Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Νέος σάλος για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη: Συνεχίζεται η κακομεταχείρισή τους για χάρη των τουριστών



Νέο βίντεο της φιλοζωϊκής οργάνωσης PETA παρουσιάζει τον άσχημο τρόπο με τον οποίο γαϊδούρια και μουλάρια στη Σαντορίνη, κάνουν τα... ταξί για τους τουρίστες - Δεν έχει εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των φιλόζωων σε διεθνές επίπεδο, από τις εικόνες και το βίντεο που κυκλοφόρησε η οργάνωση PETA, αποκαλύπτοντας πως η κακομεταχείριση τρων γαϊδάρων και των μουλαριών στη Σαντορίνη, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η PETA, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από το 2018, χρονιά που το θέμα προβλήθηκε για πρώτη φορά από το παράρτημα της οργάνωσης στη Γερμανία.

Με βάση τα νέα στοιχεία, που προέκυψαν από έρευνα στην οποία συμμετείχαν αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 εξαντλημένα γαϊδούρια και μουλάρια εξακολουθούν να αναγκάζονται και να μεταφέρουν σαν «ταξί», τουρίστες, στα ολισθηρά σοκάκια της πόλης των Φηρών σε καθημερινή βάση.


Επιπλέον, πολλές φορές πως τα τετράποδα δέχονται χτυπήματα με βίτσα, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τους περαστικούς που ανεβαίνουν τα πέτρινα σκαλοπάτια των Φηρών πεζοί, καθώς υπήρξαν καταγραφές καταστάσεων, κατά τις οποίες οι περιπατητές απωθήθηκαν ή ποδοπατήθηκαν από τα ζώα.


Μάλιστα, το 2015, μια γυναίκα τραυματίστηκε μέχρι θανάτου από ένα γάιδαρο. Παράλληλα, τα γαϊδούρια φέρουν πληγές κάτω από τη σέλα και μένουν κάτω από τον ήλιο χωρίς πρόσβαση σε σκιά και νερό για αρκετές ώρες, στα σημεία παραλαβής τουριστών, σημειώνει η φιλοζωική οργάνωση. Άλλα γαϊδουράκια, έχουν τραυματισμούς στα μάτια.


Δεν έχει εφαρμοστεί η νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Μετά την έναρξη της εκστρατείας για την απαγόρευση χρησιμοποίησης των γαϊδάρων και των μουλαριών στη Σαντορίνη με αυτό τον τρόπο, τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2018, το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε νόμο που ορίζει ότι οι τουρίστες που ζυγίζουν περισσότερο από 100 κιλά δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβαίνουν στα ζώα. Ωστόσο, αυτή η νέα έρευνα δείχνει ότι αυτός ο νόμος δεν τηρείται ούτε επιβάλλεται, καθώς οι τουρίστες κάθε βάρους εξακολουθούν να κάνουν βόλτες.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου