Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η Κομισιόν «αδειάζει» τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (Παπαδημούλης, Αρβανίτης, Γεωργούλης, Κόκκαλης, Κούλογλου, Κουντουρά), είχαν καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν κάνοντας λόγο για «υπερεξουσίες του Έλληνα πρωθυπουργού στον τομέα των ΜΜΕ». Είχαν φροντίσει μάλιστα να διαφημίσουν την πρωτοβουλία τους αυτή μέσα από τα φιλικά προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση μίντια.

Η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε, αλλά φυσικά δεν τη διαφήμισαν στο παραμικρό – ούτε καν την ανέφεραν. Ο λόγος είναι απλός: Η απάντηση της Επιτρόπου Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα όχι μόνο δεν δικαιώνει την παρέμβασή τους, αλλά ουσιαστικά τους επισημαίνει δε γνωρίζουν την ελληνική νομοθεσία.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα» και «Η διαδικασία διορισμού του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων της ρυθμιστικής αρχής επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε κράτους μέλους» σημειώνει η Κομισιόν στην απάντησή της (υπ. αριθμ. E-002281/2019). Συνεχίζει δε λέγοντας πως «η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών είναι αρμόδιες για την οργάνωση των πεδίων αρμοδιοτήτων των υπουργείων τους με βάση τις προτεραιότητες και τις επιλογές πολιτικής τους».

Ευγενικά, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλό θα ήταν να μελετάνε και λίγο τους νόμους της ίδιας τους της χώρας πριν υποβάλουν μια ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να μην έχουν τέτοια άγνοια…

Δείτε το έγγραφο:



Πηγή : omadaalithias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου