Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κουφοντίνας για τη βόλτα του στην Αθήνα: Το πρόβλημα είναι ότι πήρα άδεια;


Η φωτογραφία που τον έδειχνε να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, κοντά στα σημεία όπου ως εκτελεστής της 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τα θύματα του, είχε προκαλέσει σάλο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντά ότι το πρόβλημα δεν είναι πως παίρνει εκείνος άδεια.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο εκτελεστής της «17Ν» και καταδικασμένος πολλάκις σε ισόβια, υπερασπίστηκε τη βόλτα του στην Αθήνα, περιγράφοντας την κατάσταση που αντίκρισε. Δεν αρνείται ότι μαζί του ήταν στέλεχος του Ρουβίκωνα, ενώ χαρακτηρίζει πολιτική υπόθεση τις άδειές του και τις αντιδράσεις που προκαλούνται κάθε φορά από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι άδειές του και τις «φωνές» πως η κυβέρνηση δεν τις σταματά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει πως αυτό δείχνει ολοκάθαρα πως «πρόκειται για απολύτως πολιτική υπόθεση, αυτό ακριβώς που δεν θέλησαν ποτέ να παραδεχτούν».

Αφήνει αιχμές γιατί «έχουν ασχοληθεί ποτέ με την άδεια οποιουδήποτε άλλου; Ή μήπως ο Σάββας, με αναπηρία 98%, έχει λιγότερα προβλήματα υγείας από τους Φλώρους της κάθε εποχής; Και τα λέει αυτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παραμένουν «φονιάδες των λαών», που αυτή τη στιγμή οργανώνουν τον αιματηρό εμφύλιο στη Βενεζουέλα. Τα λέει η κυβέρνηση της Τουρκίας που σφάζει αυτή τη στιγμή τους Κούρδους στη Συρία. Τα λέει η αντιπολίτευση που έφερε τα μνημόνια που οργάνωσαν τον πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας. Και τα λέει χρησιμοποιώντας έναν λόγο μεταμφυλιακής περιόδου, ομολογώντας έτσι ότι εκεί θέλει να οδηγήσει τη χώρα».

Στην ίδια απάντησή του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλά και για τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας που προκάλεσε σάλο και οργισμένες αντιδράσεις. «Τα ακούω αυτά και σκέφτομαι όσα είδα στην τελευταία άδεια, όταν ύστερα από δεκαεπτά χρόνια περπάτησα λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να μην είχα ζήσει τις εικόνες της πρώτης φρίκης των μνημονίων, όμως οι εικόνες που είδα έφεραν βαθιά τα σημάδια αυτού του «πολέμου». Έρημο το κέντρο, μουντά τα κτίρια, να δείχνουν ότι λείπει η διάθεση και η δυνατότητα να φρεσκαριστούν, να φτιάξουν. Άνθρωποι διαλυμένοι να κοιμούνται στα πεζοδρόμια – όνειδος για την κοινωνία αλλά και μιθριδατισμός, έχει σταλάξει σιγά σιγά το δηλητήριο, δεν εξεγείρεται η συνείδηση… Ήταν γιορτινές οι μέρες αλλά λειψή η χαρά, μισό το χαμόγελο, θολή η λάμψη στο βλέμμα. Και αναρωτιέμαι: Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μπορούν να πείσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι το πρόβλημα τους είναι αν πήρε άδεια ο Κουφοντίνας;».

«Επιμένουν συνέχεια στα ίδια και τα ίδια. Και υποκριτικά, γιατί ξέρουν τις απόψεις μου», λέει αναφερόμενος στις κατηγορίες πως δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε και για τα οποία καταδικάστηκε. «Ακόμη και στο δικαστήριο έχω μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο για τον πόνο του αντιπάλου», λέει.


Πηγή : newsit.gr


Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο φιλοξενεί ένα Boeing στον βυθό του



Αναδυόμενος τουριστικός κόμβος, το Μπαχρέιν, δημιούργησε και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο για να προσελκύσει τους λάτρεις των καταδύσεων

Εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, μια επένδυση που κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια και ένα πραγματικό Boeing σε βάθος 70 μέτρων, αποτελούν το νέο αξιοθέατο που θα ανοίξει τις πύλες τους επόμενους μήνες στον Περσικό Κόλπο, στα ανοικτά των ακτών του Μπαχρέιν.

Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στους δύτες, οι καλύτεροι από τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο αεροπλάνο και να θαυμάσουν από κοντά το βυθό

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας δόθηκε μεγάλη προσοχή στην οικολογική βιωσιμότητα με τη χρήση υλικών με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατάλληλα για να ενσωματωθούν τέλεια στο θαλάσσιο οικοσύστημα, έτσι ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη των κοραλλιών.

Οι ιδιοκτήτες του θαλάσσιου πάρκου αγόρασαν το Boeing που είχε αποσυρθεί λόγω παλαιότητας και γύρω από την άτρακτο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό οικοσύστημα.


TA NEA


Προσοχή στην ψήφο μας αυτές τις εκλογές! Ψηφίζουμε ικανούς και όχι απλά αρεστούς της κομματικής γραμμής



Η απόλυτη πολιτική παρακμή τα τελευταία 7 χρόνια έχει ξεφτιλίσει την χώρα μας διεθνώς και έχει γίνει τεράστιο κακό στην οικονομία μας.

Ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια απόλυτου εξευτελισμού της πολιτικής ζωής της χώρας μας, με εκλεγμένους ότι να΄ναι χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης και ποιότητας δείχνουν ότι η ψήφο μας δεν πρέπει να πέφτει στον οποιοδήποτε όσο αρεστός είναι στο κόμμα του, αλλά με γνώμονα την εμπειρία του και την σοβαρότητα ώστε να αποδώσει για το καλό όλων μας.

 Μεταξύ λοιπών των χιλιάδων υποψηφίων που θα καταφέρουν να μπουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ειδικά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που θα κυβερνήσει την χώρα να στηρίξουμε αυτούς που έχουν όχι στο φαίνεσθαι,αλλά με αποδείξεις επαγγελματική πορεία κοινωνική δράση και προσφορά. Δεν ενδιαφέρει κανένα ψηφοφόρο κανένας ανεπάγγελτος που θέλει να κάνει καριέρα την πολιτική γιατί απλά δεν είναι ικανός να βγει στην αγορά εργασίας, αυτοί δεν πρέπει να εκλεγούν επειδή θα πέσει κομματική γραμμή για να εκλεγούν, δεν πρέπει, δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη ανικανότητα και παρακμή.

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για όλους μας και δεν πρέπει να αφήσουμε στα χέρια του κάθε τυχόντα αρεστού τις τύχες μας,και μια θέση στο κοινοβούλιο επειδή έτσι πρέπει.




Η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαδούρο θύμωσε τους Αμερικανούς: Τι ζητούν από τον Αλέξη…



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com και τπν Μιχάλη Ιγνατίου, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «μετρά ξανά τους φίλους της», αυτή τη φορά με αφορμή την πολυσυζητημένη απόφαση του Λευκού Οίκου να εκδιώξει από την εξουσία τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. 

Η κίνηση της Ουάσιγκτον, που θεωρήθηκε από μερικές χώρες, όπως η Τουρκία κα η Ρωσία, «αντιδημοκρατική πράξη», έφερε σε αντιπαράθεση την Ουάσιγκτον με τον μισό πλανήτη. Αυτή η πραγματικότητα δεν φόβισε καθόλου τον κ. Τραμπ, ο οποίος φέρεται να πιστεύει ότι είναι ζήτημα ημερών το τέλος αυτής της ιστορίας προς όφελος της Αμερικής. 

Η ιδιαιτερότητα της σύγκρουσης για τη Βενεζουέλα έγκειται στο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στην ευρύτερη «γειτονιά» της Αμερικής και ο Λευκός Οίκος θεωρεί «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώσεις ηγετών, όπως αυτές του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν. 

Η ιστοσελίδα μας πληροφορήθηκε από διπλωματικές πηγές ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε σωρεία «παρατηρήσεων» προς την Αθήνα, για την «ερμαφρόδιτη» στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις πηγές, η Ουάσιγκτον έκανε και διάβημα, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπει με τη στάση της τη λήψη μίας κοινής απόφασης, εναντίον του Μαδούρο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σημειώνουμε ότι πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι ΔΕΝ έγινε διάβημα. Βασικά οι Αμερικανοί ζητούν να συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση και να υποστηρίξει το αίτημα της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης για την προκήρυξη νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη Βενεζουέλα. Η Αμερική απαιτεί ομόφωνη απόφαση από την Ε.Ε. και θεωρεί ότι η Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες αποτελούν εμπόδιο. Οι Αμερικανοί ανέμεναν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σαν κόμμα διατηρεί στενές σχέσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, αλλά δεν περίμεναν ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε «υπεύθυνη στάση», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. 

Αμερικανοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα, υπογράμμισαν την αμερικανική δυσαρέσκεια και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τόνισαν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «μετρά τους φίλους του». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυσαρέσκεια για τη στάση της Ελλάδας παρατηρήθηκε και στο Κογκρέσο, όπου φιλικοί βουλευτές και γερουσιαστές εξήγησαν σε Έλληνες διπλωμάτες και σε στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας ότι δεν μπορεί η χώρα μας να ζητά τη βοήθεια και την υποστήριξή τους στα ελληνικά θέματα, και σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να τοποθετείται εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ισπανόφωνοι βουλευτές και γερουσιαστές υποστηρίζουν παραδοσιακά την Ελλάδα και την Κύπρο. Και αυτό είναι ένα επίτευγμα της Ομογένειας και συγκεκριμένων Ελληνοαμερικανών, που διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί τους. Οι ίδιοι είχαν εξοργιστεί όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην κηδεία του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Οι διπλωματικές πηγές αναμένουν ότι όταν τελειώσει -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- αυτή η υπόθεση, ο Λευκός Οίκος θα πράξει ανάλογα με τις χώρες που βρέθηκαν απέναντι της στο θέμα της Βενεζουέλας. 

Αναφορικά με την Τουρκία έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα για τις πληροφορίες ότι ο χρυσός της Βενεζουέλας καταλήγει μέσω της Τουρκίας στο Ιράν. Ερευνούν επίσης τις πληροφορίες για περίεργες οικονομικές συναλλαγές του κ. Μαδούρο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στηρίζει με όλα τα μέσα το καθεστώς της Βενεζουέλας, όπως άλλωστε δήλωσε δημόσια ο ίδιος. 

Πηγές της Ομογένειας εξέφρασαν φόβους ότι λόγω ενός θέματος που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ελλάδα, κινδυνεύει η στρατηγική σχέση που αναπτύχθηκε με την Αμερική από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε «πολλές υπερβάσεις» και τόλμησε -όπως λένε- να έρθει σε σύγκρουση με τη βάση του κόμματος του και να ακολουθήσει την πιο φιλοαμερικανική πολιτική στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. 

Οι διπλωματικές πηγές ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα διαχωρίσει τη θέση της από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, και θα ταχθεί πιο ξεκάθαρα στο πλευρό της Αμερικής και εναντίον του Μαδούρο. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας…






Αυτοπυρπολήθηκε κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος αυτοπυρπολήθηκε στις φυλακές Λάρισας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Το περιστατικό, έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου και σήμανε συναγερμό στις φυλακές.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και ο κρατούμενος διακομίστηκε με βαριά εγκαύματα στο  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.


Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Δραγασάκης δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας



Η δήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την ανευθυνότητα Δραγασάκη έχει ως εξής: 

«Η κυβέρνηση Τσίπρα που διέλυσε τις τράπεζες και τις οδήγησε σε μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση το 2015, ανακάλυψε ξαφνικά, δια του Αντιπροέδρου της, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορεί να χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν.

Ο κ. Δραγασάκης δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Αντί ανεύθυνων δηλώσεων, οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η κυβέρνηση δημιούργησε.

Αν δεν μπορεί, ας υιοθετήσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων”».


Στο 12,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα», δείχνει την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει  στην εκτίμηση ψήφου ποσοστό 37,2% , έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την διαφορά στο 12,1%  σταθερά σε διψήφιο αριθμό. 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9,1%, το Κίνημα Αλλαγής με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,1 %, η  Ελληνική Λύση να βρίσκεται στο 2,8% και η Ένωση Κεντρώων στο 2,7%.
Ακολουθεί καταποντισμένο το Ποτάμι, με 1,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με μόλις 1,3%. 


Το 69% της κοινής γνώμης θεωρεί αρνητική εξέλιξη τη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ερώτηση «Εσείς προσωπικά πώς θα αποκαλείτε στο εξής τη γειτονική χώρα; Βόρεια Μακεδονία ή Σκόπια;» το 71% απαντά «Σκόπια».

Η δημοσκόπηση δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πρώτος σε δημοφιλία με 45% θετικές γνώμες και ο κ. Τσίπρας είναι πέμπτος με 30%).


Στριμωγμένος ο Νικολάς Μαδούρο ζητάει τώρα πρόωρες εκλογές.



Πρόωρες εκλογές εντός του 2019 πρότεινε το Σάββατο, στριμωγμένος  ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

 Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, εξελίσεται σε μεγάλη απειλή για τον δικτάτορα και ψάχνει τρόπους να διασωθεί.. 

«Η Συντακτική Συνέλευση καλεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για αυτήν τη χρονιά (…) Συμφωνώ και τάσσομαι υπέρ αυτής της απόφασης» είπε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο Καράκας ο δικτάτορας Μαδούρο.


Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ταβέρνα



Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή  έκρηξη  που ακολούθησε ανάφλεξη φιάλης υγραερίου,  την ώρα που η σύζυγος του ιδιοκτήτη επιχειρούσε να την αλλάξει στην κουζίνα ταβέρνας στην παραλία της Καλαμάτας. 

Οι άτυχες γυναίκες ήταν δύο εργαζόμενες 53 και 46 χρόνων και η σύζυγος του ιδιοκτήτη 53 χρονών που βρισκόταν στην ταβέρνα. Από την έκρηξη της φιάλης του υγραερίου τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ηλικίας 53 χρόνων, μία εργαζόμενη, ηλικίας 27 χρόνων και άλλοι δύο άνθρωποι οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η έκρηξη έγινε στην ταβέρνα Διόνυσος, στη συμβολή των οδών Ηρώων και Σανταρόζα, στις 21:15 το βράδυ.  



Όλοι οι παλαβοί στον ΣΥΡΙΖΑ : Λεβεντιά ο Τσίπρας, κουραμπιέδες οι άλλοι




Η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και νυν του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Βασίλη Λεβέντη.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου κατήγγειλε ότι συναντήθηκε με τον κ. Λεβέντη στο γραφείο 51 της Βουλής και της ζητήθηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της. Μάλιστα αντρόπιαστη και αδιάφορη για τις συνέπειες αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει σε στικάκι την επίμαχη συνομιλία και ότι θα παραδώσει την έδρα της αφού προηγουμένως ξεμπροστιάσει τον Βασίλη Λεβέντη.

Στη συνέχεια ξέχασε αυτό που είπε, ότι θα παραδώσει την έδρα της και άρχισε να λέει ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την πικρία της για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει αφήσει απροστάτευτη στις επιθέσεις του Λεβέντη.

Και εκεί που νομίζαμε ότι όλα είναι καλά η Μεγαλοοικονόμου σε έξαρση βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να επιτίθεται λεκτικά κατά πάντων, και στον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Οικονόμου, στην συνέχεια με το μάτι της να γυαλίζει η Μεγαλοοικονόμου σε έξαλλη κατάσταση αποχώρησε φωνάζοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες»!

Στην Μεγαλοοικονόμου, στον Παπαχριστόπουλο, στην Παπακώστα, στην Αυλωνίτου και σε μερικές δεκάδες τραγικές προσωπικότητες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται η ακροαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα!! Κάποιος να δώσει ένας τέλος σε αυτά τα νούμερα που δίνουν παραστάσεις στο τσίρκο.