Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Νέος τραυματισμός αστυνομικού απο τις μολότοφ των συντρόφων



Μετά την νύχτα της Παρασκευής που εκτοξεύτηκαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς από τους συντρόφους αντιεξουσιαστές, και εχθές Σάββατο τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με συνέπεια να τραυματιστεί και πάλι από τις μολότοφ των συντρόφων ελαφρά ένας αστυνομικός.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Κουντουριώτου, εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, από τις 01:20 έως τις 01:45, τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη συνέχεια στην οδό Τοσίτσα, αλλά και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.





Σφίγγει ο κλοιός για Πετσίτη-ΣΥΡΙΖΑ αδικαιολόγητα εμβάσματα βρέθηκαν στους λογαριασμούς Πετσίτη


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα στην υπόθεση εμπλέκεται και η δικηγορική εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στην Βενεζουέλα.

Μεγάλα χρηματικά ποσά άγνωστης αιτιολογίας εντοπίστηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, πρώην συμμαθητή του υπουργού Νίκου Παππά και κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - ELFE.

Τα εμβάσματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, όμως δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσιτη προς τις επιχειρήσεις - τροφοδότες των λογαριασμών, οι οποίοι τηρούνται σε μεγάλη ελληνική τράπεζα. Στις συναλλαγές εμπλέκεται και η δικηγορική εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον κ. Παππά στο μυστήριο ταξίδι του στην Βενεζουέλα το 2013.

Οι λογαριασμοί ελέγχθηκαν μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για εξέταση των καταθέσεών Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί για τα έως τώρα ευρήματα και, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», θεωρείται βέβαιο πως σύντομα η έρευνα θα επεκταθεί και στην Ελβετία.

Ο Πετσίτης έχει μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και την δικαιοσύνη και μένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα της Λάρνακας, όμως το ενοίκιο φέρεται να πληρώνεται από τρίτο πρόσωπο,η του παραχωρείται δωρεάν.

«Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μόλις ρωτήθηκε για το δημοσίευμα.