Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μπράβο στον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου που αποχώρησε από εκδήλωση με τον Ερντογάν μετά τις νέες προκλήσεις


Όταν έχει έξυπνο πρωθυπουργό δεν πέφτει σε παγίδες του Ερντογάν.

Αν και είχε προσκληθεί στα Ύψαλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πάει γιατί ήξερε ότι κάτι θα ετοιμάσει ο μισότρελος Ερντογάν που έχει χάσει πλέον την σοβαρότητα του.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου αποχώρησε από την εκδήλωση στην τουρκική πόλη Ύψαλα απέναντι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα για τον αγωγό TANAP, όπου παρευρισκόταν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έτοιμος να προκαλέσει και πάλι.

Η αποχώρηση έγινε μετά τα προκλητικά σχόλια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος ανεύθυνα και προκλητικά εκτόξευσε απειλές για την Ανατολική Μεσόγειο και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας της Τουρκίας με την Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, η οποία αγνοεί την Κρήτη. 

Ο κ. Οικονόμου μίλησε στον ΣΚΑΪ για την αποχώρησή του ένα λεπτό αφότου ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε τις προκλήσεις : «Δεν μπορώ να πω ότι το ανέμενα. Το θεωρούσα ως ένα πιθανό ενδεχόμενο. Προετοιμασμένος ήμουν. Εγώ είχα πάει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: τον αγωγό TANAP ο οποίος θα συνδεθεί με τον αγωγό TAP. Άρα είχαμε λόγο να είμαστε παρόντες στα εγκαίνια. Αφ’ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε θέματα άσχετα με τα εγκαίνια του αγωγού και με προκλητικό τρόπο για την Ελλάδα θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω»

O υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ χαρακτήρισε αυτονόητη την αποχώρηση Οικονόμου και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά δικαιωμάτα της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου