Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

7 τα θύματα του serial killer λοχαγού στην Κύπρο



Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης ομολόγησε στους ανακριτές και άλλες δολοφονίες πυο διέπραξε, ανεβάζοντας τον φρικτό απολογισμό σε επτά θύματα (πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια που ήταν κόρες δύο εκ των θυμάτων).

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τον φόνο της, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις με ακόμη τρία θύματα.

Όσον αφορά την πρώτη νέα υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή γυναίκα, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, αν και ο ίδιος δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο. Ο 35χρονος υπέδειξε στην Aστυνομία το σημείο όπου εγκατέλειψε τη σορό της, συγκεκριμένα σε έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Πρόκειται για μια περιοχή που ο ίλαρχος γνώριζε καλά καθώς πραγματοποιούσε ασκήσεις με την μονάδα του.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο Μεταξάς φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της, υποδεικνύοντας ένα πηγάδι απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού, όπου βρίσκονται θαμμένες οι δυο τους, όπως επίσης και η Μaricar Valdez.

H διπλή δολοφονία της μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία φαίνεται να αφορά υπόθεση εξαφάνισης από τον Σεπτέμβριο του 2016.  Πρόκειται για τη Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και η κόρη της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων των οποίων η εξαφάνιση δηλώθηκε στις Αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Συνολικά, εκτός από τις δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, ο Νίκος Μεταξας μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, της Maricar, όπως επίσης και τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην Ορούντα. Όσον αφορά την εξάχρονη Sierra, κόρη της Marry Rose , ο ίλαρχος ισχυρίστηκε ότι την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πώς έφθασαν οι αρχές στη νέα ομολογία

Πώς όμως ομολόγησε τα πάντα, ενώ το πρωί όταν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου παραδεχόταν μόνο δύο φόνους, δηλαδή τις δολοφονίες της Mary Rose και της Arian Palanes;

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία. Πιο συγκεκριμένα οι ανακριτές της Αστυνομίας αντίκρυσαν έναν καταρρακωμένο «Ορέστη» μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δικασίμου.

καθώς τη διάπραξη του φόνου της Maricar, καθώς και άλλες δύο νέες υποθέσεις φόνων, με τρία ακόμη θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές, ο , που τελεί υπό κράτηση. Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας στο πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, όπου κατόπιν υποδείξεων του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς ανασύρθηκε από το πηγάδι η σορός θύματός του.

Σήμερα Παρασκευή οι ιατροδικαστές και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών σορών στην περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού αλλά και για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.
Φωτογραφίες από τον Φιλελεύθερο Κύπρου


Πηγή : in.gr


SOS: Αν έχετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης αλλάξτε τον αμέσως



Οι κωδικοί πρόσβασης στις δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές είναι πλέον κομμάτι τις ζωής μας. Οι κωδικοί αυτοί θα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό για εμάς και δεν το γνωρίζει κανείς άλλος. Ωστόσο, πολλές φορές οι επιλογές μας δεν είναι αρκετά πετυχημένες με αποτέλεσμα ο κωδικός μας να… παραβιάζεται εύκολα. Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε κάτι εύκολο για να το θυμόμαστε γρήγορα. Γενέθλια, κάποια επέτειος, μία χρονολογία είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές για κωδικούς πρόσβασης. Αυτοί μάλιστα είναι και οι πιο δύσκολοι να παραβιαστούν από κάποιον άγνωστο.

Όμως νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το pagenews, αποκάλυψε ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης ακόμα και για σημαντικούς λογαριασμούς, όπως το pin της κάρτας ανάληψης ή των λογαριασμών τραπέζης. Η ανάλυση έγινε από τον κυβερνητικό οργανισμό της Βρετανίας, National Cyber Security Centre.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο κωδικός «123456» είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον πλανήτη.O κωδικός «123456» φαίνεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «123456789», ενώ μεταξύ των πέντε συχνότερων είναι επίσης τα «qwerty», «password» και «1111111», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC. Τα πιο διαδεδομένα ονόματα είναι το «Ashley» και το «Michael» ενώ η «Liverpool» η δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλα συχνά εμφανιζόμενα password είναι τα: «50cent», «naruto» και «tigger». «Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες με κωδικούς που μπορεί κάποιος να μαντέψει. Όπως για παράδειγμα το όνομά τους, η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής τους ή το αγαπημένο τους συγκρότημα» αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής του National Cyber Security Centre.

ΤΑ ΝΕΑ


Politico σε Πολάκη: Προσέβαλλε με ωμό τρόπο ένα άτομο με αναπηρία




Ξεφτίλα σε όλη την Ευρώπη έχουμε γίνει με την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της όπως τον Παύλο Πολάκη.

Το Politico και στην στήλη «Γράμμα από την Αθήνα», είναι εμφανής η έκπληξη του συντάκτη ο οποίος μιλάει για μεγάλο ολίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ : «Είναι αξιοσημείωτο ένα μέλος μιας αριστερής κυβέρνησης να προσβάλλει ένα άτομο με αναπηρία με τόσο ωμό τρόπο». 

Η εφημερίδα ξεφτιλίζει και τον Αλέξη Τσίπρα αφού τονίζει πάλι με έναν τόπο απορίας ότι οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη ήρθαν από τους πάντες εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λέει για τον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος αποκήρυξε τις δηλώσεις Πολάκη και κάνει ειδική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε πολλές φορές ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι το ένα και το αυτό. Ότι είναι η φωνή και το πρόσωπο του Τσίπρα που κάνει την βρόμικη δουλειά.


Ξεφτίλα Καρανίκα απειλούσε πολίτες με εισαγγελείς και αστυνομία.


Σύμφωνα με το pronews.gr και το protothema.gr

Tην οργή των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών ένιωσε στη Θεσσαλονίκη ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος αφού είδε ότι δεν μπορούσε να "αναχαιτίσει" την οργή των Μακεδόνων, έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να απειλεί με αστυνομία και εισαγγελείς.

Ο κ.Καρανίκας βρισκόταν με φιλική του παρέα σε καφετέρια της οδού Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, όταν μία γυναίκα άρχισε να διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι Ελλάδα. Μαζέψατε όπως όπως τις ψήφους και ψηφίσατε αυτή την προδοσία. Είστε προδότες», του είπε μεταξύ άλλων, ενώ ο πρωθυπουργός σύμβουλος άρχισε να υπερασπίζεται τη Συμφωνία.


«Η Μακεδονία είναι ελληνική. Μακεδόνες είμαστε εμείς»,του είπε η γυναίκα.

«Τόσα χρόνια λεγόταν Μακεδονία σκέτη. Τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία....» άρχισε να λέει για να πάρει απάντηση:

«Εμείς τί είμαστε Νότια;»

Τότε ο κ.Καρανίκας υποστήριξε ότι η Συμφωνία «λέει ότι είναι σλάβοι» (σ.σ. οι Σκοπιανοί). 

«Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα;» ρώτησε ξανά η γυναίκα, πριν παρέμβει και δεύτερος πολίτης ο οποίος απευθυνόμενος στον Νίκο Καρανίκα, του είπε ότι «δεν έχεις δουλειά στη Μακεδονία».

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σηκώθηκε από τη θέση του και αντιληφθείς ότι ο πολίτης κατέγραφε με το κινητό του την αντιπαράθεση ζήτησε επιτακτικά να σταματήσει.

«Είμαι σε δημόσιο χώρο...» αντέτεινε ο πολίτης, ενώ ο σύμβουλος στρατηγικής ζήτησε να κληθεί ένας αστυνόμος.

"Εισαγγελικά ξέρεις αυτό τι σημαίνει. Ελα να φωνάξουμε έναν αστυνόμο" συνεχίζει ο Καρανίκας.


Μετά τον περιποιήθηκαν και στα social media: 

Τα επιδόματα δίνονται σε τύπους σαν τον Καρανικα, που ειναι τεμπέληδες,Φυτοζωούν και δεν θελουν να εργαστούν,ειπε η Καϊλή, η οποία προφανως δεν ξερει τι σημαίνει ΟΑΕΔ,καταγγελία σύμβασης εργασίας,ευέλικτες μορφές απασχόλησης,παράνομη εκ περιτροπής εργασία,κ θέλει να την ψηφίσουν
.. Εχει φαει ενα καρο κοσαρια της μανας του ο Καρανικας...
See Nick's other Tweets
Τα επιδόματα δίνονται σε τύπους σαν τον Καρανικα, που ειναι τεμπέληδες,Φυτοζωούν και δεν θελουν να εργαστούν,ειπε η Καϊλή, η οποία προφανως δεν ξερει τι σημαίνει ΟΑΕΔ,καταγγελία σύμβασης εργασίας,ευέλικτες μορφές απασχόλησης,παράνομη εκ περιτροπής εργασία,κ θέλει να την ψηφίσουν
Όλα αυτά ο Καρανίκας; Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι...
See Head Waiter's other Tweets
Τώρα μόλις είδα ότι ο Καρανίκας προσέφυγε σε μπάτσους και σε άλλους θεσμούς καταπίεσης του αστικού κράτους γιατί τον ζάλισε μία Μακεδονομάχος την ώρα που έπινε φραπεδάρα
26 people are talking about this
Ίδιος ο Στάθης Ψάλτης στο "Τροχονόμος Βαρβάρα"
See mat ex's other Tweets
Ο Καρανικας που φωναξε αστυνομικο στη Θεσσ/νικη που τον εκραξαν,ειναι αυτος που το 2011 νομιζω,φωναζε προδοτη τον ΠτΔ Κ.Παπουλια?
Ηρεμα κ ευγενικα ρωταω.
See Anny's other Tweets
ο Καρανίκας φώναξε την αστυνομία να τον προστατέψει απ την κοπέλα που τον είπε ΠΡΟΔΟΤΗ... να δείτε ότι σύντομα θα ζητήσει να υπηρετήσει κ στις ειδικές δυνάμεις του στρατού!!!
See Mike M ♏'s other Tweets
Το 80 επέστρεψε σαν φάρσα για να μας εκδικηθεί:
Α. Παπανδρέου --> Τσίπρας
Σ. Ψάλτης --> Καρανίκας
See Παλλιάτσι's other Tweets
Ο σύντροφος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νίκος Καρανίκας, δέχτηκε φραστική επίθεση από αντιδραστικούς όσο απολάμβανε τον καφέ του και στοχαζόταν ποιά κοινωνική ομάδα πρέπει να στοχοποιήσει το κόμμα, μετά τα ΑΜΕΑ.
See Κοντολογίς's other Tweets
Συγνώμη, ο φώναξε τον αστυνόμο; Τον ίδιο αστυνόμο που στις διαδηλώσεις έβριζε ως "μπάτσο-γουρούνι-δολοφόνο"; ρε φίλε! 😂
46 people are talking about this
Ο περίγελος του πρωθυπουργού μαζί με τον πολάκη κάνουν το δίδυμο του αιώνα και αν τους στείλει ο παππάς στην σελήνη θα είμαστε πλέον περήφανοι για το νέο είδος που θα κατοικεί εκεί!!!
See test tester's other Tweets
Φονικό όπλο ο !!! Έπεσαν πάνω του 15 άτομα να τον συγκρατήσουν πριν κάνει καμιά ζημιά... Δεν μπορεί να ελέγξει τη δύναμη του. Ο λόγος που φώναξε τον αστυνόμο, ήταν να προλάβουν να επέμβουν τα ΕΚΑΜ, μη γίνει το κακό... Ευτυχώς ήταν ψύχραιμος και δεν έγινε μακελειό...
Ποιός James Bond και σκουριασμένα είδωλα... Mόνο το Hollywood τα πιάνει αυτά, από ότι γνωρίζω ήδη υπέγραψε τα δικαιώματα
See Kind Reminder's other Tweets