Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Βασίλης Σπανάκης : «Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό»



Σπανάκης: «Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό»

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, εξέφρασε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του τηλεοπτικού σταθμού Open.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Θέλουμε, επιτέλους, να παραδώσουμε τα Πανεπιστήμια πίσω στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας  στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υλικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις, ο κ. Σπανάκης επισήμανε:

« Η ΑΣΟΕΕ είναι ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά Οικονομικά Πανεπιστήμια. Η κατάσταση που είδαμε ήταν απαράδεκτη και λυπάμαι πάρα πολύ που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκαν με αυτήν. Έχω τελειώσει την ΑΣΟΕΕ, γνωρίζω πολύ καλά το υπόγειο που είχαμε το Αμφιθέατρο, εκεί που είχαμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και σήμερα έχουμε αποθήκες και γιάφκες. Τέτοια φαινόμενα δεν επιτρέπονται γι αυτό και θα τελειώσουν, με τρόπο τον οποίο ήδη νομοθετήσαμε και σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Εκτιμώ ότι και η κοινή γνώμη θέλει αυτήν την αλλαγή, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα που υπήρχαν μέσα στα Πανεπιστήμιά μας. Δεν αξίζει στις Ελληνικές οικογένειες, να μεγαλώνουν ένα παιδί, να το στέλνουν στο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να έχουν τον φόβο ότι θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Είναι θέμα σεβασμού στον Έλληνα φορολογούμενο».

Για τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα ενόψει της 46ης Επετείου του Πολυτεχνείου ο Βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι «τη δεκαετία του ’90 οι φοιτητικές οργανώσεις μπορούσαμε να περιφρουρήσουμε τις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα που η κατάσταση έχει πάρει άλλη τροπή, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και βανδαλισμοί και καταστάσεις που δεν αξίζουν στην Ελλάδα του 2019».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου