Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Τάγματα εφόδου για την Γεροβασίλη οι πολίτες που διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Απίστευτη και κατάπτυστη δήλωση της ακροαριστερής Γεροβασίλη που χαρακτήρισε χωρίς ίχνος ντροπής «Τάγματα εφόδου» τους πολίτες που την αποδοκίμασαν στην Πτολεμαΐδα με αφορμή το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η συνειδητά αντρόπιαστη Γεροβασίλη έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» είπε η κυρία Γεροβασίλη και χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης.

Παρακολουθείστε τα τάγματα εφόδου :




Δήλωση ξεφτίλα Πετρόπουλου σε μαθητές δημοτικού: Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια



Απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε μαθητές δημοτικού που κάνει όλη την Ελλάδα να ντρέπεται με τους αδίστακτους λαϊκιστές που κυβερνούν την χώρα : Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια -Είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι

Τα μικρά παιδάκια επισκέφθηκαν τη Βουλή για εκπαιδευτικούς λόγους και δυστυχώς έπεσαν επάνω στον πλέον ακατάλληλο που ντρόπιασε με τις δηλώσεις του το κοινοβούλιο και όλους τους Έλληνες.

Η δήλωση ξεφτίλα του Πετρόπουλου : 

«Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%.

Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014».


Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη Αραχώβης 44 στα Εξάρχεια


Κατάληψη Αραχώβης 44. Την είχαν πει κατάληψη των «τζιχαντιστών», κατάληψη από ακραίους ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους. Τίποτα από αυτά δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Οι… ένοικοι είχαν έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση και συμπλοκές -όπως επισήμαιναν αστυνομικές πηγές- με άλλες καταλήψεις, όπως το Κ-ΒΟΞ και αντιεξουσιαστές της περιοχής των Εξαρχείων, κάποιοι από τους οποίους… διαμαρτύρονταν για τη στάση των συγκεκριμένων «σκληρών» καταληψιών, που προέβαιναν σε παράνομες ενέργειες. Το κτίριο, το οποίο ανήκει σε ιδιώτη, είχε καταληφθεί το 2012, «ανακαταλήφθηκε» από την Αστυνομία το 2015 και «επανακαταλήφθηκε» λίγους μήνες αργότερα.

Στις 12 Ιουνίου 2018, τριάντα μέλη γνωστής αντιεξουσιαστικής κίνησης είχαν εισβάλει στην κατάληψη της Αραχώβης και είχαν απομακρύνει τους «ενοίκους», καθώς, όπως έγραφαν σε κείμενό τους, οι καταληψίες πωλούσαν ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων, λήστευαν περαστικούς, παρενοχλούσαν γυναίκες και έκλεβαν αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης που εξελίχθηκε στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, το συγκεκριμένο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε μετατραπεί σε «σούπερ μάρκετ» διακίνησης χασίς και ορμητήριο κακοποιών που προέβαιναν σε ληστείες του δρόμου με μαχαίρια και κατσαβίδια, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο Μουσείο, στο Μοναστηράκι, στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν γίνει πάνω από 70 προσαγωγές, οι 54 εκ των οποίων από το υπό κατάληψη κτίριο. Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες είναι από την Αλγερία και το Μαρόκο.

Στην κατάληψη της Αραχώβης βρέθηκαν πάνω από 20 σακουλάκια δόσεων χασίς, όπως και πολλές ίδιες πλαστικές συσκευασίες, δύο σακ βουαγιάζ με λαθραία τσιγάρα, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια και πτυσσόμενα στιλέτα. Εν τω μεταξύ, σε διαμέρισμα της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια βρέθηκε πλήθος ταυτοτήτων, πολλές από τις οποίες πλαστές, κάρτες τραπεζών, πιστωτικές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πορτοφόλια, κινητά και ρολόγια.

Αυτή τη στιγμή η «χαρτογραφημένη» λίστα των καταλήψεων, όπως την έχουν αποτυπώσει ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, περιλαμβάνει 46 κτίρια, εκ των οποίων τα 25 δημόσια, 16 ιδιωτικά, ένα στο Δημόσιο και ιδιώτες, ενώ για 4 είναι άγνωστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ενα από αυτά είναι το τριώροφο κτίριο της οδού Αραχώβης 44, το οποίο το καλοκαίρι του 2018 αποτέλεσε στόχο των ίδιων των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επενέβησαν στο εσωτερικό του και απομάκρυναν τους καταληψίες, οι οποίοι, όπως έγραφαν σε κείμενό τους στο Διαδίκτυο, πωλούσαν ναρκωτικά, λήστευαν, έκλεβαν και παρενοχλούσαν πολίτες. Εγραφαν, ακόμα, ότι μέσα στο κτίριο είχαν βρει βαλίτσες με κλεμμένα κινητά, γυαλιά ηλίου και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, όπως επίσης λαθραία τσιγάρα και σακούλες με ναρκωτικά.

Η εκκένωση του ακινήτου προκάλεσε την αντίδραση αντίπαλης ομάδας αναρχικών, που την ίδια μέρα ανακατέλαβαν το κτίριο και ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αντιεξουσιαστές που νωρίτερα είχαν απομακρύνει τους μετανάστες. Η κόντρα συνεχίστηκε και δέκα μέρες αργότερα, το βράδυ της 22ας Ιουνίου, όταν περίπου 100 αναρχικοί απέκλεισαν το στέκι των μελών της αποκαλούμενης αναρχικής «security team», ως απάντηση σε όσα είχαν προηγηθεί.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας υποστήριζαν πως πίσω από την αντιπαράθεση των δύο αντίπαλων αναρχικών μπλοκ κρύβονταν οικονομικά συμφέροντα, που συνδέονταν με τη διαχείριση των μεταναστών, το λαθρεμπόριο τσιγάρων, διακίνηση πλαστών εγγράφων, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και «προστασία» σε καφετέριες και μπαρ των Εξαρχείων. Η κάθε ομάδα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήθελε τον έλεγχο της κατάληψης, εγκαθιστώντας σε αυτήν «δικούς» της μετανάστες.

Σε αστυνομικά έγγραφα πληροφοριών αναφερόταν πως ομάδες αναρχικών λαμβάνουν χρήματα από αλλοδαπούς προκειμένου να τους δίνουν το «ελεύθερο» διακίνησης τσιγάρων και ναρκωτικών, όπως επίσης να συμμετέχουν σε «καθ’ υπόδειξη» επιθέσεις κατά αστυνομικών και να συνδράμουν σε επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδαν αρχηγικό ρόλο στη διαχείριση της κατάληψης Αραχώβης, όπως και αρκετών ακόμα στην περιοχή των Εξαρχείων, σε έναν Σύρο με χαρακτηριστικό ψευδώνυμο, ο οποίος ζει πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ο 50χρονος διατηρεί επαφές με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τις οποίες αντλεί χρηματοδότηση, και την άνοιξη του 2017 είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με έναν Ελληνα συνεργό του είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο, στην περιοχή Ασκρη Βοιωτίας. Για το λόγο αυτόν μετέφεραν με ιδιωτικό βανάκι πτώματα από την Αθήνα, τα οποία έθαψαν σε ερημική περιοχή κοντά στην Αλίαρτο.

Στην έρευνα της υπόθεσης είχαν εμπλακεί, εκτός από την τοπική Αστυνομία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εις βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέφερε την Πέμπτη χρηματική αμοιβή ύψους ως και 1 εκατομμυρίου δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα επιτρέψει να βρεθεί ο Χάμζα μπιν Λάντεν, τον οποίο χαρακτηρίζει «ηγέτη-κλειδί» της Αλ Κάιντα.

Ο Χάμζα, θεωρούμενος ως ο ευνοούμενος γιος -δηλαδή ο επιλεγμένος διάδοχος- του Οσάμα μπιν Λάντεν, ιδρυτή του δικτύου στο οποίο επιρρίπτεται η ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, φιγουράρει ήδη στην αμερικανική μαύρη λίστα των προσώπων που κατηγορούνται πως ενέχονται στη διεθνή τρομοκρατία.


Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που υπόσχεται τα χρήματα αυτά σε αντάλλαγμα για πληροφορίες «που θα επέτρεπαν την αναγνώριση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα», πρόκειται για έναν «αναδυόμενο ηγέτη» της Αλ Κάιντα.

Από τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2015, έχει δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο αρχεία ήχου και βίντεο με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από αμερικανούς στρατιώτες», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Κατά ειδικούς στις ισλαμιστικές οργανώσεις, ο νεαρός, ηλικίας σήμερα περίπου τριάντα ετών, διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείται συχνά ο «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ». Έγγραφα, ανάμεσά τους επιστολές που είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποδεικνύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τον προόριζε για διάδοχό του στην ηγεσία του παγκόσμιου ιερού πολέμου εναντίον της Δύσης.

Στα αρχεία του Οσάμα μπιν Λάντεν τα οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατασχέθηκαν στην επιδρομή με την οποία εξοντώθηκε στο Πακιστάν και αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2017 από τη CIA συμπεριλαμβάνεται βίντεο που καταγράφει τον γάμο του Χάμζα, κατά τα φαινόμενα στο Ιράν. Αυτό είναι το πρώτο υλικό που εικονίζει τον νεαρό αφού ενηλικιώθηκε και περιήλθε στην κατοχή της Ουάσινγκτον.

Kατά τις αμερικανικές αρχές, είναι άγνωστο το πού είναι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, αν βρίσκεται στο Ιράν, στη Συρία, ή στο Αφγανιστάν.


Πηγή : newsbeast.gr


Ν.Δ.: Η Ελλάδα τελευταία στην τάξη και την ασφάλεια, λόγω των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της κυβέρνησης.



«Η Ελλάδα τελευταία στην τάξη και την ασφάλεια, λόγω των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της κυβέρνησης».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «World Justice Project», όπου περιλαμβάνονται και στοιχεία για το ζήτημα της «τάξης και ασφάλειας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘‘World Justice Project’’, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία (!) θέση στον τομέα της ‘‘Τάξης και της Ασφάλειας’’ μεταξύ 24 κρατών-μελών της ΕΕ, απλώς επιβεβαιώνει την αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε: στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών εξοβελίστηκε πλήρως από την κυβερνητική ατζέντα.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, είχε διαφορετικές προτεραιότητες:

- Τη μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων, με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου, ανεξαρτήτως των εγκληματιών που έχουν διαπράξει.

- Την κάλυψη κάθε είδους τραμπούκων στα πανεπιστήμια, με τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας.

- Την παροχή αδειών σε δολοφόνους-τρομοκράτες, οι οποίοι συνεχίζουν να χλευάζουν τους δημοκρατικούς κανόνες της κοινωνίας μας.

- Την προστασία των φιλικών της “συλλογικοτήτων” τύπου Ρουβίκωνα, ο οποίος, αποθρασυμένος πλέον, έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο επιθέσεων εναντίον πρεσβειών και άλλων στόχων.

- Την προστασία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με στρατιές αστυνομικών, αντί της ενίσχυσης των περιοχών με υψηλή εγκληματικότητα.

Αυτή, όμως, δεν είναι εικόνα κανονικής χώρας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας και τάξης ανάμεσα σε 24 χώρες της ΕΕ.


Σύντομα, η εικόνα αυτή θα αναστραφεί. Όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης η τάξη και η ασφάλεια, ακριβώς επειδή αποτελούν προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας, θα τεθούν στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Δείτε την έρευνα εδώ.


Μάνφρεντ Βέμπερ : Προβληματικό για την δημοκρατία η άρνηση ψήφου στους Ελληνες της Βρετανίας



Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα άσκησε μέσω Twitter ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αφορμή για την κριτική οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους 70.000 Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, επικαλούμενη δήθεν το Brexit.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Τσίπρα είναι ότι ο Βέμπερ χαρακτηρίζει ανησυχητική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους 70.000 Έλληνες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προβεί σε κάτι αντίστοιχο.

«Είναι ανησυχητικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία, προκειμένου να αρνηθεί σε 70.000 Ελληνες της Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το έχει κάνει αυτό. Σε μία δημοκρατία είναι πολύ προβληματικό το να περιορίζεις το δικαίωμα ψήφου», αναφέρει ο Βέμπερ.

It is worrying that the Greek Government is using Brexit as an excuse to refuse 70,000 Greek nationals the right to vote from the UK in the EU elections. No other EU country has done that. In a democracy, limiting voting rights is very problematic.


Στις 11 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία



Το άνοιγμα της ψαλίδας δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%,
Ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%,
Χρυσή Αυγή 8%,
ΚΙΝΑΛ 7%,
ΚΚΕ 6%,
Ένωση Κεντρώων 2%, 
Ποτάμι 1% 
και ΑΝΕΛ 1%

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. 34% απαντά «κανένας από τους 2».

Το 63% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, εννοώ προς τη σωστή μόνο το  29%.



Στην ερώτηση αν χρειάζεται μείωση φόρων, το 88% τάσσεται υπέρ, και κατά μόλις το 3%. 



Με τον εραστή της στο αυτοκίνητο η τραγική μητέρα και το μωρό της καιγόταν ζωντανό!



Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί της οδού Έριδος, στην περιοχή της Βάρκιζας. 

Εκείνο που σοκάρει περισσότερο είναι η αποκάλυψη ότι η μητέρα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο σπίτι εκείνη βρισκόταν μέσα στο ΤΑΞΙ του εραστή της και θετό πατέρα του παιδιού, κάτω ακριβώς από το διαμέρισμα!

Η μητέρα κατέθεσε πως το έδενε και το άφηνε μόνο για ώρες, ώστε να μπορεί να πάει για καφέ με τους φίλους της.

«ξέχασα να το δέσω (…) Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές. Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι , το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».

Στην μητέρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σε ανακριτή.