Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Γελάει η Α και η Β Αθηνών με την Παπακώστα : Το κέντρο της Αθήνας ήταν μπάχαλο... πριν αναλάβω



Εάν τα πιστεύει αυτά που λέει η Παπακώστα τότε έχει κολλήσει ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει καμία σοβαρότητα σε όσα λέει και καμία αντίληψη της πραγματικότητας.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν μπάχαλο πριν αναλάβω» υποστήριξε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σήμερα στο ΣΚΑΙ και μάλιστα την εξέπληξε αρνητικά αυτό που συνάντησε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της.

Χωρίς ίχνος ντροπής και συναίσθησης των όσων λέει η Παπακώστα είπε : «Σήμερα η αστυνομία και η πυροσβεστική έχει ανεβάσει στροφές, κάθε μέρα εξαρθρώνει συμμορίες, κάθε μέρα χτυπά το οργανωμένο έγκλημα, κάθε μέρα δρα στην παραβατικότητα. Σας προκαλώ να πάτε τώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στο Πεδίον του Άρεως, στην ΑΣΟΕΕ, πηγαίνετε όπου θέλετε, αυτό που παρέλαβα εγώ ήταν ένα μπάχαλο. Το Πεδίον του Άρεως κατειλημμένο, στο Μοναστηράκι έκλεβαν, αυτά έχουν αλλάξει».




Επεισόδιο στις φυλακές Γρεβενών με τον Ροδίτη δολοφόνο της Τοπαλούδη



Σε επεισόδιο με δύο συγκρατούμενούς του ενεπλάκη ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, αφού ο νεαρός έχει δώσει νωρίτερα τους κωδικούς του στην ανακρίτρια επιστρέφει στο κελί του και εκεί  φέρεται να τους απευθύνεται (σ.σ. συγκρατούμενούς του) με επιθετικό τρόπο.

«Με γ… χθες το βράδυ. Ξύπνησα και το κατάλαβα», ανέφερε ενώ οι δύο κρατούμενοι εξοργίστηκαν με τα λεγόμενά του και ήρθαν στα χέρια με τον 21χρονο. Οι σωφρονιστικοί έτρεξαν να τους χωρίσουν.

Ο Ροδίτης χωρίς να έχει εμφανή τραύματα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Όταν επέστρεψε στο κελί του άρχισε να βρίζει χυδαία τους σωφρονιστικούς, κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο νεαρός θα περάσει από πειθαρχικό για τη συμπεριφορά του, που χαρακτηρίζεται  προκλητική και αναμένεται να του επιβληθεί ποινή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ροδίτης αλλάζει συνεχώς κελιά καθώς οι συγκρατούμενοί του εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά του. Με την ίδια προκλητική συμπεριφορά προσήλθε νωρίτερα και την ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει τους κωδικούς του στους δύο λογαριασμούς που διατηρεί σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και τους κωδικούς στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, αν και ο ίδιος δηλώνει απολύτως αθώος, ο νεαρός θέλησε να αντιμετωπίσει με ειρωνία και κάποιου είδους χιούμορ, την κατάσταση. Ο διάλογος που είχε με την ανακρίτρια είναι χαρακτηριστικός:

– «Επιτέλους ελεύθερος!»
– «Τι εννοείτε;»
– «Αποφυλακίζομαι, τι δεν αποφυλακίζομαι;»
– «Όχι, για ανάκριση βρίσκεστε εδώ»
– «Α, και εγώ νόμιζα ότι αποφυλακίζομαι…»

Ο 21χρονος κατόπιν, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ενώ η οικογένειά του όρισε νέο δικηγόρο Αθηνών, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στα Γρεβενά και να συνοδεύσει εκ νέου τον κατηγορούμενο στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους δύο υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη, όπου δεν βρέθηκαν αξιόλογα ευρήματα, οι Aρχές ρίχνουν το βάρος τους στα κινητά τηλέφωνα δραστών και θύματος.

Πηγή: zougla.gr


Η Αλβανία δεσμεύει τις περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας και ο Τσίπρας μιλάει για να μιλήσει



Στη δέσμευση των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας προχωρά η αλβανική κυβέρνηση με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση Ράμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκμεταλλευόμενη την ανικανότητα και ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πάρα πολύ σοβαρό θέμα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρουμανία, μιλώντας απλά για να μιλήσει: «Θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσα να πω το ίδιο και για την Αλβανία», σχολίασε ο κύριος Τσίπρας, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, κάνοντας λόγο για πληροφορίες που θέλουν τις αλβανικές αρχές να προχωρούν σε επιλογές που βαίνουν εις βάρος της ελληνικής μειονότητας.Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δυστυχώς κάποιες εξελίξεις που δυστυχώς δεν μας ικανοποιούν. Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μία εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Συνεπώς είναι μια υπόθεση, η οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως, αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε νομίζω ότι δεν υπάρχουν. Ελπίζω να διαψευστώ».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός, «δεν είμαστε δογματικοί, βλέπουμε την κάθε χώρα ξεχωριστά, βλέπουμε τις προόδους που κάνει, βλέπουμε τα βήματα αλλά θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά».

Δυστυχώς μέχρι να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίγει η όρεξη πολλών για να εκμεταλλευτούν την ανικανότητα και ανεπάρκεια της.