Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κλέβουν και πουλάνε στο internet τα ηλεκτρικά πατίνια! Απίθανη ελληνική κατάντια!



Αυτό που δεν έχει συζητηθεί πολύ μέχρι τώρα, είναι το πώς… υποδέχονται κάποιοι συμπολίτες μας, αυτό το αν μη τι άλλο, νέο μέσο μετακίνησης στα αστικά κέντρα.

Πολλά λοιπόν από τα ηλεκτρικά πατίνια, έχουν βρεθεί από τον πάτο του Θερμαϊκού κόλπου μέχρι και πάνω σε… ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ! Άλλα βρέθηκαν σε χημική τουαλέτα, σε στιγμές μεγάλης έμπνευσης και επίδειξης «πολιτισμού» των χρηστών (ή των μη χρηστών) τους.

Κάποιοι τους έβαλαν φωτιά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τα κρατούν το βράδυ στο… σπίτι τους για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους την άλλη μέρα, αλλά και ορισμένοι που τα βάζουν αγγελία για πώληση στο Facebook! Αγνοώντας, φυσικά, πως έχουν ενσωματωμένο GPS και εντοπίζονται από την εταιρεία ανά πάσα στιγμή.
Δείτε κάποιες από τις εικόνες που συγκέντρωσε ο δημοσιογράφος του digitallife.gr, Δημήτρης Σκιάννης:
Αγγελία για κλεμμένο ηλεκτρικό πατίνι!
Καμένο ηλεκτρικό πατίνι!
Σημείωμα της εταιρείας σε… κλέφτη
Πατίνι πάνω σε ΚΑΦΑΟ!
Μέσα σε χημική τουαλέτα
Πεταμένο στη θάλασσα
Πάνω σε δέντρο!

Πεταμένο σε κάδο!


Πηγή: digitallife
το διαβάσαμε στο newsit.gr


ΟΠΕΚΑ: Νέο επίδομα παιδιού 100 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται



Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ότι ο ΟΠΕΚΑ θα χορηγεί 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου). Βασικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση είναι τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Για τη χορήγησή του θα συνυπολογίζεται το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.


Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο γονέας που κάνει αίτηση να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

ΕΘΝΟΣ


Εξάρχεια ώρα μηδέν: Η «πολιτοφυλακή», τα καλάσνικοφ και το χάος στο… άβατο



Στη διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται ότι  αναγκάστηκε να καταφύγει ο δκαστικός λειτουργός που ήταν παρών στην αποτυχημένη επιχείρηση του Λιμενικού για την σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στην οδό Ερεσού. Με τον φόβο τραυματισμού από την έφοδο περίπου 40 ενόπλων κουκουλοφόρων που εκμεταλλεύθηκαν, για άλλη μια φορά, το περιώνυμο «άβατο» των Εξαρχείων !

Το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης αποκαλύπτει την πλήρη αδυναμία των αρχών ασφαλείας να ελέγξουν μεγάλο τμήμα των Εξαρχείων , όπου υπάρχει μηδαμινή αστυνομική παρουσία. Με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα ομάδες κουκουλοφόρων, να υπάρχει έξαρση  της εγκληματικότητας (κατά 4-7 φορές μεγαλύτερη από άλλες περιοχές της Αττικής) και στην συγκεκριμένη περιοχή να υπάρχουν τα ορμητήρια και οι αποθήκες δεκάδων συμμοριών που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας.

Κανένας έλεγχος

Το  κτίριο όπου επιχειρήθηκε ο έλεγχος των λιμενικών αποτελεί μία από τις 50 καταλήψεις αντιεξουσιαστών και αλλοδαπών στην περιοχή χωρίς να υπάρχει έλεγχος, παρά τις σχετικές  δικαστικές εντολές.  Μάλιστα για την εν  λόγω κατάληψη υπήρχαν πληροφορίες ότι στέγαζε αναρχικούς που έρχονταν κατά καιρούς από χώρες τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη.

Με την  ΕΛ.ΑΣ αλλά  και το Λιμενικό να θεωρούν βέβαιο ότι κοντά στο σημείο που έγινε η συμπλοκή που οδήγησε στον τραυματισμό δύο λιμενικών, να υπάρχει κρυψώνα με όπλα που πιθανόν συνδέονται με την επονομαζόμενη «πολιτοφυλακή» των Εξαρχείων αλλά και με ένοπλες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί, την τελευταία τριετία, εναντίον των ΜΑΤ στην περιοχή! Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλουν ότι  αυτή η χαώδης κατάσταση που επικρατεί οφείλεται στο τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης στην περιοχή και στις εντολές που δίνονται τα τελευταία χρόνια από την  ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για «αφανή, διακριτική παρουσία στην περιοχή». Με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γιγαντώνεται…

Η συγκεκριμένη έρευνα, που είχε σωρεία οργανωτικών και επιχειρησιακών λαθών, πραγματοποιήθηκε από την Ασφάλεια Λιμεναρχείου Πειραιά με υπεύθυνο τον ίδιο αξιωματικό στον οποίο είχε αποδοθεί ότι πίεζε κατηγορουμένους για την υπόθεση του Noor-1 για να καταθέσουν σε βάρος επιχειρηματιών  που ήταν άσχετοι με την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος έλεγχος για τη σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή, στο υπό κατάληψη σπίτι, πραγματοποιήθηκε χωρίς σχεδιασμό και ομάδα «υποστήριξης» από τις ειδικές μονάδες του Λιμενικού ή της ΕΛ.ΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι στις ελάχιστες περιπτώσεις που η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια ζητείται η   παρουσία 2-3 διμοιριών των ΜΑΤ, ομάδων ΟΠΚΕ κλπ.  Μάλιστα εξετάζονται πληροφορίες ότι οι λιμενικοί δεν είχαν αντιληφθεί στην αρχή της επιχείρησης ότι η διεύθυνση του χώρου που θα πραγματοποιούσαν την επιδρομή τους ήταν στην «καρδιά» των Εξαρχείων κι ίσως είχαν πιστέψει ότι ήταν  από την πλευρά του… Κολωνακίου!

Ειδοποίησε τους συντρόφους

Το Λιμενικό εντόπισε στο κτίριο δύο γυναίκες (η μια καταγωγής από την Αυστραλία και η άλλη από το Μαρόκο). Όμως λίγη ώρα αργότερα έγινε μαζική επιδρομή στο κτίριο από κουκουλοφόρους και κρανοφόρους που είχαν όπλα (ανάμεσα σε αυτά καλάσνικοφ) . Όμως οι αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι άγνωστος που διερχόταν έξω από το υπό κατάληψη  κτίριο είδε την ομάδα των λιμενικών, πίστεψαν ίσως ότι είναι και αστυνομικοί , και ακολούθως ειδοποίησε συντρόφους του ή συνεργούς  του από την πέριξ περιοχή. Διαβλέποντας πιθανόν ότι ήταν εύκολος στόχος  αφού δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός ένστολων,  ούτε υποστήριξη από ειδικές δυνάμεις. Τα άτομα που ειδοποιήθηκαν φέρεται να προμηθεύθηκαν όπλα από γειτονικό σημείο και προχώρησαν στην επιδρομή στο ίδιο κτίριο, αιφνιδιάζοντας τους λιμενικούς.

Οι επιτελείς του Λιμενικού υποστήριξαν ότι ζήτησαν εγκαίρως την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ , κάτι που αρνήθηκε με “non paper” η λεωφόρος Κατεχάκη. Σημειώνοντας  ότι το αίτημα υποβλήθηκε σε δεύτερη φάση, όταν υπήρξε η   έφοδος των αγνώστων στο σπίτι. Χωρίς όμως και πάλι να εμφανισθεί  εγκαίρως αστυνομικός στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η επονομαζόμενη «πολιτοφυλακή» των Εξαρχείων εμφανίσθηκε στις αρχές Μαρτίου 2016 με πορεία αντιεξουσιαστών που κρατούσαν  συνολικά 13  όπλα και συμμετείχαν στην κατάληψη κινηματικού  χώρου. Οι ένοπλοι διαμαρτύρονταν για τη δράση της «μαφίας των Εξαρχείων» και στο κείμενο που ακολούθησε ανέφεραν: «Ηταν μια πράξη επίδειξης δύναμης και ισχύος απέναντι στο κράτος και το παρακράτος και δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να την ορίσουμε ως τέτοια. Επιπλέον στις  στις 7 Ιουνίου 2016 υπήρξε η δολοφονία ενός  37χρονου Αιγυπτίου διακινητή ναρκωτικών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Νέα Δημοκρατία : Ας το καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου: Ακόμη και η υποκρισία έχει τα όρια της




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε σημερινό δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” αποκαλύπτεται ο τρόπος που το Μαξίμου ρύθμισε με νομιμοφανή τρόπο τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα. Η ρύθμιση προβλέπει την εκχώρηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ ως το 2023, πρακτική την οποία εξακολουθεί υποκριτικά να καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας και έχει ήδη απαγορευτεί από το 2014. 

Επιπλέον, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα αιτήθηκε να επεκταθεί το δάνειο που είχε λάβει το κόμμα του χωρίς να τηρούνται τα αναγκαία χρηματοοικονομικά κριτήρια. 

Ας το καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου: Ακόμη και η υποκρισία έχει τα όρια της και οι πολίτες θα δώσουν πολύ σύντομα στον ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση που του αξίζει».


Παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τρία μέλη της ΚΕ




Δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τρία μέλη της ΚΕ παραιτήθηκαν γιατί διαφωνούν με την συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανατίναξαν ΑΤΜ τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο



Εκρήξεις ταρακούνησαν τους κατοίκους γύρω από την Αγία Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο όταν στις 3 τα ξημερώματα κακοποιοί ανατίναξαν σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Το ΑΤΜ βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας στον οδό Αγίας Κυριακής με τη Λεωφόρο Αμφιθέας, ενώ άγνωστο είναι ακόμη το πόσο που απέσπασαν οι δράστες από το ΑΤΜ.


Η κατάθεση σοκ του Αραβαντινού στον ανακριτή για την μαφία των φυλακών



Τη συγκλονιστική απολογία που έδωσε στον ανακριτή ο Αντώνης Αραβαντινός, παρουσιάζει το protothema.gr

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση της αποκαλούμενης «μαφίας» των φυλακών με φερόμενο ως αρχηγό τον έγκλειστο Αλβανό, Κλοντιάν Λεκοτσάι, έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, την οποία ερευνά ο ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος. 

Οι εκβιασμοί των μελών της «εγκληματικής οργάνωσης» ακόμη και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, φαίνεται πως ήταν σε ημερήσια διάταξη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή στις 19 Μαρτίου, ο αρχιφύλακας, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας  Αντώνης Αραβαντινός. 

Ανακριτής: Στο διάστημα που ήσασταν στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού εκρατήθη ο κρατούμενος Αριστείδης Φλώρος;

Αντώνης Αραβαντινός: Ναι εκρατήθη στο ψυχιατρείο, κι αν θυμάμαι καλά, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2017. Ξαναγύρισε κάποια στιγμή αργότερα, αλλά εγώ είχα φύγει. Πάντως μετά τις 20 Δεκέμβρη 2017, που έφυγα εγώ και το θυμάμαι, γιατί μέχρι τότε δεν είχε έρθει.

Ερώτηση: Γνωρίζετε εάν είχαν επαφές ο κρατούμενος Λεκοτσάι Κλοντιάν με τον κρατούμενο Αριστείδη Φλώρο;

Απάντηση: Επαφές δια ζώσης δεν μπορεί να είχαν γιατί δεν συνέπεσαν να είναι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το ίδιο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι ένα διάστημα στα μέσα του 2017, που έγινε πιο γνωστό στην κοινωνία των κρατουμένων των φυλακών και του ψυχιατρείου, ότι ο Λεκοτσάι είχε κάποια εμπλοκή με τον Φλώρο, γεγονός που ήταν αφορμή να παραμένει ο Φλώρος ψυχιατρείο. Εκείνο το διάστημα με πήρε τηλέφωνο ο Λεκοτσάι και επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή, μου ζητούσε εξηγήσεις, γιατί παραμένει ο Φλώρος στο ψυχιατρείο και δεν τον διώχνω, αντιθέτως τον προστατεύω εκεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτός να τον εκβιάζει αποτελεσματικά και να πάρει τα λεφτά του. Και κατέληξε ότι αυτό πρέπει να το κάνω οπωσδήποτε. Του είπα «ρε, πάλι τα ίδια άρχισες;», «τα ίδια, που έλεγες για τον P. Α (σ.σ. αναφέρει το όνομα)»; Του το είπα αυτό, γιατί λίγο καιρό πριν, με είχε ξαναπάρει τηλέφωνο και μου είχε πει να διώξω τον συγκεκριμένο κρατούμενο από το ψυχιατρείο, γιατί έχω μάθει εκεί να προστατεύω τους που@@@δες και δεν μπορεί να τον σκοτώσει εκεί. Κι αν δεν τον διώξω, θα αναγκαστεί να σκοτώσει την μάνα του και για αυτό θα φταίω εγώ. Και τις δύο φορές, είναι αλήθεια, η κουβέντα μας κατέληξε σε εκατέρωθεν βρισιές, με την μόνιμη επωδό του Λεκοτσάι, «εγώ, για καλό σου το λέω». Μετά το τηλεφώνημα που μου έκανε και αναφερόταν στον Φλώρο, κάλεσα στο γραφείο μου τον Φλώρο και του είπα να προσέχει και ο ίδιος, κι ότι εγώ σαν υπηρεσιακός παράγοντας θα κάνω ότι μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου και για να τον πείσω να προσέχει του αναφέρθηκα περιληπτικά στο διάλογό μου με τον Λεκοτσάι. Κάποιες μέρες αργότερα, μαθαίνω από πληροφορία ενός κρατουμένου, ότι ο Λεκοτσάι συνομίλησε από το τηλέφωνο του Υπαρχιφυλακείου και με άδεια του υπαρχιφύλακα (...), με τον Φλώρο. Αυτό το έμαθα την επομένη της φερόμενης επικοινωνίας και επειδή τη στιγμή που το έμαθα δεν είχε βάρδια ο υπαρχιφύλακας, φώναξα τον Φλώρο στο γραφείο μου και τον επέπληξα σχεδόν υβρίζοντάς τον, λέγοντάς του «τι κάνεις ρε Φλώρο; εγώ τρέχω να πάρω μέτρα για την προστασία σου από τον Λεκοτσάι κι εσύ μιλάς στο τηλέφωνο μαζί του;». Και μου λέει: «Τί είναι αυτά που λέτε κύριε αρχιφύλακα, δεν μίλησα με τον Λεκοτσάι, ο κ. υπαρχιφύλακας με φώναξε να έρθω στο τηλέφωνο και όταν κατέβηκα στο γραφείο μου είπε, έλα σε θέλει ο Λεκοτσάι, κι εγώ του είπα, δεν θέλω να μιλήσω μ 'αυτόν κι έφυγα». Του είπα: «φύγε και μακάρι για σένα να' ναι έτσι». Όταν συνάντησα τον υπαρχιφύλακα, του είπα «γιατί (...) άφησες τον Λεκοτσάι  να μιλήσει με τον Φλώρο; Δεν ξέρεις ότι αυτοί οι δύο έχουν πρόβλημα και γενικώς δεν δίνουμε τα υπηρεσιακά τηλέφωνα να συνομιλούν;» Μου είπε «κύριε αρχιφύλακα δεν το ήξερα, πίστευα ότι μπορεί να γνωρίζονταν έτσι σε ανθρώπινο επίπεδο, θα άκουγα τι θα έλεγαν, θα ήμουν παρών, λάθος μου ενδεχομένως, αλλά να ξέρετε ότι δεν μίλησαν, γιατί όταν ήρθε ο Φλώρος στο γραφείο και του είπα ποιός ήταν, αρνήθηκε να μιλήσει μαζί του». Μετά και από αυτό το γεγονός με ξαναπήρε τηλέφωνο ο Λεκοτσάι  και μου είπε, όσο εξακολουθώ να είμαι σε αυτή τη συμπεριφορά, τα δύο ή τρία εκατομμύρια, θα μου τα χρωστάς εσύ, και πρόσεχε από δω και πέρα. Τον έβρισα είναι αλήθεια, κι αυτός άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε, και βρίζοντάς τον πιο έντονα του είπα «άκου ρε, αν είσαι μάγκας και έξυπνος σκότωσε εμένα, γιατί αν πειράξεις έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά της οικογένειάς μου, ξέρεις ότι μπορώ να μπω σε οποιαδήποτε φυλακή κι αν κρατείσαι και δεν θα 'ρθω να σε σκοτώσω αλλά να σε αφήσω παράλυτο με ένα πιστόλι. Όχι να σε σκοτώσω, αλλά να σέρνεσαι σαν σκουλήκι». Ήξερα πλέον, ότι ήμουν απόλυτα στοχοποιημένος από τον Λεκοτσάι και φρόντιζα να μαθαίνω, μέχρι που είναι διατεθειμένος να το πάει. Μάθαινα για τις ευθείες απειλές του στις διάφορες φυλακές που κρατιόταν, μάθαινα για το ενδιαφέρον του αν φοράω ή δεν φοράω αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάθαινα επίσης, για τις ενέργειές του να στείλει διάφορα ενεργούμενα του (κρατούμενους) στο Ψυχιατρείο, είτε για τον Φλώρο».  

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο Αντώνης Αραβαντινός αναφέρει για τον Λεκοτσάι: «Ήμουν σίγουρος ότι με επιβουλεύεται. Η σιγουριά μου ότι με επιβουλεύεται επιβεβαιώθηκε από το τελευταίο τηλεφώνημά του, μετά από κάποιο διάστημα, όπου με πήρε και ήταν εμφανής η προσπάθειά του να με πείσει ότι δεν τρέχει και τίποτα, ότι είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, ας τελειώσει εδώ αλλά άκου κι εσύ, εγώ δεν έχω τίποτα μαζί σου. Εγώ επειδή ξέρω τον χαρακτήρα του αντρός, είμαι σίγουρος ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έκανε κάτι εναντίον μου. Η βεβαιότητά μου αυξήθηκε όταν μάθαινα και μετά το υποτιθέμενο συναινετικό τηλεφώνημα, ότι συνέχιζε να με απειλεί και να με βρίζει σε όποιο Κατάστημα Κράτησης κι αν βρισκόταν είτε στα Χανιά, είτε στον Κορυδαλλό». 

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Αραβαντινός ο ίδιος δεν είχε καμία διαφορά με τον Λεκοτσάι και μάλιστα στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει ώστε να μεταφερθεί στις φυλακές της Κέρκυρας. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Τον βοήθησα, γιατί μέχρι τότε ήταν θιασώτης των πειθαρχείων, όπου κατέφευγε για προστασία από συμπατριώτες του κρατουμένους και με έπεισε ότι η μόνη φυλακή που δεν κινδυνεύει είναι της Κέρκυρας. Γι' αυτό τον βοήθησα».

Ερώτηση: Κατά την άσκηση των καθηκόντων σας στο Ψυχιατρείο αντιληφθήκατε κάποιο ή κάποια επισκεπτήρια στον κρατούμενο Φλώρο που να είναι αξιομνημόνευτα;

Απάντηση: Μέχρι τη δολοφονία του αειμνήστου Ζαφειρόπουλου, δεν θεωρούσα κανένα επισκεπτήριο εκ μέρους των συνηγόρων αξιομνημόνευτο, αφού όλοι όσοι των επισκέπτονταν ήταν πληρεξούσιοι δικηγόροι του. Μετά τη δολοφονία του, προφανώς και θεωρώ δύο επισκεπτήρια αξιοσημείωτα, το ένα, αυτό της επίσκεψης του Ζαφειρόπουλου, την ίδια ημέρα με την δολοφονία του δηλαδή, στις 12 Οκτώβρη, ημέρα Πέμπτη όταν προσερχόμενος για να επισκεφτεί τον Φλώρο χαιρετηθήκαμε, έκατσε στον προβλεπόμενο χώρο που πρέπει να κάτσουν οι δικηγόροι, ενώ αντιθέτως όταν προσήλθε ο Φλώρος, αντί να καθίσει αντικριστά, μεταξύ του διαχωριστικού πλαισίου, πήγε από την μεριά που κάθονται οι συνήγοροι και κάθισε δίπλα του. Εγώ τότε τον παρατήρησα, του ζήτησα να σηκωθεί κι εκείνος προέβαλε κάποιες δικαιολογίες, ότι θα έπρεπε να μιλήσει πιο χαμηλόφωνα με τον δικηγόρο του, αλλά εγώ επέμεινα, να καθίσει εκεί που προβλέπεται και του είπα «μην το παρακάνεις, εδώ δεν κινδυνεύεις, είναι ο θυρωρός εδώ, είμαι εγώ και οι άλλοι κρατούμενοι δεν κατεβαίνουν ανερεύνητοι». 

Πράγματι και με την παρότρυνση του συνηγόρου του Ζαφειρόπουλου κάθισε απέναντι, κι όταν τελείωσαν τη συζήτηση, ήρθε στο γραφείο μου ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος και μου είπε «Αντώνη, μην τον παρεξηγείς, φοβάται, ξέρει ότι κάνεις ό,τι καλύτερο εδώ και συνέχισε να τον προσέχεις. Αν κι εγώ του έχω πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δεν είναι εδώ, αλλά είναι δύο συνάδελφοί μου» και μου είπε δύο ονόματα. Αυτά τα ονόματα τα συγκράτησα.

Ερώτηση: Μπορείτε να καταθέσετε τα ονόματα αυτά ;

Απάντηση: Όχι, γιατί ουσιαστικά θα είναι ο λόγος μου απέναντι στο λόγο ενός τεθνεότος και δεν είναι κάτι που ξέρω εξ ιδίας αντιλήψεως. Και δεν ξέρω αν θα εξακολουθούσε και τώρα, αν ζούσε, να έχει την ίδια άποψη. Επειδή όμως καταθέτω ως μάρτυρας αλήθειας και δεν θέλω να αποφύγω εντελώς να απαντήσω στο ερώτημά σας, τα ονόματα αυτά μου ταιριάζουν απόλυτα με τα αρχικά γράμματα δύο παραγόντων της δίκης που είναι σε εξέλιξη, κι εννοώ την δίκη σε εξέλιξη με κατηγορούμενο τον Λεκοτσάι για την «Ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου». Ένα δεύτερο επισκεπτήριο που θυμάμαι και απέκτησε κι αυτό ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου...».


protothema.gr


Νέα Δημοκρατία για Τσίπρα: Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό Ciao.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στην ομιλία του κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας που: 
- συμπορεύτηκε με τη ΧΑ στις πλατείες της αγανάκτησης, 
- συνεργάστηκε μαζί της για να ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση,
- καθυστερεί τη δίκη της εδώ και 4 χρόνια, και 
- συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ,
ανακάλυψε ξαφνικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Η αποψινή του εμφάνιση είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό Ciao».


SZ: Κρυμμένες κάμερες σε διαμερίσματα Airbnb



Η Airbnb θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως και η αξία της έφτασε σχεδόν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο.

Μια οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψε όμως ότι είχαν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικές της στιγμές σε μια επίσκεψη στην Ιρλανδία μέσω μιας κρυφής φωτογραφικής μηχανής στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb, γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται περιπτώσεις μυστικής βιντεοσκοπησης σε ένα διαμέρισμα Airbnb. Η εταιρεία έχει κανόνες που το απαγορεύουν αυτό, αλλά αντιδρά ελάχιστα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Η οικογένεια του Αντριου Μπάρκερ από τη Νέα Ζηλανδία θέλησε να κάνει διακοπές στο Κορκ της Ιρλανδίας. Μετά από καιρό ο Αντριου που εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής είδε λίγες μέρες μετά στο διαδίκτυο μια φωτογραφία της οικογένειάς του που δεν την είχαν τραβήξει οι ίδιοι. Όπως αποκαλύφθηκε είχε χρησιμοποιηθεί μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα Airbnb. Ο Μπάρκερ ζήτησε και έγινε έλεγχος από την αστυνομία, η οποία βρήκε μια κάμερα σε λειτουργία ζωντανής ροής. «Ήταν ένα σοκ, ένα τρομερό συναίσθημα», είπε η σύζυγός του, Νελι, στο CNN.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιοκτήτες Airbnb προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τους καλεσμένους τους. Το 2013, ένας Γερμανός τουρίστας στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμα της Airbnb , κρυμμένη σε ένα ντουλάπι. Στις αρχές του 2015, μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

«Η Airbnb δεν φαίνεται να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Ο Γερμανός τουρίστας άσκησε αγωγή εναντίον της Airbnb και αργότερα ήρθε τελικά σε εξωδικαστική συμφωνία με την εταιρεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, η πλατφόρμα έχει βάλει πάντως επίσημους Όρους Χρήσης, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν κάμερες. Σε υπνοδωμάτια ή τα μπάνια απαγορεύονται πλήρως.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πάντα περιπτώσεις μυστικής επιτήρησης – και όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα: οι ενεχόμενοι παραπονούνται για μια ανεπαρκή αντίδραση εκ μέρους της εταιρείας. «Η Airbnb δεν φαινόταν να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μας αντιμετώπισαν ως μια κανονική ακύρωση», ανέφερε Νέλι Μπάρκερ.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπλοκαρίστηκε προσωρινά στην πλατφόρμα, στη συνέχεια όμως «αποκαταστάθηκε» και τελικά αποκλείστηκε τελείως μόνον όταν τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας αποκάλυψαν την υπόθεση. Σε δήλωσή της η Airbnb ανέφερε στο CNN ότι η αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν ανταποκρίνεται στα δικά της υψηλά πρότυπα. Η ίδια ανακοίνωση της εταιρίας εστάλη στο περιοδικό Fast Company, το οποίο είχε αναφέρει την περίπτωση ενός καθηγητή στην Πενσυλβάνια.

Στην περίπτωση του Γερμανού τουρίστα, εκπρόσωπος της Airbnb είχε δηλώσει στην Süddeutsche Zeitung το 2016 ότι «πάνω από 65 εκατομμύρια επισκέπτες είχαν θετικές και αξιόπιστες εμπειρίες με την Airbnb». Η υποτιθέμενη κάμερα είναι μια «εξαιρετικά σπάνια περίπτωση». Και στην πραγματικότητα, δεκάδες χιλιάδες μισθώσεις περνούν από την πλατφόρμα κάθε χρόνο χωρίς καμιά καταγγελία.

Εν πάση περιπτώσει, οι Μπάρκερς δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία. Είναι όμως πλέον πολύ πιο προσεκτικοί και συνιστούν σε όλους τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για πιθανή ύπαρξη κάμερας, όπως δήλωσαν στο CNN. Όταν αποκαλύφθηκε μάλιστα το περιστατικό στην Ιρλανδία, η οικογένεια είχε ήδη μεταβεί στη Βουδαπέστη. Ερωτηθείσα για το πού έμειναν στην ουγγρική πρωτεύουσα, η Νελι Μπάρκερ απάντησε στο CNN: «Μένουμε σε Airbnb».


Πηγή : mikrometoxos.gr


Το νέο και άφθαρτο αντιπροσωπεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τζουμάκας; Γελάνε οι Πασόκοι!!!



Απελπισμένες προσπάθειες του τελειωμένου Τσίπρα μαζεύοντας όσους έριξαν στο 4% το ΠΑΣΟΚ.

Γελάνε οι Πασόκοι για το νέο και άφθαρτο που μάζεψε στον γεμάτο σκάνδαλα και διαπλοκή Σύριζα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το "νέο" μεταγραφικό απόκτημα του ΣΥΡΙΖΑ από το βαθύ ΠΑΣΟΚ έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook λέγοντας με λίγα λόγια, ότι για να επιβιώσω πολιτικά και να βγω από την αφάνεια καλός είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και αλλιώς έχω ζήσει χρόνια στην διαπλοκή και δεν με πειράζει.

Η ανάρτηση της μεταγραφάρας που αντιπροσωπεύει το νέο και άφθαρτο :

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση μας σήμερα ήταν σε πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπόρευσης και διεύρυνσης της συνεργασίας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτική εξέλιξη.

Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά. Εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών τους, οι Έλληνες ζουν στο βιοτικό επίπεδο του 1977, η χώρα υπέστη μεγάλη βλάβη, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις, έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες, το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους.

Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν και οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το μέλλον της χώρας δεν είναι οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση . Ξανά στην αντιπολίτευση. Εκεί είναι η θέση τους. Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες. Για την έξοδο από τη κρίση για τη Νίκη!




Ένωση Εισαγγελέων για Εξάρχεια: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών



Οι εισαγγελείς ζητούν εφαρμογή του νόμου για τα Εξάρχεια μετά την επίθεση 50 κουκουλοφόρων κατά 8 λιμενικών και ενός συναδέλφου τους σε επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Την αποτελεσματική «κατά νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών», ζητεί επιτακτικά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την ένοπλη επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων : 

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,
- αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.


Απόφαση του Άρειου Πάγου διευκολύνει την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού



Ένα βήμα πριν την υφ’ όρον αποφυλάκισή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή  ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, χτυπημένος από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κατόπιν της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα του για αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη, ο 26χρονος σήμερα Νίκος Ρωμανός, μετρά, εφόσον και το Εφετείο συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ημέρες για να βγει από την φυλακή μετά από σχεδόν 6 χρόνια εγκλεισμού. Ούτως ή άλλως πάντως, η ώρα για να ζητήσει υφ’ όρον απόλυση πλησίαζε αφού όσα χρόνια είναι έγκλειστος «έγραψε» και μεροκάματα, συνεπώς ο χρόνος που έχει μείνει στη φυλακή υπολογίζεται εις διπλούν. Ωστόσο η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζεται σημαντική από νομικούς καθώς είναι από τις σπάνιες φορές που αποφασίζεται χορήγηση ελαφρυντικού εντός της φυλακής.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε αντίθεση με τους εφέτες που τον δίκασαν, δέχτηκαν τους λόγους που αναφέρει μέσω του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά στο αίτημα αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της 26ης Μαρτίου του 2018, που του επέβαλε ποινή 18  ετών για εκρήξεις, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Καλή διαγωγή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο αίτημα, ο κατηγορούμενος , που φυλακίστηκε το 2013 αν και ήταν σε μικρή ηλικία, μόλις 20 ετών  «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Από τις 26-10-2016 μάλιστα, και κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία μέχρι και σήμερα σχεδόν είκοσι μαθήματα της Σχολής του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών του, σαν προστάδιο μάλιστα της μελλοντικής ομαλής κοινωνικής του επανένταξης στην κοινωνία.

Συνεπώς, η καλή αυτή συμπεριφορά του είναι, όπως η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα απαιτεί, ενεργητική και όχι παθητική, δηλαδή συνίσταται σε ειδικές και συγκεκριμένες ενέργειες άρσης ή μείωσης των συνεπειών των πράξεών του και δεν αρκείται σε απλώς παθητική συμπεριφορά, δηλαδή τη «μη κακή διαγωγή» του (ΑΠ 566/1990). Εκτείνεται μάλιστα και σε χρονικό διάστημα αρκετών ετών, σχεδόν πέντε, που προφανώς μπορεί να αξιολογηθεί ως επαρκές για την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου».

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Ν. Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Στη φυλακή αποφασίζει να τελειώσει το σχολείο. Δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει. Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια, θα τον οδηγήσει  σε απεργία πείνας που θα διαρκέσει 31 ημέρες. Λόγω της κρισιμότητας της υγείας του ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, θα καταθέσει τελικώς στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση «βραχιολιού».

Στο μεταξύ, καταδικάζεται σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Πηγή : dikastiko.gr


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η Γραμματέας Διαφθοράς ήταν δικηγόρος σε δουλειές του Αρτεμίου




Αποκαλύψεων συνέχεια για το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Διαβάσαμε σήμερα Κυριακή στο Πρώτο Θέμα ότι η  Νατάσα Ξεπαπαδέα, σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία  - Αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία.

Συμπτώσεις που δίνουν την εντύπωση πλέον ότι παύουν να είναι συμπτώσεις. Ενα ακόμη πρόσωπο που βρίσκεται στην καρδιά της κυβερνητικής διαχείρισης και ειδικά σε θέματα διαφθοράς εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ενώ την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα, η κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Ολα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο.