Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Μητσοτάκης: Θα έχουμε πλεόνασμα και θα δοθεί στους ασθενέστερους τον Δεκέμβριο



Συζήτηση με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μέσα σε άλλα αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί τον Δεκέμβριο : «Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα». Ξεκαθάρισε ότι το επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο ως κοινωνικό μέρισμα για τη στήριξη των ασθενέστερων. 

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση», επεσήμανε, θυμίζοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πώς το γεγονός ότι η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν από έναν χρόνο».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πώς «Ήμασταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εξέλεξε λαϊκιστές στην εξουσία», οι πολίτες κατάλαβαν πως ο λαϊκισμός δεν προσφέρει τίποτα και ότι η συνειδητοποίηση αυτή ήρθε από την ίδια την κοινωνία, από τους πολλούς. 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου