από την περίοδο με τις κλειστές πόρτες, σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή σεβασμού, ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας».


Δικαιώθηκαν τα θύματα του… ερωτύλου πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας



Δικαίωση για τις γυναίκες υπαλλήλους που υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες, αλλά και ηχηρό «ράπισμα» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που φέρεται να συγκάλυψε την υπόθεση, αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου που βγήκε πριν από λίγες ημέρες.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαιώνει ένα από τα θύματα (με τα αρχικά Ξ.Μ.) του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την εκδικητική απόλυση αλλά και για τις οφειλές από τις υπερωρίες που δεν πληρωνόταν. Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι υπήρξαν συστηματικές σεξουαλικές επιθέσεις από τον Γκονζάλες σε εργαζόμενες, και μάλιστα κάνει λόγο για φέρεσθαι δημοσίου λειτουργού της χώρας του, που είναι αντίθετο προς κάθε έννοια ανδρικής αξιοπρέπειας, χωρίς ίχνος σεβασμού της αξίας της γυναίκας, εκμεταλλευόμενος το αξίωμά του.

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με το δικαστήριο, που η απόλυσή της κρίνεται «καταχρηστική» συνδέοντάς τη με λόγους εκδίκησης, όπως αναφέρει, επειδή η υπάλληλος είχε καταγγείλει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας τις σεξουαλικές επιθέσεις. Στην ίδια απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά και στον ρόλο που έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, και στην προσπάθεια που κατέβαλε για να συγκαλύψει τις σεξουαλικές επιθέσεις και την απόπειρα βιασμού, προκειμένου να μην πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούσε την εξουσία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι η υπάλληλος της πρεσβείας υπέστη εκφοβισμό από τον επόμενο πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες, που την απέλυσε για να την εκδικηθεί. Το δικαστήριο, μάλιστα, αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι παρέμεναν στην πρεσβεία και μετά το τέλος του ωραρίου τους, χωρίς να πληρώνονται για τις υπερωρίες! Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τέσσερις γυναίκες εργαζόμενες της πρεσβείας (μεταξύ των οποίων και κόρη πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον εκλεκτό του Μαδούρο, από το φθινόπωρο του 2012, ενώ το μαρτύριό τους φέρεται να κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2013, που απομακρύνθηκε τελικά από την πρεσβεία.

Τρία από τα θύματα του πρώην πρέσβη απολύθηκαν το φθινόπωρο του 2015, με τη δικαιολογία ότι είχαν… «μειωμένη απόδοση στην εργασία τους», ενώ μία υπάλληλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές που έκριναν την υπόθεση έβαλαν στο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό, καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις έγιναν με καθυστέρηση, μετά τις δύο εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, προκειμένου να μη συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο και να μη διαταραχθούν τα κομματικά και πολιτικά συμφέροντα του κ. Μαδούρο και του κ. Τσίπρα, από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, μιας και η Βενεζουέλα αποτελούσε μία εκ των χωρών – πολιτικών αναφορών του σημερινού πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όταν ζητούσε την αθόρυβη απομάκρυνση του Γκονζάλες

Στην απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά και στην επιστολή που είχε στείλει το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας στον Νικολάς Μαδούρο, με κανόνες εμπιστευτικότητας, μέσω της οποίας του ζητούσε να απομακρύνει αθόρυβα τον πρέσβη για να μην πληγούν τα πολιτικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σε εκείνη την επιστολή, τη γνησιότητα της οποίας ουδέποτε διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτική ωριμότητα» που επέδειξαν τα θύματα επειδή δεν δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο.

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σ’ εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδος, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας στην επίμαχη επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο.

Στην απόφασή τους οι δικαστές φέρεται να αναφέρουν πως είχε προηγηθεί συνάντηση στην Αθήνα του Αλέξη Τσίπρα με τον προηγούμενο πρέσβη της Βενεζουέλας, Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γερμανία, όπου είχε μετατεθεί, προκειμένου να μεσολαβήσει για την επίλυση του προβλήματος. Στη συνάντηση αυτή, όπως φέρεται να επισημαίνουν οι δικαστές, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε την επίμαχη επιστολή, προκειμένου να φθάσει στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο. Στη συνάντηση βρέθηκαν επίσης ο Νίκος Παππάς και ο πρώην υπουργός Κώστας Ησυχος. Ο κ. Τσάβες Σαμούδιο βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και προσπάθησε να μεσολαβήσει προκειμένου να απομακρυνθεί ο πρέσβης-σάτυρος και να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη που ζούσαν οι εργαζόμενες. Ο κ. Τσάβες, μάλιστα, σε επιστολή του, που έστειλε στις 1/9/2016, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και στο δικαστήριο, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του Μαδούρο, καθώς «επρόκειτο για ένα ζήτημα που, κατά τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να έχει συνέπειες στη δουλειά που έκανε χρόνια για να ανέβει στην εξουσία της Ελληνικής Δημοκρατίας». Ο κ. Σαμούδιο εγγυήθηκε επίσης για την αποδοτικότητα και το ήθος των υπαλλήλων που απέλυσε ο επόμενος πρέσβης.

Οπως υποστηρίζουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής εργαζόμενες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τούς ζητούσαν επίμονα να μην καταγγείλουν το σκάνδαλο, προκειμένου να μην υπάρξει δημοσιότητα και να μην πληγεί το κόμμα της Αριστεράς. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα το μαρτύριο των εργαζομένων να συνεχιστεί για περίπου έξι μήνες.

«Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν καθημερινό φαινόμενο»

Η συγκεκριμένη υπάλληλος της πρεσβείας, που δικαιώθηκε από το δικαστήριο, είχε περιγράψει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής τον εφιάλτη που έζησε για μήνες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και την απόπειρα βιασμού της, μέσα στην πρεσβευτική κατοικία. «Την τρίτη ημέρα μετά την άφιξη του κ. Γκονζάλες κατέβηκε ο ίδιος στην κουζίνα για πρωινό και μαζί με την “καλημέρα” που μου απηύθυνε μου χάιδεψε τα μαλλιά και το χέρι του κατευθύνθηκε μέχρι και το στήθος».

Η εργαζόμενη περιγράφει τον τρόπο που γλίτωσε τον βιασμό, όπως λέει. «Ενα μεσημέρι που ήρθε ο κ. Γκονζάλες έφαγε και μετά με κάλεσε στην κρεβατοκάμαρά του. Εκεί με περίμενε φορώντας μόνο το εσώρουχό του και αφού μου έδωσε ένα μπουκαλάκι με λάδι, μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Του απάντησα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στα καθήκοντά μου. Τότε εκείνος σηκώθηκε, άρχισε να με θωπεύει και να μου ζητάει να κάνουμε σεξ. Εγώ άρχισα να φωνάζω, τον έσπρωξα και τότε εμφανίστηκε η αδερφή του, η οποία άκουσε τις φωνές. Αμέσως βρήκα ευκαιρία και έφυγα. Από εκεί και πέρα η σεξουαλική παρενόχληση ήταν καθημερινό φαινόμενο. Προσπαθούσα να τον αποφεύγω και να μη μένω μόνη μαζί του. Με απειλούσε ότι, αν δεν αποδεχθώ την επιθυμία του να έχουμε ερωτική επαφή, θα χάσω τη δουλειά μου».

Η επιχείρηση διάψευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να διαψεύσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» για την υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων του Βενεζουελανού πολιτικού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη είχε κάνει λόγο για «κιτρινισμό» και είχε υποστηρίξει (στις 17/5/2016) ότι η υπόθεση ήταν δήθεν σε γνώση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποτίθεται ότι δεν έκανε τίποτα.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις σεξουαλικές επιθέσεις που υφίσταντο οι εργαζόμενες, καθώς οι ίδιες δεν είχαν κάνει καμία καταγγελία στην Ελλάδα, γεγονός που παραδέχεται, άλλωστε, και ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον Μαδούρο, όπου κάνει λόγο για «πολιτική ωριμότητα» που επέδειξαν που δεν το κατήγγειλαν. Την πλήρη άγνοια του ΥΠΕΞ για την υπόθεση, που απέκρυψαν επιμελώς κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει και ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος στην επιστολή του αναφέρει ξεκάθαρα πως «δεν υπήρχε εμπλοκή των ελληνικών Αρχών που δεν γνώριζαν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πρεσβεία».

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στην ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης, υποστήριζε προκλητικά (στις 13/6/2016) και χωρίς να διεξαγάγει καμία έρευνα, ότι δεν διαπιστώθηκε «καμία σχετική καταγγελία», ενώ έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ανέδειξαν το σκάνδαλο. «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την “κακοποίηση” που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε υποκριτικά ο κ. Κουρουμπλής. Προκλητική όμως ήταν και η εκκωφαντική σιωπή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Η απόφαση του δικαστηρίου που αναγνωρίζει ότι υπήρξαν σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και ότι απολύθηκαν εκδικητικά γκρεμίζει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο συγκάλυψε το έγκλημα αλλά εκ των υστέρων ισχυρίστηκε προκλητικά ότι επρόκειτο για fake news.

Η αποζημίωση για ηθική βλάβη και η (μη) υπογραφή Κατρούγκαλου

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε στη γυναίκα που εργάστηκε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την εκδικητική απόλυσή της και για τις υπερωρίες που δεν πληρώθηκε για μήνες. Ωστόσο, για να εκτελεστεί η απόφαση πρέπει, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις στις οποίες αντίδικος είναι ξένο κράτος, να υπογράψει σχετικό έγγραφο ο υπουργός Εξωτερικών. Παρότι η δικαστική απόφαση έχει εκδοθεί εδώ και εβδομάδες, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτό) δεν είχε υπογράψει, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να προστατεύει το καθεστώς του Μαδούρο, μπλοκάροντας ουσιαστικά την αποζημίωση του θύματος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


120 δόσεις σήμερα στη Βουλή


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, παρουσίασαν το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους.

Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία

Το κούρεμα της βασικής οφειλής θα προκύψει από επανυπολογισμό της οφειλής του ασφαλισμένου, η οποία έχει δημιουργηθεί από το 2002 και μετά, στη βάση της κατώτατης εισφοράς που ορίζει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Επίσης, θα γίνει κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85%. Στη συνέχεια, θα προκύψει μία νέα οφειλή μειωμένη μεσοσταθμικά κατά 65%, η οποία θα μπορεί να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι όλες οι οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν, μέχρι τα τέλη του 2018, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. 
Το κούρεμα των προσαυξήσεων θα είναι 85%. Μεσοσταθμικά η μείωση θα είναι 65% και η οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί σε έως 120 δόσεις, με την ελάχιστη δόση να είναι τα 50 ευρώ.

Στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα μπορούν να μπουν όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα, ακόμη κι αν έχουν κλείσει τα βιβλία τους καθώς και επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις, πάντως, δεν θα υπάρξει κούρεμα της βασικής οφειλής. Προβλέπεται όμως διαγραφή 100% των προσαυξήσεων για εφάπαξ καταβολή του χρέους ή διαγραφή 50% των προσαυξήσεων για αποπληρωμή σε δόσεις.

Στη ρύθμιση εντάσσονται φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως αν ασκούν εμπορική δραστηριότητα, χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. «Επιπλέον, υπάγονται και οι εργοδοτικές οφειλές, δηλαδή οι οφειλές των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από την απασχόληση των μισθωτών τους. Ειδικά, για τις οφειλές των επιχειρήσεων, δεν θα γίνεται κούρεμα βασικής οφειλής, ωστόσο, αυτό που προβλέπει η ρύθμιση, είναι ότι θα υπάρχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 100%, αν προχωρήσουν σε εφάπαξ εξόφληση και κούρεμα προσαυξήσεων κατά 50%, αν προχωρήσουν σε εξόφληση με δόσεις. Ειδικά, για τους αγρότες, η ρύθμιση προβλέπει ότι θα γίνεται διαγραφή προσαυξήσεων κατά 100% και θα εξοφλούν την οφειλή τους σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ» τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

Διαγραφή προσαυξήσεων προβλέπεται και για τους αγρότες, με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ.

Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν πολίτες που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες δημιουργήθηκαν, μέχρι τα τέλη του 2018. Όσοι θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

Συνταξιούχοι και αγρότες

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η ρύθμιση θα έχει ένα πολύ μεγάλο ευεργέτημα για περίπου 80.000 «εγκλωβισμένους» ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ έχουν συμπληρώσει τις υπόλοιπες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη, λόγω οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Με τη ρύθμιση, όμως, θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και με μία μικρή παρακράτηση που θα γίνει στη σύνταξή τους σε έως 120 δόσεις, θα εξοφλήσουν και την οφειλή τους. Ειδικά, για τους αγρότες, αλλάζει το όριο της οφειλής προς το ευνοϊκότερο. Δηλαδή, η οφειλή που μπορεί να έχει ένας αγρότης σήμερα, για να μπορέσει να λάβει τη σύνταξή του, είναι 4.000 ευρώ και το ανεβάζουμε στις 6.000 ευρώ για όσους μπουν στη ρύθμιση, προκειμένου να καλυφθούν οι περισσότεροι» σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στον ΕΦΚΑ, η οποία θα ανοίξει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.

Οι συντάξεις χηρείας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων. «Για πρώτη φορά, θεσπίζουμε το βάσιμο λόγο για τις απολύσεις. Πλέον, οι απολύσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες, προκειμένου να είναι έγκυρες», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει εξαιρετικά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας. Όπως ανέφερε, «καταργούνται τα ηλικιακά όρια στις συντάξεις χηρείας, αυξάνεται το ποσό της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70%, τα τέκνα του θανόντος θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το ποσό από τη σύνταξη χηρείας που τους αναλογεί, μέχρι τα 24 έτη και θα συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, μέχρι τα 35 έτη. Τέλος, αλλάζει η ελάχιστη χρονική διάρκεια γάμου, για να δικαιούται κάποιος σύνταξη χηρείας, από τα πέντε στα τρία έτη».

Η ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Τα βασικά σημεία της ρύθμισης για τα χρέη στην εφορία παρουσίασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Όπως είπε στα φυσικά πρόσωπα αναγνωρίζεται η επιβάρυνση λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής και υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης έως 120 δόσεις, βάσει της φορολογικής δυνατότητας του οφειλέτη.

Στη ρύθμιση για αποπληρωμή σε 120 δόσεις χρεών προς την εφορία μπορούν να μπουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Η ελάχιστη δόση θα είναι 30 ευρώ. Προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων κατά 100% για εφάπαξ αποπληρωμή. Ο ελάχιστος αριθμός δόσεων θα είναι 18.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση έως τις 30 Ιουνίου. Μπορούν να μπουν και όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση 12 δόσεων, αλλά όχι όσοι έχουν ρύθμιση 100 δόσεων σε ισχύ. Αν την έχουν χάσει όμως τη ρύθμιση αυτή, τότε μπορούν να ενταχθούν. Σημειώνεται πως θα αναστέλλονται και οι κατασχέσεις. Εξαιρούνται όσοι έχουν «πιαστεί» για φοροδιαφυγή.

Η ρύθμιση για χρέη στους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε τη ρύθμιση «ανάσα» για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν οφειλές στους δήμους. Στη ρύθμιση υπάγονται όλοι ανέφερε και τόνισε πως υπάρχει πλάνο διαγραφής προσαυξήσεων.

Για όσους θελήσουν να ρυθμίσουν έως 100 δόσεις τα χρέη τους στους δήμους προβλέπεται:

Διαγραφή 100% για εφάπαξ πληρωμή
Διαγραφή 80% για αποπληρωμή από 2 έως 24 δόσεις
Διαγραφή 70% για αποπληρωμή από 25 έως 48 δόσεις
Διαγραφή 60% για αποπληρωμή από 49 έως 72 δόσεις και
Διαγραφή 50% για αποπληρωμή από 73 έως 100 δόσεις.




Πρόταση μομφής εναντίον του Πολάκη! Μητσοτάκης: Δεν είμαστε με την Ελλάδα των πολλών αλλά των Πολάκηδων



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από τη Δράμα για τον κυνισμό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλου Πολάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι άμεσα σήμερα Δευτέρα που θα ανοίξει η Ολομέλεια θα  καταθέσει την πρόταση  εναντίον του.  

«Δεν είμαστε με την Ελλάδα των πολλών αλλά των Πολάκηδων» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Δράμα.

Στις 11 σήμερα Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει για τη διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ονομαστική ψηφοφορία.

Επειδή όμως ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι θα καταποντιστεί ο κολλητός του και ο ίδιος ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, θα μετατρέψει με την ουρά στα ακροαριστερά του σκέλια την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης τότε σταματάνε πάραυτα οι άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ξεκινά μετά από δύο μέρες η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.  




Στους 41 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στην Μόσχα


Το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι το αεροσκάφος της Aeroflot, είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιοβο της Μόσχας με προορισμό τη μητρόπολη Μουρμάνσκ, όταν επέστερεψε και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, «λόγω απροσδιόριστων τεχμικών θεμάτων».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν βίαιη, καθώς αναπήδησε πάνω από δύο φορές στον διάδρομο. Παράλληλα, η άτρακτος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 41 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.