Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ο Νόμος της Έλξης: Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου ώστε να σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου



Για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας (και αυτό έχει να κάνει με οτιδήποτε θέλουμε να δημιουργήσουμε), το πρώτο βήμα είναι να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι θέλουμε. Το δεύτερο βήμα είναι να αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας ότι μπορεί να μας συμβαίνει αυτό που θέλουμε.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Σε ακούω να λες: «Τι εννοείς με τη φράση "μπορεί να μας συμβαίνει;"» To μυαλό μας πρώτα συλλαμβάνει κάτι και κατόπιν το δημιουργεί. Θέλεις να ζωγραφίσεις ένα σπιτάκι και έναν ήλιο; Πρώτα το φαντάζεσαι, το βλέπεις στο μυαλό σου και μετά το ζωγραφίζεις. Θέλεις ένα ποτήρι νερό; Πρώτα βλέπεις στο μυαλό σου το ποτήρι με το νερό, σκέφτεσαι Τι ωραία που θα είναι να πιω νερό και μετά σηκώνεσαι και γεμίζεις το ποτήρι με το νερό. Τις περισσότερες φορές για τα απλά πράγματα είναι ενστικτώδης η αντίδραση του οραματισμού (ο οραματισμός είναι αυτό που λέω ότι βλέπεις στο μυαλό σου). Όταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι που δε μας έχει ξανασυμβεί ή που θεωρούμε πως είναι δύσκολο να συμβεί, τότε ο οραματισμός με συγκεκριμένες οδηγίες προς τον εγκέφαλό μας μας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο μας.

Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να δημιουργεί αυτό που του τροφοδοτούμε. Είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Γι’ αυτό, όταν σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, θα συμβεί κάτι αρνητικό. Μπορεί να μη συμβεί ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν, αλλά θα συντελεστεί σε κάποιον άλλο τομέα κάποια άλλη στιγμή.
  
Όταν σκεφτόμαστε κάτι θετικό το οποίο θέλουμε να συμβεί, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μας συμβεί. Σκέψου το μυαλό σου σαν ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο κυνηγόσκυλο. Μόλις του πετάξεις το κόκαλο, τρέχει γρήγορα για να σου το φέρει. Μπορούμε λοιπόν να πετάμε στο κυνηγόσκυλό μας ένα λαχταριστό κόκαλο ή να πετάξουμε… φόλα, δηλαδή αρνητικές σκέψεις. Εκείνο θα κάνει τα πάντα για να μας φέρει πίσω ό,τι του πετάξαμε.

Αυτή είναι η βάση του περιβόητου νόμου της έλξης, που προβλήθηκε εκτεταμένα από το "The Secret", το dvd που έγινε και βιβλίο. Σου προτείνω να δεις το dvd, μιας και το ελληνικό βιβλίο δεν αποδίδει, κατά τη γνώμη μου, σωστά το όλο μήνυμα.

Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι της λογικής του νόμου της έλξης, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εξής: για να δημιουργήσουμε κάτι, πρέπει πρώτα να το μορφοποιήσουμε στο μυαλό μας.

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου