Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες της οικίας του Βαρθολομαίου μετά από συμπλοκή



Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκονται οι διαρρήκτες που εισέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα HaberTurk, οι ληστές ήταν τέσσερις και συνελήφθησαν μετά από ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, δύο από τους διαρρήκτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

Το χρονικό της διάρρηξης

Η διάρρηξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου (16/11), ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας.

Όπως προκύπτει από το υλικό των καμερών ασφαλείας, τρεις μασκοφόροι εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας, προτού γίνουν αντιληπτοί από την οικονόμο του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοικία του Βαρθολομαίου βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου