Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Συνεργάτες των Ναζί ακόμα λαμβάνουν συντάξεις από τη Γερμανία



Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στο βελγικό κοινοβούλιο, συνταξιούχοι συνεργάτες των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθούν να λαμβάνουν κρυφές πληρωμές από τη Γερμανία.

Οι εθνικές κυβερνήσεις δεν γνωρίζουν την ταυτότητα των ατόμων που ακόμη λαμβάνουν συντάξεις. Τα στοιχεία τους είναι γνωστά μόνο στους Γερμανούς πρεσβευτές σε κάθε χώρα, ενώ αναφέρεται πως οι πληρωμές δεν φορολογούνται. Συγκεκριμένα, η γερμανική πρεσβεία δεν ανέφερε τα ονόματά προς φορολόγηση στη βελγική κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολίτες που υποσχέθηκαν πίστη και υπακοή στον Χίτλερ μετά την κατάληψη του Βελγίου από τη Γερμανία και υπηρέτησαν στα SS και πολλοί από αυτούς τελικά κρίθηκαν ένοχοι για συνεργασία με τους Ναζί από τα βελγικά δικαστήρια.

Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τους συνολικά 80.000 Βέλγους που καταδικάστηκαν για συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία, 38.000 έλαβαν αυτή τη γερμανική συμπληρωματική σύνταξη, αναφέρει το δημοσίευμα του βελγικού τηλεοπτικού δικτύου RTBF. Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, 27 Βέλγοι λαμβάνουν τα χρήματα, με τον αντίστοιχο αριθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην δηλώνεται.

Η πρόταση έξι γαλλόφωνων πολιτικών στο Βέλγιο που ζητά από την κυβέρνηση της χώρας να θέσει το ζήτημα στο Βερολίνο, εγκρίθηκε ομόφωνα, μετά από σχετική ψηφοφορία.

«Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώην μέλη των SS λαμβάνουν επίσης συντάξεις απευθείας από τη Γερμανία, χωρίς οι πληρωμές είτε να κοινοποιούνται είτε να φορολογούνται από τις βρετανικές Αρχές», γράφουν οι Ολιβιέ Μεϊνγκέιν, Στέφαν Κρούσνιερ, Βερονίκ Καπράς και Ντάνιελ Σεσενέλ στην πρόταση που κατέθεσαν στο βελγικό κοινοβούλιο.

Τα ποσά κυμαίνονται από 435 έως 1.275 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το RTBF, που επισημαίνει ότι η Γερμανία πληρώνει 50 ευρώ το μήνα σε όσους απελάθηκαν ή υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Οι Βέλγοι βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση να «αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη – φορολογική και κοινωνική - σύμφωνα με τις ιστορικές και ηθικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ιδρυτές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας και της Γερμανίας».


Πηγή : cnn.gr


Αποδοχή Τσακαλώτου για την ήττα ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανό να έρθει η ΝΔ στην εξουσία



Ν.Δ. : Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Ναι μεν χαρακτηρίζει ο Τσακαλώτος «ατυχή περίπτωση» την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε τη θέση επειδή στην εξουσία θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει, επίσης ότι «είναι πιθανό να έρθουν (σ.σ. η ΝΔ) στην εξουσία. Στην απίθανη και ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. 

Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του».

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα




Στους 74 οι νεκροί από την γρίπη



Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα της γρίπη στην χώρα μας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία εβδομάδα διπλασιάστηκαν τα άτομα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ με επιπλοκές της γρίπης ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας πλέον τους 74. 

Οι περισσότεροι δεν είχαν εμβολιαστεί και ήταν άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


Επιτέλους κάποιος είπε όχι στην νέα άδεια που ζητά ο τρομοκράτης Κουφοντίνας



Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη 12:45 στο δικαστήριο,  για να εκφράσει την άποψή του στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, για την τετραήμερη άδεια που έχει αιτηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου. Το αίτημα του εξέφρασε αντιρρήσεις ο εισαγγελέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών.





Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.




Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών, με αποδεδειγμένο ήθος, υψηλό επαγγελματισμό και συνέπεια. Αποστρατεύθηκαν διότι απλώς δεν ήταν αρεστοί». 


Πλήρης Δήλωση


«Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ηθικών αναστολών προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών, με αποδεδειγμένο ήθος, υψηλό επαγγελματισμό και συνέπεια. Αποστρατεύθηκαν διότι απλώς δεν ήταν αρεστοί.

Για μια ακόμη φορά, μετά και τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ και το Πυροσβεστικό Σώμα, γίναμε μάρτυρες του θριάμβου της αναξιοκρατίας και της μικροκομματικής μυωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δυστυχώς, στον βωμό των παρασκηνιακών σχεδιασμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θυσιάστηκαν πολύτιμα στελέχη της ΕΛΑΣ, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις στο πεδίο της εγκληματικότητας.

Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, αυτές είναι οι τελευταίες πράξεις μιας κυβέρνησης που κλείνει τον κύκλο της, καθώς σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή του στις κάλπες».


Καμμένος: Τα Σκόπια; Αν μπει μια ίλη τεθωρακισμένων, είναι 20 λεπτά δουλειά



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι TRT ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον εξαπάτησε στο θέμα των Σκοπίων, αν και θεωρεί πως η συμφωνία ήταν έργο του Νίκου Κοτζιά.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία».




Ένας νεκρός και τρεις βαριά τραυματίες σκιέρ στην Ελβετία από χιονοστιβάδα




Η σφοδρή χιονοστιβάδα έπληξε εχθές το γνωστό χειμερινό θέρετρο της Ελβετίας, Κραν Μοντανά, άφησε πίσω της έναν νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματίες.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε την ώρα που η πίστα Κανταχάρ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, ήταν γεμάτη κόσμο. Βίντεο από την χιονοστιβάδα έχει κάνει την εμφάνισή του στα social media.




Αύξηση στον αριθμό των ανέργων τον Ιανουάριο



Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για τον Ιανουάριο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 957.532 άτομα από 935.449 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Με αυτά τα στοιχεία έχουμε αύξηση των ανέργων κατά 22.083 άτομα.

Ένας στους δύο εγγεγραμμένους ανέργους (486.019 άτομα, ποσοστό 50,76%) βρίσκονται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 471.516 (ποσοστό 49,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του οργανισμού για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ως προς το φύλο, άνδρες είναι οι 364.801 (ποσοστό 38,10%) και γυναίκες οι 592.731 (ποσοστό 61,90%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία, για τον Ιανουάριο του 2019, ανήλθε σε 169.557 άτομα από 181.367 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2018. Δηλαδή, ο αριθμός μειώθηκε κατά 11.810 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή -6,51%).

Από αυτά, 54.880 (ποσοστό 32,37%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 114.677 (ποσοστό 67,63%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 62.666 (ποσοστό 36,96%) και οι γυναίκες σε 106.891 (ποσοστό 63,04%).


Αλωνίζουν οι αντιεξουσιαστές με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ



Αλλεπάλληλα κρούσματα ανομίας και εγκληματικότητας από τον Ρουβίκωνα και ακροαριστερούς αναρχικούς αντιεξουσιαστές γίνονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, με την αστυνομία να μην αντιδρά προφανώς κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας.


Εχθές ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε σε ακόμα μία πρεσβεία ξεφτιλίζοντας την αστυνομία και την χώρα μας διεθνώς. Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook περιγελώντας την αστυνομία για «διασυρμό των μέτρων ασφαλείας όλων των "καλά φυλασσόμενων" κτιρίων και περιοχών».

Τέσσερα ντου του Ρουβίκωνα σε τέσσερις ημέρες και αυτό όπως λένε είναι μόνο η αρχή.

Εχθές Τετάρτη εάν είναι δυνατόν 30 αντιεξουσιαστές έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι τον έβδομο όροφο του κτηρίου του Εφετείου, για να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας που κάνει ένας εκ των συλληφθέντων από την ομάδα των ληστών του Διστόμου με την ΕΛΑΣ να κάνει μόνο 14 προσαγωγές με τους προσαχθέντες στη συνέχεια εάν είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι και κανένας εισαγγελέας να μην έχει ασχοληθεί προφανώς κατόπιν εντολών από την πολιτική ηγεσία.

Εχθές Τετάρτη φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο χώρο της βιβλιοθήκης του τομέα Ανόργανης Χημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην επιτρέψουν σε διδάσκοντες και πέντε Έλληνες καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού να συνεδριάσουν προκειμένου να πιστοποιήσου το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Οι ακροαριστεροί αναρχικοί έφτασαν στο σημείο, όταν οι ακαδημαϊκοί αντέδρασαν να τους βρίσουν και να τους απειλήσουν ανοικτά λέγοντας τους «όπου και να κρυφτείτε θα σας βρούμε. Ακόμη και σε αίθουσα ξενοδοχείου να πάτε, θα σας βρούμε».

Φυσικά δεν εξαιρούμε τις καθημερινές δολοφονικές επειθέσεις αντιεξουσιαστών γύρω απο τον Πολυτεχνείο κατά αστυνομικών ψάχνοντας για νεκρό, με την αστυνομία απλά να αποκρούει και να μην συλλαμβάνει.




Μητσοτάκης: «Σε ένα μήνα από την εκλογή της, η Νέα Δημοκρατία θα αρχίσει να μειώνει τους φόρους».



Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNBC.

Μητσοτάκης στο CNBC: «Σε ένα μήνα από την εκλογή της, η Νέα Δημοκρατία θα αρχίσει να μειώνει τους φόρους».

Μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ελαφρύνει τα βάρη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα γίνει νόμος του κράτους ήδη μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης στέλνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και η οποία μεταδίδεται σε όλες τις χώρες του κόσμου από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Μια ριζική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης, ήδη από τον πρώτο μήνα. Είναι καιρός να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στους πολίτες, αλλά και στις διεθνείς αγορές ότι δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα ριζικών μεταρρυθμίσεων, ότι θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και να στηρίξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Σίλβια Αμάρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προαναγγέλλει επίσης ότι μετά από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε το 80% του επιπλέον δημοσιονομικού χώρου να κατευθυνθεί σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια οι Έλληνες υπέφεραν πολύ» ότι έχουν επιβαρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι «επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και το διαθέσιμο εισόδημα».  
  
Μέχρι στιγμής στο site του CNBC έχουν ανέβει μερικά μόνον αποσπάσματα της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια της ημέρας θα ακολουθήσουν και αρκετά ακόμη, καθώς το διεθνές δίκτυο επέλεξε να προβάλει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως και η ίδια η δημοσιογράφος αναφέρει -επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις- θα είναι πιθανότατα η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.



Ακολουθούν μεταφρασμένα αποσπάσματα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο.

-Ας μιλήσουμε για το πρωτογενές πλεόνασμα: Η Ελλάδα κατόρθωσε να υπερκαλύψει τους στόχους. Δεν στέλνει αυτό ένα θετικό μήνυμα;

-Πιστεύω ότι στέλνει το λάθος μήνυμα, υπό την έννοια ότι έχουμε επιβαρυνθεί με υπερβολική λιτότητα. Ο λόγος που έχουμε υπερβεί τους στόχους είναι ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη γιατί θέλησε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πλεόνασμα ακόμη κι από αυτό που της ζητήθηκε, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για προεκλογικές παροχές. Αυτή όμως είναι μια εντελώς λανθασμένη πολιτική. Πρέπει να επιμείνουμε στους στόχους μας, αλλά όταν προκύπτει δημοσιονομικός χώρος αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώνουμε τους φόρους.

Πιστεύω δε ότι η μείωση των φόρων θα αυξήσει και τη φορολογική συμμόρφωση σε μια οικονομία στην οποία παρατηρούνται τάσεις φοροδιαφυγής. Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Θεωρώ τον στόχο αυτόν υπερβολικά αυστηρό. Έχω εξαρχής δηλώσει ότι θα σεβαστώ τις συμφωνίες που έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο έχω επίσης καταστήσει σαφές στους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι εφόσον κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να λάβουμε ως επιβράβευση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από το 2021 και το 2022. Δυστυχώς η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2020 είναι πολύ κοντά για να αρχίσει να ισχύει κάποια αλλαγή νωρίτερα. Αυτό επομένως που ζητώ είναι πολύ συγκεκριμένο: δώστε μου 12 μήνες να πείσω τους πιστωτές μας και τις διεθνείς αγορές, ότι πραγματικά εννοούμε όσα λέμε. Ότι η Ελλάδα μπορεί στ’ αλήθεια να αλλάξει και να αποκτήσει η ίδια την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε να μην γίνονται, επειδή κάποιος μας τις επιβάλλει, αλλά επειδή πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε προτείνει. Μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη αλλά θα διατηρούν παράλληλα το κοινωνικό τους χαρακτήρα. Εφόσον, λοιπόν, συμβούν όλα αυτά, θα κάνουμε σε 12 μήνες μια συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

-Ακριβώς αυτό ήθελα να σας ρωτήσω. Εννοείτε δηλαδή ότι τον πρώτο σας χρόνο στην κυβέρνηση θα ζητήσετε την επαναδιαπραγμάτευση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%; 

-Θα το κάνω με πνεύμα καλής πίστης. Θα μιλήσω με τους Ευρωπαίους πιστωτές μας.

-Πως σκοπεύετε να προσεγγίσετε αυτές τις συζητήσεις; 

-Με καλή πίστη και πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας. Εδώ δεν πρόκειται για αντιπαράθεση. Και τελικά αν έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα το 2021 για παράδειγμα στο 3% ή στο 2,5%, αυτό δεν θα διαφοροποιήσει σημαντικά την ευρύτερη βιωσιμότητα του χρέους μας. Αλλά ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο θα ήταν μια ανταμοιβή για μια χώρα που υλοποιεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, δέσμευσή μου ότι όποιος κι αν είναι ο δημοσιονομικός χώρος που μπορώ να διαπραγματευτώ, το 80% θα κατευθυνθεί σε μειώσεις φόρων.  


Ερωτηθείς τέλος για την πρόσφατη έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα αλλά και για το ενδιαφέρον που αρχίζουν να δείχνουν θεσμικοί επενδυτές ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: 

«Προφανώς και μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, οι αγορές θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψιν τους και την πιθανή πολιτική αλλαγή. Εάν οι αγορές μάλιστα πεισθούν από την προοπτική που τους παρουσιάζουμε είναι πολύ πιθανό ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται ήδη από τώρα ενόψει των εκλογών. Και αυτό θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Ουδέποτε υπήρξα αυτός που υπονομεύει τη χώρα του για να κερδίσει οποιουδήποτε είδους πολιτικό όφελος. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα το 2014 να αποθαρρύνει τους επενδυτές για να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Εγώ ποτέ δεν έλεγα κάτι τέτοιο και πάντα θα λέω επενδύστε στην Ελλάδα, επενδύστε στη χώρα μας. Αν θέλετε να το κάνετε μάλιστα περιμένοντας μια πολιτική αλλαγή, όχι μόνον είστε ευπρόσδεκτοι αλλά θα έχετε το πλεονέκτημα να προηγείστε των εξελίξεων. Επομένως υποστηρίζω πως αν οι αγορές αντιδράσουν θετικά στο διάστημα των επόμενων μηνών, αυτό θα ήταν μια πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω λίγο περισσότερο. Σε μια εποχή που μιλάμε πολύ για τους λαϊκιστές, για τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις απειλές της πολιτικής αστάθειας, μπορεί στην Ελλάδα να υπάρξει μια κεντροδεξιά, μετριοπαθής, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική εντολή. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει πολιτικός κίνδυνος, και ότι ο κίνδυνος πολιτικής αβεβαιότητας θα έχει βγει πια από την εξίσωση. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για τους διεθνείς επενδυτές καθώς αναλύουν ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ». 




Έκανε το λάθος να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο του και η αστυνομία τον γάζωσε με 25 σφαίρες



Το περιστατικό έγινε στις ΗΠΑ, στην πόλη Βαλέχο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Ράπερ που ονειρευόταν να γίνει διάσημος, ο Μακόι είχε πάει να τελειώσει μια ηχογράφηση στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειάς του κι αποφάσισε να πάει να αγοράσει κάτι να φάει σε μεξικάνικο φαστ-φουντ αργά το βράδυ. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να ειδοποιήσουν πως ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στο ντράιβ-ιν, με τη μηχανή αναμμένη και τον οδηγό γερμένο στο τιμόνι.

Ο άτυχος Αφροαμερικανός, είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι του αυτοκινήτου του στον χώρο στάθμευσης ενός φαστ-φουντ, και η αστυνομία τον έκανε κόσκινο από τις σφαίρες αστυνομικών που του έριξαν τουλάχιστον 25 φορές,  στον λαιμό, στο στήθος, στο αυτί, στο χέρι και στους ώμους.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι αντιλήφθηκαν πως υπήρχε ένα πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατ' αυτούς, ο Μακόι ξύπνησε καθώς αξιολογούσαν την κατάσταση, έκανε κίνηση να πιάσει το όπλο κι αγνόησε τις εντολές τους να σηκώσει «τα χέρια στον αέρα». «Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βαλέχο. Το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο ήταν γεμάτο και από τον σειριακό αριθμό του εξακριβώθηκε ότι είχε κλαπεί στη γειτονική Πολιτεία Όρεγκον.






Τούρκος σκαρφάλωσε τα κάγκελα και εισέβαλε στην αμερικανική πρεσβεία



Συναγερμός σήμανε στην αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα εχθές Τετάρτη, όταν ένας 35χρονος Τούρκος ξέφυγε από τους αστυνομικούς που φυλάνε την πρεσβεία και κατάφερε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα, όπου ακινητοποιήθηκε πριν πηδήξει μέσα στον περίβολο της πρεσβείας και συνελήφθη.

Ο Τούρκος είπε στους αστυνομικούς πως είχε σκοπό να ζητήσει άσυλο χωρίς όμως να φαίνεται πως έχει απόλυτη συναίσθηση τόσο για το τι ακριβώς ζητούσε, όσο και για τις πράξεις του.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να μεταφερθεί στον εισαγγελέα για διατάραξη της ειρήνης, ενώ οι Αρχές προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν πότε ήρθε στην Ελλάδα και κάτω από ποιες συνθήκες.


Ο Τεντόμας αποσύρει την υποψηφιότητα του στην Αθήνα και στηρίζει Κώστα Μπακογιάννη



Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του και θα κατέβει στη μάχη για το Δήμο Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Τεντόμας, έχει μακρά επιτυχημένη πορεία στον Δήμο της Αθήνας  και στις τελευταίες δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων, εμφανιζόταν να είναι τέταρτος με ποσοστό 6,2%.

Καλημέρα φίλες και φίλοι από την γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα την Ακαδημία Πλάτωνος.
Η πρωτοβουλία πολιτών «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» γεννήθηκε από τη θέληση όλων μας να παλέψουμε καθημερινά για την Αθήνα, γνωρίζοντας ότι αυτό γίνεται μόνο όταν γνωρίζεις τις γειτονιές της, τα προβλήματά της, τις ανάγκες των ανθρώπων της.
Η φιλοδοξία μας ήταν και παραμένει, η πόλη που ζούμε να αλλάξει σελίδα, να αφήσει πίσω της όσα την υποβαθμίζουν και να γίνει καθαρή, ασφαλής, οργανωμένη και όμορφη.
Αυτή ήταν και παραμένει η μοναδική μας φιλοδοξία και είναι αυτή που μας οδήγησε να πάρουμε την απόφαση να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη.
Με τον Κώστα μας συνδέει το κοινό όραμα για την Αθήνα και η δέσμευση ότι αυτό θα υλοποιηθεί.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών
«Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ »
Χρήστος Τεντόμας


Αντί ο Τσίπρας να ντρέπεται για την κατάντια του και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές κάνει επίθεση σε όλους



Αμετανόητος και ψυχρός ακροαριστερός, έχοντας κάνει τεράστια οικονομική ζημιά στην χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας αντί να ντραπεί και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές για να γλιτώσει η χώρα, κάνει και επίθεση κατά πάντων.

Ο Τσίπρας επιτέθηκε στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος που εκβιάστηκε από τον σύντροφο Νεάντερταλ Πολάκη και ταυτίστηκε με τις συμπεριφορές υποκόσμου του συντρόφου απόλυτα. Επιτέθηκε την αντιπολίτευση και κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων που τον ρίχνουν στα τάρταρα, και προσπάθησε ο αντρόπιαστος εχθές να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε χωρίς ίχνος ντροπής ευθεία επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, και προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση Πολάκη λέγοντας : «Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες, που όταν διαχειρίστηκαν την οικονομία την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν σε ούτε μία από τις προβλέψεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού. Μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά». 

Ο Τσίπρας συνέχισε την επίθεση του στα  ΜΜΕ και εταιρίες δημοσκοπήσεων, κάνοντας λόγο για «κυριακάτικες εφημερίδες κρατικοδίαιτες που ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος», αλλά και για ορισμένους «που επιμένουν να μην κατανοούν το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων Μέσων συνήθως αστοχούν». 

Μάλλον τον τρόμαξε το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue εταιρίας που ανήκει στον επί σειρά ετών φίλο και συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Γιάννη Μαυρή, που δεν μπορούσε να κρύψει την αλήθεια και δίνει προβάδισμα της Ν.Δ. 14,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον πίνακα της εκλογικής επιρροής, λέγοντας ο Τσίπρας για να κρύψει τον πανικό του ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος και των μετρήσεων».




Ο Τραμπ «πάγωσε» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία



Στην υπογραφή του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές δαπάνες (H.J.Res. 31, the “Consolidated Appropriations Act, 2019) μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται πρόνοια που δεν επιτρέπει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 νέας γενιάς στην Τουρκία προχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία, προκαλώντας εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον.

Η αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία, και συγκεκριμένα η αγορά των S-400, έχει εκνευρίσει τις ΗΠΑ που είναι διατεθειμένη να βάλει στον «πάγο» στον προκλητικό Ερντογάν.

Η παράδοση των αεροπλάνων στην Τουρκία θα παγώσει μέχρις ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας υποβάλουν επικαιροποιημένη έκθεση, που θα αναφέρεται στην αγορά από την Τουρκία του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επίσης οι δύο υπουργοί πρέπει να καταγράψουν στην έκθεση και τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία. Το Πεντάγωνο, στην προηγούμενη έκθεσή του, είχε αναφέρει ότι η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην πιθανή απομάκρυνση της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35 καθώς και στο πάγωμα άλλων όπλων, συμπεριλαμβανομένων του CH-47F της Boeing Co., του ελικοπτέρου Chinook και του μαχητικού F-16 του Lockheed και των ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk.