Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

DW: Δημοσίευμα για «σλαβομακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα - Δίκη για τη λέξη «ντόπια»


Θέμα «σλαβομακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα επαναφέρει με δημοσίευμά της η Deutsche Welle, που φιλοξενεί δηλώσεις Νίκου Σακελλάριου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το θέμα είναι ένα δυσάρεστο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία, «με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί σε βάθος».

Ο κ. Σακελλάριος κάνει λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν σε Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1950 και αναφέρεται στο χωριό του: «Μια μέρα του καλοκαιριού του 1959 ήρθαν οπλισμένοι στρατιώτες. Συγκέντρωσαν τους ανθρώπους στην πλατεία και έπρεπε όλοι μαζί να ορκιστούν πως δεν θα ξαναμιλούσαν τη γλώσσα τους».

Εν τω μεταξύ «κανείς πλέον δεν τολμά να υπερασπιστεί τις σλαβομακεδονικές ρίζες του», συμπληρώνει, ενώ άγνωστο παραμένει για πόσους ανθρώπους πρόκειται, όταν γίνεται λόγος για σλαβομακεδονική μειονότητα, όπως λέει στην DW. «Όταν συζητάμε το θέμα, γίνεται λόγος για 6.000 ψηφοφόρους, αλλά υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι στην Βόρεια Ελλάδα που προσπαθούν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα» δηλώνει η Ευαγγελία Αψή από το κόμμα «Ουράνιο τόξο», το οποίο υπεραμύνεται των δικαιωμάτων της σλαβομακεδονικής μειονότητας. 

H DW αναφέρεται στην εκδίκαση μιας υπόθεσης στις Σέρρες, όπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προσέφυγε εναντίον του συλλόγου με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ» με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και στο καταστατικό του αναγράφει ότι μεταξύ των σκοπών του είναι η διατήρηση και διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου εκτυλίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε μια γλωσσολόγο, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, και στους δικηγόρους της πολιτική αγωγής. Αντικείμενο της διαμάχης είναι η χρήση της λέξης «ντόπια», η οποία κατά τη γνώμη της είναι συνώνυμη της σλαβομακεδονικής γλώσσας. 

«Όταν ακούει κανείς στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας τη λέξη ‘ντόπια’ γνωρίζει πως πρόκειται για τη σλαβομακεδονική γλώσσα» δηλώνει ο Κώστας Δεμελής, συνήγορος υπεράσπισης. Ωστόσο όταν η δικαστής ρωτάει «Ποια είναι η τοπική γλώσσα στις Σέρρες;», οι μάρτυρες το επιβεβαιώνουν: ελληνικά.

Σύμφωνα με την DW, η ερώτηση που πλανάται στον αέρα και κυρίως ενδιαφέρει είναι εάν η σλαβομακεδονική κουλτούρα είναι τμήμα της ελληνικής; «Ο παππούς μου, ο προπάππους μου και ο προ-προ-πάππους μου δεν ήρθαν από κάπου, αλλά έμεναν πάντα εδώ» υπογραμμίζει ο Νίκος Σακελλάριος και πάλι

Το δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρει πως το ζήτημα της ύπαρξης ή όχι σλαβομακεδονικής μειονότητας συναντά έντονες αντιστάσεις στην ελληνική κοινωνία και πως η δίκη στις Σέρρες επαναφέρει στο προσκήνιο ένα θέμα που προκαλεί εντάσεις. 

Φωτογραφία: DW
liberal.gr


Μητσοτάκης: Θα καταργηθεί το άσυλο, ο νόμος Παρασκευόπουλου, θα ανοίξουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας



Η  Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το άσυλο , όπως και τον νόμο Παρασκευόπουλου είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία» που διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας. Και αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει τελείως. Το άβατο έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων. Έχει έρθει η ώρα όλη η κοινωνία να πει ως εδώ”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα άβατα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τελειώσουν. Όπως και το άσυλο. Θα καταργηθεί. Δε θα αλλάξει. Και το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι ελεύθεροι χώροι. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, που απελευθέρωσε χιλιάδες εγκληματίες. Διαχωρισμός κρατουμένων με τους σκληρούς ποινικούς και τρομοκράτες που θα μπουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Θα επανιδρύσουμε την ομάδα Δέλτα. Θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Δεν αρκεί να μένουμε απλά στην καταδίκη. Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις. Το πεδίο της ασφάλειας θα είναι το πρώτο που θα δοκιμαστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


ΟΟΣΑ: 7 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά είναι οικονομικά ευάλωτα



«Η μεσαία τάξη μοιάζει σήμερα όλο και περισσότερο με μία βάρκα σε επικίνδυνα νερά», αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα, με τίτλο: «Υπό πίεση: Η συνθλιμμένη μεσαία τάξη» και παρουσιάζει την κατάσταση στις χώρες – μέλη του Οργανισμού.


«Τα μεσαία εισοδήματα αυξήθηκαν ελάχιστα, τόσο σχετικά όσο και σε απόλυτους όρους στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ. Συνολικά, τα τελευταία 30 χρόνια, το διάμεσο εισόδημα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο λιγότερο από το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10%.

Παράλληλα, το κόστος σημαντικών στοιχείων του τρόπου ζωής της μεσαίας τάξης αυξήθηκε ταχύτερα από τον πληθωρισμό», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη σε ένα πλαίσιο αύξησης της εργασιακής ανασφάλειας, με τη μία στις έξι θέσεις απασχόλησης μεσαίου εισοδήματος να αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο από την αυτοματοποίηση.

«Περισσότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά με μεσαίο εισόδημα δαπανούν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Η υπερχρέωση είναι μεγαλύτερη για τα μεσαία εισοδήματα από ότι για τα νοικοκυριά με χαμηλό και υψηλό εισόδημα».

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι «μία ισχυρή και ευημερούσα μεσαία τάξη είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε επιτυχημένη οικονομία και κοινωνία συνοχής». Η μεσαία τάξη «συντηρεί την κατανάλωση, οδηγεί μεγάλο μέρος των επενδύσεων στην εκπαίδευση, την υγεία και τον στεγαστικό τομέα και παίζει έναν ρόλο – κλειδί στη στήριξη των συστημάτων κοινωνικής προστασίας μέσω των εισφορών της στη φορολογία. Οι κοινωνίες με ισχυρή μεσαία τάξη έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης και ικανοποίησης από τη ζωή, καθώς και μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα και καλή διακυβέρνηση», σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Ωστόσο, τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το 10% με τα υψηλότερα εισοδήματα κατέχει σχεδόν το μισό του συνολικού πλούτου, ενώ το 40% με τα χαμηλότερα εισοδήματα κατέχει μόνο το 3%.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της έκθεσης, ο ΟΟΣΑ παρουσιάζει μέτρα και πρωτοβουλίες πολιτικής για τη βελτίωση των προοπτικών και των ευκαιριών της μεσαίας τάξης που αφορούν στη βελτίωση της δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος, την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης τόσο στη στεγαστική όσο και στην εκπαιδευτική αγορά, τη συγκρότηση δεξιοτήτων των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, τη μείωση των κινδύνων υπερχρέωσης και τη βελτίωση της πρόσβασης σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ο ΟΟΣΑ αναλύει διάφορους δείκτες στην περίοδο από την κρίση του 2008 έως το 2016 ή τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, όπως την εξέλιξη των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, τη δυνατότητά της να αντεπεξέρχεται σε απρόβλεπτες δαπάνες ή να τα βγάζει πέρα, την υπερχρέωσή της και άλλους.

Ως μεσαία τάξη θεωρεί τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα, τα οποία κυμαίνονται από το 75% έως το 200% του διάμεσου εισοδήματος. Τα νοικοκυριά με εισόδημα από το 75% έως το 100% του διάμεσου εισοδήματος χαρακτηρίζονται ότι έχουν χαμηλότερα μεσαία εισοδήματα, όσα έχουν από 100% έως 150% ότι έχουν μεσαία – μεσαία εισοδήματα και όσα έχουν από 150% έως 200% ότι έχουν υψηλότερα μεσαία εισοδήματα.

Εισόδημα

Τα εισοδηματικά επίπεδα των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης διαφέρον βέβαια από χώρα σε χώρα, καθώς υπολογίζονται με βάση το διάμεσο εισόδημα κάθε χώρας. Για να ανήκει στη μεσαία τάξη, ένα πρόσωπο που ζει μόνο του θα έπρεπε να έχει ετήσιο εισόδημα από 3.757 έως 10.019 δολάρια στο Μεξικό και από 26.482 δολάρια έως 70.620 δολάρια στο Λουξεμβούργο (τα ποσά υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην αγοραστική δύναμη το 2010). Στην Ελλάδα, τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό κυμαίνονται από 7.894 έως 21.050 δολάρια και είναι τα χαμηλότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών του ΟΟΣΑ.

Το διάμεσο εισόδημα μειώθηκε ή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό χαμηλότερο από 1% σε 21 από τις 36 χώρες του ΟΟΣΑ μετά το 2008. Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Σλοβενία και την Ισπανία, τα διάμεσα εισοδήματα στα μέσα της δεκαετίας του 2010 ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ότι το 2008, αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η μείωση ανερχόταν σε σχεδόν 6% ανά έτος. Μόνο σε έξι χώρες του ΟΟΣΑ η αύξηση του διάμεσου εισοδήματος ξεπέρασε κατά μέσο όρο το 2% ανά έτος.

Τα νοικοκυριά με μεσαίο εισόδημα είναι σχεδόν το ίδιο άτρωτα όπως αυτά με υψηλό εισόδημα στη μετάπτωσή τους σε κατάσταση σχετικής φτώχειας, δηλαδή κάτω από το 50% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος Από το 2007 έως το 2015, το ποσοστό των νοικοκυριών που έπεσαν σε φτώχεια μέσα σε ένα έτος ήταν 2,1% κατά μέσο όρο, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από λιγότερο από 1% στη Δανία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία έως το 4% στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τη Λετονία. Ωστόσο, τα νοικοκυριά με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα είναι σημαντικά πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας.

Επίσης, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να διολισθήσουν στην κατώτερη εισοδηματική τάξη σε μεγαλύτερα του έτους χρονικά διαστήματα. Ένα στα δέκα από τα νοικοκυριά και ένα στα επτά από τα νοικοκυριά με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα υποχώρησαν στην κατώτερη εισοδηματική τάξη (κάτω από το 75% του διάμεσου εισοδήματος), κατά μέσο όρο μεταξύ του 2007 και του 2015. Ο κίνδυνος αυτός ήταν μεγαλύτερος στη Λετονία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, όπου αφορούσε σε περισσότερα από το 20% των νοικοκυριών με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα.

Τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα συνεισφέρουν τα περισσότερα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος – κατά μέσο όρο σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων άμεσους προσωπικούς φόρους, ένα ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του εισοδήματός τους.

Σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, τα μεσαία εισοδήματα συνεισφέρουν τουλάχιστον τα μισά φορολογικά έσοδα και περισσότερο από τα τρία τέταρτα συνεισφέρουν στο Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία. Τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν μικρό ποσοστό των φόρων.

Κατά μέσο όρο, το ποσοστό αυτό είναι 7% των άμεσων προσωπικών φόρων, ενώ κυμαίνεται από 2% στην Ιρλανδία και τη Βρετανία έως το 14% στην Ελλάδα και την Ελβετία. Σε ορισμένες χώρες – ιδιαίτερα την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία – η τάξη με τα μεσαία εισοδήματα λαμβάνει ποσοστό των παροχών που είναι αναλογικά πολύ υψηλότερο από το ποσοστό της στον πληθυσμό. Στην Ελλάδα, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα αντιστοιχούν στο 59% του πληθυσμού και λαμβάνουν το 70% των παροχών, ενώ τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα αντιστοιχούν στο 32% του πληθυσμού και λαμβάνουν το 15% των παροχών.

Δαπάνες

Όσον αφορά τις δαπάνες των νοικοκυριών, τα ενοίκια αποτελούν, κατά μέσο όρο, σχεδόν το 20% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών με μεσαίο εισόδημα που νοικιάζουν σπίτι. Το βάρος αυτό κυμαίνεται από το 4% στη Λετονία σε περισσότερο από το 25% στη Χιλή, την Τσεχία και την Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα δαπανούν λιγότερο από το 10% του συνολικού εισοδήματός τους για μεταφορές. Ο πληθυσμός που καλύπτεται από ιδιωτική ασφάλιση υγείας αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες του ΟΟΣΑ την περασμένη δεκαετία – ιδιαίτερα στη Δανία, την Κορέα, τη Σλοβενία και το Βέλγιο – και μειώθηκε σε άλλες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.

Ευάλωτα νοικοκυριά

Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα σε 18 χώρες του ΟΟΣΑ είναι οικονομικά ευάλωτα , δηλαδή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες δαπάνες ή ξαφνικές μειώσεις εισοδήματος.

Τα ποσοστά παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές, από 12% στη Νορβηγία έως 70% στην Ελλάδα. Τα ποσοστά των ελληνικών και ουγγρικών νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα που είναι οικονομικά ευάλωτα είναι πολύ πιο κοντά στα αντίστοιχα ποσοστά των νοικοκυριών με χαμηλότερα εισοδήματα.

Περισσότερα από ένα στα πέντε των νοικοκυριών με μεσαίο εισόδημα δαπανούν περισσότερα από όσα εισπράττουν, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο της υπερχρέωσης. Το σχετικό ποσοστό κυμαίνεται από λιγότερο από 10% στην Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνία έως πάνω από το 50% στη Χιλή και την Ελλάδα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο στον ΟΟΣΑ, ένα στα οκτώ νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα είναι υπερχρεωμένα. Η υπερχρέωση είναι ιδιαίτερα φανερή στη Χιλή, την Ολλανδία και τη Νορβηγία, όπου επηρεάζει τουλάχιστον ένα στα τέσσερα νοικοκυριά. Αντίθετα, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 5% στην Αυστρία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, την Πολωνία και τη Σλοβενία.

Υγειονομική περίθαλψη

Σε ορισμένες χώρες, το κόστος υγειονομικής περίθαλψης έχει γίνει πηγή μεγάλης ανησυχίας. Κατά μέσο όρο, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα στις χώρες του ΟΟΣΑ που ανήκουν στην ΕΕ δαπανούσαν ένα κατά 28% υψηλότερο ποσοστό του εισοδήματός τους για υγειονομική περίθαλψη το 2015 από ότι μία δεκαετία νωρίτερα. Η δαπάνη αυτή ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα και τη Λετονία με ποσοστά 6,8% και 7,2%, αντίστοιχα, των προϋπολογισμών των μεσαίων εισοδημάτων.

Κατά μέσο όρο, σχεδόν το 9% των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια ορίζονται ως υπερβολικά επιβαρυμένοι από το κόστος κατοίκησης, καθώς δαπανούν τουλάχιστον το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός του για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου. Το 2016, το ποσοστό αυτό έφθασε το 20% στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η... made in USA σιωπή κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη Ασάνζ


Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του αμφιλεγόμενου συνιδρυτή των WikiLeaks (και εγκαλούμενου για σχέσεις με το Κρεμλίνο), μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, τήρησαν άκρα του τάφου σιωπή.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να ξεσηκώσει τον κόσμο για τη «φίμωση» μιας «ανεξάρτητης φωνής που υπηρέτησε τη διαφάνεια» μέσω των αποκαλύψεων των WikiLeaks.

Ανεξαρτήτως του μύθου που έχει δημιουργηθεί -τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο- για τον ρόλο του Ασάνζ, θα περίμενε κανείς από την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση (που έχει επίσης καλλιεργήσει τον μύθο της αποκλειστικότητας στην ευαισθησία) να διαρρήξει τα ιμάτιά της για τη σύλληψη του συνιδρυτή των Wikileaks.

Ούτε μια ανακοίνωση -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τουλάχιστον- από τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων, μέχρι και του Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν. Κι όμως, Μαξίμου και Κουμουνδούρου επέλεξαν τη μέθοδο της σιωπής. Και τούτο παρά το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατά καιρούς μιλήσει ένθερμα για τη στάση του Ασάνζ.

Πού οφείλεται η σιωπή κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα είναι «γιατί;». Η απάντηση μάλλον έγκειται στο γεγονός ότι την έκδοση του Ασάνζ επιδιώκουν διακαώς οι ΗΠΑ. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει τις σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αθήνα και Ουάσιγκτον έχουν έρθει πολύ κοντά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις απειλές Ερντογάν για την αγορά των ρωσικών S-400, γεγονός που αναδιατάσσει, προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων, τις γεωπολιτικές ισορροπίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει καταστεί η πλέον φιλοαμερικανκή στην Ευρώπη των 27 -αν μη τι άλλο.

Τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ασάνζ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είχαν μιλήσει ένθερμα για τον ρόλο των WikiLeaks και τον ίδιο τον Ασάνζ.

Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2016 είχε γίνει ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την κρίση των ΜΜΕ. Η πρωτοβουλία ανήκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και τους Κούρτσιο Μαλτέζε και Μιγκέλ Ουρμπάν. Σε αυτή είχε μιλήσει μέσω Skype ο συνιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Μάλιστα, ο Στέλιος Κούλογλου του υπέβαλε το ερώτημα αν πιστεύει ότι μετά τις δικαστικές δοκιμασίες, τη φυλάκιση και τον πολυετή εγκλεισμό του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, αξίζει το τίμημα που πληρώνει. Ο ιδρυτής των WikiLeaks απάντησε πως για σημαντικά πράγματα καθολικής αξίας αξίζει να πληρώσει κανείς.

Στην ίδια εκδήλωση είχε μιλήσει και ο Κώστας Αρβανίτης, νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τότε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία «ενός δικτύου που θα έχει συνεταιριστική μορφή και θα προωθεί μια αριστερή ματιά των ειδήσεων».

Επίσης, σε άρθρο τους με τίτλο «Εταιρειοκρατία ή δημοκρατία;» πέντε στελέχη τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Σακελλάρης, Αντώνης Ελευθεριάδης, Γιώργος Κακούρης, Νίκος Στεφάνου και Άκης Καλαμαράς) είχαν επισημάνει: «Σε μια περίοδο που η γνώση και η πληροφορία αποτελούν πολύτιμο "αγαθό", οι πολυεθνικές του χώρου και το ιερατείο των γραφειοκρατών κυνηγούν όποιον "αποστάτη" του συστήματος μπορεί να απειλήσει τα σαθρά θεμέλια της αδιαφάνειας, διαχέοντας την πληροφόρηση. Η τύχη του Ασάνζ είναι ενδεικτική».

Και φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χάσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις των WikiLeaks όταν αυτές συνέφεραν την πολιτική του.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε ξεσπάσει απηνής αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη από τον ιστότοπο των WikiLeaks τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια ότι η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και στον αντίποδα απαιτούσε αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας ήδη από το 2008, δέκα χρόνια πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο υπουργός Εξωτερικών τότε, Νίκος Κοτζιάς, είχε απαντήσει σκληρά στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος τις διαρροές του ιστότοπου του Ασάνζ. «Με τα διαρρεύσαντα στο WikiLeaks αμερικανικά αρχεία, η σκοπιανή πλευρά ήθελε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα νέτο-σκέτο "Μακεδονία" για εσωτερική χρήση, κάτι που η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχθεί», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Οταν αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι των αξιωματούχων του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στο «Εθνος της Κυριακής» δήλωνε οργισμένος ότι «δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη», ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα», καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης».

Ο Στέλιος Κούλογλου με ερώτησή του στην Ευρωβουλή ζητούσε επίσης να πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα όσα διέρρευσαν τα WikiLeaks αναφορικά με τη στάση αξιωματούχων του ΔΝΤ απέναντι στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Οταν βέβαια τα WikiLeaks αποκάλυπταν ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε παρέμβει για να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση των Ευρωπαίων στην πολύωρη διαπραγμάτευση το 2015, δεν υπήρχαν σχόλια.

Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του Ασάνζ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ ασφαλώς δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες του «κυνηγού της αλήθειας». Ξεκίνησε ως κλασικός χάκερ, με πειρατικές εισβολές σε διαδικτυακούς τόπους μεγάλων εταιρειών. Ιδρύοντας το WikiLeaks το 2006, ο Ασανζ έμοιαζε να θέτει την τεχνολογία των υπολογιστών στην υπηρεσία και της δημοκρατίας.

Οι μετοχές του ανέβηκαν το 2010, όταν διέρρευσε πλήθος απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, μαζί με το βίντεο της επίθεσης ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 18 αμάχους στη Βαγδάτη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρθε σε δύσκολη θέση.

Στο απόγειο της φήμης του, ο Τζούλιαν Ασανζ χαιρετιζόταν ως ο φορέας ενός νέου είδους διαφάνειας και λάμβανε το περιζήτητο βραβείο «Μάρθα Γκέλχορν» για τη δημοσιογραφία.

Ωστόσο, οι καταγγελίες δύο γυναικών εναντίον του για βιασμό το 2010 επέφεραν πλήγμα στην εικόνα του, πολλώ δε μάλλον όταν ο Ασάνζ απέδωσε στις κατηγορίες πολιτικό χαρακτήρα, με απώτερο στόχο τη φίμωση του WikiLeaks.

Οι στοχευμένες προσωπικές επιθέσεις του κατά της Χίλαρι Κλίντον επίσης δημιούργησαν την εικόνα μιας προσωπικής αντιπάθειας εναντίον της. Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks σχετικά με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 με τη δημοσίευση περίπου 20.000 e-mail της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, τρεις ημέρες πριν από το συνέδριο που θα επικύρωνε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, έδειχναν ότι επιχειρήθηκε υπονόμευση της υποψηφιότητας του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Ωστόσο, η έρευνα που ξεκίνησε το FBI υποστηρίζει ότι η πηγή των υποκλαπέντων μηνυμάτων είναι Ρώσοι χάκερ, καθοδηγούμενοι από κύκλους του Κρεμλίνου.


Πηγή : iefimerida.gr


Συνελήφθη ο Χρήστος Πατσατζόγλου με μεγάλη ποσότητα «μαϊμού» προϊόντων



Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, της Ομόνοιας, της ΑΕΚ, του ΠΑΣ, της Προοδευτικής και του Φωστήρα, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πύργου στην Αγία Βαρβάρα, στις 17:30 το απόγευμα της 3ης Απριλίου.

Στο όχημά του βρέθηκε μεγάλος αριθμός «μαϊμού» προϊόντων όπως γυαλιά ηλίου, εσώρουχα και ρολόγια.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Πηγή : real.gr


Μητσοτάκης : Εσκεμμένη η διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στον κλάδο των ταξί.



Μια βόλτα στον Πειραιά μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στην πόλη κ. Νίκο Βλαχάκο έκανε το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτη τους στάση ήταν η πιάτσα των ταξί στην Πύλη του Λιμανιού όπου είχαν και οι δύο την ευκαιρία να συνομιλήσουν με οδηγούς ταξί καθώς και το προεδρείο του σωματείου τους στον Πειραιά.  Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την εσκεμμένη διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στον κλάδο των ταξί.«Μου δίνεται η ευκαιρία να λύσουμε μερικές παρεξηγήσεις που δεν σας κρύβω ότι σε προσωπικό επίπεδο με έχουν ενοχλήσει πολύ. Θέλω λοιπόν να μας κρίνετε γι’ αυτά που λέμε κι όχι γι’ αυτά που κάποιοι θέλουν να βάλουν στο στόμα μας, ενώ δεν τα έχουμε πει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια τις προτάσεις της ΝΔ: «Είπαμε από την πρώτη στιγμή και πολύ ξεκάθαρα ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με εταιρείες τύπου Uber, οι οποίες έρχονται και ανταγωνίζονται αθέμιτα τους επαγγελματίες αδειούχους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα». Στον αντίποδα, εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «δεν έχουμε κανένα ζήτημα με την εθελοντική συμμετοχή σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που θα κάνουν τη δική σας τη δουλειά καλύτερη και θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία, για να μπορείτε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας και να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί σε ένα μεταφορικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει».

Στη συνέχεια οι κ. Μητσοτάκης και Βλαχάκος κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Πειραιά και έκαναν μία στάση στην πλατεία Κοραή. Εκεί συνέβη κάτι μάλλον απρόοπτο καθώς ένας συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τσεκάροντας με ένα λαχειοπώλη ένα λαχείο που είχε αγοράσει από τον ίδιο λαχειοπώλη προ ημερών, είχε κερδίσει στο λήγοντα. «Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και μαζί με τις δύο κερδισμένες πεντάδες, αγόρασε κι άλλη μία, την οποία χάρισε στον υποψήφιο δήμαρχο του Πειραιά κ. Βλαχάκο.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες. Ένας φαρμακοποιός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του και ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε ένα αιχμηρό σχόλιο: «Δυστυχώς παλαιότερα οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι σάς είχαν κοροϊδέψει, και ήθελαν να κάνουν όλα τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ», του είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Βλαχάκο αλλά και αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ήπιαν έναν καφέ και έτυχαν θερμής υποδοχής από πολίτες οι οποίοι τους εύχονταν κάθε επιτυχία στις επικείμενες εκλογές.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση για να πάρει από έναν πωλητή το γνωστό περιοδικό «Σχεδία», το οποίο στηρίζει άστεγους συμπολίτες μας. «Το ξέρω Πρόεδρε ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη Σχεδία και μάλιστα από μένα», του είπε ο πωλητής.


Ένας τραυματίας αστυνομικός από επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ



Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Θεμιστοκλέους.

Ως αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί από την δολοφονική επίθεση ένας αστυνομικός και να διακομιστεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.


Αυξάνεται η τιμή της Βενζίνης και η κυβέρνηση δεν μειώνει τους φόρους



Στα ύψη αναμένεται να ανέλθει η τιμή της βενζίνης, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει το 1,60 ευρώ το λίτρο λόγω των διεθνών εξελίξεων και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τους φόρους να ευνοήσει τους καταναλωτές.

Οι βενζινοπώλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φτάσει και τα 1,68-1,70 ευρώ με βάση το ρυθμό αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τα καύσιμα στην Ελλάδα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών με την ακριβότερη βενζίνη, με τη μέση τιμή της να κυμαίνεται στα 1,75 δολάρια λίτρο ενώ οι μόνες χώρες που την ξεπερνούν σε ακρίβεια είναι η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία. 

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θα συμπαρασύρει όλα τα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ) με μια ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις σε βάρος των καταναλωτών!!


Εκλεκτός του Ποταμιού υπέρ της Κτηνοβασίας. αιμομιξίας της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της εμπορίας οργάνων



Διαβάζουμε στην dimokratianews.gr και δεν μπορούμε αν το πιστέψουμε ότι τέτοιου είδους άνθρωποι διαλέγονται χωρίς κανένα έλεγχο από τα κόμματα για να γίνουν υποψήφιοι και να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες και την χώρα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας dimokratianews.gr : 

Ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που κατεβάζει το Ποτάμι, δηλώνει υπέρ της αιμομιξίας, της κτηνοβασίας και του εμπορίου οργάνων!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού τάσσεται υπέρ της αιμομιξίας, της κτηνοβασίας, της εμπορίας οργάνων και της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών! 

Προκλητικός όσο δεν πάει άλλο, ο δικηγόρος και δρ Ποινικού Δικαίου Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι περιλαμβάνεται στις λίστες του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη για το Ευρωκοινοβούλιο, ομολογεί -και καμαρώνει συνάμα, αμετανόητος- τις θέσεις του για μια σειρά θεμάτων ηθικής τάξης που, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα. 

Σε διαδικτυακό διάλογο και στην ερώτηση για ποιον λόγο οι απόψεις του «έγιναν καπνός» μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, απάντησε ότι οι θέσεις του είναι καταγεγραμμένες για εκατοντάδες θέματα στο ιστολόγιό του και διευκρινίζει πως τα δικά του άρθρα έχουν την υπογραφή του. 

Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, όπως λέει ο κ. Αναγνωστόπουλος, «μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει τις απόψεις μου από την αναπαραγωγική κλωνοποίηση (υπέρ), την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών (υπέρ), της αιμομιξίας (υπέρ), της κτηνοβασίας (υπέρ), της εμπορίας οργάνων (υπέρ), της πώλησης αδειών διαμονής (υπέρ), μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών (υπέρ), το Σχέδιο Ανάν (κατά), την ομόφυλη υιοθεσία (υπέρ) και τη χορτοφαγία (φυσικά υπέρ)».


Και συνεχίζει με εξίσου προκλητικό τρόπο ότι «βασικά αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος υποψήφιος ο οποίος έχει ξεκάθαρη θέση σε τόσο πολλά ζητήματα, γραπτή και τεκμηριωμένη εδώ και χρόνια». Αγνωστο είναι αν αυτές τις απόψεις τις γνωρίζει ο κ. Θεοδωράκης για τον υποψήφιο του κόμματός του (αν και θα έπρεπε να κάνει τη σχετική έρευνα πριν αποφασίσει), όμως πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία. Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να τον «κόψει» από τις λίστες, διαφορετικά θα θεωρηθεί και αυτός... συνένοχος στο έγκλημα.

Πάντως, παρότι ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα κείμενά του με τις προκλητικές απόψεις βρίσκονται εύκολα μέσα στο ιστολόγιο, αυτό δεν ισχύει. Και ακόμα κι αν πρόκειται για πλάκα (ή μια προσπάθειά του να ετοιμάσει την άμυνά του κόντρα στην αναπόφευκτη κατακραυγή), προφανώς αυτή είναι διεστραμμένη και φαιδρή, και τον καθιστά ακόμη πιο θλιβερό! Γιατί πλάκα με κάποια πράγματα δεν μπορεί να γίνεται από κανέναν...


Πηγή : dimokratianews.gr


Νεκρός κρατούμενους στις Φυλακές Τρικάλων μετά από συμπλοκή



Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr νεκρός μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων ένας Έλληνας κρατούμενους από τις Φυλακές Τρικάλων.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο περίπου 60 ετών κρατούμενος, είχε έντονο καβγά με αλλοδαπό συγκρατούμενο του, με αποτέλεσμα μα δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και να χάσει τις αισθήσεις του.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά ήταν ήδη αργά αφού έχασε την ζωή του.
Βέβαια θα ακολουθήσει και ιατροδικαστή εξέταση, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.


Ν.Δ.: Το ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι εύλογο: αν αυτά συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, τι συμβαίνει έξω από αυτές;



Δήλωση του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνη με αφορμή βασανισμό κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη μαφία των φυλακών και τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας είναι ενδεικτικά της αδυναμίας του κράτους να επιβάλλει την τάξη ακόμη και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Χθες, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό άγριου βασανισμού. Η δημόσια ασφάλεια είναι σε αποσύνθεση, η ανομία είναι πια ο κανόνας και οι ποινικοί κάνουν ό,τι θέλουν. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση στέκεται απλός θεατής των θλιβερών αυτών γεγονότων. 

Το ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι εύλογο: αν  αυτά συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, τι συμβαίνει έξω από αυτές;».


Και η στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Κουντουρά έχει φωτό με τον Αμβρόσιο



Δεν είναι μόνο ο Κουρουμπλής υπόλογος για την φωτογραφία του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, είναι και η στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, νυν συνεργαζόμενη βουλευτής χωρίς να παραδώσει την έδρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Η στελεχάρα Έλένα Κουντουρά είχε βγάλει και αυτή φωτογραφία με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο το 2017 και στέκεται δίπλα του ευτυχισμένη με ένα χαμόγελο που μόνο η ίδια μπορεί αν δώσει.




Η εξομολόγηση Βαρουφάκη το βράδυ του δημοψηφίσματος!


Το βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι «Οpen» τραβήχτηκε το ίδιο βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015 και σ’ αυτό φαίνεται να εξηγεί στη σύζυγό του Δανάη, μπροστά στην κάμερα του κινητού, τα όσα είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα λίγα λεπτά νωρίτερα, κατά την εξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.



Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βίντεο :

6 Ιουλίου 2015-Νύχτα Δημοψηφίσματος στις 3.50 π.μ.

Γιανης Βαρουφάκης:

"5 Ιουλίου 61,5% το ΟΧΙ, απίστευτο! Του είπα ότι κοιτα, αυτό το 61,5% είναι τεράστιο κεφάλαιο που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.

Ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να το διαχειριστείς με μεγαλύτερο σεβασμό απ’ αυτόν που έδειξες στον λαό αυτόν εδώ έξω πριν από το δημοψήφισμα.

Και το μεγάλο έγκλημα κι αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ, του λέω, και το ξέρεις ότι το λέω με αγάπη αλλά το λέω και το εννοώ κιόλας, είναι ότι έδωσες τα πρωτογενή ερήμην του υπουργού Οικονομικών και δώσατε τα πρωτογενή πλεονάσματα, το οποίο αμέσως δίνει το χρέος και μετά αμά σου εσένα του πρωθυπουργού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τη λιτότητα, που είναι τα πρωτογενή και το χρέος, γιατί να σου δώσουν οτιδήποτε άλλο;

Όταν δίνεις στον εχθρό την αίσθηση ότι μπορεί να επιλέξει ποιους συνεργάτες σου θα κάψει και ποιους θα αφήσει, σ’ έχει ακυρώσει εσένα.

Μου λέει, αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος για να μην στοχοποιούν εσένα και να πάρεις εσύ το Οικονομίας, να πάρει ο Ευκλείδης το Οικονομικών.

Ε όχι Αλέξη μου, και να σου πω γιατί όχι

Εμένα με γνώρισες επειδή έχω κάνει όλη αυτή τη δουλειά για το χρέος. Ζω, αναπνέω, σκέφτομαι, ονειρεύομαι τη μείωση του χρέους. Έχω όλα αυτά τα σχέδια για τη μείωση του χρέους.

Το μόνο που με νοιάζει είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, η λιτότητα σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους και την αναδιανομή του εισοδήματος. Τίποτα άλλο δεν με ενδιαφέρει.

Το να πάρω εγώ το Οικονομίας για να έχω ένα υπουργείο για να είμαι κι εγώ υπουργός;

Εγώ του λέω “ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εγώ εδώ; Γιατί μου ζήτησες να έρθω να σε βοηθήσω σε αυτά τα ζητήματα και βουλευτής έγινα όχι γιατί ήθελα να είμαι βουλευτής αλλά γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός υπουργός.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου και αύριο να φύγω βοηθώντας παράλληλα τον άνθρωπο που θα με αντικαταστήσει που είναι ο πιο κοντινός μου εκεί μέσα, ο Ευκλείδης.

Αυτή είναι η δική μου η ευθύνη. Και ξέρεις κάτι; We live to fight another day. Γιατί αυτός ο αγώνας μόλις τώρα ξεκινάει Δανάη, μόλις τώρα ξεκινάει".


Στα όρια της εξαφάνισης η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια


Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αποτύπωσαν την κατρακύλα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς. Η παράταξη η παράταξη Bloco του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει όπως και όλη η κυβέρνηση σε ποσοστά που δείχνουν ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα από ότι φαντάζονταν.



Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχεδόν εξαφανιστεί και κινείται στο 1% (0,9 έως 1,48%) γεγονός που δείχνει ότι σχεδόν δεν υπάρχουν σαν δύναμη μέσα στα Πανεπιστήμια.


Συνελήφθη η γυναίκα που άρπαξαν από τους λιμενικούς στα Εξάρχεια οι ένοπλοι κουκουλοφόροι



Η αστυνομία εκκένωσε 2 κτίρια που βρίσκονται σε κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, και έκανε 102 προσαγωγές ατόμων. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα ήταν η 49χρονη  Ελληνοαυστραλέζα που είχε απελευθερωθεί από τους ένοπλους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στους Λιμενικούς.

Η Ελληνοαυστραλέζα είχε βρει νέο καταφύγιο σε μια από τις δύο καταλήψεις και εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛΑΣ κατά την αιφνιδιαστική επιχείρηση και αναμένεται να παραδοθεί στο Λιμενικό καθώς σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά.

Οι λιμενικοί, είχαν δεχθεί επίθεση από 50 ένοπλους κουκουλοφόρους, όταν είχαν προχωρήσει στη σύλληψη της 49χρονης Ελληνοαυστραλέζας και μιας Μαροκινής, μέσα από κτίριο κατάληψης στα Εξάρχεια.


Φυλακές Κορυδαλλού: Μαστίγωμα κρατουμένων



Νέο περιστατικό τρόμου με άγριο μαστίγωμα δύο νεαρών κρατουμένων, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις ανεξέλεγκτες φυλακές Κορυδαλλού. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Δ’ πτέρυγα και θύματα ήταν ένας 33χρονος Ελληνας που είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες (σ.σ. κατηγορείτο ακόμη για παραβίαση περιορισμών διαμονής) κι ένας 27χρονος Αλβανός που είχε οδηγηθεί στην φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών. Ομάδα κρατουμένων άρχισε να κτυπά αλύπητα με μαστίγια φτιαγμένα από καλώδια τους δύο συγκρατούμενους τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του ξυλοδαρμού και των βασανιστηρίων σε βάρος των δύο νεαρών, όμως πάλι ερευνάται αν έχει σχέση με μέλη της αλβανικής μαφίας των φυλακών. Αν και η συγκεκριμένη μαφία έχει «βάση» σε άλλη πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το εν λόγω συμβάν έρχεται σε συνέχεια 20 παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών εντός των φυλακών Κορυδαλλού, τους τελευταίους μήνες. Κι ανάμεσα σε αυτά τη δολοφονία τον Ιανουάριο του 36χρονου Αλμπέρ Μπάκο αλλά και την αιματηρή συμπλοκή, με σουγιάδες, πριν έναν μήνα στο Ψυχιατρείο που κόστισε την ζωή σε έναν κρατούμενο και τον τραυματισμό πολλών άλλων.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΑ ΝΕΑ


Αγκαλιές Κουρουμπλή με Αμβρόσιο! Ανατριχίλα στον ΣΥΡΙΖΑ



Ο Κουρουμπλής, κατέβασε τις φωτογραφίες του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο στο Twitter, προέβη και σε μία σχεδόν απολογητική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει «με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο» εννοώντας τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Σκουρλέτη που του επιτέθηκαν.

 Η πρώτη "χέρι" του το έβαλε ο Σκουρλέτης που τον πήρε τηλέφωνο και του τα είπε κανονικά. Μάθαμε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής του πρώην υπουργού από το ευρωψηφοδέλτιο, αφού το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν. 

Μετά τον Σκουρλέτη την σκυτάλη κατά Κουρουμπλή πήραν και άλλοι σύντροφοι της κυβέρνησης και εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ που του καταλόγισαν ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς.

Αυγή, και η Εφημερίδα των Συντακτών βάλλουν κατά του Κουρουμπλή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αυγή στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Ε, όχι κι έτσι», έχοντας ρεπορτάζ για το περιστατικό και τις αντιδράσεις, αλλά και άρθρο όπου κρίνει την επιλογή του Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

«Εφημερίδα των Συντακτών», «χέρι χέρι με τον κήρυκα του μίσους» 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζουν με τοποθετήσεις του τον πρώην υπουργό. 

Η Αννέτα Καββαδία, στο Twitter: «Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα"να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας", όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…»

Σία Αναγνωστοπούλου : «Με τον κ. Αβροσιο μας χωρίζει μια Χρυσή Αυγή χάος. Και τον ίδιο από εμάς λεωφόροι ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος για τα δικαιώματα, αλλα μεγάλα κινήματα, αριστερά και μη, για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων».


29 χρόνια φυλακή για τον δικηγόρο που ασελγούσε στην εγγονή του



Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 69χρονο Λαμιώτη δικηγόρο που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο για ασέλγεια σε βάρος της επτάχρονης εγγονής του.

Τα στοιχεία που είχαν προκύψει μετά την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας αλλά και της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολίας Ακριβούση ήταν αποκαλυπτικά για την δράση του 69χρονου δικηγόρου.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο δράστης είχε προφυλακιστεί ενώ σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας τον καταδίκασε σε 29 χρόνια κάθειρξης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία κυρία που πρόσεχε την επτάχρονη και τον εννέα ετών αδελφό της, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου που πήγαινε το κορίτσι, κατήγγειλαν στις αρμόδιες αρχές πως η επτάχρονη έφερε σημάδια κακοποίησης.

Το κορίτσι επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς παρουσία ψυχολόγου τους φόβους των εκπαιδευτικών, και παρουσίασε ως υπαίτιο τον παππού της.

Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη φωνάζοντας στους δημοσιογράφους πως είναι αθώος και η αθωότητα του θα αποδειχθεί.

Ωστόσο τα ευρήματα της Ιατροδικαστικής έκθεσης από την κυρία Ακριβούση έκαναν ακόμη και τον δικηγόρο του Δημήτρη Κρούπη να τον εγκαταλείψει.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιατροδικαστική εξέταση το κορίτσι είχε σημάδια τρίβης στα γεννητικά όργανα και μερική ρήξη παρθενικού υμένα.

Κάτω από τα αδιάσειστα στοιχεία ανακρίτρια και εισαγγελέας  τότε αποφάσισαν την προφυλάκιση του και σήμερα το δικαστήριο της Άμφισσας του επέβαλε 29 χρόνια κάθειρξης.


Πηγή : star.gr


Σύντροφοι κουκουλοφόροι έβριζαν τον δολοφονημένο από την τρομοκρατία Παύλο Μπακογιάννη



Μάρτυρας της αθλιότητας των συντρόφων αντιεξουσιαστών κακοποιών κουκολοφόρων ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και γιος του δολοφονημένου από τους συντρόφους τρομοκράτες Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ.Μπακογιάννης πήρε μέρος στη συγκέντρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών των Εξαρχείων που διαμαρτυρήθηκαν για τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής στο γκέτο που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με ευθύνη των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ. Ομάδα ανεξέλεγκτων συντρόφων κουκουλοφόρων πέταξαν νεράτζια στους κατοίκους και φώναξαν χυδαία συνθήματα, διαλύοντας τη συγκέντρωση, και δημιουργώντας αντισυγκέντρωση στην περιοχή των Εξαρχείων με ορμητήριο την γιάφκα κακοποιών το Πολυτεχνείο πέταγαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Ο κ.Μπακογιάννης, έγραψε στο facebook : Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων για το δικαίωμά τους στην ασφάλεια. Σε εσάς που μας την πέσατε με συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου, σας έχω γραμμένους. Στους αρμόδιους που δεν μερίμνησαν, για ακόμη μία φορά, για την ασφάλεια των κατοίκων, ντροπή σας. Στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, μπράβο για τη γενναιότητά σας. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ. 

Η ανάρτηση του κ.Μπακογιάννη : 

Κώστας Μπακογιάννης
11 ώρες πριν
Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων για το δικαίωμά τους στην ασφάλεια.
Σε εσάς που μας την πέσατε με συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου, σας έχω γραμμένους.
Στους αρμόδιους που δεν μερίμνησαν, για ακόμη μία φορά, για την ασφάλεια των κατοίκων, ντροπή σας.
Στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, μπράβο για τη γενναιότητά σας.
Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ.
1,1 χιλ.
57
91