Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Εξαρθρώθηκε ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, ενώ αναζητείται 30χρονη ημεδαπή συνεργός τους

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και μια (1) απόπειρα απάτης στις περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας, Αργυρούπολης και Παγκρατίου

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των -343- ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και διάφορα κοσμήματα

Η υπόθεση χειρίστηκε απο το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπυ εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 28-1-2019 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, μέλη της σπείρας. Αναζητείται 30χρονη ημεδαπή συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούλιο του 2018, εναλλάσσοντας ανά περιπτώσεις τη σύνθεση και διέπρατταν ληστείες ,κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, μετέβαιναν με το όχημα τους σε διάφορες περιοχές και αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ, τους έπειθαν και εισέρχονταν στις οικίες τους. Εκεί κάποια μέλη τους απασχολούσαν, ενώ έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν γινόταν αντιληπτή η πρόθεσή τους, εγκλώβιζαν τα ηλικιωμένα άτομα σε άλλα δωμάτια της οικίας, ή στο χώρο της κουζίνας, φράσσοντας την είσοδο αυτής με ηλεκτρικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα απάτης, στις περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας, Αργυρούπολης και Παγκρατίου.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των -343- ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και διάφορα κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.


Νέα Δημοκρατία : Τέσσερα ερωτήματα προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καθώς τις τελευταίες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχουν πάθει επιλεκτική κώφωση, στη σημερινή ενημέρωση Τύπου είναι μια ευκαιρία ο κ. Τζανακόπουλος να απαντήσει σε τέσσερα απλά ερωτήματα που έχουν οι πολίτες. 

1. Τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών; Το 70% των Ελλήνων που διαφωνούν, εκτός από ακροδεξιοί, είναι και ηλίθιοι κατά τον πρωθυπουργό; 

2. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η κ. Θάνου εκτελεί εντολές του κ. Τσίπρα για να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος; 

3. Προσέφερε ή όχι ο κ. Τσίπρας στον κ. Καμμένο θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ; 

4. Και σημαντικότερο όλων: Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν απαντά στην ευθεία απειλή Καμμένου ότι αν διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ, η κυβέρνησή του δεν θα φτάσει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;». 


Αυτός είναι ο 23χρονος που ασέλγησε σε ανήλικη



Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία της ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 23χρονου που συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου στον Πειραιά, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού και της απειλής σε βάρος ανήλικου θύματος.

Ο κατηγορούμενος είχε γνωρίσει μια 16χρονη κοπέλα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας γνωριμιών Badoo, έκλεισε ραντεβού μαζί της και ασέλγησε σε βάρος της ενώ στην συνέχεια την εκβίαζε.

Πρόκειται για τον ΓΙΑΟΥΠΛΑΡΗ ( JAUPLLARI ) ENTY (EDI) του Στυλιάν ( Stilian ) και της Μαρίνα, γεννηθέντα στις 5-10-1996 στον Πειραιά.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 23χρονου, χρονικής διάρκειας μέχρι την 30-7-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων, σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4172265 του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Σοκ στη Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί τους είχαν κόψει το ρεύμα



Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επιβιώνει μια οικογένεια στην Αγριά, με τη μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να αναγκάζεται μέχρι σήμερα να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο. Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα για να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών. Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το e-thessalia, σήμερα το πρωί το ρεύμα επανασυνδέθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

Πηγή: e-thessalia.gr


Έρευνα Ευρωβουλής: Με 14 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές




Πρώτο κόμμα με 39,2% δείχνει τη Νέα Δημοκρατία μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου.

Η μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου , χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από δημοσκοπήσεις και έχουν δημοσιευτεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, προβλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με 39,2% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΙΝΑΛ με 6,8% και το ΚΚΕ με 6,4%. 

Εκτός Ευρωβουλής μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι ΑΝΕΛ με 1,3% και το Ποτάμι.




Νέα Δημοκρατία: «Πολάκης, ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα».



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όταν πεθαίνουν δύο παιδιά σε ένα κρατικό νοσοκομείο, ο αρμόδιος υπουργός συναισθάνεται την τραγικότητα του γεγονότος και διεξάγει άμεση έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος υπουργός καθυβρίζει τους δημοσιογράφους επειδή του κάνουν ερωτήσεις και γεμάτος θράσος και αλαζονεία δηλώνει ότι δεν θα απολογηθεί σε κανέναν. 

Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό και ανέχεται τη συμπεριφορά του, που συνιστά ντροπή για τη Δημοκρατία».


Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τον δικτάτορα Μαδούρο



Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου ψήφισαν κατά της αναγνώρισης του Γκουαϊδό από την ΕΕ και στήριξαν το καθεστώς του δικτάτορα Μαδούρο αντίθετα με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της ΕΕ να κάνουν το ίδιο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας ψήφισαν :
O κ. Νότης Μαριάς από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος από  την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ Γιώργος Κύρτσος, η κυρία Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης και ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος από του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. 

Κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό και υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο ψήφισαν οι: Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ο κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ενώ απείχαν οι κ. Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος, Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος και ο Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος. 


Συγκέντρωση της αριστεράς υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο στην Θεσσαλονίκη



Συγκέντρωση υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα πραγματοποίησαν εχθές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Τα πανό έγραφαν : «Κάτω το πραξικόπημα ΗΠΑ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ στους εργάτες της Βενεζουέλας», «Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας, ΌΧΙ στην επέμβαση των ΗΠΑ» 

Η συγκέντρωση υπέρ του καθεστώτος της Βενεζουέλας έγινε μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο, στην Τσιμισκή.





Ξεφτίλα! Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τον Γκουαΐδό κόντρα στην Ευρώπη



Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας που λαμβάνει χώρα απόψε στο Βουκουρέστι πρόκειται να συζητήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί των 28 κρατών - μελών τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά την ευρωπαϊκή καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο, την οποία αναγκάστηκε να υπερψηφίσει η Ελλάδα αλλά καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, υποστήριξε σταθερά ότι στο βαθμό που η ΕΕ επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Βενεζουέλα και υποστηρίζει τη διεξαγωγή εκλογών, οφείλει να ενεργοποιηθεί συγκροτημένα και με δική της διπλωματική πρωτοβουλία στη χώρα. Η αναγνώριση του ηγέτη της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό ως de facto Προέδρου της χώρας, χωρίς τουλάχιστον την εκκίνηση ευρωπαϊκής διπλωματικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία συνθηκών διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών, θα ήταν μια ανεύθυνη στάση, ειδικά δεδομένων των μεγάλων κινδύνων που υφίστανται για εμφύλιες συγκρούσεις, σε μία πολιτικά και κοινωνικά πολωμένη κοινωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


Καμμένος: Εγώ έστειλα τον Φωκά για γκαζόζα στη Βουλή



Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε πριν από λίγο στο περιστατικό με την γκαζόζα και τον Αριστείδη Φωκά ο Πάνος Καμμένος είπε πως ήταν δική του απόφαση να στείλει τον βουλευτή για αναψυκτικό προκειμένου να δημιουργηθεί η αναστάτωση στην ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα ο Καμμένος είπε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει «εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ» και μένω με τρεις υπουργούς».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο. Θα ξαναπάμε για γκαζόζα».




Ο Αρκάς καρφώνει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να ξεχαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών



Σκίτσο με το οποίο σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει να ξεχαστεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανήρτησε ο Αρκάς στη σελίδα του στο Facebook.