Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ιράν: Σε 38 χρόνια κάθειρξη και 148 μαστιγώσεις καταδικάστηκε η δικηγόρος Νασρίν Σοτουντέχ


Η Ιρανή δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ καταδικάστηκε σε 38 χρόνια κάθειρξη και 148 μαστιγώσεις, ανέφερε ο σύζυγός της Ρεζά Χαντάν στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να αναφέρει τις κατηγορίες εναντίον της.

Ωστόσο το ιρανικό πρακτορείο Isna μετέδωσε ότι η Σοτουντέχ καταδικάστηκε σε «πέντε χρόνια φυλάκιση για συνομωσία κατά του συστήματος και δύο χρόνια επειδή προσέβαλε τον ανώτατο ηγέτη» του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Η Σοτουντέχ, η οποία συνελήφθη τον Ιούνιο του 2018, έχει εκτίσει στο παρελθόν τη μισή από μια εξαετή ποινή κάθειρξης που της είχε επιβληθεί το 2010 για διασπορά προπαγάνδας και συνομωσία κατά της ασφάλειας του κράτους επειδή υπερασπίστηκε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2009 εναντίον του τότε προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ. Αφέθηκε ελεύθερη το 2013.

Στο μήνυμά του στο Facebook ο Χαντάν αναφέρει ότι η σύζυγός του «καταδικάστηκε σε 38 χρόνια κάθειρξη και 148 μαστιγώσεις. Πέντε χρόνια για την πρώτη υπόθεση και 33 χρόνια και 148 μαστιγώσεις για τη δεύτερη», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι η πρώτη υπόθεση και ποια η δεύτερη.

Πέρυσι η Σοτουντέχ εκπροσώπησε κάποιες γυναίκες που αφαίρεσαν το χιτζάμπ τους δημοσίως για να διαμαρτυρηθούν κατά των αυστηρών ενδυματολογικών κανόνων που ισχύουν στο Ιράν για τις γυναίκες, σύμφωνα με το Κέντρων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ιράν με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν έντονα τη νέα καταδίκη της Σοτουντέχ, η οποία έχει τιμηθεί και με το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Νασρίν Σοτουντέχ έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στο να μιλά κατά της θανατικής ποινής», επεσήμανε ο Φίλιπ Λούθερ της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Είναι απολύτως εξοργιστικό ότι οι αρχές του Ιράν την τιμωρούν για το έργο της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.



Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα Δημοκρατία για την μεταφορά του "Δρομέα" στα Σκόπια: Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση



Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για την αδιανόητη ιστορία ανταλλαγής του "Δρομέα" των Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
​           
«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. 

Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η Υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του “Δρομέα” των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη “ιδέα”. 

Ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;».


Ξεφτίλισε την κυβέρνηση για ακόμα μία φορά ο Κανάκης! Κατηγορώ για τις προληπτικές συλλήψεις


«Η αριστερή κυβέρνηση που θα περπατούσε ελεύθερη στους δρόμους χωρίς την προστασία της αστυνομίας, προχωράει σε προληπτικές συλλήψεις!» είπε εκνευρισμένος ο Αντώνης Κανάκης  στον αέρα της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα.

Αφορμή η καθεστωτική κίνηση της αστυνομίας με αντολή της κυβέρνησης να γίνουν προληπτικές συλλήψεις στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κούβελου και της Θοδώρας Τζάκρη.

«Οι άνθρωποι είναι για το ψυχιατρείο κανονικά. Δεν έχει ακουστεί πιο φασιστική κουβέντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη… Απορώ πώς περνάμε κάτι τέτοια πράγματα στα ψιλά σε αυτή τη χώρα. Πιο φασιστική κουβέντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη, δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Βγήκε η κυρία αυτή να υποστηρίξει ότι είναι λογικό να συλλαμβάνονται άνθρωποι προληπτικά που δεν έχουν κάνει τίποτα για να προστατευτεί ο Κουβέλης και η Τζάκρη. Υπήρχε μια ταινία με τον Τομ Κρουζ που έδειχνε ακριβώς το ίδιο πράγμα, η οποία ήταν επιστημονικής φαντασίας η ταινία, το Minority Report. Και μόνο μια ταινία επιστημονικής φαντασίας μπορεί να κάτσει δίπλα στα μυαλά αυτών των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε για πρόληψη και εφαρμόζουν την πρόληψη στο να συλλαμβάνουν πολίτες που δεν έχουν κάνει τίποτα προληπτικά με την ιδέα ότι θα κάνουν κάτι… Μιλάνε για πρόληψη με αυτό το θράσος την ίδια χρονική στιγμή που έχει βγει αυτό το αδιανόητο πόρισμα για το Μάτι. Που αν υπάρχει μια συνθήκη, όπου η πρόληψη είναι όχι απλά απαραίτητη, είναι υποχρέωση και όταν απουσιάζει είναι εγκληματική παράβαση καθήκοντος όλων αυτών, είναι εκεί. Και για εκεί δεν μιλάνε και δεν λένε τίποτα για πρόληψη και δεν μπορούν να κάνουν αυτά που χρειάζονται ώστε να υπάρχει όντως πρόληψη… Και μιλάνε για την πρόληψη του να συλλαμβάνονται Έλληνες πολίτες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο» είπε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής.

Δείτε το video :




Και εγένετο το αποτεφρωτήριο στην Αθήνα με υπουργική απόφαση



Στην την περιοχή του Ελαιώνα, θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών καθώς υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ.  Σταθάκη, η σχετική απόφαση.

Η υπουργική απόφαση Σταθάκη καθορίζει τον χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως αυτό σχεδιάστηκε και προτάθηκε από τον δήμο Αθηναίων .

Αυτή προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου καθώς και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, που ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του δήμου Αθηναίων.

«Η δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας από το 2014 αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» έγραψε στο Twitter του ο δήμαρχος Αθηναίων. 


Φάμπρικα προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων για να κερδίσει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ




Χιλιάδες προσλήψεις μονίμων αλλά κυρίως εποχικών, οι οποίες μπορεί να πραγματοποιούνταν μέσα στην προεκλογική περίοδο εξαιρούνται από τους σχετικούς περιορισμούς με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή και περιλαμβάνει επίσης αύξηση υπερωριών και επιστροφή των σχολικών φυλάκων στους δήμους.

Η φάμπρικα προσλήψεων για να κερδίσουν ψήφους και να κρατήσουν σε ομηρία κόσμο δείχνει τον πανικό που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την συντριπτική ήττα που το περιμένει.


Τα 30 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός




Τα 30 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ο οποίος έδωσε στο Ίντερνετ τη σημερινή μορφή του με το ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.

Με αφορμή τα τρακοστά γενέθλια του Παγκόσμιου Ιστού, η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της doodle στη μεγάλη γιορτή του διαδικτύου, ενσωματώνοντας στο λογότυπο της μια φωτογραφία υπολογιστή προηγούμενων δεκαετιών. 

Ωστώσο, ο άνθρωπος που έβαλε το θεμέλιο λίθο του Ιστού το 1989, ο Βρετανός Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, δεν έχει διάθεση τόσο να γιορτάσει τα γενέθλια, όσο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του δημιουργήματός του, για το οποίο ανησυχεί έντονα, όπως αναφέρει σε σχετική επετειακή ανακοίνωση-ανοικτή επιστολή του, καθώς και σε δηλώσεις του.

Όπως επισημαίνει, πολλοί άνθρωποι σήμερα νιώθουν αβέβαιοι κατά πόσο ο Ιστός τελικά υπήρξε μια δύναμη για το καλό ή για το κακό, αν και ο ίδιος διατηρεί ελπίδες πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τα επόμενα 30 χρόνια (μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρόσθετε κανείς…).

«Αν παρατήσουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καλύτερο Ιστό τώρα, τότε η αποτυχία δεν θα ανήκει στον Ιστό, αλλά σε μας. Είναι το ταξίδι μας από την ψηφιακή εφηβεία προς ένα πιο ώριμο, υπεύθυνο και περιεκτικό μέλλον», τονίζει στην επιστολή του. Ως θετικό σημάδι, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι αρκετές κυβερνήσεις θέλουν να αποφύγουν τη «βαλκανοποίηση» του διαδικτύου, δηλαδή τον κατατεμαχισμό του εντός εθνικών ή περιφερειακών συνόρων.

Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), όπου κάποτε ως ερευνητής σχεδίασε τον αρχικό Ιστό (και η αρχική πρόταση του είχε κριθεί από το αφεντικό του Μάικ Σέντελ «αόριστη αλλά συναρπαστική»), ανέφερε ότι δεν βρίσκει «και τόσο ωραίο» τον Ιστό σήμερα πια και ότι πολλοί συνειδητοποιούν ότι «δεν εξυπηρετεί την ανθρωπότητα πολύ καλά».

Όπως είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, «φαίνεται πως διαρκώς πηγαίνουμε από την μια καταστροφή της ιδιωτικότητας στην επόμενη», παραπέμποντας επίσης στις εντεινόμενες ανησυχίες κατά πόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν τη δημοκρατία.

Μιλώντας στο BBC ο θεμελιωτής του World Wide Web (www) είπε ότι απαιτείται παγκόσμια δράση για να σταματήσει «η καθοδική βουτιά προς ένα δυσλειτουργικό μέλλον», ιδίως όσον αφορά την εμπορευματοποίηση, την υποκλοπή και τη χειραγώγηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, την συστηματική εξάπλωση της επιθετικότητας και της παραπληροφόρησης, την ολοένα μεγαλύτερη πόλωση των απόψεων κ.α. Όπως είπε, μέσα σε αυτή την 30ετία, τα πρώτα 15 χρόνια ήσαν καλά, αλλά μετά «στράβωσαν» και τώρα απαιτείται αλλαγή πλεύσης για να διορθωθούν ξανά. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος, επειδή ολοένα περισσότεροι άνθρωποι -χάρη και σε σκάνδαλα τύπου Cambridge Analytica- αρχίζουν πια να καταλαβαίνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες του Ιστού. Κάλεσε τους πάντες -από τους πολιτικούς ηγέτες και τους επιχειρηματίες ως τους απλούς πολίτες- να συμβάλουν, ώστε το διαδίκτυο να γίνει καλύτερο και όχι χειρότερο τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας. Δεν πρόκειται για πετρέλαιο. Δεν είναι εμπόρευμα. Δεν πρέπει να μπορείτε να τα πουλάτε για να βγάλετε χρήματα», δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, έχει προωθήσει την ιδέα ενός κοινωνικού «Συμβολαίου για τον Ιστό», καθώς και την τεχνολογική πλατφόρμα Solid, που επιστρέφει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους, διαχωρίζοντας τις εφαρμογές (apps) από την αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών.

Ο παγκόσμιος ιστός (World Wide Web ή www) είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.

Πηγή: ΑΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Όχι» από το Eurogroup στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ



Η Ευρωζώνη αποφάσισε αρνητικά αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η συζήτηση για την αποδέσμευση των χρημάτων μετατίθεται για την άτυπη συνεδρίαση τoυ Eurogroup στις 5 Απριλίου. 

Η εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων δεν έχει ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Η μη εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ δεν είναι καλό μαντάτο για την παρουσία της Ελλάδας στις αγορές, τη στιγμή που η κυβέρνηση τονίζει παντού ότι υπάρχει κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα.





Και δεύτερο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα προσέγγισε την Ελλάδα



Και δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας κατεγράφη να προσεγγίζει τη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Στις 28 Φεβρουαρίου, στις 12.39 το μεσημέρι, ένα άλλο Φάλκον 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360, που φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, φέρεται να πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν και αυτό το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.

Την ίδια μέρα και δύο ώρες αργότερα, το επίμαχο Φάλκον YV2486 της κυβέρνησης του Μαδούρο εντοπίστηκε να πετάει και εκείνο στην ίδια περιοχή. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας όμως, προσγειώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι. Είχε προηγηθεί η Γενεύη, όπου στις 27 Μαρτίου ο Αρεάσα συμμετείχε σε σύνοδο του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

Ερωτήματα παραμένουν ωστόσο, όσον αφορά αρκετά σημεία της διαδρομής του επίμαχου αεροσκάφους τα οποία παραμένουν άγνωστα. Μυστήριο καλύπτει την πτήση και του άλλου κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στην Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βενεζουέλα που επικαλείται η εφημερίδα, χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχει πλήρωμα Κουβανούς, που θεωρούνται πιστοί στο καθεστώς.

Τα δυο αεροσκάφη εντοπίζονται να πετούν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δυο μέρες πριν από την προσγείωση του δεύτερου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την ίδια ώρα, πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα που αφορούν στην προσγείωση του αεροσκάφους στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και στις συνομιλίες στην αίθουσα VIP, με φόντο τις καταγγελίες της  αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ότι η κυβέρνηση βγάζει τόνους χρυσού από τη χώρα και φυγαδεύει αξιωματούχους.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την Πέμπτη, όταν οι «Times» δημοσίευσαν κείμενο με τίτλο «Ο Μαδούρο βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει στη ζωή το καθεστώς». Στο εν λόγω άρθρο η μυστηριώδης άφιξη του Falcon είχε την τιμητική της: «Η αντιπολίτευση (στη Βενεζουέλα) θεώρησε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε για να πάρει μια πληρωμή σε ευρώ για μια προηγούμενη παράδοση χρυσού προτού επιστρέψει στο Καράκας».

Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται πως επενδυτική εταιρία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου ότι αγόρασε 3 τόνους χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας. Επίσης: Το ίδιο αεροπλάνο είχε εντοπιστεί λίγες ημέρες πριν, στα τέλη του Ιανουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας, μαζί με φορτίο 20 τόνων χρυσού, αξίας 650 εκατ. λιρών, έτοιμο να πετάξει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ, αυτή η συμφωνία μπλοκαρίστηκε.

Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο «φάντασμα», για το οποίο τις πρώτες ημέρες δεν ήξερε κανείς τίποτα, της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, με επιβάτη τον ισχυρό άνδρα του καθεστώτος Μαδούρο, έχει σύνδεση με την επιχείρηση «Χρυσά Αεροσκάφη». Με τον όρο αυτόν περιγράφεται η επιχείρηση μεταφοράς χρυσού σε ασφαλείς προορισμούς για το καθεστώς Μαδούρο ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας.


Πηγή : in.gr


Καταγγελία Βαρώτσου : «Η Ζορμπά πρότεινε τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια»



Και ξαφνικά προέκυψε θέμα «Δρομέα». Το γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου απέναντι από το Χίλτον που έχει πλέον γίνει σήμα κατατεθέν για την Αθήνα, έγινε θέμα συζήτησης γιατί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει φημολογία για την μεταφορά του στα Σκόπια. Είναι όμως μόνο φημολογία;

Ο ίδιος ο Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο δήλωσε ότι σε συνάντησή του με την υπουργό, την περασμένη Παρασκευή, «η κ. Ζορμπά έθεσε στη συζήτηση την ιδέα για τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια. Της απάντησα ότι ο Δρομέας δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, για πολλούς λόγους. ‘Άλλωστε, αν και το γλυπτό ανήκει στον δήμο Αθηναίων εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε». 

Για το θέμα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση. ‘Άλλωστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».

Πηγή : newsit.gr


Απίστευτο! Η κυβέρνηση θα επιβάλλει κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «Μακεδονία ξακουστή»



Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας αν αληθεύει ότι θα απαγορευτούν τα άσματα, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή», από κάθε επίσημη εκδήλωση.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου:

Η κυβέρνηση απαγόρευσε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»;

«Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ερώτησή του ότι «σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” (07.03.2019), στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιείτο στην πλατεία Συντάγματος το μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως εκ τούτου, το πλήθος επέδειξε εύλογο ενθουσιασμό στο άκουσμα του εμβατηρίου, το οποίο άλλωστε παιανίζεται μονίμως στην μηνιαία εμφάνιση της συγκεκριμένης μπάντας του Λιμενικού στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, η αρμόδια υπουργός επιτίμησε σε υψηλούς τόνους ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού για την επιλογή της μπάντας, προφανώς θεωρώντας το συγκεκριμένο εμβατήριο ως μη αρμόζον με την κυβερνητική πολιτική.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τη στάση του υπουργείου, και κυρίως αν αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη πολιτική, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και έχουν ως συνέπεια ακόμη και την απαγόρευση εμβατηρίων όπως το “Μακεδονία Ξακουστή”, σύμφωνα και με τις επιθυμίες της κυβέρνησης των Σκοπίων».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Αληθεύει ότι επιτιμήθηκε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή η μπάντα του Λιμενικού έπαιξε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”, στην πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντας το άγημα των ευζώνων, στις 20 Ιανουαρίου 2019;

2. Αληθεύει ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας να μην παίζουν πλέον το άσμα “Μακεδονία Ξακουστή”;

3. Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το “Μακεδονία Ξακουστή” θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;


Κυριάκος Μητσοτάκης: H Eλλάδα θα είναι η επενδυτική έκπληξη τα επόμενα τρία χρόνια.



Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN.

«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια» δηλώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Tζούλια Τσάτερλι. Η συνέντευξη μεταδόθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε ο αρχηγός της Ν.Δ. στη Νέα Υόρκη, ενώ όπως σημειώνει το CNN, η Ν.Δ. «αυτή τη στιγμή προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις». O κ. Μητσοτάκης απευθύνει πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα: «Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τονίζει.

Μεταξύ άλλων, μέσω της συνέντευξής του στο διεθνές δίκτυο, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό για να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα έχουμε 12 δισ. ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» σημειώνει.


Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και αναλύει το σχέδιό του για τη δραστική μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις»τονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές, ενώ παράλληλα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη. Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία». 


Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Τζούλια Τσάτερλι: Μία χώρα που γνωρίζει καλά τι σημαίνει να διαπραγματεύεσαι με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα. Οι πολίτες της θα προσέλθουν στις κάλπες μέσα στο έτος και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει για τις αλλαγές που πιστεύει πως πρέπει να γίνουν. Πρόσφατα επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη και μου εξήγησε από πού αντλεί την αισιοδοξία του ότι θα είναι ο επόμενος νικητής των εκλογών.

-Καλώς ήρθατε στη Νέα Υόρκη, στο ιδανικό σκηνικό θα έλεγα, καθώς έχετε θέσει τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο επίκεντρο της προεκλογικής σας καμπάνιας. Μιλήστε μας για το σχέδιό σας αν κερδίσετε τις επόμενες εκλογές.  

-Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία. Δυστυχώς οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ήταν κατώτερες από τις δυνατότητές της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η δική μου ατζέντα έχει ως στόχο να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξη του 1% με 2% πολύ απλά δεν είναι αρκετή για τους Έλληνες πολίτες. Στοχεύουμε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν εξασφαλίσουμε σοβαρές επενδύσεις. Αυτό, όμως, απαιτεί μια διαφορετική φορολογική πολιτική, ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και μια σταθερή κυβέρνηση που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη της οικονομίας. Και αυτό θα επιδιώξω να κάνω πράξη.  

-Ας μιλήσουμε για τους φόρους. Μιλάτε για σημαντική μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις καθώς και για μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη για την οποία υποστηρίζετε ότι την έχει απομυζήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ποιό είναι το σχέδιό σας;

-Καταρχάς αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση παρήγαγε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα απ' ό,τι της είχε ζητηθεί. Και αυτό συνέβη γιατί υπερφορολόγησε συστηματικά και πολύ συνειδητά τη μεσαία τάξη. Εμείς θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτές τις αυξήσεις κι έτσι η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε βάθος διετίας από το 29% στο 20%. Παράλληλα θέλουμε να μειώσουμε τoν ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει τη μεσαία τάξη, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες είναι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους και αισθάνονται αφόρητα πιεσμένοι εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Οι μειώσεις φόρων έχουν έχουν ήδη υπολογιστεί, είναι πολύ προσεκτικά κοστολογημένες και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε. Και υπάρχει και μια ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των οικονομολόγων ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τους φόρους για να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
  
-Το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, είναι βέβαιο ότι θα δεχτεί κριτική γι’ αυτή τη δέσμευση. Θα κατηγορηθεί ότι θα μειώσει τους φόρους για να ευνοήσει «τους φίλους του». Τον ρώτησα αν μπορεί να αντικρούσει αυτή την κριτική. Αυτή είναι η απάντησή του:

-Το κάνω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται πολύ. Οι φόροι στις επιχειρήσεις αφορούν όλους όσοι προσπαθούν να στήσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα. Θα το κάνω για τους νέους επιχειρηματίες που βλέπουν αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά κάποιο φως στην άκρη του τούνελ αλλά συνεχίζουν να υποφέρουν από το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς. Και θα το κάνω και για τους ξένους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βλέπουν ότι υπάρχουν ευκαιρίες αλλά αποτρέπονται από την υψηλή φορολόγηση. Επομένως, όταν μιλάμε για τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις αυτό τελικά αφορά τους πάντες. Και βεβαίως η μείωση των φόρων στα ακίνητα αφορά όλους τους πολίτες. Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνον ορισμένους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Και γι' αυτό προτείνω στις επιχειρήσεις μία πολύ ξεκάθαρη συμφωνία. Τους λέω: θέλω να μειώσω τους φόρους, και θέλω να βελτιώσω το ρυθμιστικό πλαίσιο. Αλλά αυτό που περιμένω από εσάς είναι να μεριμνάτε για τους εργαζόμενους σας, να είστε κοινωνικά υπεύθυνοι και να επιστρέψετε ένα μέρος από τις καταθέσεις των επιχειρήσεών σας στην Ελλάδα ώστε να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα. Θεωρώ ότι αυτή είναι για όλους μια δίκαιη συμφωνία.

-Τι θα γίνει με τις τράπεζες; Διότι η δανειοδότηση των πολιτών, των επιχειρήσεων και των start-up για τις οποίες μιλήσατε, είναι το οξυγόνο της πραγματικής οικονομίας. Τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις τράπεζες;

-Γνωρίζουμε καλά ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πολύ υψηλό. Και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα έλεγα ότι ήρθε πολύ αργά και είναι πολύ μικρή. Επομένως χρειαζόμαστε εργαλεία που θα βοηθήσουν τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουν: να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στο βαθμό που θα ήθελα. Αλλά πρέπει να δούμε συνολικά τον ισολογισμό των τραπεζών. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να βελτιώσουμε την ρευστότητά τους, να επιστρέψουν καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα υπάρχουν 12 δισ. ευρώ εταιρικών καταθέσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει το στοίχημα της ανάπτυξης επιστρέφοντας τις εταιρικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

-Μια σημαντική πρόκληση για κάθε Έλληνα ηγέτη είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ρώτησα τον κ. Μητσοτάκη, ποιο είναι το μήνυμά του στους επενδυτές αυτή τη στιγμή.

-Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα γίνει η θετική έκπληξη μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν πάντοτε πρωτίστως πολιτικό. Χρειάζεται να βρούμε μία λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Διότι έχουν ήδη ληφθεί δύσκολα μέτρα και βέβαια χρειάζεται να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη. Επίσης, ξέρουμε πώς να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Ξέρετε, θα ήθελα σε 2 με 3 χρόνια όσοι μας παρακολουθούν να κοιτάξουν πίσω και να πουν είτε “χαίρομαι που πίστεψα σε αυτή την ιστορία επιτυχίας” είτε “λυπάμαι που έχασα αυτή την ευκαιρία”. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη τα επόμενα χρόνια μετά τις εκλογές.

-Να εμπιστευτούν δηλαδή εσάς και να εμπιστευτούν ταυτόχρονα την Ελλάδα.

-Ναι πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και θα κάνουμε πράξη αυτά που λέμε.

Επίλογος

Τζούλια Τσάτερλι: Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.


Μετατρέπουν την ρίψη μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα, νέο δώρο στους συντρόφους κακοποιούς



Απίστευτο προκλητικό δώρο στους κακοποιούς συντρόφους αντιεξουσιαστές του ΣΥΡΙΖΑ κάνει η κυβέρνηση και μετατρέπει σε πλημμέλημα την κατοχή και χρήση εκρηκτικών μολότοφ.

Στο νέο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από κακούργημα με ποινή 20 ετών η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μετατρέπεται σε εάν είναι δυνατόν σε πλημμέλημα και αυτό είναι καθαρή αποποινικοποίηση, ουσιαστικά, της κατοχής και χρήσης βομβών μολότοφ και το προβλέπει το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα, το οποίο διαφημίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως το πρώτο εδώ και 70 χρόνια.

Έτσι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, δηλαδή βομβών μολότοφ, που χρησιμοποιούνται για φονικά όπλα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, από κακούργημα μετατρέπεται σε απλό πλημμέλημα, με την ποινή να είναι έως τρία χρόνια με αναστολή.

Προκλητικά η ακροαριστερή κυβέρνηση λίγους μήνες πριν λήξη η καταστροφική θητεία της, κάνει νέο δώρο στους ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές συντρόφους τους αφού ουσιαστικά δίνουν άφεση σε όσους έχουν κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα, ως κακούργημα και λέγοντας έτσι κάντε όσες επιθέσεις θέλετε ελεύθερα και όποιον πάρει ο χάρος κανένας δεν θα πάει φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις περάσει ο νέος ποινικός κώδικας έγκλημα, που είναι ο δεύτερος μετά το έγκλημα Παρασκευόπουλου που ευνοεί ανοικτά κάθε είδους εγκληματία, θα αρχίσουν να απελευθερώνονται όσοι έχουν συλληφθεί για αυτό το αδίκημα και από τώρα και στο εξής απλώς θα δικάζονται ως πλημμέλημα.

Ευχόμαστε να μην προλάβει να περάσει το νέο έγκλημα στην δικαιοσύνη από την ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δουλεύει αποκλειστικά για να ευνοηθούν συγκεκριμένες ομάδες κακοποιών συντρόφων τους.