Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Οι αρχές στην Αίγυπτο δολοφονούν σκυλιά και γάτες εν ψυχρώ μέσα στον δρόμο!



Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται σε αυτήν την καμπάνια θα παραμείνουν στη μνήμη μου για πολύ καιρό. Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτήν την αναφορά επειδή είμαι πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση των σκύλων στο δρόμο στην Αίγυπτο και δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός σε αυτές τις συνθήκες. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση, παρακαλούμε να υποστηρίξετε την αναφορά μου χωρίς δισταγμούς. Είμαι πολύ μακριά από την Αίγυπτο, αλλά εξακολουθώ να ακούω την κραυγή για βοήθεια από αυτούς τους γλυκούς αγγέλους!


Έχει γίνει επίσημη πολιτική στην Αίγυπτο να τερματίσει τα οδοιπορικά στα μάτια, διότι θεωρούνται απειλή για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους τουρίστες, πλάσματα που κανείς δεν αρέσει ή δεν επιθυμεί. Αρχικά, οι αρχές προχώρησαν σε μεγάλο βαθμό για να καλύψουν τις πράξεις τους, συνήθως εργάζονται τη νύχτα. τώρα δεν το κάνουν να το κάνουν πια και να λειτουργούν υπό το φως της ημέρας, μερικές φορές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των περαστικών και δημιουργώντας έναν βιολογικό κίνδυνο στη μέση των μεγάλων πόλεων: τα σκυλιά γυρίστηκαν και αφέθηκαν να χαθούν στη μέση του δρόμου, μερικές φορές για ώρες, πριν οι δημόσιοι υπάλληλοι να τα φορτώσουν σε τεράστια φορτηγά και να τα πάρουν στην άκρη των πόλεων, εάν θάφτηκαν. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται πριν από την κορυφή της τουριστικής περιόδου.



Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, πάνω από 58.000 σκύλοι απεστάλησαν σε ολόκληρη τη χώρα πέρυσι, προκειμένου να διατηρηθούν οι δρόμοι ωραίοι και καθαροί και να εξασφαλίσουν ότι οι τουρίστες δεν θα ενοχληθούν σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή (Ωστόσο, σημειώστε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερο, θα το εκτιμούσα τουλάχιστον διπλάσιο). Πάνω από 8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2017 και, με την επικείμενη έναρξη του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.




Οι αρχές έχουν βρει έναν άλλο τρόπο να απαλλαγούν από αυτά τα ανεπιθύμητα ζώα, καθώς χιλιάδες γάτες και σκύλοι εξάγονται κάθε χρόνο σε ασιατικές χώρες (κυρίως για να γίνουν τροφή). Ο Mohammed Salah, το δημοφιλές αστέρι ποδοσφαίρου από την Αίγυπτο, μίλησε πρόσφατα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές, αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το εμπόριο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η Salah δημοσίευσε φωτογραφίες από τις γάτες του και ισχυρίστηκε ότι άλλες αιγυπτιακές γάτες δεν πηγαίνουν πουθενά. Δυστυχώς, θα χρειαστεί περισσότερο από μια φωτογραφία και ένα Tweet για να επιδιώξουμε τις αρχές στο Κάιρο να αλλάξουν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν.


Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν γίνει κάτι πολύ συνηθισμένο και πραγματοποιούνται σε τακτική βάση (μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει εκατοντάδες και εκατοντάδες παρόμοιες φωτογραφίες), αλλά με ελάχιστα αποτελέσματα. Λόγω αυτής της εντυπωσιακής αναποτελεσματικότητας, ο πληθυσμός σκύλων στο δρόμο έχει αυξηθεί σε πολλές πόλεις. Οι αρχές αρνούνται να υιοθετήσουν μια ανθρωπιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό: να κατασκευάσουν καταφύγια για να φιλοξενήσουν τα ζώα, να εφαρμόσουν καμπάνιες και να οργανώσουν προγράμματα υιοθεσίας, ενημερώνοντας τον πληθυσμό για τα οφέλη της διατήρησης των σκύλων ως κατοικίδια ζώα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε τα σκυλιά από το να ζευγαρώσουν ο ένας τον άλλον στο τρέξιμο. Αλλά οι αρχές αρνούνται συστηματικά να εφαρμόζουν αυτήν την αποδεδειγμένη μέθοδο που πραγματικά λειτουργεί πραγματικά.


Πηγή : yousign.org


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου