Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

"Πόρτα" στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Η ένταξη τον Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ, είναι κάτι που επιθυμεί ο Ζόραν Ζάεφ,αλλά ο Μακρόν του έκλεισε την πόρτα!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε πως κατά την άποψή του είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Ζόραν Ζάεφ νωρίτερα παρακαλούσε τους ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) : «Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική. Όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών..........δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων [της ενταξιακής διαδικασίας]».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου