Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης : Όσοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα βρουν απέναντί τους την Ευρώπη



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Νέο κράτος, δηλαδή, στο εσωτερικό, με αναβαθμισμένο ρόλο και αποτελεσματικότερους μηχανισμούς. Και νέα χώρα, με ειδικό βάρος, πλέον, στο εξωτερικό. Κάτι που διαπίστωσα και προσωπικά σε Αμερική και Ευρώπη. Η Ελλάδα λογίζεται πια αλλιώς. Όχι μόνο σαν ένας αξιόπιστος συνομιλητής, πολύτιμος εταίρος και αναγκαίος σύμμαχος. Αλλά, πάνω από όλα, ως ισότιμος συνεργάτης. Ως ίση μεταξύ πρώτων, στη θέση που της αρμόζει. Γιατί οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας οικοδομούνται δύσκολα, αλλά αποδομούνται γρήγορα. Περιττεύει, νομίζω, να τονίσω τη σημασία της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα για τα εθνικά μας ζητήματα» τόνισε.

Μιλώντας για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων είπε πως στα μέτωπα αυτά πυξίδες παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας, με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό.

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας» είπε στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα ενώ για το μεταναστευτικό υποστήριξε πως η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει καθώς τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα ενώ ισχύει νέο καθεστώς για το 'Ασυλο.

«Τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο. Και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα. Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι' αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα.

Εδώ θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα κι η ανθρωπιά της κοινωνίας μας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου