Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Κατέστρεψαν οικονομικά την μεσαία τάξη



Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ καταδεικνύουν ότι η μεσαία τάξη εξαϋλώθηκε, συνολικά στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν 2,4 δισ. ευρώ.  

- Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών από 12.338 που ήταν το 2014 προσγειώθηκε στα 11.556 το 2017.

- Το 60% των νοικοκυριών δήλωσε ότι το 2017 απέκτησε εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ

- Με μηδενικό εισόδημα εμφανίζονται στην Εφορία 644.790 οικογένειες όταν το 2014 οι φορολογούμενοι με μηδενικό εισόδημα ήταν 564.611.

- Εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ δήλωσαν πέρυσι 946.344 νοικοκυριά όταν το 2014 ο αριθμός των οικογενειών με μεσαία εισοδήματα ανέρχονται σε 1.253.476 

- Στην παγίδα των τεκμηρίων πιάστηκαν πέρυσι 1,9 εκατ. φορολογούμενοι ή σχεδόν ένας στους τρεις οι οποίοι φορολογήθηκαν για μεγαλύτερα εισοδήματα 6,78 δισ. ευρώ. Από αυτούς 697.290 είναι μισθωτοί και 515.509 συνταξιούχοι. 

-  Στα 8,32 δισ. ευρώ ανήλθε ο φόρος εισοδήματος που πλήρωσαν οι  8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι

-  Στα 25,4 δισ. ευρώ οι δαπάνες που δηλώθηκαν με πλαστικό χρήμα

-  Περισσότεροι από 1 εκατ. φορολογούμενοι εμφανίζονται να φιλοξενούν στο σπίτι τους κάποιο φίλο ή συγγενή. 




Νεκρός ισοβίτης στον Κορυδαλλό, συμπλοκή με σωφρονιστικούς



Το βράδυ της Τρίτης, ένας 48χρονος Έλληνας ισοβίτης, ο οποίος εργαζόταν στα μαγειρεία του ψυχιατρείου του σωφρονιστικού καταστήματος, βρέθηκε νεκρός. Φως στα αίτια θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης, επιτέθηκε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όντας έξαλλος από την απόφαση να πάει σε άλλο κατάστημα κράτησης, εκτός των Αθηνών. 

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε Δικαιοσύνη και Αστυνομία, με την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει έφοδο εντός των φυλακών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Στον συγκεκριμένο έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα κελιά και πάνω σε κρατούμενους, μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά κ.ά., παρ’ ότι υποτίθεται τα προηγούμενα αιματηρά επεισόδια υποτίθεται ότι είχαν κινητοποιήσει τις Αρχές.

Πηγή: reader.gr


Νέο κράξιμο στον Νίκο Παππά που συνεχίζει ψυχρά την περιοδεία του



Με εμφάνιση που μόνο σε υπουργό δεν παραπέμπει, φθαρμένο τζίν και χαλασμένα παπούτσια ο Νίκος Παππάς συνεχίζει ψυχρά την περιοδεία του.

Νέες αποδοκιμασίες από πολίτες στην Βέροια, δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Παππάς.

Ο Ν. Παππάς είχε αποδοκιμαστεί και την Τρίτη, στο Κιλκίς και ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βεργίνα και την ομιλία του στην πόλη της Βέροιας, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας για την «τροπολογία Κουντουρά» στη Βουλή.

Επέστρεψε εχθές στην Ημαθία για να πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία με θέμα «Ευρωεκλογές και τα διλήμματα της εποχής μας», στον Πολυχώρο «Ελιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν αγανακτισμένοι πολίτες που τον αποδοκίμασαν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.





Χωρίς τρένα του ΗΣΑΠ από τις 11 και για τρεις ώρες η Αθήνα



Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τρεις ώρες την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, οι συρμοί του ΗΣΑΠ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ««το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. διαπιστώνοντας μια σειρά οξυμένων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, δυσχεραίνουν την εργασία των συναδέλφων μας και τελικά υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες αποφάσισε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/2/2019 προειδοποιητική στάση εργασίας (11.00- 14.00) στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ)».