Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ληστεία στα Πατήσια μέρα μεσημέρι



Ληστεία μέρα μεσημέρι στα Πατήσια, όταν αδίστακτοι δράστες διέρρηξαν σπίτι γυναίκας που μεγαλώνει μόνη της ανήλικο παιδάκι.

Από τύχη δεν ήταν μέσα στο σπίτι, όταν μπήκαν μέσα και έκλεψαν 300 ευρώ μετρητά , ένα ipad, το βαπτιστικό σταυρουδάκι της κορούλας της και έκαναν άνω κάτω το σπίτι. 

Ειδοποιήθηκε η σήμανση και την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η ασφάλεια.

Αποκλειστικές φώτο από τον αναγνώστη μας Nikos Nektarios Razis Koudounis








Και άργησε η Αυλωνίτου : Η Μεγαλοοικονόμου είναι γνήσια και αυθόρμητη…



Ήταν θέμα χρόνου η Ελένη Αυλωνίτου να υπερασπιστεί την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αφού ταυτίζονται στην τρέλα!!

Τον ραδιοφωνικό σταθμό στο Θέμα 104,6., διάλεξε η Ελένη Αυλωνίτου για να ταυτιστεί με τον συνάδελφο της Μεγαλοοικονόμου και είπε χαρακτηριστικά : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα μεγάλο πλέον, πολυσυλλεκτικό, υπάρχουν βουλευτές διαφόρων αποχρώσεων με την έννοια ότι ο καθένας μπορεί να μιλάει και σε διαφορετικά ακροατήρια, ειδικά η κ. Μεγαλοοικονόμου είναι η συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν ποτέ στην Αριστερά και δεν είχε και πολιτική ή αν θέλετε μάλλον κομματική ζωή ώστε να έχει ζυμωθεί στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο κόσμος νιώθει ότι είναι γνήσια κι αυτό να ξέρετε αρέσει πολλές φορές , είναι αυθόρμητη, αυτό που νιώθει το λέει».




Τα νοσοκομεία Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται όχι μόνο στην υγεία αλλά κυριολεκτικά



Την Παρασκευή 15/3 έπεσε ένα από τα ασανσέρ στο Ιπποκράτειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός που επέβαινε σε αυτό. Το ασανσέρ έπεσε από τον 4ο όροφο και ο γιατρός έπαθε, ευτυχώς, μόνο κατάγματα στο πόδι από την πτώση αυτή. 

Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη όταν ο γιατρός πήγε να μπει στο ασανσέρ στον 4ο όροφο, έπεσε και η καμπίνα του πλάκωσε το πόδι του ευτυχώς χωρίς να πέσει κάτω μαζί με την καμπίνα και να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. 

Κανένας δεν θέλει να σκεφτεί τι θα είχε γίνει εάν είχε πέσει το ασανσέρ με κόσμο μέσα...

Στον γιατρό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά αναγκάστηκε να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.


Επειδή απευθύνεται σε Τούρκους ο δικτάτορας Ερντογάν νομίζει ότι ανέχονται όλοι οι υπόλοιποι όσα ξεστομίζει



Δεν είναι πλέον γραφικός ο δικτάτορας Ερντογάν, αλλά ένας επικίνδυνος καθεστωτικός που βγαίνει και μιλάει ανεξέλεγκτα.

Δεν τον ενδιαφέρουν τον Τούρκο με όλη της σημασία της λέξης δικτάτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι έντονες αντιδράσεις της Αθήνας και συνεχίζει να προκαλεί δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος κιαι ανεξέλεγκτος Τούρκος είναι.

«Την Ιστανμπούλ δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν» ανέφερε  σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια ο Τούρκος δικτάτορας.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας προκλητικά: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθως παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».




Η Σιλιάνοφσκα υπερασπίζεται τη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα


Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάνκοβα δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι αναφερόταν στη μακεδονική μειονότητα και στην Ελλάδα, όταν, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπίστηκε τις «μακεδονικές μειονότητες των γειτονικών χωρών».

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που υποστηρίζεται από το VMRO-DPMNE, έδωσε συνέντευξη στη σερβική εφημερίδα «Politika», κατά την οποία ρωτήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτήν τόνισε ότι έχει πρόθεση να συστήσει διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει έκθεση σχετικά με παραβιάσεις του εθνικού και διεθνούς δικαίου με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Politika»: Είστε καθηγήτρια του συνταγματικού δικαίου. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Σύνταγμα τροποποιήθηκε σε 4 άρθρα, τα οποία άλλαξαν το όνομα του κράτους. Το κόμμα που σας υποστηρίζει, δεν δέχεται αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα…

Σιλιάνοφσκα- Ντάνκοβα: «Προειδοποιήσαμε ότι η αλλαγή του ονόματος δεν αντιμετωπίζει τα βασικά ζητήματα και ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για εσωτερικές συγκρούσεις και απομακρύνει τη χώρα από τις μεταρρυθμίσεις.

»Σας υπενθυμίζω ότι υπογράφηκε ανοικτή επιστολή από εβδομήντα σημαντικά ονόματα, μεταξύ αυτών και ο (Τσέχος) συγγραφέας Μίλαν Κούντερα.

Παραβιάζεται η Σύμβαση της Βιέννης»
»Η αντιμετώπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει παράπλευρες ζημίες και αποσκοπεί στην καταστροφή του συνταγματικού συστήματος.

»Δεν υπάρχει περιθώριο να αναφερθούν όλες οι περιπτώσεις παραβίασης των νόμων, παραβιάζεται και η Σύμβαση της Βιέννης καθώς και διεθνείς συμφωνίες.

»Το δημοψήφισμα ήταν μια ιστορία από μόνο του. Η “Μακεδονία” σήμερα έχει πρόσκαιρο Σύνταγμα το οποίο δεν καταρτίστηκε κατόπιν δημοκρατικής συμφωνίας.

«Οι μακεδονικές μειονότητες στις γειτονικές χώρες»
»Οι αρχές όχι μόνο αρνήθηκαν την ύπαρξη μακεδονικών μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες, αλλά, επίσης, ακύρωσαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του μακεδονικού λαού (που πραγματοποιήθηκε το 1944).

»Οι Μακεδόνες εξομοιώνονται με τις άλλες μικρές εθνοτικές κοινότητες.

»Ο αλλοπρόσωπος “Μακεδόνας” χρησιμοποιείται μόνο σε εθνικό επίπεδο και κανείς δεν ξέρει πως λέγεται το έθνος αυτής της χώρας.

»Αυτά τα πράγματα είναι θεμελιώδη, ούτε πολιτικά ούτε κομματικά», είπε η υποψήφια πρόεδρος που υποστηρίζεται από τοVMRO-DPMNE».

Πηγή:  echedoros-a.gr



Die Welt: Ντροπή για την Ευρώπη ο προσφυγικός καταυλισμός στη Σάμο


Τρία χρόνια μετά την αποκαλούμενη «Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί έντονη κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην κυριακάτικη έκδοσή της, επικαλούμενη έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο χαρακτηρίζεται «ντροπή για την Ευρώπη».

Επίσης, αναφέρεται, είναι «δύσκολο να εξηγηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη γιατί η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» και επιπλέον «δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου», ώστε να μην δημιουργείται το αδιαχώρητο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με επίκαιρα στοιχεία, το 2018 μόνο 322 άτομα, δηλαδή μόλις το 1% όσων έφθασαν στην Ελλάδα, επέστρεψαν και πάλι στην Τουρκία με βάση την ισχύουσα συμφωνία. Εκτιμάται ότι «ούτε το 2019 δεν θα καταστεί εφικτό να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εκείνων που επιστρέφουν». Σύμφωνα μάλιστα με τη γερμανική εφημερίδα εκφράζεται εμμέσως η ελπίδα ότι μία αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα θα βελτίωνε την κατάσταση και θα μπορούσε να οδηγήσει «σε μία πιο ενεργό πολιτική επανεισδοχής».

Τι απαντά η Αθήνα

Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της WELT, αντικρούει τις αιτιάσεις και δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ η πραγματική απόδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα ήταν «η κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη - μέλη».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα επισημαίνει ότι το χαμηλό ποσοστό επιστροφών στην Τουρκία οφείλεται στο ότι κάθε αίτηση για παροχή ασύλου πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές. Επιπλέον, σημειώνεται, η Τουρκία θα έπρεπε να αποτρέπει τον απόπλου σκαφών προς την Ελλάδα, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, δήλωσε όμως ότι η γερμανική κυβέρνηση προσδίδει «ιδιαίτερη σημασία» στην υλοποίηση της συμφωνίας, την οποία στηρίζει στα πλαίσια της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρει ότι «γενικά δεν γίνονται σχόλια για υποτιθέμενες δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν», για να επισημάνει ότι η συνολική ευθύνη για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απλώς συνδράμει την προσπάθεια.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αντετοκούνμπο ρεκόρ καριέρας, με 52 πόντους


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός κι έκανε ρεκόρ καριέρας στο εντός έδρας παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς με τους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Σε 36 λεπτά συμμετοχής ο 24χρονος σούπερσταρ των Μπακς σημείωσε 52 πόντους (12/18 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 19/21 βολές). Παράλληλα μάζεψε 16 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και μία τάπα.




Νέα Δημοκρατία: Η «ολιγαρκής» αφθονία του Έβο Μοράλες, το νέο όνειρο του Αλ. Τσίπρα.



«Το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για fake news επειδή στον ουρανοξύστη που έχτισε ο ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κράτησε “μόνον” δύο ορόφους ως προσωπική κατοικία του. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μία χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει “Το μεγάλο σπίτι του Λαού” μιμούμενος τον Τσαουσέσκου. 

Υ.Γ. Ευτυχώς που φεύγουν σύντομα διότι δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου. Με τόσες κομματικές εκδηλώσεις που στεγάζουν εκεί, υπάρχει πραγματική στενότητα χώρου».


Ληστεία σε περίπτερο στην Καλλιθέα



Σύμφωνα με το kallitheacity.gr και το video που παρουσιάζει, στόχος ληστών έγινε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Κυριακής περίπτερο επί της οδού Θησέως στην πλατεία Αγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα. 

Οι δράστες, το περίπετερο και διέφυγαν με αυτοκίνητο προς την Ποσειδώνος. 

4 δράστες στάθμευσαν το όχημα τους έξω ακριβώς από το περίπτερο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους κινήθηκαν προς τον εργαζόμενο του περιπτέρου, απειλώντας τον με ένα μεγάλο κατσαβίδι όπου τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τα χρήματα από το ταμείο, και αφαίρεσαν δεκάδες πακέτα τσιγάρα τα οποία τοποθετούσαν μέσα σε τελάρα. 

Η  Άμεση Δράση έφτασε μερικά λεπτά αργότερα στο σημείο και βρήκε ένα σακίδιο το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε και το κατσαβίδι με το οποίο απείλησαν τον υπάλληλο του περιπτέρου.




ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ερντογάν



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία του στη Σμύρνη με εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς μιλάει «για Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες»!

Η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς. Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».




Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια του ΟΑΚΑ



Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας. Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.


Πηγή : zougla.gr