Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο Τσίπρας βάζει μπροστά Παπαγγελόπουλο για να να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για την σκευωρία Novartis



Ο Τσίπρας βάζει μπροστά Παπαγγελόπουλο, και ο δεύτερος τον έμπειρο Δημήτρη Τσοβόλα για να τα κάνουν μπάχαλο στην επιτροπή για την σκευωρία Novartis μήπως και γλιτώσει τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Το θέμα είναι πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιμείνει σε αυτή τη στάση να καθυστερεί την επιτροπή με Τσοβόλα, Παπαγγελόπουλο κτλπ. Η κοινή γνώμη βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τον κ. Φρουζή να καταθέσει.

Θα πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή ο κ. Φρουζής και να δώσει απαντήσεις για να δούμε ποια πολιτική ήταν πιο επωφελής, αν συναντήθηκε και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι προτάσεις είχε καταθέσει γραπτώς που υλοποιήθηκαν στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει στον ανακριτή, όσο πάει πίσω χρονικά η κατάθεση του κ. Φρουζή, τόσο πάει πίσω και η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων και των φυσικών προσώπων που πρέπει να δώσουν απαντήσεις.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου