Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ήθελαν να σκοτώσουν με την βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου! Ο διοικητής του Α.Τ. έσωσε ζωές



H παρατηρητικότητα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου πρόλαβε στο παρά πέντε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, στο μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης, εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο και πιο συγκεκριμένα ένα σακίδιο πλάτης που τελικά περιείχε βόμβα.

Το ύποπτο αντικείμενο έγινε αντιληπτό από την παρατηρητικότητα και την εμπειρία του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης.

Ο έμπειρος αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.Όπως διαπιστώθηκε, το δέμα που είχαν αφήσει ψυχροί δολοφόνοι μέσα στην Πανεπιστημιούπολη ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος αποτελούνταν από ρολόι, καλώδια, μικρή ποσότητα εκρηκτικών αλλά και καρφιά.

Στο σημείο έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), το οποίο πραγματοποίησε έλεγχο στον σάκο και στη συνέχεια προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις. 

Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική γιατί όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρούς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου