Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Δεν έχει όρια ο Ερντογάν προσβάλει τώρα και το Μακρόν! Οι Γάλλοι ζητούν εξηγήσεις για τα προσβλητικά σχόλια



Εξελίσσεται σε τρελό και επικίνδυνο για την ανθρωπότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νομίζοντας ότι μπορεί αν λέει ότι θέλει και να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ίδιος είναι κλινικά νεκρός. 

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις δηλώσεις του Μακρόν που είχε χαρακτηρίσει την Ατλαντική Συμμαχία «κλινικά νεκρή» σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, και δήλωσε: «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πρώτα εξέτασε εάν εσύ είσαι κλινικά νεκρός».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε προκλητικά στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ίδιος είναι κλινικά νεκρός. Και συνέχισε προκαλώντας περισσότερο λέγοντας «Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι' αυτό», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Μακρόν. «Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο».

«Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι' αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία», συνέχισε ο Τούρκος «Χειρονομήστε όσο θέλετε, στο τέλος θα αναγνωρίσετε την ορθότητα του αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας».

«Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία. «Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου