Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Τα "άκουσε" από την Ντόρα ο Βαρουφάκης για να είναι προσεκτικός την επόμενη φορά


Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ένα επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ενώ βρισκόταν στο βήμα, ο Βαρουφάκης ξαφνικά σταμάτησε, καθώς, όπως είπε, η κυρία Μπακογιάννη μιλούσε συνεχώς και μας γύρισε στα σχολικά χρόνια αφού μας θύμισε το κυρία, κυρία η Ντόρα μιλάει και με ενοχλεί.

«Μήπως σας ενοχλώ, κυρία Μπακογιάννη; Μιλάτε συνεχώς, αλλά είναι δικαίωμά σας» είπε ο Βαρουφάκης.

- Μπακογιάννη: Μια ερώτηση έκανα

- Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε

- Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε

- Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς

- Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι

Ανεβαίνοντας στο βήμα, Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε : «Σε αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη Βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία, γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση» υπογράμμισε.

Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε ως απάντηση στη φράση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, στην ομιλία του, ανέφερε: «Κανένα Σύνταγμα δεν μπορεί να αποδώσει στους πολίτες δικαιώματα, όταν το κράτος είναι υπόδουλο».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου