Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Απίστευτο μόνο για γέλια αλλά και για κλάματα οι Καλικάντζαροι στο Αίγιο προκαλούν την οργή κατοίκων


Όπως και να το δεις είναι τραγική η κατάσταση και οι συμπεριφορές των κατοίκων σε κάποιες περιοχές της χώρας μας. Μετά την Καλαμάτα που είπε απεταξάμην το 5G, τώρα έχουμε το Αίγιο που τα βάζει με τους Καλικάτζαρους.

Καλικάντζαροι τοποθετήθηκαν στο Αίγιο, στο πλαίσιο του στολισμού για τα Χριστούγεννα, γεγονός που προκάλεσε εάν είναι δυνατόν την οργή κατοίκων οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την απόφαση, κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους».



«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία», έγραφε, επίσης, το πανό.

Οι εάν είναι δυνατόν εξαγριωμένοι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στον χριστιανικό χαρακτήρα των γιορτών, ενώ καταφέρθηκαν και εναντίον μεταναστών.

«Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους», λέει ένας άνδρας.

Μια γυναίκα καλεί τον δήμαρχο να βγάλει τους καλικάντζαρους. «Αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», φωνάζει.



Να ενημερώσουμε τους γραφικούς που επαναστάτησαν και ντρόπιασαν την περιοχή τους ότι οι Καλικάτζαροι είναι μέρος της παράδοσης μας, αδυνατούν να βλάψουν τους ανθρώπους αλλά μόνο να τους πειράξουν, ενοχλήσουν ή να τους φοβίσουν.

Τους συμβουλεύουμε να κάνουν ότι έκαναν στον Πόντο για να φύγουν οι Καλικάτζαροι μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

1. Να μη σβήσει την λάμπα, και αν ήταν ανάγκη να βγει από το σπίτι, έπρεπε να κρατάει φανάρι αναμμένο η δαυλό.
2. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων άναβαν στο τζάκι το «Χριστοκούρ» ένα χοντρό κούτσουρο και πριν καεί το αντικαθιστούσαν με άλλο, έτσι ώστε η φωτιά να διατηρείτε άσβεστη σε όλη την διάρκεια του Δωδεκαήμερου.
3. Να ραντήσει το σπίτι με αγιασμό.
4. Δε γινόταν γάμος και μόνο βάπτισμα σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.
5. Όλα τα θεωρούσαν εν δυνάμει μολυσμένα και σκέπαζαν καλά το υγρά και τα τρόφιμα.
6. Το σημείο του σταυρού και η απαγγελία προσευχής (ιδιαίτερα του «Πάτερ ημών») απομάκρυνε τους καλικαντζάρους.
7. Στα σταυροδρόμια χάραζαν στο έδαφος το σημείο του σταυρού.

Και να λένε καθημερινά την προσευχή :

«Φεύγετε να φεύγωμε
τι έρχεται ο τρελόπαπας
με την αγιαστούρα του
και με τη βρεχτούρα του.
Μας άγιασε μας έβρεξε
και μας, μας εκατέκαψε!» ή «και θα μας μαγαρίσει»

Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην δίνουμε τόση σημασία σε γραφικούς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου