Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Τσίπρας είπε πάλι ένα σωρό ψέματα στην συνέντευξη του



Σημεία Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά αναδεικνύει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, λύσεις για τη μείωση της φορολογίας, τις επενδύσεις, την ασφάλεια, τα δημόσια πανεπιστήμια και τα δημόσια σχολεία, τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως έκανε σήμερα στην επίσκεψή του στον ΧΥΤΑ στη Φυλή, οι Έλληνες χθες είδαν έναν πρωθυπουργό ο οποίος πραγματικά ήταν σκιά της σκιάς του.

Ο κ. Τσίπρας είπε πάλι ένα σωρό ψέματα. Είπε ψέματα για τη δήθεν οικονομική ανάπτυξη, η οποία είπε ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Εκτός από τα δύο πρώτα χρόνια, το 2015 και το 2016, που ούτως ή άλλως οι στόχοι έπεσαν έξω και ήμασταν σε ύφεση, το ίδιο συνέβη και στη συνέχεια. Θα σας δώσω μόνο 4 αριθμούς για να καταλάβετε το μέγεθος αυτής της αποτυχίας: Το 2017 ο κ. Τσίπρας προέβλεπε στον προϋπολογισμό ανάπτυξη 2,7% και τελικά πέτυχε 1,5%. Το 2018 είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,5% και τελικά πέτυχε 1,9%.

Είπε ψέματα και για τις παροχές που δήθεν κάνει. Τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει 10 δισ. μέτρα και μάλιστα τα περισσότερα έχουν επιβληθεί σε έμμεσους φόρους, που είναι και οι πιο άδικοι. Πόσα έχει επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες; 1 δισ. Πήρε 10 δισ., επέστρεψε 1 δισ. Είπε ψέματα για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης που βιώνει καθημερινά όλες τις συνέπειες των συνειδητών επιλογών και αποφάσεών του. Εδώ θα σας δώσω ένα μόνο στοιχείο: τα χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014. Το συνολικό ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 223 εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή έχουν γίνει 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις.

Είχε το θράσος επίσης ο κ. Τσίπρας να μιλήσει και για επενδύσεις, απαριθμώντας μάλιστα πολλές από αυτές που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε πολεμήσει. Και λόγω της δικής του πολιτικής καθυστέρησαν για χρόνια ή είναι ακόμη στον αέρα. Μίλησε για την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό.
Ο κ. Τσίπρας στο τέλος είπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη - Παππά. Ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, έκανε πώς δεν άκουσε. Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε ξανά τον κ. Τσίπρα: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος  μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Και γιατί απέφυγε ακόμη και να πει στη χθεσινή του συνέντευξη το όνομα Νίκος Παππάς. Τι ακριβώς φοβάται και δεν λέει καν το όνομα του υπουργού του;

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίζουμε ότι χθες είπε και μια αλήθεια ο κ. Τσίπρας: Μας αποκάλυψε ότι είναι «διάτρητος». Σε αυτό, εμείς, δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Διάτρητα είναι τα επιχειρήματα και όλα αυτά που υποστήριξε και υποστηρίζει τα χρόνια που ήταν και στην αντιπολίτευση αλλά και τώρα που είναι στην κυβέρνηση.


Εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών από εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο




Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ταυτοποιήθηκαν 9 μέλη της ομάδας, ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είτε με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικών προσώπων των παθόντων είτε προσποιούμενοι τους πωλητές ή αγοραστές διαφόρων ειδών, εισέρχονταν στο εσωτερικών των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών, 11 τετελεσμένες και ισάριθμες σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ιωαννίνων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας υπερβαίνει τα 48.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η διασύνδεση με άλλους συνεργούς.


Σε συναγερμό σχολεία στις ΗΠΑ έπειτα από απειλές



Είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν, τέθηκαν χθες Τρίτη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν μια γυναίκα οπλισμένη, η οποία διατύπωσε απειλές.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Η 18χρονη συνιστά μια πιθανώς αξιόπιστη απειλή, είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στην πόλη του Ντένβερ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές αρχές.

«Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά», έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα μια ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχής.

Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, την οποία επικαλέστηκε το CNN, δεν απέκλεισε την υπόθεση να υπάρχει κάποια σχέση με το Λύκειο Κόλουμπαϊν.

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τζένι Φάλτον.

Στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθιά την αμερικανική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επίθεση σε μαθήτρια έξω από γυμνάσιο στο Νέο Φάληρο για να την ληστέψουν



Η μαθήτρια ηλικίας 13-14 ετών κατήγγειλε ότι άνδρας της επιτέθηκε προκειμένου να την ληστέψει. Η κοπέλα αντιστάθηκε και τότε ο άντρας την πέταξε στα κάγκελα του σχολείου και την τραυμάτισε.

Στη συνέχεια της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Η κοπέλα τον περιέγραψε ως ψηλό με μακριά μαλλιά.


Candida Auris: «Χτύπησε» την Ευρώπη ο θανατηφόρος μύκητας! Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα;



«Χτύπησε» την Ευρώπη, και ειδικότερα την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Γερμανία, ο θανατηφόρος μύκητας candida auris.

Ποιος είναι ο candida auris;

Ο candida auris είναι ένας μύκητας, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως  με την επαφή. «Επιμολύνει επιφάνειες ή εξοπλισμό και με αυτό τον τρόπο μπορεί να μεταφερθεί από ασθενή σε ασθενή. Πολλές φορές μάλιστα επιβιώνει για αρκετό χρονικό διάστημα στις επιφάνειες και μπορεί να βρεθεί και σε απομακρυσμένα από τον ασθενή σημεία. Για αυτό και ο καθαρισμός  του νοσοκομειακού περιβάλλοντος αποτελεί σημαντικό μέρος της πρόληψης, για τον έλεγχο της διασποράς μέσα στο νοσοκομείο. Το πρώτο και το σημαντικό όμως είναι η ευαισθητοποίηση των μικροβιολογικών εργαστηρίων και για αυτό έχουμε προχωρήσει σε οδηγίες, οι οποίες σύντομα θα αποσταλούν στα νοσοκομεία».

Ο candida auris προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις, όπως πχ λοιμώξεις αίματος και πλήττει κυρίως ευάλωτους ασθενείς, σοβαρά πάσχοντες όπως είναι π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι σε ΜΕΘ, ασθενείς που έχουν ξένα σώματα όπως πχ καθετήρες. Δηλαδή ασθενείς που νοσηλεύονται επί μακρόν, σύμφωνα με την κα Κοντοπίδου. Όσον αφορά τη θνητότητα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγραφές κυμαίνεται σε 30-40% και σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, μπορεί να αγγίξει το 60%.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος πανικού, γιατί στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί. Όμως οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί είναι ένα παθογόνο, το οποίο αφενός είναι πολυανθεκτικό και αφετέρου έχει προκαλέσει επιδημίες σε νοσοκομεία». Αυτό ανέφερε για τον θανατηφόρο μύκητα η υπεύθυνη Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

«Άμεσα πρόκειται να αποσταλούν από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας- πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) οδηγίες στα νοσοκομεία, ενώ έχουν ήδη γίνει από την Εταιρεία Βιοπαθολογίας και την Εταιρεία Μυκητολογίας ειδικά σεμινάρια στους εργαστηριακούς γιατρούς των νοσοκομείων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν στο πότε πρέπει να υποπτεύονται ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο μύκητα», ανέφερε η κυρία Κοντοπίδου ενώ υπογράμμισε ότι το βασικό μέτρο πρόληψης είναι η ταυτοποίηση του βακτηρίου, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς εμφανίζει αντοχή σε σοβαρές κατηγορίες φαρμάκων. 

«Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενή, γιατί αν δεν υπάρχει άμεση ταυτοποίηση, μία λάθος θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη έκβαση. Επίσης ο καθαρισμός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος είναι ένα κομμάτι αυτής της πρόληψης», τονίζει η παθολόγος-λοιμωξιολόγος.

Επιδημίες σε Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία

«Ωστόσο αυτοί οι ασθενείς έχουν και άλλους παράγοντες κινδύνου για θνητότητα. Δεν είναι ξεκαθαρισμένο απολύτως αν οφείλεται στο  συγκεκριμένο παθογόνο ή στην προτέρα κατάσταση. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πολλά δεδομένα όσον αφορά τη λοίμωξη, την αντιμετώπιση και την πρόληψη. Και αυτός είναι και ο λόγος που και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC)  παρόλο που έκανε την εκτίμηση κινδύνου το 2018, ακόμα δεν έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες, τις οποίες περιμέναμε κι εμείς. Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε βγάλει οδηγίες, στα βασικά κομμάτια, που θα πάνε όπως σας είπα στα νοσοκομεία. Αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια λίγο ασαφή στοιχεία, τα οποία χρειάζονται περισσότερη μελέτη».

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Κοντοπίδου στις ΗΠΑ, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων αναφέρει 1.056 ασθενείς που  είναι φορείς του συγκεκριμένου μύκητα, εκ των οποίων οι 587 έχουν εμφανίσει επιβεβαιωμένη λοίμωξη. «Στην Ευρώπη εμφανίζονται περιστατικά επιδημιών σε Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία και σποραδικά κρούσματα σε Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες του κόσμου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
neakriti.gr


Παραδόθηκε ο άνδρας που πυροβόλησε και τραυμάτισε επιχειρηματία στη Νέα Μάκρη



Το βράδυ της Τρίτης, παραδόθηκε στην αστυνομία ο 37χρονος που πυροβόλησε εναντίον ενός 53χρονου επιχειρηματία στη Νέα Μάκρη.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της συντρόφου του και παραδόθηκε, παρουσία δικηγόρου. Το κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας είναι οικονομικό και ερωτικό, για ανάκριση έχει οδηγηθεί και η σύζυγος του επιχειρηματία.

Ο δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του από το σημείο που βρισκόταν ο επιχειρηματίας και πυροβόλησε προς το μέρος του πέντε φορές με αποτέλεσμα να το τραυματίσει στο γλουτό.


15 χρόνια για να φτιαχτεί η Παναγία των Παρισίων



Διάστημα 10 έως 15 ετών, και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αρμόδιο ίδρυμα για τη διατήρηση και την προστασία των γαλλικών μνημείων. 

«Χρόνος αποκατάστασης μεταξύ δέκα και δεκαπέντε ετών φαίνεται το πιο λογικό για εμένα» σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Frederick Létoffé, ένας από τους δύο προέδρους της Ομάδας Εταιρειών Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH). 



Σύμφωνα με τον Στεφάν Μπερν, θα χρειαστούν «το ελάχιστο δέκα με είκοσι χρόνια», ξεκινώντας από την εκτίμηση των ζημιών μέχρι την πρόσκληση για υποβολή προσφορών. Για τις προκαταρκτικές εργασίες, όπως το καθάρισμα και το στέγνωμα του κτιρίου θα χρειαστεί επίσης χρόνος. Οι ειδικοί σημειώνουν πάντως ότι αφού ολοκληρωθούν όλα αυτά, οι εταιρείες που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία μπορούν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση σχετικά γρήγορα.


Μητσοτάκης: «Θα στηρίξω τη δημιουργία ενός νέου και ανεξάρτητου από το κράτος Οργανισμού για τη συλλογή των πνευματικών δικαιωμάτων»



Τη δέσμευσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση που ενέτειναν και οι παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε χθες με διακεκριμένους δημιουργούς από το χώρο του ελληνικής μουσικής. Στο γεύμα που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το παρών έδωσαν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν βέβαια τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών τα οποία λόγω του σκανδάλου της AEPI, αλλά και των παλινωδιών της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, οδήγησαν το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ μόλις ολίγων ετών, τα ετήσια έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα μέσω των οποίων ζουν χιλιάδες νέοι και παλιοί δημιουργοί ήταν 48 εκατ. ευρώ. Πέρσι κατέρρευσαν σε 2 εκατ. ευρώ προκαλώντας ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης σε εκατοντάδες καλλιτέχνες.

Οι δέκα δημιουργοί που συναντήθηκαν με τον κ. Μητσοτάκη και την Τομεάρχη Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, του ζήτησαν να στηρίξει την κοινή τους πλέον προσπάθεια: Να δημιουργηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ένας νέος και αυτοδιαχειριζόμενος φορέας συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων, τον οποίο θα διοικούν οι ίδιοι, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες. Και ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει ολόθερμα την προσπάθεια αυτή με την αίρεση ο νέος φορέας να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, βάσει του κοινοτικού δικαίου, και κυρίως να μην χρήζει της οικονομικής ενίσχυσης του κράτος, κάτι που είναι και ο στόχος των δημιουργών. 

Η συζήτηση όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το πρόβλημα. Οι 10 τραγουδοποιοί συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη και άλλους τρόπους στήριξης του ελληνικού τραγουδιού για να συνεχίσει την πορεία του στο χρόνο, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων οι οποίες επηρέασαν τον τρόπο παραγωγής, αλλά και αναπαραγωγής της μουσικής.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ήταν μια συνάντηση διαφορετική απ’ αυτές που έχω καθημερινά. Μια συνάντηση γεμάτη μουσική. Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Δρογώσης, Πλιάτσικας, Δεληβοριάς, ο άλλος Φοίβος, Αναστασιάδης, ο μαέστρος μας Χρήστος Νικολόπουλος, και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου. Τους ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου. Διότι με κάποιους, προφανώς δεν έχουμε κοινές πολιτικές αφετηρίες. Αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι.

Έγιναν πολλά λάθη με τα πνευματικά δικαιώματα που είναι η βασική πηγή εσόδων για τους Έλληνες δημιουργούς. Λάθη τα οποία μεγάλωσε, αντί να λύσει η σημερινή κυβέρνηση αλλάζοντας τρεις υπουργούς Πολιτισμού σε τέσσερα χρόνια και διχάζοντας ακόμη και τους Έλληνες δημιουργούς.

Τώρα πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή. Και χαίρομαι ειλικρινά διότι στη συνάντησή μας άκουσα ότι έχουν πια όλοι τον ίδιο στόχο. Να δημιουργηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ένας ανεξάρτητος οργανισμός συλλογής πνευματικών δικαιωμάτων. Ένας οργανισμός τον οποίο θα διοικούν οι ίδιοι οι τραγουδοποιοί μας, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, όπως εσφαλμένα πρότεινε η κυβέρνηση.

Θα στηρίξω αυτό το στόχο γιατί όλοι οι δημιουργοί, νεότεροι και παλιότεροι πρέπει να μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους. Και θέλω γι’ αυτό να απευθύνω μια προσωπική έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες που συνδέονται με την ελληνική μουσική. Το ελληνικό τραγούδι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας. Η καταβολή ένα συμβολικού ποσού για τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας για να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι».