Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Οι Τούρκοι είχαν συνηθίσει Τσίπρα και έπεσαν σε τοίχο με Μητσοτάκη! Δεν τους βγαίνει η μαγκιά



Η σοβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδίδει και ο Ερντογάν για να μην δείξει ότι υποχωρεί, υποχωρεί κάνοντας τον μάγκα.

Κανένας στην Τουρκία δεν περίμενε ότι είχαν να κάνουν με σοβαρό πρωθυπουργό στην Ελλάδα, τους είχε συνηθίσει η ανικανότητα και η γελοιότητα του Αλέξη Τσίπρα και νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν και με Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν υπολογίζει πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζει ότι τα βρήκε σκούρα με τις διπλωματικές κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, και κάνει πίσω αλλά κάνοντας τον μάγκα για να μην φανεί η ήττα του.

Ο λόγος φυσικά για τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέποντας την διπλωματική επιτυχίας της Αθήνας με τον East Med και τις διεθνής επαφές του Νίκου Δένδια που εχθές επισκέφθηκε και την Λιβύη βρίσκεται σε πανικό. Ο διεθνής παραγκωνισμός της Τουρκίας έχει αναστατώσει τον Τούρκο και επιχειρεί να κλιμακώσει τη ρητορική της έντασης προς την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, εκτοξεύοντας νέες απειλές για μια νέα μεταναστευτική κρίση σαν αυτήν του 2015. Επαναφέρει και το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, απειλεί και τις ΗΠΑ για τους S400 και όλοι βλέπουν ότι δεν θα έχει καλή κατάληξη η Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας με απόλυτη μυστικότητα, και σοβαρότητα το πρωί της Κυριακής ταξίδεψε στη Βεγγάζη της Λιβύης και συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον ηγέτη του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, που έχει δηλώσει πως όταν έλθει θα ακυρώσει την συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε : «Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ τη Βεγγάζη και να συναντηθώ με τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), με τον οποίο είχαμε μια συζήτηση για τα ευρύτερα θέματα, αλλά και για τα θέματα των δύο memoranda που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία. Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου