Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 3-4-2019 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της  Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., πέντε  ημεδαποί ηλικίας από 24 έως 47 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι νωρίτερα, με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών, αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή από οικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του έτους 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Στη συνέχεια μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές- τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ντόρα Μπακογιάννη : Mε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σοβαρή αύξηση των επενδύσεων



Δήλωση της Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Ντ. Μπακογιάννη για την τελευταία θέση στην Ε.Ε. που καταλαμβάνει η Ελλάδα στις επενδύσεις.

«Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης στις επενδύσεις το 2018»

«Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σοβαρή αύξηση των επενδύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Ακαθάριστος Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου, ο οικονομικός δείκτης που αποτυπώνει τη συνολική πορεία των επενδύσεων, υποχώρησε το 2018 στο επίπεδο που ήταν το 1996 τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές.

Ο συγκεκριμένος δείκτης, που μετρά την αναλογία επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ, κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 11,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης διαμορφώνεται στο 20,8%.

Επίσης, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν το 4o τρίμηνο του 2018 κατά 27,2% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2017, τη στιγμή μάλιστα που άλλες χώρες που ακολούθησαν προγράμματα οικονομικής προσαρμογής όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, καταγράφουν σημαντική επενδυτική δραστηριότητα.

Χωρίς επενδύσεις, χωρίς νέες θέσεις εργασίας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σέρνεται και τα παιδιά της θα συνεχίζουν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».


Και άλλη επιτυχία Τσίπρα! Τελευταία στην Ε.Ε. η Ελλάδα σε επενδύσεις




Διαβάσαμε το ρεπορτάζ του Θάνου Τσίρου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου –ο οικονομικός δείκτης που αποτυπώνει τη συνολική πορεία των επενδύσεων– υποχώρησε το 2018 στο επίπεδο που ήταν το… 1996 τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές. Το 2018, η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε μεγάλη μείωση η οποία είχε ως αποτέλεσμα η αναλογία των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο συγκεκριμένος δείκτης –αναλογία επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ– κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον μέσον όρο της Ε.Ε.

Η αναλογία στην Ελλάδα περιορίστηκε μόλις στο 11,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και της Ευρωζώνης διαμορφώνεται στο 20,8%.

Πώς φτάσαμε στο σημείο να γυρίσουμε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα πίσω στον χρόνο; Τα αναλυτικά στοιχεία, δείχνουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό.  Οι επενδύσεις στον τομέα της κατοικίας παραμένουν ελάχιστες. Το 2018 έκλεισε με τις επενδύσεις στον χώρο της κατοικίας μόλις στο 1,228 δισ. ευρώ. Υπήρξε αύξηση συγκριτικά με το 2017 (οπότε και καταγράφηκε το χαμηλό τουλάχιστον 30 ετών ύψους 1,065 δισ. ευρώ), ωστόσο, η απόσταση από τα «καλά χρόνια» της οικοδομής παραμένει χαώδης: το 2007 καταγράφηκε ρεκόρ επενδύσεων στον χώρο της κατοικίας με το ποσό να διαμορφώνεται στα 25 δισ. ευρώ. Ποσό επενδύσεων όπως αυτό που αποτυπώθηκε ειδικά την περίοδο 2016-2018 πρέπει να αναζητηθεί στις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Εξαιρετικά αρνητική παραμένει η εικόνα και για τον εξοπλισμό μεταφορών. Το 2018 καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι επενδύσεις να περιοριστούν στα 2,6 δισ. ευρώ από 4,6 δισ. ευρώ το 2017. Είναι το ίδιο επίπεδο επενδύσεων που είχε καταγραφεί και το 1997 δηλαδή πριν από 21 χρόνια. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον τομέα των κατασκευών (πλην της κατοικίας). Επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης έχουν καταγραφεί δύο από τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας. Το 2018, οι επενδύσεις των «λοιπών κατασκευών» υποχώρησαν στα 6,592 δισ. ευρώ (από 8,551 δισ. ευρώ το 2017). Αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του 2015 με τις επενδύσεις να προσγειώνονται στα 6,424 δισ. ευρώ.

Ο τομέας στον οποίο καταγράφηκε αύξηση επενδύσεων το 2018 (συγκριτικά με το 2017) ήταν αυτός των μεταλλικών προϊόντων και των μηχανημάτων. Οι επενδύσεις έφτασαν στα 6,826 δισ. ευρώ από 5,864 δισ. ευρώ το 2017. Μπορεί να υπάρχει απόσταση σε σχέση με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνταν το 2008 και το 2009 (σ.σ. τότε καταγράφονταν επιδόσεις της τάξεως των 12,326 δισ. ευρώ), αλλά τουλάχιστον το ποσό είναι υψηλότερο συγκριτικά με αυτό των 4,4 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί  το 2013.

Ο συνολικός «ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου» διαμορφώθηκε στα 20,4 δισ. ευρώ έναντι 23,216 δισ. ευρώ το 2017. Δηλαδή, μέσα σε μόλις έναν χρόνο καταγράφηκε μείωση της τάξεως του 12%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αναλογία ως προς το ΑΕΠ να περιοριστεί στο 11,1% από 12,9% το 2017. Προφανώς και αυτή η επίδοση είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πτώσης, το 2007, οι επενδύσεις αντιστοιχούσαν στο 26% του ΑΕΠ. 

Ποια είναι η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη;

• Ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου για όλες τις χώρες της Ε.Ε. αντιστοιχούσε στο 20,8% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Εχει καταγραφεί πτώση συγκριτικά με το 2007, ωστόσο είναι πολύ μικρότερη: το 2007, οι επενδύσεις στην Ε.Ε. έφταναν στο 23,1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ενώ για τις χώρες της Ευρωζώνης το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφωνόταν στο 23,6%.

• Στην Πορτογαλία, χώρα η οποία επίσης βίωσε το μνημόνιο, οι επενδύσεις έχουν επανέλθει σε ανοδική τροχιά, με αποτέλεσμα να έχει ήδη καλυφθεί σημαντικό μέρος της «ζημίας» που έγινε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στη συγκεκριμένη χώρα. Οι επενδύσεις αντιστοιχούν σήμερα στο 16,6% του ΑΕΠ, όταν το 2007 η αναλογία έφτανε στο 22,5%.

• Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Κύπρο. Το 2007, το ένα τέταρτο του ΑΕΠ προερχόταν από τις επενδύσεις. Ακολούθησε η «βουτιά» λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά πλέον η χώρα έχει επαναφέρει την αναλογία κοντά στο 21%.

• Οσο για την Ιταλία – η οικονομία της οποίας έχει επίσης βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, είχε αναλογία επενδύσεων προς το ΑΕΠ της τάξεως του 28,7% το 2007, έχασε έδαφος και το 2017, παρά την πτώση, εξακολουθούσε να διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 23,5%.


Γελάει ο κόσμος για την "επιτυχία" Τσίπρα στο Γαλάτσι με πλήθος από πούλμαν!!


Ατέλειωτο γέλιο στο twitter με τις εικόνες από τα πούλμαν στο Γαλάτσι που μετέφεραν όποιον μπορούσαν και ήθελε από όλη τη χώρα για να κάνουν τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, για να γεμίσει με κόσμο η «Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα» ώστε να μην ξεφτιλιστούν.

Γλυκές καλημερούλες μόνο σε όσους μπήκαν σε πούλμαν να πάνε στο Γαλάτσι να ακούσουν τον Τζουμάκα. Οι άλλοι όλοι δεν είστε προοδευτικοί
23 people are talking about this

Ατελείωτος αριθμός πούλμαν
μετέφερε από όλη την Ελλάδα ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥΣ ψηφοφόρους.
See Αrtemis Papapavlou's other Tweets
Για να γεμίσει το Γαλάτσι έκανε κινητοποίηση με πούλμαν. Για να γεμίσει το ΣΕΦ λογικά θα τεθεί σε εγρήγορση η ελληνική διαστημική εταιρία...
See Σαράντης Αγαπηνός's other Tweets
"Σε όσα η Αριστερά μεγαλούργησε δεν ήταν ποτέ μόνη της. Είχε μαζί της δημοκρατικούς πολίτες που της έδωσαν δίκιο και συντάχθηκαν με τους στόχους της, βάζοντας στην άκρη διαφωνίες και διαφοροποιήσεις."
View image on Twitter
Παντως μαρακι στο Γαλάτσι δεν είχατε συνωστισμό..... την επόμενη φορά να κλείσετε ομιλία σε πούλμαν, έτσι και αλλιώς απο οτι βλέπω έχετε κάνει σύμβαση με τα υπεραστικά
See Thanasis Karakostas's other Tweets
Επι ΠΑΣΟΚ ερχόντουσαν και μας έπαιρναν από το σπίτι όχι αυτό χαλι με τα πούλμαν
See Μπετόβλaκaς's other Tweets