Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συναγερμός στην Ιρλανδία: «Νύφη» του ISIS υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας



Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία η αποκάλυψη ότι μια νύφη του ISIS, που συνελήφθη από υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία, είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και μάλιστα στο αεροσκάφος του Ιρλανδού πρωθυπουργού!

Η 37χρονη Λάιζα Σμιθ ήταν μέλος των Ιρλανδικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2011, αλλά αποχώρησε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, ενώ το 2015 πήγε στη Συρία μετά τη διάλυση του γάμου της.

Σύμφωνα με ιρλανδικά ΜΜΕ η Σμιθ έπεσε μαζί με τον ηλικίας δύο ετών γιο της τις τελευταίες μέρες στα χέρια μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) καθώς σφίγγουν τον κλοιό στο τελευταίο κομμάτι εδάφους που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Συγγενείς της ανέφεραν ότι η 27χρονη είχε έρθει σε επαφή μαζί τους τον περασμένο μήνα ζητώντας χρήματα για να μπορέσει να το σκάσει στην Τουρκία κι εκείνοι αποτάνθηκαν για βοήθεια στην ιρλανδική κυβέρνηση. Η Σμιθ είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης προτού ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία, όπου υπηρέτησε επί δύο χρόνια ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Ιρλανδίας, επί πρωθυπουργίας Μπέρτι Άχερν. Γνώρισε και παντρεύτηκε στη Συρία έναν Βρετανό, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε πριν από δύο μήνες.


Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 3 Μαρτίου στο δίκτυο ITV News με το πρόσωπο καλυμμένο πίσω από μπούρκα και δηλώνοντας Βρετανίδα, η Σμιθ είχε πει ότι το «χαλιφάτο» «δεν έχει πεθάνει ακόμη», αλλά τελειώνουν οι προμήθειες στο τελευταίο προπύργιο του. «Ο κόσμος δεν έχει τρόφιμα. Πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, όλα είναι πανάκριβα, δεν ξέρω πώς θα επιζήσουν. Το ηθικό είναι πεσμένο. Κάποιοι αντέχουν, άλλοι θέλουν να φύγουν. Κάποιοι πεινούν κι είναι απηυδισμένοι, άλλοι όχι».

Η Σμιθ μίλησε για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ το 2011, ενώ παλαιότερα ήταν ένα κορίτσι που σύχναζε σε πάρτι και «τα έκανε όλα, έπινε, κάπνιζε, ναρκωτικά, τα πάντα». Τι ήταν όμως, αυτό, που την προσέλκυσε στο «Ισλαμικό Κράτος»; «Απαγορευόταν η μουσική, το κάπνισμα, οι καυγάδες, το πιοτό, η πορνεία… Είναι ωραία μια καθαρή ζωή σαν κι αυτή, αυτό θέλεις, αλλά μερικές φορές δεν είναι έτσι», δήλωσε.


Η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι γνωρίζει «τις πληροφορίες περί μιας Ιρλανδής που κρατείται στη βόρεια Συρία», αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της. Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι ξέρει για μια Ιρλανδή «που ριζοσπαστικοποιήθηκε και έφυγε πριν από 3-4 χρόνια από την Ιρλανδία. Ήταν παλαιότερα μέλος των ενόπλων δυνάμεων», αλλά δεν επιβεβαίωση τα περί κράτησής της.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Άνοιξε η όρεξη με τους ξεπουλάω εύκολα ΣΥΡΙΖΑ : Μετά τη «Μακεδονία» και η «Βόρεια Κύπρος» στην έκθεση του Βερολίνου



Η έκθεση του Βερολίνου έχει γίνει η χαρά των Σκοπίων και της Τουρκίας αφού εκμεταλλευόμενοι την αθλιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το εύκολο ξεπούλημα, μετά το σκέτο «Μακεδονία»  των Σκοπίων,  οι Τούρκοι εμφανίστηκαν με περίπτερο του ψευδοκράτους και την ονομασία «Βόρεια Κύπρος».

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την αθλιότερη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας,  καταφέρνει να συμμετάσχει σε μία επίσημη έκθεση με περίπτερο για τη «Βόρεια Κύπρο» και έδαφος το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή για δεκαετίες και έχει αναγνωρίσει μόνο η ίδια.


Η δήθεν «Βόρεια Κύπρος», αφορά μία κατεχόμενη και στρατοκρατούμενη ζώνη, η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην παγκόσμια κοινότητα κάτι που δεν έλαβαν υπόψη του οι Γερμανοί και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνη κυβέρνηση έχουμε στην Ελλάδα την οποία εκμεταλλεύονται όλοι για να διεκδικήσουν και να καπηλευτούν ότι μπορούν.




«Πείραξαν» στη μετάφραση τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ προς εξυπηρέτηση της... Σ. Αναγνωστοπούλου



Με μια μικρή... διαστρέβλωση των δηλώσεων του Ν. Ντιμιτρόφ περί «μακεδονικής γλώσσας» η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (ΑΝΥΠΕΞ) κ. Σία Αναγνωστοπούλου έσπευσε να θριαμβολογήσει χαιρετίζοντας τις δηλώσεις του γιατί υποτίθεται «βάζει οριστικά τέλος σε οποιαδήποτε σπέκουλα εκφοβισμού για ανύπαρκτα προβλήματα που δήθεν θα δημιουργούσε μια γλώσσα».

Οι Δηλώσεις Ντιμιτρόφ μετά την συνάντηση του με την Κ. Αναγνωστοπούλου όπως μεταδόθηκαν σε επίσημη μετάφραση από το Ελληνικό Γραφείο Τύπου στα Σκόπια:

«Είναι επίσης ιστορική (σ.σ. η συμφωνία για τη νέα συνοριακή δίοδο) γιατί για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή το όνομα και οι ορολογίες που έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που την υπογράψαμε στις τρεις γλώσσες, στην ελληνική, τη μακεδονική και την αγγλική γλώσσα. Η μακεδονική γλώσσα, και είναι σημαντικό για μας, που ομιλείται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και τη διασπορά μας και, όπως έχει συμφωνηθεί με το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες» ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η ΑΝΥΠΕΞ Σία Αναγνωστοπούλου η οποία για να στηρίξει την θεωρία της φρόντισε να αλλάξει την πραγματικότητα, προσθέτοντας την λέξη ιδίωμα στις δηλώσεις του κ. Ντιμιτρόφ, παρουσίασε την δική της εκδοχή για τις δηλώσεις μιλώντας στο ΑΠΕ:

«Θα ήθελα όμως, να υπογραμμίσω πάνω απ' όλα τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τη διάνοιξη του Λαιμού. Ο κ. Ντιμιτρόφ, στο πνεύμα και στο γράμμα του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι η μακεδονική γλώσσα ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της κι ότι δεν έχει καμιά σχέση με οποιοδήποτε ιδίωμα ομιλείται από Έλληνες Μακεδόνες.

Γιατί ο κ. Ντιμιτρόφ λέει το αυτονόητο ότι η «μακεδονική γλώσσα» δεν έχει σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες καθώς θα ήταν μάλλον παραλογισμός να υποστηρίξει οι σημερινοί Έλληνες στην Μακεδονία η στην Αρχαία Μακεδονία ομιλούσαν σλαβικά και έγραφαν στο... Κυριλλικό Αλφάβητο.

Όμως διευκρινίζει ότι η Διασπορά της χώρας του (η οποία καθορίζεται και στο Σύνταγμα ως «Διασπορά του Μακεδονικού λαού, αλβανικού λαού κλπ» ομιλεί την «μακεδονική γλώσσα.

Ο κ. Ντιμιτρόφ ουδέποτε είπε ότι το «ιδίωμα» των δίγλωσσων στην Δυτική κυρίως Μακεδονία, μερικοί εκ των οποίων με πρώτο το Ουράνιο Τόξο ζητάνε την διδασκαλία της «μακεδονικής», δεν έχει σχέση με την «μακεδονική γλώσσα».

Αυτό ήταν το βολικό εφεύρημα για την κ. Υπουργό για να υπεραμυνθεί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εξάλλου ίσως για την κ. Αναγνωστοπούλου είναι το μικρότερο πρόβλημα καθώς δεν έκρυψε ότι ποτέ δεν πίστεψε το θέμα της ονομασίας και αποδέχονταν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Πηγή : liberal.gr


Ένας στους δύο αστυνομικούς είναι τοποθετημένος στην φύλαξη πολιτικών προσώπων ή κτηρίων.



Τραγική η κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ. και όλα αυτά σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, ειδικά όταν το έγκλημα με την ανοχή και την ανικανότητα της κυβέρνησης αλωνίζει στην χώρα μας.

Σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ, σε υπηρεσία φύλαξης πολιτικών προσώπων και κτηρίων έχει μετατραπεί μεγάλο μέρος της δύναμης της Αστυνομίας σε κεντρικά Τμήματα της Αθήνας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το προσωπικό που είναι διαθέσιμο για την ασφάλεια των πολιτών.

Ορισμένα Τμήματα είναι υποχρεωμένα να τοποθετούν το 47% έως 50% της δύναμής τους σε στατικά καθήκοντα φύλαξης.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το ΑΤ Ακρόπολης, που πριν λίγες ημέρες αποδείχτηκε ανοχύρωτο όταν δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές. Το Τμήμα είναι αρμόδιο για την προστασία 40 στόχων την στιγμή που διαθέτει 166 ενεργούς αστυνομικούς, χωρίς να υπολογίζονται οι αδειούχοι.






Μειώθηκαν ο ελληνόκτητος στόλος και τα υπο ελληνική σημαία πλοία



Συρρικνώθηκε ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος, τόσο σε πλήθος όσο και σε χωρητικότητα ενώ η ελληνική σημαία έχασε 52 πλοία. Αυτό προκύπτει από την 32η ετήσια έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, του Λονδίνου, (GSCC - Committee)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους (για το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 6 Μάρτιου του 2019), ο ελληνόκτητος στόλος μειώθηκε ελαφρά όσον αφορά τον αριθμό των σκαφών αλλά και της χωρητικότητας τόσο σε χωρητικότητα εκτοπίσματος (Dead Weight Tonnage - DWT) όσο και σε ολική χωρητικότητα (Gross Register Tonnage - GT). Το προφίλ του ελληνόκτητου στόλου αφορά σε ελληνικών συμφερόντων πλοία χωρητικότητας τουλάχιστον 1.000 GT, νηολογημένα είτε υπό ελληνική είτε υπό άλλες σημαίες ενώ τα δεδομένα της έκθεσης προέρχονται από την IHS Markit.

Ελληνικά ναυτιλιακά συμφέροντα ελέγχουν 4.017 πλοία διαφόρων κατηγοριών, χωρητικότητας 339.549.357 DWT και 198.164.080 GT. Σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, αυτό αντιστοιχεί σε 131 λιγότερα πλοία, και μείωση χωρητικότητας κατά 2.376.000 DWT και κατά 1.121.933 GT. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν 156 σκάφη διαφόρων κατηγοριών που βρίσκονται υπο παραγγελία σε ναυπηγεία, συνολικής χωρητικότητας 17.219.847 DWT και 11.811.076 GT.


Ο ελληνόκτητος στόλος που καταγράφηκε υπό ελληνική σημαία μειώθηκε τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και χωρητικότητας και σήμερα περιλαμβάνει 671 πλοία. Η ανάλυση της σημαίας των πλοίων που ανήκουν σε ελληνικές μητρικές εταιρείες δείχνει ότι η Λιβερία προσέθεσε 16 ελληνόκτητα πλοία και νησιά Μάρσαλ 14 πλοία. Από την άλλη πλευρά, μειώσεις σημειώθηκαν στον αριθμό των ελληνόκτητων πλοίων και υπό κυπριακή και μαλτέζικη σημαία μαρτυρώντας μια έξοδο από ευρωπαϊκά νηολόγια εν γένει. Αυτά τα μητρώα κατέγραψαν ζημίες 26 και 7 πλοίων αντίστοιχα. Επιπλέον, η ελληνική σημαία, καταγράφει φέτος απώλεια 52 πλοίων ή χωρητικότητας 6,257,397 DWT και 3,411,348 GT.

Συνολικά, οι σημαίες της Λιβερίας και του Marshall Island βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του στόλου της Ελλάδας με 840 και 838 ελληνικά πλοία, αντίστοιχα, στα νηολόγιά τους. Η ελληνική σημαία ακολουθεί με 671 πλοία 39.981.741 GT και 68.261.953 DWT. Εντούτοις, πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική σημαία είναι πολύ μεγαλύτερη από άποψη χωρητικότητας (DWT), καθώς αντιπροσωπεύει το 20,1% του συνολικού ελληνικού στόλου.


Όσον αφορά το βιβλίο παραγγελιών σε ναυπηγεία από ελληνικά συμφέροντα, επί του παρόντος υπάρχουν 36 δεξαμενόπλοια υπο παραγγελία, 20 δεξαμενόπλοια χημικών και προϊόντων, 39 δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου, 49 φορτηγά και 12 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Συνολικά, ο ελληνικός στόλος ανέρχεται στο 7,2% του παγκόσμιου στόλου όσον αφορά τον αριθμό πλοίων, 13,4% σε GT και 15,9% σε όρους DWT σύμφωνα με την έκθεση του Committee.

Η μέση ηλικία του ελληνόκτητου στόλου αυξήθηκε ελαφρά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξακολουθεί να είναι 2,5 έτη κάτω από τη μέση ηλικία του παγκόσμιου. Η μέση ηλικία του ελληνόκτητου ελληνικού στόλου διαμορφώνεται σήμερα στα 11,2 χρόνια έναντι 13,7 για τον παγκόσμιο. Η δε μέση ηλικία του υπό ελληνική σημαία στόλου σημείωσε ελαφρά άνοδο στα 13,4 έτη από 12,2 το 2018.


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες



Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Ethiopian Airlines συνετρίβη σήμερα το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας και επιβεβαίωσε εν συνεχεία και ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας.

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε από την Αντίς - Αμπέμπα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. 

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας.




Γελάει η υφήλιος με αυτή την είδηση! Εκλογές στην Βόρεια Κορέα!!!



Εννοείται ότι θα είναι δημοκρατικές και θα έχουν εκατό της εκατό προσέλευση με σίγουρο το αποτέλεσμα και τον νικητή.

Το κυβερνητικό Κόμμα των Εργατών του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ελέγχει κατ’ αποκλειστικότητα την εξουσία στην απομονωμένη καθεστωτική χώρα, και κάνει "εκλογές" κάθε πέντε χρόνια για να αναδειχθούν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Τα ψηφοδέλτια στα εκάστοτε εκλογικά τμήματα δεν περιλαμβάνουν παρά μόνον ένα όνομα ανά περιφέρεια, αυτό του μοναδικού υποψηφίου που θα εκλεγεί κιόλας.

Κάποιες από τις έδρες στο Κοινοβούλιο θα συμπληρωθούν από δύο μικρότερα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Κορέας, και το Σοντοϊστικό Κόμμα Σονγκντού που θεωρούνται και είναι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος διαθέτουν μικρά γραφεία και για λόγους και υπάρχουν μόνο για λόγους προπαγάνδας. Τις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 99,97%, στις κάλπες δεν προσήλθαν μόνον οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και «οι εργάτες της θάλασσας», ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειες τους και ας έκαναν και αλλιώς.



Ν.Δ.: Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” και του “Ελεύθερου Τύπου” για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα. Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, το Μαξίμου οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις: 


Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;
Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιον λόγο;
Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;

Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».


Ντόρα : Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ εύθραυστη φάση και μακριά από την κανονικότητα.



Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ρίξει «γέφυρες» με το λεγόμενο «προοδευτικό χώρο». Η ΝΔ με ποιους θα χτίσει συμμαχίες για να κερδίσει τις εκλογές;

Ο Σύριζα αφού κυβέρνησε επί τριάμισι χρόνια με ένα ακροδεξιό και λαϊκίστικο κόμμα σήμερα και ενόψει της μεγάλης εκλογικής ήττας, προσπαθεί, ανεπιτυχώς θα έλεγα, να απευθυνθεί στους πολίτες που βρίσκονται στο χώρο της κεντροαριστεράς. Όμως με το που είδε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ ανέκρουσε πρύμναν. Αυτοπροσδιορίζεται ψευδώνυμα προοδευτικός, ενώ στην πραγματικότητα εκπροσωπεί ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό και το μόνο που παράγει είναι νοσηρότητα. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες που επιθυμούν να γυρίσει σελίδα η χώρα. Που θέλουν την Ελλάδα μια χώρα ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, που παράγει και μπορεί να στηρίζει τους πιο αδύναμους, μια χώρα με ρόλο και λόγο, που θέλει και μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά μετά από 27 χρόνια το Σκοπιανό; Υπάρχει κίνδυνος αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα;

Ειλικρινώς σας λέω ότι θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε οριστικά το ζήτημα. Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώριση της Μακεδονικής εθνότητας και Μακεδονικής γλώσσας δεν κλείνει ερμητικά την πόρτα στον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Αντίθετα δίνει τη δυνατότητα σε μια αναθεωρητική δύναμη, στο μέλλον, να την τροφοδοτήσει, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Και για να είμαστε καθαροί ζήτημα αναγνώρισης «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

Η χώρα βγήκε στις αγορές και με δεκαετές ομόλογο. Έχουμε επιστρέψει στη λεγόμενη «κανονικότητα»;

Δεν δυσκολεύομαι να σας πω ότι είναι ένα θετικό βήμα που όμως άργησε πάρα πολύ. Επίσης το επιτόκιο τα ομολόγου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό άλλων χωρών που βγήκαν από πρόγραμμα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Όμως για ποια κανονικότητα μιλάτε. Η χώρα είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η υποαπασχόληση τείνει να κυριαρχήσει, το κράτος διογκώνεται, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να εκραγεί, η ποιότητα της δημοκρατίας μας υποβαθμίζεται και τα νέα παιδιά συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία. Όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ εύθραυστη φάση και μακριά από την κανονικότητα.

Ο ΥΠΕΘΑ κ. Αποστολάκης έκανε λόγο για ενδεχόμενο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο; Βλέπετε ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία;

Ο κ. Αποστολάκης περιέγραψε την πραγματικότητα. Είπε δηλαδή ότι η αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα και γι’ αυτό απαιτείται σοβαρότητα, ψυχραιμία και συνεχής προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο τον περιορισμό της έντασης. Θέλω να πιστεύω ότι μετά την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον κ. Αποστολάκη και αφού αφήσαμε πίσω τις ψευτομαγκιές του κ. Καμμένου, θα κυριαρχήσει η σοβαρότητα και η σύνεση. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι θετικές ειδήσεις από την Κύπρο να οδηγήσουν τον Ερντογάν σε επίδειξη ισχύος είτε με ένταση στο Αιγαίο ή την Κυπριακή ΑΟΖ είτε με στρατιωτικές ασκήσεις στη ζώνη μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου.

Σας προβληματίζουν οι σποραδικές «εκρήξεις» βίας και ανομίας στη χώρα μας; Φοβάστε ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έξαρση φαινομένων βίας ή ακόμα και νέο «αντάρτικο πόλης»;

Είναι απειλή για τη ζωές μας αλλά και για τη δημοκρατίας μας και βεβαίως με ανησυχούν πολύ και διότι η κυβέρνηση από την μια μεριά διατυμπανίζει την αντίθεση της με αυτά τα φαινόμενα και από την άλλη μεριά έχει κάνει την αστυνομία ταξί του Ρουβίκωνα. Σε τέτοιου είδους φαινόμενα βίας δεν υπάρχουν δυο γλώσσες. Δεν υπάρχει κόκκινη βία συμπαθής και μαύρη βία αντιπαθής. Υπάρχει μια βία η οποία πρέπει να πολεμηθεί. Είναι δε τουλάχιστον γραφικό να προχωράει η κυβέρνηση της Αριστεράς σε συλλήψεις πολιτών που κάθονται σε καφετέριες με την υποψία ότι μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους για την Μακεδονία και από την άλλη να ανέχεται τις καθημερινές πράξεις βίας. Ακόμη και αν επιδιώξουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης με πράξεις βίας η επόμενη κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα σε ξέφραγο αμπέλι.

Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές για το νέο γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκτιμάτε ότι θα κατορθώσετε να «χτίσετε» τις διεθνείς συμμαχίες για να αναλάβετε τη θέση αυτή;

Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Νίκου Αναστασιάδη και αισθάνομαι την ανάγκη για άλλη μια φορά να τον ευχαριστήσω. Η μάχη είναι δύσκολη καθώς ψηφίζουν 47 χώρες και 648 βουλευτές και οι συμμαχίες σύνθετες και πολυεπίπεδες. Οι συνυποψήφιοί μου, ένας πρώην πρωθυπουργός και δύο νυν υπουργοί εξωτερικών, είναι προσωπικότητες με ευρωπαϊκά ερείσματα. Πάντως θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας να έχει μια τόσο κομβική ευρωπαϊκή θέση.


Συνελήφθη η Γερμανίδα σύντροφος του 64χρονου θύματος στο Χαλάνδρι



Συνελήφθη η Γερμανίδα σύντροφος του θύματος, που διέφευγε για 17 ημέρες. "Χειροπέδες" ενώ έφευγε από ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου κρυβόταν. 

Η Γερμανίδα είναι η δράστης της ανθρωποκτονίας 64χρονου, που διαπράχθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019, στο διαμέρισμα που διέμενε το θύμα στο Χαλάνδρι.

Στην κατάθεση της η Γερμανίδα είπε πώς πάνω στον καυγά, ο άνδρας φέρεται να την έσπρωξε και να την χτύπησε. Εκείνη δηλώνει πως του έριξε αρκετά ηρεμιστικά χάπια στο ρόφημά του, δεν εξήγησε όμως στους αστυνομικούς το γεγονός ότι είχε σακούλα στο κεφάλι του.




Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για την εγκληματικότητα στις φυλακές Κορυδαλλού



Μεγάλη έρευνα διατάχθηκε μετά την απίστευτη εγκληματικότητα μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, και στις φυλακές Κορυδαλλού γενικότερα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός κρατουμένου και τον τραυματισμό άλλων οχτώ. 

Στην έρευνα του Αρείου Πάγου μπαίνουν όλοι οι φάκελοι των κρατουμένων που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρείο των Φυλακών, οι επισκέψεις που δέχτηκαν το τελευταίο διάστημα, ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν, όπως και οι γιατροί που τη χορηγούν.

Συγκεκριμένα με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, θα διερευνηθούν όχι μόνο οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού θανάσιμου τραυματισμού του κρατουμένου, αλλά και το καθεστώς που διέπει τη νοσηλεία όσων φιλοξενούνται στο ψυχιατρείο, όπως και οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις με τις οποίες μεταφέρθηκαν εκεί. Θα εξεταστεί επίσης αν οι κρατούμενοι που πήραν μέρος στη συμπλοκή είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες ή άλλα σκευάσματα λίγο νωρίτερα, αλλά και τα επισκεπτήρια που είχαν δεχθεί το τελευταίο διάστημα.

Καλό θα ήταν η έρευνα να επεκταθεί και στους φακέλους όλων των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και για το εάν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί η δε φυλακές υψίστης ασφαλείας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει καταργήσει για να μην στεναχωριούνται οι σύντροφοι και ο νοών νοητό!! 




124.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού 2019.




Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 είναι και φέτος προσβάσιμη, όπως και πέρυσι, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν αναλυτικά τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους. Στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ) της πλατφόρμας, οι δικαιούχοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για επιμέρους λεπτομέρειες αναφορικά με το επίδομα παιδιού.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019, μέχρι και τις 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί. Για τη χορήγηση της δόσης του Α' διμήνου 2019, θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

«Όπως και πέρυσι, οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλουν εγκαίρως αίτηση Α21 θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Υπενθυμίζεται πως παγίως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και, ακολούθως, ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλει νέα αίτηση. «Η νέα σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων, που αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ και λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis, τέθηκε εφέτος σε λειτουργία εγκαίρως, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της οικογενειακής κατάστασής τους (π.χ. παιδιά που σπουδάζουν κ.λπ.), ώστε να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται, παρόti δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.