Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων με εμβολισμό και θραύση του υαλοπίνακα με τη χρήση κλεμμένου αυτοκίνητων


Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, πρώτες πρωινές ώρες της 25-10-2019 στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) και της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης (Ο.Γ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, μέλη σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέπραξαν διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ανήλικος συνεργός τους.

Ειδικότερα οι δράστες, με τη χρήση κλεμμένου αυτοκινήτου, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο και με αυτό εμβόλισαν τα ρολά και την γυάλινη πρόσοψη, αφαιρώντας από το εσωτερικό του κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από τους ανωτέρω περιπολούντες αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωξαν μέχρι την περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου και τους ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, την στιγμή που εξέρχονταν από το αυτοκίνητο, ένας εκ των δραστών απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να μην συνδεθούν ως εμπλεκόμενοι στις ανωτέρω πράξεις. Τα ανωτέρω, περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν ώστε να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων, με τη μέθοδο του εμβολισμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφαιρούσαν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες οχήματα και στη συνέχεια εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κλειστά καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη τα οποία βρίσκονταν κοντά σε οδούς διαφυγής. Ακολούθως, προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες φθορές και αφαιρούσαν εμπορεύματα και ταμειακές μηχανές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλείο και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου