Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Επιμένει η ανεκδιήγητη Παπακώστα : Άβατο είναι το Άγιο Όρος, όχι τα Εξάρχεια



Συνεχίζει να προκαλεί και να βρίσκεται στον δικό της κόσμο η Κατερίνα Παπακώστα σε πλήρη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι βρίσκεται στο πολιτικό χώρο που της ταιριάζει.

Παρουσίασε την δικιά της εικόνα για τα Εξάρχεια μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή. Το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους. Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα.

Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες.




Ο Αρκάς δεν άφησε ασχολίαστο το «τυμβωθηρία» του Αλέξη Τσίπρα



Με την νέα ξεφτίλα Αλέξη Τσίπρα για το «τυμβωθηρία» ασχολήθηκε ο Αρκάς.



Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την κριτική των ΜΜΕ για το χειρισμό της τραγωδίας από την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τυμβωθηρία» από τα «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».




Καταδικάστηκε ηλικιωμένος που θώπευε ανήλικες μέσα σε λεωφορείο



Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 68χρονος, που κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος δύο κοριτσιών, την εποχή που έγινε το αδίκημα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σημαντική, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί πρωτόδικα, λόγω αμφιβολιών

Στην υπόθεση, που εκδικάστηκε κατ’ έφεση που έκανε ο εισαγγελέας, μετά την αθώωσή του, κατηγορούταν ότι θώπευσε δύο ανήλικα κορίτσια, μέσα σε λεωφορείο και έξω από αυτό, σε νησί των Σποράδων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 68χρονος, σήμερα, άντρας, τον Ιούλιο του 2014, σε νησί των Σποράδων, κι ενώ επέβαινε με την σύζυγό του σε λεωφορείο, έπιασε το στήθος μίας κοπέλας, που τότε ήταν μόλις 14 ετών. Η κοπέλα επέβαινε στο λεωφορείο μαζί με συνομήλικη φίλη της, προκειμένου να πάνε σε μία συναυλία που γινόταν στο νησί. Ο άντρας, είχε απολογηθεί λέγοντας ότι παραπάτησε.

Τα δύο κορίτσια πήγαν στην συναυλία, όπως και ο 68χρονος με την σύζυγό του. Το περιστατικό στο λεωφορείο θα είχε ξεχαστεί εάν, όπως κατήγγειλαν οι δύο ανήλικες στην Αστυνομία, ο κατηγορούμενος δεν επαναλάμβανε την πράξη του και μάλιστα και στις δύο κοπέλες, με το τέλος της συναυλίας.

Συγκεκριμένα, φεύγοντας τα κορίτσια, αντιλήφθηκαν πως κάποιος τις θώπευε στους γλουτούς, ενώ η δεύτερη κατήγγειλε πως την άγγιξε και στο στήθος. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, όταν αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για τον άντρα του λεωφορείου.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε τίποτα από όσα υποστηρίζουν οι κοπέλες και πως παρερμήνευσαν τις κινήσεις του. Τα κορίτσια, που πλέον είναι 19 ετών, επέμειναν στις αρχικές τους καταθέσεις, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να επιβάλει, κατά πλειοψηφία 2 προς 1, στον 68χρονο, συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Πηγή: magnesianews.gr


Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο απογειώθηκε



Το γιγαντιαίο megajet με τους έξι κινητήρες και με άνοιγμα φτερών ίσο με ένα γήπεδο αμερικανικού ποδοσφαίρου, έκανε το πρωί του Σαββάτου την πρώτη του δοκιμαστική πτήση.

Ονομάζεται Stratolaunch και έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει πύραυλο με δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά και στόχος του είναι να προσφέρει στον στρατό, σε ιδιώτες αλλά και στη NASA έναν πιο οικονομικό τρόπο για να φτάσουν στο διάστημα.

Το άνοιγμα των φτερών του αγγίζει τα 117 μέτρα ενώ το μήκος του φτάνει τα 73 μέτρα, ζυγίζει 23 τόνους έχει δύο πιλοτήρια αλλά μόνο το ένα χρησιμοποιείται στην πτήση και είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακονήματα. Οι έξι κινητήρες που φέρει είχαν αρχικά σχεδιαστεί για τα Boeing 747, όπως και το σύστημα προσγείωσης με τους 28 τροχούς.





Αιχμές Σκουρλέτη για Παππά και το σκάνδαλο Πετσίτη! Ν.Δ.: Ο Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.



Αιχμές για τον Νίκο Παππά άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ζητώντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης Πετσίτη και τονίζοντας ότι όλα είναι προς διερεύνηση.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις Σκουρλέτη για το σκάνδαλο Πετσίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης. 

Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;»



Εξαφάνιση 18χρονου από το Μαρούσι


Αναλυτικότερα, στις 12/4/2019, στις 14:00 ώρα, εξαφανίστηκε από το Μαρούσι, ο Σπύρος Β., 18 ετών, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Σπύρος Β. έχει ύψος 1,75 μ., ζυγίζει 90 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει διότι ο Σπύρος Β. παρουσιάζει δυσκολίες στην επικοινωνία του και στον τρόπο που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον.

Για τους παραπάνω λόγους, το Χαμόγελο του Παιδιού ζητά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών στον τρόπο που θα πλησιάσουν τον Σπύρο Β. με σκοπό την άμεση εύρεση του.



Το «Χαμόγελο» αναφέρει ακόμη πως για την εξαφάνιση του Σπύρου Β. ενημερώθηκε στις 13/4/2019, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και σήμερα, στις 13/4/2019, μεσημβρινές ώρες, κατόπιν έγκρισης της Εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης και με τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνικών Αρχών προέβη στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Σπύρου Β.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Πατέρας βρήκε κλεισμένο στην ντουλάπα του έναν 42χρονο που ήθελε να κάνει σεξ με τη 12χρονη κόρη του



Ο πατέρας ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ετοιμαστεί για τη δουλειά του.

Ωστόσο, αυτό το πρωινό ήταν διαφορετικό από τ' άλλα. Όταν πήγε στην ντουλάπα του σπιτιού για να πάρει μία μπλούζα βρήκε μέσα έναν άνδρα!

Ο 42χρονος δράστης που δεν φορούσε μπλούζα δεν ήταν επιθετικός και παραδέχτηκε πως πήγε στο σπίτι για να συναντήσει ερωτικά τη 12χρονη κόρη του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κορίτσι τον κάλεσε στο σπίτι και πως είχε ισχυριστεί πως είναι 21χρονών: «Η γνωριμία μας έγινε μέσω Facebook και Instagram», ανέφερε.

Η μικρή έδωσε τη δική της εκδοχή. Όπως ανέφερε ο δράστης ήξερε την πραγματική της ηλικία και η γνωριμία τους είχε γίνει μερικές βδομάδες πριν σε κάποια συγκοινωνία. Εκείνος, της έδωσε το τηλέφωνό του και άρχισαν να μιλάνε και ν' ανταλλάσσουν μηνύματα. 

Οι αρχές βρήκαν αρκετά ακατάλληλα μηνύματα στις συσκευές τους.


Ο άνδρας που έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο συνελήφθη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πηγή : gazzetta.gr


Μολότοφ πάλι στα Εξάρχεια, κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια και έβριζαν τους αντιεξουσιαστές



Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα συντρόφων αντιεξουσιαστών βγήκε από την πλαϊνή είσοδο της γιάφκας κακοποιών το Πολυτεχνείο, στην οδό Τοσίτσα και επιτέθηκε στα ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή με την Πατησίων.

Οι σύντροφοι κουκουλοφόροι κάνοντας καταδρομική δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών πέταξαν αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Μόλις η δολοφονική επίθεση έλαβε τέλος οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές κρύφτηκαν ξανά, στο προαύλιο της γιάφκας κακοποιών το Πολυτεχνείο.

Αυτοί την φορά κατά την διάρκεια των επεισοδίων αγανακτισμένοι κάτοικοι των Εξαρχείων βγήκαν στα μπαλκόνια και έβριζαν τους αντιεξουσιαστές όπου αυτοί με την σειρά τους εκτόξευαν απειλές κατά των κατοίκων και μία ομάδα συντρόφων κακοποιών αντιεξουσιαστών επιχείρησε έφοδο σε πολυκατοικίες και σε μία μάλιστα έσπασαν την είσοδο 

Φυσικά και δεν έγινε ούτε μία σύλληψη έστω προσαγωγή.


Νέα Δημοκρατία για το Μέτρο 11 που αφορά την ενίσχυση της βιολογικής Γεωργίας




H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εννέα στους δέκα αιτούντες έμειναν εκτός του “Μέτρου 11” για τη Βιολογική Γεωργία. Ταυτόχρονα,  η ρουσφετολογική και με κομματικό πρόσημο διανομή των πολύτιμων κοινοτικών κονδυλίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς εμφανίζονται διπλές πληρωμές και τεράστια απόκλιση στα ποσοστά των εγκριθέντων ανά περιφέρεια».



Πλήρης δήλωση

«Ενώ τα βιολογικά προϊόντα ολοένα και κερδίζουν έδαφος στις αγορές της ΕΕ και παρά την απόλυτη αναγκαιότητα εύρεσης οικονομικού διεξόδου στον πρωτογενή τομέα με παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την στρεβλή διαχείριση των σημαντικών γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων που αφορούν ενισχύσεις στην βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.


Σοκαρισμένοι οι βιοκαλλιεργητές της χώρας μας, νέοι και παλιοί, έγιναν μάρτυρες “σφαγής” στα αποτελέσματα του προγράμματος, καθώς στην 3η κατά σειρά πρόσκληση, μόλις 1 στους 10, εντάσσονται στο μέτρο! Συγκεκριμένα, από τους 37.826 αιτούντες που υποβλήθηκαν πανελλαδικά και για τις δύο Δράσεις του Μέτρου 11 ‘’Βιολογικές καλλιέργειες’’,  μόλις οι 3.677 εγκρίνονται,  ποσοστό, που αγγίζει μόλις το 9%.


Ο κ. Αραχωβίτης, όπως και στα Σχέδια Βελτίωσης, έτσι και στη Βιολογική Γεωργία υπόσχεται αύξηση προϋπολογισμού, το γνωστό “overbooking”, χωρίς να μας εξηγεί όμως από πού  θα προκύψουν τα χρήματα για την αύξηση του προϋπολογισμού.


Ο κ. Υπουργός οφείλει να απαντήσει για ποιο λόγο -εφόσον γνώριζε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Βιολογική Γεωργία- μείωσε τον προϋπολογισμό της κατά 15 εκ. ευρώ, μεταφέροντάς τα στην πρόσφατη πρόσκληση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, που αφορά αποκλειστικά και μόνο 2 περιφέρειες της χώρας. Επιπλέον, οφείλει να απαντήσει τι ποσοστό από αυτούς που εντάχθηκαν στην Βιολογική Γεωργία έχουν ενταχθεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Και αυτό επειδή εμφανίζονται διπλές πληρωμές σε κάποιους αιτούντες, όταν την ίδια ώρα δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως τα ακρόδρυα, παρέμειναν εκτός ενίσχυσης.


Η ρουσφετολογική και με κομματικό πρόσημο διανομή των πολύτιμων κοινοτικών κονδυλίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Στον επισυναπτόμενο πίνακα παρουσιάζονται τα αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν τα ποσοστά των εγκριθέντων ανά περιφέρεια και ανά δράση».





ΔΡΑΣΗ 11.2.1




ΔΡΑΣΗ 11.2.2
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΟΣΟΣΤΟ 
ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΩΝ %
ΠΟΣΟΣΤΟ 
ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΩΝ %
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ1,313,01
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ7,583
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ5,255,97
ΘΕΣΣΑΛΙΑ13,224,29
ΚΡΗΤΗ24,0912,25
ΑΤΤΙΚΗ42,3713,48
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16,087,85
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ36,8721,89
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ22,646,43
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ27,054,83
ΗΠΕΙΡΟΣ8,871,56
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ20,047,11
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ33,751,13


Αποδοκίμασαν τον Αρβανίτη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη



Άγριες αποδοκιμασίες από πολίτες της Κατερίνης έγιναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές φωνάζοντας, «Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι» ήταν μερικά από όσα φώναξαν οι οργισμένοι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας πολίτες.

Μεγαλύτερη οργή προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί από τους παριστάμενους Συριζαίους κατά την έξοδό τους από το επιμελητήριο γελούσαν ειρωνικά με ορισμένους να φωνάζουν «ντροπή σου Νικολαΐδη» και άλλους να απαντούν με ειρωνικά χειροκροτήματα.