Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μεσαίωνας «Οδηγό αμαρτιών» μοίρασαν σε παιδιά σε σχολείο της Λέσβου


Μοίρασαν "οδηγό αμαρτιών" σε μικρά παιδάκια μετά από εκκλησιασμό στη Λέσβο - "Απαγορεύονται" τα πάρτι, το θέατρο, το σινεμά, τα "κοσμικά" τραγούδια και τα "βιβλία που δεν ωφελούν"!

«Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;» Ένα απίστευτο φυλλάδιο… «παιδικό οδηγό εξομολογήσεως» κρατούσαν την Παρασκευή στα χέρια τους επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από εκκλησιασμό μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου.

Εν έτει 2019, ο οδηγός των αμαρτιών, που απευθύνεται μάλιστα και σε παιδιά, είναι τρομακτικός, ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να… εξομολογηθούν. Οι αμαρτίες έχουν υποκατηγορίες: της γλώσσας, των ματιών, των αυτιών και των χεριών. Είναι όμως τόσες πολλές οι αμαρτίες που μπορεί να κάνουν τα παιδιά που υπάρχει και η κατηγορία με τις… διάφορες. Ουσιαστικά ακόμα και για ενήλικο είναι δύσκολο να μην είναι αμαρτωλός, πόσω μάλλον για ανήλικο!

Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι μαθητές έδωσαν το φυλλάδιο με τις «αμαρτίες» στους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε συζήτηση, αλλά και προσπάθεια καθησυχασμού. Πάντως, η Εκκλησία επίσημα τηρεί πολύ ελαστικότερη στάση...






Πηγή : stonisi.gr


Με δύο πυροβολισμούς κτήνος δολοφόνησε τον Κρίστιαν στο Κεφαλάρι Άργους



Με δύο πυροβολισμούς σκοτώθηκε στο Κεφαλάρι του Άργους ο Κρίστιαν, ο σκύλος της κας Ζωής Καταραχιά. Ο δράστης, όπως αναφέρει η ιδιοκτήκτρια του Κριστιάν είναι γνωστός που κινούνται όλες οι νομικές διαδικασίες για την τιμωρία του…




Σε ανάρτησή της στο facebook, η ιδιοκτήτρια του άτυχου σκύλου μεταξύ άλλων αναφέρει:


Έτσι τελειωσαν όλα για τον Κρίστιαν μου την περασμένη Δευτέρα ώρα 12.30 στο Κεφαλάρι του Άργους. Δύο πυροβολισμοί γιατί ένας δεν ήταν αρκετός, μιας και το βλήμα σφηνώθηκε στην εξωτερική μεριά της ωμοπλάτης…

Το δεύτερο τον χτύπησε μεταξύ 5ης και 6ης πλευράς, προκαλώντας ρήξη στα μεγάλα αγγεία και του πνεύμονα, γεμίζοντας το θώρακα του με αίμα. Ένα διαμπερές τραύμα, του στέρησε το δικαίωμα να συνεχίζει να χαρίζει αγάπη, στα παιδάκια που βρίσκονταν καθημερινά γύρω του…

Ένα κάθαρμα, ένας υπάνθρωπος που τον σημάδεψε και τον πυροβόλησε, βγάζοντας τα συμπλέγματα του, σε ένα ζωντανό, που δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν!
Αυτή ήταν η μαγκιά του και ο ανδρισμός του!

 Όμως αυτή τη φορά δεν έκλεισαν στόματα, δεν έκλεισαν μπαλκονόπορτες…
Σε είδανε φονιά. Η κατάθεση έγινε. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε!

 Για σένα αγαπημένε μου Κρίστιαν…..και για τόσα άλλα ζώα που υπέφεραν και δεν δικαιώθηκαν ποτέ, θα επιδιώξουμε τη μέγιστη ποινή 3-5 έτη φυλάκισης και 30.000 πρόστιμο!

Αντίο αγαπημενε μου Κρίστιαν!

Πηγή : argolika.gr


Οι Τούρκοι θέλουν να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας



Ανεξέλεγκτοι οι Τούρκοι έχουν πάρει αέρα και λένε ότι θέλουν προκαλώντας.

Παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου, και τώρα θέλουν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από το Αιγαίο. Αυτό ζήτησε σήμερα το πρωί με δήλωση του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προκαλώντας και πάλι την Ελλάδα και την διεθνή γνώμη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


ΕΛΔΟ: Ξεκινά άμεσα η σχεδίαση του ελληνικού σεληνιακού οχήματος



Στη γραμμή εκκίνησης μπαίνει πλέον και η σχεδίαση του ελληνικού σεληνιακού οχήματος, μετά την υπογραφή της συνεργασίας με τη αμερικανική NASA και την παρουσίαση -πλέον και στην Ελλάδα- την περασμένη Παρασκευή των προτάσεων που τέθηκαν από την ελληνική επιστημονική κοινότητα και το επιχειρείν της βιομηχανίας της αεροδιαστημικής τεχνολογίας. "Ξεκινά άμεσα η σχεδίαση του σεληνιακού οχήματος" εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, που περιέγραψε πως μέσα από τη δημόσια πρόσκληση, που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2018, έχουν υποβληθεί πολύ σοβαρές προτάσεις "οι οποίες ήταν και ο πρόδρομος της υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας με τη NASA" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Η NASA είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαστημική τεχνολογία, υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν και να συνδράμουν στην αποστολή στις διάφορες αποστολές στη Σελήνη, που έχει εξαγγείλει από την περασμένη χρονιά » εξήγησε ο κ. Πρωτοπαππάς. «Ως απότοκο της υπογραφής συνεργασίας με τη NASA που υπογράψαμε την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν αυτές οι προτάσεις, όπως και η παρουσίαση της όλης συνεργασίας και του όλου προγράμματος "Hellas to the Moon". Είναι πάρα πολύ σοβαρές προτάσεις» τόνισε και μάλιστα αποκάλυψε πως ήδη η διεθνής συνεργασία έχει προχωρήσει στα επόμενα στάδιο μετά τη Κοινή Δήλωση Συνεργασίας με τη NASA στο Colorado Springs των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε σύσκεψη για την αποστολή στη Σελήνη μαζί με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και είχε κάνει πολύ σημαντική εντύπωση το πώς η Ελλάδα κατάφερε και συνέλεξε τόσες προτάσεις" ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ και σημείωσε πως με τις τελευταίες εξελίξεις "η Ελλάδα πλέον τοποθετείται στον διεθνή διαστημικό χάρτη".

Ταυτόχρονα ο ΕΛΔΟ συμμετέχει επίσης μαζί με άλλους 23 διαστημικούς οργανισμούς στη Διεθνή Επιτροπή, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της ΝΑSA για την εξερεύνηση της Σελήνης και του Άρη μέσω του προγράμματος GATEWAY.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ισόβια κάθειρξη στους γονείς που βασάνιζαν τα 13 παιδιά τους στο «Σπίτι της φρίκης»




Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα από δικαστήριο της Καλιφόρνιας οι γονείς του «Σπιτιού της φρίκης» οι οποίοι υπέβαλαν σε βασανιστήρια τα 13 παιδιά τους επί χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν, 57 ετών και η σύζυγός του Λουίζ, 50 ετών, δήλωσαν ένοχοι τον Φεβρουάριο για 14 κατηγορίες. Μεταξύ άλλων παραδέχτηκαν ότι βασάνιζαν ή κρατούσαν έγκλειστα δια της βίας τα παιδιά τους. Με βάση την απόφαση, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης μετά την παρέλευση 25ετίας.

«Οι γονείς μου μού έκλεψαν τη ζωή, αλλά την ανέκτησα. Ήταν δύσκολο, αλλά με έκανε πιο δυνατή», είπε μία από τις κόρες του ζευγαριού πριν ανακοινωθεί η ποινή.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που περάσαμε μεγαλώνοντας. Μερικές φορές έχω ακόμη εφιάλτες, για παράδειγμα βλέπω τις αδελφές μου αλυσοδεμένες. Αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν, αγαπώ τους γονείς μου και τους συγχωρώ», είπε ένας από τους αδελφούς της κοπέλας.

Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς ζήτησαν συγγνώμη από τα παιδιά τους, διαβεβαιώνοντας ότι είχαν «καλές προθέσεις». «Δεν σκόπευα να τους κάνω κακό», επέμεινε ο Ντέιβιντ Τέρπιν, ενώ η σύζυγός του δήλωνε ότι λατρεύει και τα 13 παιδιά της, ηλικίας σήμερα από 3 έως 30 ετών.

Επί χρόνια, το ζευγάρι κρατούσε τα παιδιά αιχμάλωτα στο σπίτι, στην κωμόπολη Πέρις που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Τον Ιανουάριο του 2018 ένα από τα κορίτσια κατάφερε να το σκάσει, αφού προετοιμαζόταν επί δύο χρόνια, και ενημέρωσε τις αρχές. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο «σπίτι της φρίκης» βρήκαν κάποια από τα παιδιά αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους. Όλα, εκτός από το μικρότερο, ήταν πολύ βρόμικα και υποσιτισμένα.

Τα παιδιά δεν φοιτούσαν στο σχολείο, είχαν το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο μία φορά τον χρόνο και έπρεπε να κοιμούνται επί 20 ώρες την ημέρα, με βάση το πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει οι γονείς τους. Όταν δεν τα αλυσόδεναν, τα έκλειναν σε διαφορετικά δωμάτια και δεν τους επέτρεπαν να παίζουν. Ορισμένα σήμερα παρουσιάζουν διανοητικά προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν.


Πηγή : newsbeast.gr


Νέες δολοφονικές επιθέσεις με ορμητήριο την γιάφκα του Πολυτεχνείου από συντρόφους αντιεξουσιαστές



Νέες δολοφονικές επιθέσεις συντρόφων αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών καταγράφηκαν για άλλη μία νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων. Ομάδα κακοποιών συντρόφων αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων εξήλθε από την γιάφκα κακοποιών το Πολυτεχνείου και εξαπέλυσε δολοφονικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Πατησίων.

Για μισή ώρα προσπαθούσαν οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές να σκοτώσουν αστυνομικούς και ευτυχώς για άλλη μία νύχτα δεν τα κατάφεραν.

Συλλήψεις και προσαγωγές συντρόφων ούτε μία έτσι για τα μάτια.


Κανένας έλεγχος! Γέμισε μετανάστες και πρόσφυγες το Σύνταγμα



Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης 

Στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή, κατασκηνώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, με καταγωγή από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που μέχρι πρότινος διέμεναν παράνομα στην κατάληψη κτιρίου που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια από την αστυνομία. 

Αυτό το μπάχαλο χωρίς κανένα έλεγχο δείχνει ότι η αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα σχεδιασμό δεν μετέφερε τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν παράνομα στο κτίριο δε δομές φιλοξενίας και απλά τους "αμόλησαν" στο κέντρο της Αθήνας. 

Μάλιστα έχουν αναρτήσει και ταμπέλες που γράφουν «Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε»! Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι τους πέταξαν έξω από σπίτι που βρίσκονταν παράνομα.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την εγκατάσταση μεταναστών στην πλατεία Συντάγματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος. 

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες. 

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».


Επίθεση κακοποιών σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Βούλα με τρεις τραυματίες


Κακοποιοί μέλη συμμοριών, πραγματοποίησαν επίθεση σε δύο πληρώματα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Βούλας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν στην οδό Πλαπούτα επειδή βρίσκονταν άτομα συγκεντρωμένα, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Όταν έφθασαν εκεί, οι κακοποιοί επιτέθηκαν με ρόπαλα και μπουνιές στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας, τους τρεις από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ. Η κοπέλα αστυνομικός τραυματίστηκε στον αυχένα, ο ένας αστυνομικός έχασε ένα δόντι και ο άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι.

Οι συμμορίες ενεπλάκησαν μεταξύ τους έξω από την πολυκατοικία στην Πλαπούτα 10-12 και απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό σχολείο για υπόθεση ναρκωτικών. Γονείς των παιδιών που βρίσκονταν μέσα στο Δημοτικό σχολείο κάλεσαν την αστυνομία. Μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών, δόθηκε σήμα για ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν και άλλες δυνάμεις, οι οποίοι ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη των εμπλεκομένων στα επεισόδια ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων, μάλιστα, προσπάθησαν να διαφύγουν, πηδώντας μέσα στο Δημοτικό σχολείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα και μαχαίρι και έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές. 


Αντιδράσεις του νομικού κόσμου για τις συλλήψεις Λυκουρέζου - Παναγόπουλου



Ο κ. Λυκουρέζος, όπως έγινε γνωστό θα απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Ο συνεργάτης του Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε προκλητικό το ένταλμα σύλληψης για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο : «Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών. Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια».

Αλέξης Κούγιας : «Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά».

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, πάλι, ανέφερε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία.