Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Economist: Αντιμέτωπος με τον εκλογικό του αφανισμό ο Τσίπρας



«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του» τιτλοφορείται το άρθρο του Economist για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, φιλοξενώντας δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιεί το κώνειο».

Ο Economist υπογραμμίζει ότι και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί από την αρχή του έτους δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι 9 από τις 12 εμφανίζουν διψήφια την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Το άρθρο εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακαταθήκη του, παρά με το μέλλον της χώρας.

Πέρα από την περιγραφή της «μεταστροφής» του κ. Τσίπρα, την οποία ο Economist χαρακτηρίζει την «εντυπωσιακότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία», το άρθρο σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει τους πάντες, αναφέρει το άρθρο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων», δηλώσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης στο βρετανικό περιοδικό.

Συγκεκριμένα το άρθρο υπογραμμίζει ότι «η λειτουργία τμημάτων της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται από την γραφειοκρατία., ενώ το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού φαίνεται να έχει παραλύσει υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας».

Ο Economist αναφέρει επίσης οι δικηγόροι της χώρας ασκούν κριτική στην πολιτικοποίηση του δικαστικού σώμα».

«Μικρες κινήσεις στο χώρο της παιδείας, όπως η κατάργηση της παράδοσης, κατά την οποία ο καλύτερος μαθητής του σχολείου γινόταν σημαιοφόρος στις εθνικές παρελάσεις, υποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην αριστοκρατία και ακόμη συνδεδεμένος με το ακρο-αριστερό παρελθόν του» επιβεβαιώνοντας πολλούς από τους επικριτές του, σημειώνει το άρθρο

«Η εχθρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις αγορές είναι εμφανής από το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κούβα είναι οι μόνες χώρες στο κόσμο που δεν επιτρέπουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος στο βρετανικό περιοδικό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εγκληματική οργάνωση ανηλίκων διέπραττε ληστείες στην περιοχή του Χαλανδρίου



Εξαρθρώθηκε, από των Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση ανηλίκων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 21-3-2019, εντός καταυλισμού στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του Νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των Δελτίων Ταυτότητας.

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 49 ετών, γονείς δύο εκ

των ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, τον τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου, κοντά στον πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν.

Τα μέλη της οργάνωσης κυρίως νυχτερινές ώρες ενέδρευαν ομαδικά σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς, τους επιτίθονταν αιφνιδιαστικά και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό.

Επιπλέον οι δράστες προέβαιναν σε τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ορίζοντας ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Στη συνέχεια και με την εμφάνιση του διανομέα, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


"Γροθιά" στην φοροδιαφυγή από την ΕΛ.ΑΣ. του ΣΥΡΙΖΑ! Συνέλαβαν 90χρονη επειδή πωλούσε πλεκτά καλτσάκια




Ένα δυσεύρετο περιπολικό με τρεις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων γιαγιά επειδή δεν είχε άδεια. Η ΕΛ.ΑΣ. επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν την γιαγιά.

Το έγκλημα της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι πωλούσε, χωρίς άδεια, τερλίκια (μάλλινα παντοφλάκια για το σπίτι που πλέκουν οι Πόντιες)..

Αφού της πήραν αποτυπώματα, και την κατέστησαν πλέον σεσημασμένη, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν δικοί της άνθρωποι, την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.

Αυτά όλα όταν αφήνουν ελεύθερους λαθρομετανάστες συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ να πουλάνε τα πάντα χωρίς άδεια ανεξέλεγκτα.



Αντί να ντρέπεται η Λοΐζου κατηγορεί την Ν.Δ. επειδή έπαιρνε παράνομα την σύνταξη της μητέρας της και καταδικάστηκε



Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η κυρία Λοΐζου, καταδικάστηκε το 2017 σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή γιατί εισέπραττε μετά τον θάνατο της μητέρας της, την σύνταξη της για χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και επειδή δεν έχει πληρώσει μέχρι και σήμερα, το ποσό, με τις προσαυξήσεις, ανέρχεται στα 94.000 ευρώ.

Το έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα :


Μία ακόμα αποκάλυψη έφερε στο φως και ο  Φιλελεύθερος, για την Λοΐζου ότι εκκρεμεί δίκη για χρέη προς το Δημόσιο, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όμως αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Η αντίδραση της ΝΔ: Αποπομπή της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια ξέχασε να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Μυρσίνη Λοΐζου αντί να ζητήσει συγνώμη έβαλε κατά της Νέας Δημοκρατίας για τις αποκαλύψεις που την οδήγησαν στην αναγκαστική παραίτηση :

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».



Προσπαθεί να τα μαζέψει το λιμενικό μετά την ντροπιαστική επιστολή του διοικητή των ΟΥΚ



Ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών,έστειλε ένα ντροπιαστικό για το στράτευμα σημείωμα, εντολή στο οποίο γινόταν σαφές πως απαγορεύεται η απαγγελία συνθημάτων από τους άντρες των ΟΥΚ, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Το ανορθόγραφο έγγραφο (η απαγγελία έγινε απαγγελεία), καλού τους επίλεκτους του στρατού, ΟΥΚάδες,  να μην απαγγείλουν συνθήματα στην παρέλαση προς «αποφυγή κυρώσεων, πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη»!

Η ντροπή στο έγγραφο συνεχίστηκε με την επιχειρηματολογία ότι  «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος».

Το έγγραφο από τα parapolitika.gr :



Μετά τον σάλο που προκλήθηκε απο την ντροπιαστική κίνηση του διοικητή των ΟΥΚ, το λιμενικό με ανακοίνωση του προσπάθησε να τα μαζέψει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού:

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.


Δήλωση Κ. Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά την είσοδο του ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι η τελευταία προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ευρωεκλογές στις οποίες οι πολίτες της Ελλάδος, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη η οποία θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Σε αυτήν την σημαντική μάχη, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Και μπορώ να εγγυηθώ ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι. Και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που πραγματικά της αξίζουν.   

Γι’ αυτό στις ευρωεκλογές που έρχονται, ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει».    

Δημοσιογράφος: «Κύριε Πρόεδρε ένα σχόλιο για τη χθεσινή απόφαση του ΕΛΚ για τον κ. Όρμπαν;» 

Κ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν. Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθές και επίσημα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη Νέα Δημοκρατία, με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού».    




Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών (6) αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην Αττική



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι (6) αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στις 13 Μάρτιου 2019 από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 

Ειδικότερα :

To τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι "VOR V ZAKONE" ή "Thieves in Law".
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της Οργάνωσης, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε την 13 Μάρτιου 2019, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, την οποία, λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της Οργάνωσης και της συμμετοχής σε αυτή υψηλόβαθμου στελέχους της Γεωργιανής Μαφίας, συνέδραμε το κινητό Γραφείο της EUROPOL .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρείς (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα, μέλη της Οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη της σπείρας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών περίστροφα, πιστόλια, φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, κουκούλα full face και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Βασικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής ομάδας ήταν η διασπορά της δράσης της σε διαφορές περιοχές της Αττικής καθώς εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις, με τη λεία να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ.) ENDELADZE (ον.) GEORGI του NUGZARI και της MARINA , γεν. 24-02-1981 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « TAVA »,
2. (επ.) KOGHUASHVILI (ον.) TAMAZ του GEORGI και της TSANA , γεν. 04-06-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΤΑΖΟ»,
(επ.) MINDADZE ή SHALIKIAN ή SHALIKIANI (ον.) TORNIKE ή TORVINE του DAVID ή DAVITI και της AZA ή IZA γεν. 24-12-1978 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΤΟRNIKE »,
(επ.) VARDANIDZE (ον.) ASMATI του RAMAZI και της LELA , γεν. 21-09-1987 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΑΝΝΑ».

και για τους μη συλληφθέντες:
5. (επ.) VARDANIDZE (ον.) VARLAM του ANDORI και της MODONA γεν. 20-09-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « KUNA » και
6. (επ.) MINDADZE (ον.) TΕΙMURAZ του DAVID ή DAVITI γεν. 28-02-1989 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « BACHANA ».
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για τον εντοπισμό των διαφυγόντων τη σύλληψη.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Βασάνιζε τα παιδιά της για να παίρνει views! Συνελήφθη δημοφιλής Youtuber



Έβαζε τα υιοθετημένα παιδιά της να πρωταγωνιστούν σε βίντεο, που συγκέντρωναν εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube.

Όμως, πίσω από την κάμερα, η Αμερικανίδα Μασέλ Χόμπσον κατηγορείται ότι τους έριχνε σπρέι πιπεριού, τα έκλεινε σε ντουλάπια και δεν τους έδινε φαγητό με αποτέλεσμα να εξαντληθούν από την πείνα.

Η 48χρονη, που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές κανάλι Fantastic Adventures, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μαζί με δύο από τους βιολογικούς γιους της, που είναι ενήλικες, στην οικία της στη Μαρικόπα της Αριζόνας (νοτιοδυτικά). Τέθηκε υπό κράτηση, κατόπιν, όμως, αφέθηκε ελεύθερη, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία.

Τα επτά υιοθετημένα παιδιά της, ηλικίας 6 έως 15 ετών, που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο, εξήγησαν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι η μητέρα τους τα ανάγκαζε να συμμετάσχουν στα βίντεο, ενώ τους επέβαλε τιμωρίες «όταν ξέχναγαν το κείμενό τους ή δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες της», περιγράφεται σε μια έκθεση της αστυνομίας.

Η γκάμα των τιμωριών ήταν, όπως κατήγγειλαν, ιδιαίτερα σκληρή, αφού τους έριχνε σπρέι πιπεριού από το κεφάλι έως τα πόδια, τα έβαζε να κάνουν μπάνιο σε παγωμένο νερό, τα χτυπούσε με τη ζώνη ή τα κρατούσε φυλακισμένα για ώρες χωρίς φαγητό ούτε νερό. Ένας από τους γιους της αφηγήθηκε ότι του τσίμπαγε το πέος του έως να το κάνει να ματώσει.

Τις καταγγελίες του επιβεβαίωσε ένας από τους βιολογικούς γιους της, που συνελήφθησαν μαζί της, καθώς κατηγορούνται ότι δεν αποκάλυψαν τα γεγονότα στις αρχές.

Η 48χρονη αρνείται ότι κακομεταχειριζόταν τα παιδιά της, παραδεχόμενη μονάχα ότι τους έριχνε μερικές ξυλιές.

Στην οικία της, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σπρέι πιπεριού και ένα ντουλάπι με έναν σύρτη ασφαλείας στο εξωτερικό του, όπως ακριβώς είχαν περιγράψει τα παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, τα παιδιά φαίνονταν «υποσιτισμένα, είχαν δέρμα χλωμό, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ ήταν αδύναμα».

Στο κανάλι στο YouTube της Μασέλ Χόμπσον είχαν εγγραφεί περισσότεροι από 700.000 χρήστες και έχει συγκεντρώσει μάξιμουμ 240 εκατομμύρια θεάσεις. Στα βίντεο, που αναρτούσε, διάρκειας περίπου 12 λεπτών, πρωταγωνιστούσαν τα παιδιά της ενώ επιδίδονταν σε παιχνίδια, μεταμφιέζονταν σε σούπερ ήρωες ή έπαιζαν κυνηγητό με ψεύτικα πιστόλια.

Η πλατφόρμα έκλεισε το κανάλι της την Τετάρτη το απόγευμα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Χωρίς ντροπή ο Νίκος Παππάς είπε : Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των Σκοπίων



Άμεση απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάπτυστη δήλωση του Νίκου Παππά, στην επεισοδιακή του ομιλία χθες βράδυ στη Βέροια, ότι πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν στο παρελθόν η Μακεδονία των γειτόνων.

Τον πείραξε τον Νίκο Παππά το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν έξω για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Νίκος Παππάς: «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».



Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και καυστική:

«Ο κ. Παππάς αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων. 

Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν».

 Και συνέχισε με ανακοίνωση και video :

Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων.
0:20
8.086 προβολές








Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στο Ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι



Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα προς το Ρωσικό Προξενείο η οποία δεν εξερράγη.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε δέκα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι δράστες πέταξαν ένα αντικείμενο προς το Ρωσικό Προξενείο το οποίο δεν εξερράγη. Αμέσως στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Πέντε λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση βρέθηκε μία καμένη μοτοσικλέτα τύπου Enduro, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια, η οποία εξετάζεται αν σχετίζεται με το περιστατικό. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.