Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μετατρέψατε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα» Δεν θα σε ακολουθήσω, έχω να κυβερνήσω μια χώρα


Σκληρή απάντηση στον ανεκδιήγητο και αδιάβαστο Αλ. Τσίπρα ο οποίος με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή επιτέθηκε για μια ακόμη φορά προσωπικά στον Πρωθυπουργό, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τελείωσε η καραμέλα του αμόλυντου, δεν περνάει πια». Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του Αλ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το «νέο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τσίπρα είπε μετατρέψατε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα, πολλές φορές τα «λευκά κολάρα είναι λερωμένα» και μάλιστα «δεν φορούν και γραβάτα».

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά τη διαφθοράς αλλά και η Greco σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα». «Μήπως έγιναν ερήμην της βούλησής σας να χτυπήσετε τη διαφθορά; Μπορεί ενίοτε τα λευκά κολλάρα να είναι λερωμένα και να μη φοράνε γραβάτα»,  είπε και τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά διορθώνουμε με τους Ποινικούς Κώδικες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι τον έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα και ξέρουμε τον στόχο του ότι ήταν να δημιουργήσει μια παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών και του ξεκαθάρισε  «Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω, γιατί έχω μια χώρα να κυβερνήσω και ένα λαό να ενημερώσω», είπε και υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατατεθεί 319 ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και είχαν απαντηθεί μόλις 11. «Μια κάθε 5,5 μήνες ποσοστό 3,5%! Κάτι σας θυμίζει το ποσοστό αυτό, σας καταδιώκει!», τόνισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι είναι θεσμικά αδιάβαστος και πολιτικά επιπόλαιος. Και αυτό διότι του κατέθεσε ερώτηση τριών σελίδων με πέντε ζητήματα με πέντε ζητήματα η οποία «συνοδεύεται από ανύπαρκτες παραδοχές».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ασυλία των τραπεζών λέγοντας «Να την προσαρμόσετε την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στη κατάταξη της διεθνούς διαφάνεια στην 94η θέση το 2015 βρέθηκε στην 58η για να ξανακυλήσει το 2018 στην 68η θέση. Και είναι υποκριτικό να αναμασάτε διαρκώς την καραμέλα περί λευκών κολάρων. Ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων ούτε στα πανεπιστήμια. Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την περιβόητη ερμηνευτική δήλωση, ο πρωθυπουργός μίλησε για φθηνό και ληγμένο πυροτέχνημα. «Αυτή η διάκριση έχει οριοθετηθεί από το ειδικό δικαστήριο και δεν διαφοροποιεί  τη νομολογία για το τι συνιστά άσκηση καθηκόντων και επ' ευκαιρία», είπε διερωτώμενος αν ο κ. Τσίπρας θέλει την αναβίωση αδικημάτων όπου έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία. «Τότε να μας εξηγήσετε πως αυτό δεν καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου γιατί θα οδηγούσε σε αναδρομική εφαρμογή του δικαίου», τόνισε. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή του άρθρου 86 είναι μια κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα, σχετικά με τη διάταξη για την τραπεζική ασυλία σχολίασε ότι η προηγούμενη ρύθμιση οδήγησε τραπεζικά στελέχη σε αμυντική διάθεση όπως μια γενναία ρύθμιση οφειλών. «Καμία υπόθεση  δεν κλείνει.  Οι άμεσα ενδιαφερόμενο διατηρούν το δικαίωμα να ασκήσουν έγκληση όταν υπάρχει παράβαση», σημείωσε.


Ο Πρωθυπουργός  κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν έχει υπόψιν του επιχειρηματίες που ωφελούνται από την ρύθμιση, τονίζοντας: «Εάν έχετε υπόψιν σας συγκεκριμένους επιχειρηματίες γιατί δεν τους ονοματίζετε και να ανατρέξουμε στην ιστορία τους μήπως είχαν προνομιακές σχέσεις μαζί σας».

Επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Πρωθυπουργός μιλούσε για τη διαπλοκή τη δήθεν διαφθορά και τα δήθεν σκάνδαλα και το μόνο που έμεινε ήταν μια αποστροφή για το πολιτικό σύστημα . «Δεν μπορώ να σας υποδείξω πώς θα ασκείτε τα καθήκοντά σας. Συμπάσχω με τις εσωτερικές σας αντιφάσεις. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης. Εμάς μας κάνετε χάρη να γυρίζετε στην κοιτίδα του 3%».

«Η βολική για εμάς αντιπολίτευση είναι κακιά αντιπολίτευση για τον τόπο», τόνισε ακόμα για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Αν επιμένετε σε αυτή την ακραία διχαστική ρητορική, είναι ότι θα βρεθείτε σε ευθεία σύγκρουση με μια κοινωνία που θέλει να πάει μπροστά».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου